“Iron Dome” voorkomt raketinslag in Eilat

Screenshot_23

Boven de bij toeristen populaire stad Eilat werd een raket onderschept

Het raketafweersysteem “Iron Dome” heeft in de vroege dinsdagochtend in de Zuid-Israëlische stad Eilat een raket onderschept. Volgens Palestijnse informatie eiste een salafistische groepering in de Egyptische Sinaï de verantwoordelijkheid voor de beschieting op.

Het afweersysteem was pas de vorige maand in het toeristencentrum aan de Rode Zee opgesteld, omdat het vakantieseizoen zijn hoogtepunt naderde. Dinsdag tegen 01.00 uur ´s ochtends klonk de sirene. Inwoners vertelden, dat ze bovendien twee explosies hadden gehoord. Twee mensen raakten in shock. Een vrouw struikelde op het strand toen ze naar een bunker wilde rennen. Ze brak een been en werd na eerste onderzoeken overgeplaatst naar het ziekenhuis in de woestijnhoofdstad Beër Sjeva.

Wellicht is er nog een raket in de stad ingeslagen. De politie doet al onderzoek.

Zoals het dagblad “Ma´ariv” onder verwijzing naar Palestijnse bronnen bericht, eiste de salafistische groepering “Ansar Beit al-Makdis” de verantwoordelijkheid op voor de raketbeschieting. Er werd nog geen officiële verklaring gepubliceerd. Vrijdag waren bij een aanval in de Sinai vier leden van de organisatie om het leven gekomen. “Ansar Beit al-Makdis” maakte Israël hiervoor verantwoordelijk, wat Egypte echter ontkende.

De burgemeester van Eilat, Meir Yitzhak Halevi, zei: “Waar we al bang voor waren, proberen de radicaalislamitische vertegenwoordigers die actief zijn in de Sinaï onze levenswijze te verstoren. Gelukkig heeft het opgestelde raketafweersysteem met succes een raket onderschept die werd afgevuurd. Het leven in de stad is inmiddels weer normaal.”

De burgemeester voegde er aan toe: “Voor de vakantiegangers en wandelaars op de promenade en diegenen, die in zee zwemmen, zal het veiligheidspersoneel de beveiligde gebieden in de hotels langs de promenade en op de stranden herkenbaar maken. We staan niet toe dat de vijandige vertegenwoordigers onze routine verstoren.” Alle voor de komende week geplande festivals en bijeenkomsten zouden gewoon doorgaan. Donderdag werd het luchtruim van Eilat wegens een veiligheidswaarschuwingen twee uur gesloten.

Screenshot_24

“Iron Dome” in actie

Bron:

Israelnetz.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Islam, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Salafisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Iron Dome” voorkomt raketinslag in Eilat

 1. KCMO zegt:

  Ik stuurde een raket terug, en zoals de Japanners dat zo mooi kunnen zeggen: met het licht van duizend zonnen.

  Like

 2. Jan zegt:

  Dat krijg je als je ‘Lebensraum’ zoekt.

  Mihai Martoiu Ticu (groot bewonderaar van Van Agt (‘David’ die ‘Goliath’ (Israël) vernietigde) vergelijkt Joden in Israël met nazi’s die hun dierlijk instinct volgen
  De tijden van Lebensraum zijn voorbij en wie zegt dat Israël 2000 jaar terug Joods territorium was?
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/22391_de_tijden_van_lebensraum_zijn_voorbij/

  Like

  • KCMO zegt:

   Weten ze bij Joop ook wat Nazi’s zijn?
   Nationaal SOCIALISTEN, da’s de club van Joop.

   “wie zegt dat Israël 2000 jaar terug Joods territorium was?”
   Ik zeg dat Israël al 3000 jaar Joods territorium is.

   Maar doet allemaal niet ter zake, maar er komt een dag dat ze bij Joop het Lebensraum een beetje gaan einschranken. Dat is heel goed, krijgen wij weer een beetje Lebensraum.
   Eigenlijk meer ruimte om weer een beetje vrij te ademen.

   Like

  • luckybee zegt:

   Daar liggen zo wel Abraham, als Jacob, en zijn navolgers begraven.Als dat geen bewijs is dat het Joden land is dan weet ik niet meer!Kanaan is geen lebensraum maar thuis voor de Joden. Ook 2000 jaar geleden en nog veel ouder.

   Like

 3. Q zegt:

  KCMO zie @ 13 augustus 2013 – 19 : 28
  Ik stuurde een raket terug …

  Ik niet. Nou ben ik geen Jood maar protestantse christen, en ik woon in NL en niet in Eilat.
  Maar mogelijkheden zijn er natuurlijk zat.

