De Identitaire Generatie. Een oorlogsverklaring

Screenshot_7

“Dit boek is geen eenvoudig manifest. Het is een oorlogsverklaring. Een oorlogsverklaring aan alles wat Europa ziek maakt en te gronde richt, tegen de bedrieglijke ideologie van de ’68-ers. Wij zijn degenen die aan jullie de oorlog verklaren”.  – Markus Willinger

De generatie wier jeugdige geestdrift Frankrijk in 1968 tot stilstand bracht, heeft nooit haar marxistisch geloof verloren, maar heeft geleerd dat een gewelddadige revolutie niet nodig is als de overheid, de media en de universiteiten allemaal in het geheim kunnen worden overgenomen. Dit is hen in de daaropvolgende decennia, in bijna elke westerse natie, gelukt. De ’68ers hadden zelf kinderen en met missionaire geestdrift begonnen ze hen te indoctrineren met de linkse, egalitaire denkbeelden die zelfs nu nog als een bulldozer door het hele continent walsen, terwijl ze elke uiting van nationale trots en identiteit afvlakken en sociale en economische brokstukken in hun spoor achterlaten.

Maar de menselijke geest is iets prachtigs, want gezond verstand kan diep van binnenuit naar boven komen en door decennia van dergelijke propaganda breken. De kinderen werden volwassen, en enkelen – die merkten dat ze in de multiculturele wildernis vastgelopen waren, zonder een duidelijke identiteit of doel – begonnen het belang van wat verloren was gegaan (of liever gezegd, wat de generatie van hun ouders had geprobeerd te vernietigen) in te zien, namelijk de nationale en Europese geschiedenissen, de culturen, de tradities en de etnische identiteiten.

Screenshot_8De beweging die deze jonge mensen in het leven hebben geroepen, wordt de  ‘Generation Identitaire’ (Generation Identity) genoemd; zij ontstond uit het nativistische ‘Bloc Identitaire’ [voorstanders van de begunstiging van ingezetenen t.o.v. immigranten] in Frankrijk, en verspreidt zich nu naar andere landen in Europa.

De ‘Generation Identitaire’ is geen politieke partij, maar veeleer een strijdende partij in de culturele oorlog en houdt zich bezig met culturele producties – bijvoorbeeld deze “Declaration of War” ((Declaration de Guerre) (Oorlogsverklaring) video – en met geweldloze, rechtstreekse acties – bijvoorbeeld de bezetting van de moskee in Poitiers in oktober 2012 en de bezetting dit jaar van het hoofdkwartier van de Socialistische Partij in Parijs. De ‘identitarians’, zoals ze genoemd worden, zien zichzelf als de avant-garde van de Europese contrarevolutie.

De ‘Identitaire Generatie’ is onlangs in Duitsland opgericht (onder de naam Identitäre Bewegung) om het multiculturalisme, de massa-immigratie en de islamisering tegen te gaan en de 21-jarige Markus Willinger, een leider van de organisatie, heeft een boekje geschreven waarin de kernopvattingen en de doelstellingen van de ‘identitarians’ worden ontvouwd.

Het is getiteld ‘Identitaire Generatie’: Een oorlogsverklaring aan de ’68ers’ en het boek is verkrijgbaar in het Engels, en zijn poëtische, retorische stijl zal zeker jonge Britten, die op zoek zijn naar inhoud en identiteit, inspireren.

We zijn verheugd dat we, met toestemming van de uitgever Arktos, de komende dagen drie volledige hoofdstukken van het boek kunnen presenteren. Hier beginnen we met hoofdstuk 1.

 Screenshot_101.

Identitaire Generatie

Jullie willen weten wie we zijn? Waar we vandaan komen? Wat ons beweegt?

Wij zullen het jullie zeggen.

Wij zijn de veranderende tijden; wij zijn de opstekende wind; de nieuwe generatie. Wij zijn het antwoord op jullie, want wij zijn jullie kinderen.

Jullie hebben ons in deze wereld geworpen, ons ontworteld en gedesoriënteerd, zonder ons te vertellen waar we heen moeten, of waar ons pad ligt. Jullie hebben alle middelen om ons ergens op te richten, vernietigd.

Jullie hebben de Kerk tot een puinhoop gemaakt, zodat nu nog maar een paar van ons hun toevlucht vinden in de ruïnes van die gemeenschap.

Jullie hebben de staat van zijn waarde beroofd, zodat niemand van ons die meer wil dienen.

Jullie hebben de gezinnen uit elkaar getrokken. Onze huiselijke idylle is ten onder gegaan in echtscheiding, conflict en geweld.

