‘Kabinet gaat geen 6 maar 8 miljard euro bezuinigen’

Screenshot_18

Het kabinet is van plan ruim 8 miljard euro extra te bezuinigen, 2 miljard euro meer dan nodig is om aan de eis van Brussel te voldoen. Zo maakt het kabinet geld vrij om in de economie te investeren.

Dat zeggen bronnen in Den Haag tegen Het Financieele Dagblad. Hoewel het zomerreces nog niet voorbij is, komt de top van de coalitie deze week al bijeen om te praten over de maatregelen.

Het Centraal Planbureau komt woensdag met nieuwe cijfers over de economische prognose van volgend jaar. Hierin zijn de effecten van de extra bezuinigingen nog niet doorberekend.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op ‘Kabinet gaat geen 6 maar 8 miljard euro bezuinigen’

 1. bobzelf zegt:

  Nou , vindt nu nog maar eens 1 reden om op 21 september niet in Den haag te staan !
  Bent u hersendood ????

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bobzelf 12.42. uur. Nou ik ben in ieder geval niet “hersendood”, beste Bob. Ik ben het wel met je eens, dat we massaal aanwezig moeten zijn op 21 september a.s. Dit faalkabinet dient te verdwijnen en wel zo spoedig mogelijk. Persoonlijk, heb ik het idee dat een zakenkabinet misschien wel een redelijke optie zou kunnen zijn. In ieder geval we zullen op moeten houden, miljarden naar Brussel te brengen, terwijl onze ouderen, momenteel mondjesmaat verzorging genieten in de Zorgcentra, 100duizenden Nederlanders werkloos zijn, 1000 den Nederlanders hun hypotheek niet meer kunnen aflossen, en de voedsel/kledingbanken het steeds drukker krijgen.

   Like

   • bobzelf zegt:

    En we blijven stoken Tom , totdat de NSBers roepen aufmachen , en dat gooi ik een echte handgranaat , want ik weiger Brussel , de EU en onze landverraders ook maar 1 seconde in mijn leven te volgen.

    Like

   • John zegt:

    Hadden ze in Italie ook niet een zakenkabinet?
    Zolang je erop vertrouwt dat anderen jou eerlijk vertegenwoordigen, en in feite ook jouw bankrekening beheersen, zul je altijd belazerd worden.
    Hoeveel nieuwe politieke leiders hebben we gehad die we voor de nieuwe messias aanzagen, maar ons iedere keer weer teleurstelden?
    Iemand zal het moeten betalen.
    Oftewel, de overheid dringt ten koste van hele, hele zware offers (ik denk zelfs aan doden als gevolg van bezuinigingen) van de burgers de tekorten terug, of het begroting zal blijven oplopen.

    Persoonlijk wens ik geen autoriteit van welke dan ook te politicus te erkennen.
    Ik wens baas te zijn over mijn eigen lijf en goed. Als iemand zichzelf graag ondergeschikt maakt aan de plannen van iemand die zegt het goed met je voor te hebben… Tja…

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ John 14 augustus 2013 om 00:35
    U zegt: “Ik wens baas te zijn over mijn eigen lijf en goed.”

    Natuurlijk, dat wil ik ook! Dat wil iedereen. Ik wil niemand ‘boven’ mij die zegt wat ik wél en niet moet/mag doen.
    Mijn eigen geweten kan me dat nl. heel goed vertellen en daar heb ik dus niemand anders bij nodig.
    Ik wens zelfs te kunnen beslissen wanneer ik MIJN EIGEN leven voltooid vind en ermee wil stoppen.
    Maar we zullen, om uit de huidige puinhopen te geraken, tóch voorlopig iemand nodig hebben die het voortouw neemt. Ook al zijn we het niet 100% eens met wat die persoon doet.
    We kunnen bijv. nu wel individueel zeggen: “Bekijk het maar met jullie belastingen” enz. maar ik vrees dat we ons dit momenteel helaas nog niet kunnen permitteren; er zijn nog te veel dictators die ons in het gareel willen houden.

    Het enige alternatief is op dit moment nog steeds Geert Wilders.