  Niet alleen maar met je snuit op de internationale tv willen. Dat zie de palestijnse burgers (bestaan ze ?) toch niet. Flyers afwerpen boven de vijandige gebieden.
  Met daarin toch gespierde taal & een keihard ultimatum. En dan niet dreigen met dingen die je niet waar wilt of kunt maken, na het verspreiden begin je direkt voorbereidingen te treffen zodat je desnoods je woorden na kunt komen.

  Direkt het verschil tussen Fatah en Hamas Downplayen. Er is maar 1 palestijns volk.
  Nadruk leggen op de net begonnen vredesbesprekingen en de vrijgelaten 104 moordenaars.
  Beloven dat als er nog 1 projectiel de grens overvliegt Israel de palestijnse handvesten 1 op 1 over zal nemen. Alleen zal er dan waar Jood staat palestijn staan, en waar Israel staat zal palestina staan in het Joodse handvest.
  In dat geval krijgt elke Israelier die een palestijn omlegt levenslang een uitkering van € 2300,- per maand.
  En Israel neemt zich voor om Palestina te verwoesten en ALLE PALESTIJNEN DE ZEE IN TE DRIJVEN !!!

  En dan niet alleen ermee dreigen. Doorpakken. Die vrede die zouden we wel eens gerealiseerd willen zien, eigenlijk.

  Kun je daarna overwegen of je misschien eens ‘een raketje terug’ gaat schieten. 😛

  Like

 4. Helena zegt:

  Britse minister barones (niet te geloven) Sayeeda Warsi (zegt al genoeg) liegt het parlement voor over het aantal burgerdoden gevallen aan de kant van de “palestijnen” en niet zo’n beetje ook. Gelukkig is de waarheid al boven tafel door de OCHA. Zij moet nu excuses aanbieden in
  “the House of Lords”. Staat compleet voor lul natuurlijk en is niet bereikbaar voor commentaar.

  http://www.trendingcentral.com/british-cabinet-member-lied-over-un-palestinian-death-figures/

  Like

 5. Helena zegt:

  Ja jongens, ik vind het vreselijk om jullie dit aan te doen, werkelijk mijn hart bloedt, maar hier is ze weer de heks Catherine Ashton. Ze verwerpt de door meer dan 1000 rechtskundigen ingediende petitie.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170837#.Ugqjp23XDSv

  Like

 6. Helena zegt:

  En de eerste lichting moordenaars is vrijgelaten. Met foto’s en filmpje.
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4417378,00.html

  Like

 7. Jan zegt:

  @Helena zegt:
  13 augustus 2013 om 23:26

  Dit is precies wat de bedoeling is van de antisemieten. Je start een campagne door de Neurenbergwetten nu op de Joden in Israël toe te passen en nadat de junta in Brussel die heeft aangenomen ga je een stap verder en zegt dat Noord-Tel-Aviv ‘Palestijns’ is en dat Joden hier dienen te verdwijnen. Of om met Helen Thomas te spreken: “They have to go home, to Europe, where else?” En anders ga je toch op straat slapen?

  The radical Left presents: Ramat Aviv as Al-Shaykh Muwannis.
  The far-left NGO Zochrot intends to hold an international conference this September to address “practical aspects of the Return of Palestinian refugees,” at the Eretz Israel Museum in Tel Aviv’s Ramat Aviv neighborhood — because, according to the organization, the museum was built on a village once known as Al-Shaykh Muwannis.
  The invitation states that the conference, named “From Truth to Redress,” wishes to discuss the “practical aspects of the Return of Palestinian refugees grounded in the transitional justice principles of acknowledgment, accountability and a joint Jewish-Palestinian process of redress.”
  http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=11339

  Hoezo wordt dit uitschot toegelaten en toegestaan?

  Like

 8. HenkV zegt:

  Israël zal geheel op eigen kracht haar vijanden onschadelijk moeten maken. Obama en zijn kliek lopen het land bewust continu voor de voeten en het Westen heeft door haar weerzinwekkende geflirt met de Arabische wereld haar ziel verkocht en Israël de rug toegekeerd.
  Je zou wensen dat zich legioenen van ware vrienden van dat land zouden aanmelden om de door het Westen verraden staat letterlijk en figuurlijk met alle macht bij te staan in haar strijd om te overleven.
  Dat wij een dreigende herhaling van de holocaust zelfs maar moeten overwegen is op zich al een absoluut dieptepunt in de hedendaagse geschiedenis.

  Ik sta achter Israël en zal mijn inzet voor dat land niet opgeven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s