    Like

   • Jan zegt:

    Den Haag is Brussel 2.0: graaien om er zelf beter van te worden of in ieder geval de villa of het grachtenpand te kunnen betalen met ‘bijpassende’ BMW of Audi en wel zolang mogelijk tot het gehele stelsel in elkaar dondert..
    Een socialist zit er alleen voor zichzelf, nooit voor ‘het proletariaat’ (bestaat al lang niet meer) dat hij zegt te vertegenwoordigen. Vorige week ging Obama op vakantie naar Martha’s Vineyard met het vliegtuig wel te verstaan. Echter, de hond ging apart met een vliegtuig (met bewaking en ‘hofhouding’). Kosten: $11.000 per uur. Wat bezuinigingen, sequesters, carbon footprint?

    Like

  • Rick zegt:

   Het probleem is én blijft, dat de “hersendoden” dit Forum noch andere kritische Fora of Sites bezoeken!! Is dus vicieuze cirkel van maatschappelijke apathie en onnozelheid die zichzelf in stand houdt 😉 “Wij” zullen ieder keer opnieuw tegen deze muur van onbegrip en stupiditeit aan blijven lopen waardoor het heel erg moeilijk is om “onze” boodschap over te brengen 😦 Het is voor het gros der natie inmiddels teveel gevraagd om zelfstandig na te denken. Je laten leiden is veel simpeler en daar mag blijkbaar best een fors “prijskaartje” aanhangen.

   Like

  • Wietse Schut zegt:

   ik en nog een paar vrienden zijn overgestapt van de PvdA naar Wilders toe ik geloof nooit meer in die PvdA laat staan die rutte…. maar wij gaan zekers heen de 21ste

   Like

 2. Jean zegt:

  Mensen jaag die linkse kletskop weg voor hij heel Nederland verwoest heeft.
  Nog even en jullie staan aan te schuiven aan voedselbanken terwijl die linkse kletskop lekker thee zit te slurpen met de primitieve geweldplegers een zootje waar wij islamofobie én moslimofobie van gekregen hebben.
  Mijn monarchiefobie krijgt weer felle opstoten a.g.v. de nakende folklore, uiteraard zijn de 6 sircussen in Europa present, allen vol getooid met sterren en strepen anders vallen ze niet op, ☺☺☺, maar vraag ze niet wat het betekend dan is het antwoord: iek kweet da niet, iek ben pilot de chasse oeweet u wel en mijn waalse partner telt de centjes.

  Like

 3. luckybee zegt:

  De Gouden Eeuw hebben wij ook alleen berijkt zonder de EU.Maar wel met God.

  Like

 4. henk schroemges zegt:

  Verwacht wel dat de landelijke PVV overal bussen gaat regelen om naar denHaag af te reizen.
  Zo niet dan staan daar hoogstens 100 aktievoerders en ook nog weggestopt in de bosjes! Hoe heeft Wilders dit kunnen accepteren?

  Like

  • Theodoor zegt:

   Heer Schroemers, ik weet het, het links opgevoede volk is lui groot gebracht, zo lui dat ze amper verder kunnen komen om van het bed in de slaapkamer te bewegen naar de bank in de woonkamer en onderweg nog even een colaatje mee te nemen en de afstandbediening, blijven ze goed op hoogte, de PO redt zich daar wel mee.
   Dat is al een hele opgave nietwaar?
   Als mensen zo er weinig moeite voor willen doen om voor hun toekomst op te komen dan denk ik ach laat maar Nederland is inmiddels door de linkse gedachtengang lam gelegd.

   Like

   • Wietse Schut zegt:

    niet alleen de links kant hoor Theodoor de rechtse kant hoor ik ook klagen om mij heen maar die doen er ook weinig aan !!
    Ik ben een linkse met nog een paar anderen maar wij stappen allemaal over naar Wilders en wij laten ons wel zien daar in Den Haag ik geloof nooit meer in die PvdA laat staan die VVD

    Like

 5. KCMO zegt:

  Ja mooi zetfoutje van onze zetbaasjes uit Brussel, moet 6 + 8 zijn.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Dat bezuinigen lukt wel, Geen geld naar Brussel, Geen geld naar Griekenland, Spanje, Portugal etc.
  Geen kinderbijslag meer naar het buitenland
  Geen subsidies en uitkeringen meer maar het buitenland.
  Geen geld meer naar linkse hobby’s.
  Ik denk dat we er zo wel zijn, anders verzin ik er nog wel een paar bij.

  Like

  • bobzelf zegt:

   nou duidelijk en probleem opgelost , toch ??? niet zo moeilijk toch ?
   Maar in den haag , geen idee heee , geen idee , hoe dit op te lossen !!
   alleen hoe breng ik nederland aan de bedelstaf , dat weten ze , de rasklootzakken .

   heb vandaag rechtstreeks naar de VVD een email gestuurd met de tekst die ik vandaag in diverse reacties zag : n.l

   STERF VVD STERF , en ik heb ze medegedeeld dat ik ze daar dolgraag bij wil helpen !
   kreeg natuurlijk een automatische reactie net ; bedankt voor uw reactie !!

   Heerlijk toch weer effe gelachen vandaag !!!

   Like

 7. Tistochwat zegt:

  Als ik het niet dacht; dat gulzige spilzieke zakkenvullende gedrocht in Brussel zal NOOIT genoeg hebben!
  Ik WIST het gewoon!
  En nóg spreek ik mensen die de eu onmisbaar en nuttig vinden.
  Als de stommelingen waarmee ons land nog steeds vol zit, nou nóg niet massaal optrekken naar Den Haag op 21 september a.s. weet ik het ook niet meer.
  Dan helpt alleen nog een burgeroorlog.
  Dan zullen de kwaadaardige lieden die menen ons te mogen ‘regeren’ uitgerookt en onschadelijk gemaakt moeten worden.

  Like

  • Wietse Schut zegt:

   en mensen maar roepen wij kunnen niet zonder brussel máár wij kunnen wel zonder brussel wij zijn dan zelfs beter af als wij weg zouden gaan bij brussel maar die brussel weet wel hoe zij andere landen kapot kunnen krijgen met hun gevraag om meer en meer geld en wij maar bloeden én ik heb nog nooit in mijn leven zo’n klote regering gezien als dat wij nu hebben én die rutte maar roepen dat dit de beste kabinet is die er ooit geweest is….. ik wist wel dat die man nog in sprookjes gelooft laat hem maar verder dromen want de volgende gemeente verkiezingen gaan zij (VVD & PvdA) er wel aan hoor !!!!

   Like

 8. Wietse Schut zegt:

  Deze regering wat wij nu hebben is de slechtste wat wij ooit gehad hebben alleen is het een feit dat als zij doorgaan met bezuinigen dit land met rutte & samson !!! helemaal naar de kloten gaat dit is de slechtsta kabinet OOIT !!!!! laten ze nu maar per direkt oprotten !!!!!!!!! er zijn gelukkig al héél véél mensen om mij heen die wakker worden en straks gaan of willen kiezen voor de PVV én dat wordt ook wel eens tijd !!!

  Like

 9. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Vandaag gelezen op de site van; gewoon-nieuws,nl dat dit waardeloze kabinet gemiddeld per jaar € 13,5 miljard laat liggen van o.a. multinationals en diverse grote MKB bedrijven aan belastingen. Dit door reorganisatie bij de belastingdienst in 2002 waardoor de ambtenaren geen verantwoording meer hebben omtrent hun belastingwerkzaamheden. Ook Weekers en Jan Kees de Jager waren hiervan op de hoogte en van het feit dat er geen daadwerkelijke controle meer nodig voor deze bedrijven. U als burgertje wordt echter onder het vergrootglas gelegd als het om uw belastingen gaat en o,we als u ook maar € 1,00 te weinig opgeeft of uw formulier te laat indiend dan zijn de rapen gaar!! Er gaat ruim € 7 miljard op per jaar aan instroom en opvang van asielzoekers en allochtonen, ruim € 3,6 miljard aan ontwikkelingshulp naar landen waar dit al 60 jaar heen gaat en er nog steeds niets is veranderd voor de bevolking aldaar alleen dat er om de 3 a 5 jaar er een nieuwe dictator zit die zichzelf verrijkt!!! Ik heb dit doorgestuurd naar de SP en de PVV en hen verzocht dit in de kamer voor te leggen.

  Like

 10. “De definitieve CPB-cijfers met álle doorrekeningen worden pas op Prinsjesdag bekend.”!
  Ze moeten het woord “Prinsjesdag” snel veranderen in “Plunderdag” !! En dit staat notabene onder “Feestdagen” ! Hoe durven ze…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s