Jullie hebben de liefde ontdaan van alle aspecten die ertoe doen, en dus blijft, in plaats van een diepe verbondenheid, alleen het dierlijke instinct over.

Jullie hebben de economie geruïneerd, dus erven we bergen schuld.

Jullie hebben alles in twijfel getrokken en op alles kritiek geleverd, zodat we nu in niets en niemand geloven.

Je hebt ons geen waarden nagelaten, maar nu beschuldigen jullie ons ervan dat we amoreel zijn.

Maar dat we zijn we niet.

Jullie hebben jezelf een heilstaat beloofd; een vreedzame, multiculturele samenleving van welvaart en tolerantie.

Wij zijn de erfgenamen van deze heilstaat, en onze werkelijkheid ziet er heel anders uit.

Screenshot_12

Jullie kopen jullie vrede met een steeds toenemende schuldenlast.

Vandaag de dag zien we hoe jullie welvaart in heel Europa verdwijnt.

Voor ons betekent jullie multiculturele samenleving niets anders dan haat en geweld.

In de naam van jullie ‘tolerantie’ jagen jullie op allen die kritiek op jullie hebben, en noemen jullie diegenen waarop je jaagt intolerant.

We hebben er genoeg van!

Jullie utopieën hebben voor ons alle legitimiteit verloren.

Realiseer jullie eindelijk eens dat we niet leven in een verenigde wereld of in een ‘global village’. Oorlogen, de armen en de onderdrukten zullen er altijd zijn.De wereld zal nooit een hemel op aarde worden.

Jullie waanideeën hebben slechts één ding bereikt: jullie hebben je kinderen ontworteld.

Door jullie zijn we de weg kwijt en ontheemd. “Wie zijn wij”? vragen wij ons af.”Waar gaan we heen”?

We hebben door jullie antwoorden heen gekeken en begrepen dat die leugens zijn. Wij zijn niet de ‘mensheid’ en we willen jullie paradijs niet.

Dus zijn we met onze eigen antwoorden op deze vragen gekomen.

We wenden ons tot datgene wat jullie hebben gedemoniseerd. We wenden ons tot wat we echt zijn.

Wij zoeken naar onze identiteit, en vinden die onder het puin van jullie destructieve woede. We moeten diep graven om onze identiteit opnieuw te vinden.

Onze geschiedenis, ons vaderland en onze cultuur geven ons datgene wat jullie van ons hebben weggenomen.

Screenshot_11

We willen geen ‘burgers van de wereld’ zijn. We zijn gelukkiger met onze eigen landen.

We willen niet dat de geschiedenis voor ons ten einde is, want onze geschiedenis geeft ons geen reden tot klagen.

We willen geen multiculturele samenleving, waar onze eigen cultuur ‘in de smeltkroes wordt verbrand’.

Wij zijn minder veeleisend dan jullie, maar we willen zo veel meer!

Terwijl jullie je hele leven utopieën hebben nagejaagd, willen wij echte waarden. Wat wij eisen bestaat werkelijk,  het is ons voorouderlijk recht om die te bezitten. We verlangen niets meer dan onze erfenis, en we zullen niet langer toestaan dat jullie ons daarvan afhouden.

Wij zijn het antwoord op jullie en op het falen van jullie heilstaat.

Want wij zijn de Identitaire Generatie.

 

Generation Identity: A Declaration of War Against the ’68ers, by Markus Willinger, Arktos Media Ltd., 2013.

The book is available for purchase here:

http://www.arktos.com/markus-willinger-generation-identity.html.

Screenshot_9

Bron:

http://libertygb.org.uk/v1/index.php/news-libertygb/5975-generation-identity-chapter-1

Auteur: Liberty GB

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres & Henk V.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op De Identitaire Generatie. Een oorlogsverklaring

 1. KCMO zegt:

  Wat een schrikbeeld moet dit zijn voor Groen Links, de SP en de rooie kliek.

  Like

 2. Helena zegt:

  Kippenvel, in positieve zin, krijg ik hiervan.

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Ik heb het in ieder geval op Faceboek geplaatst waar Ik veel contact heb met gelijkgestemden die een en ander ook wel zullen copieeren.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Bravo Liberty GB! Leve de identitaire generatie!
  De jeugd heeft tóch nog de toekomst; Er is nog hoop!

  Like

 5. Rick zegt:

  Wordt door de door u genoemde partijen letterlijk en figuurlijk slinks de kop in gedrukt:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/08/rotterdam_linksgekkies_liever.html
  Ruim baan voor alles dat links en anarchistisch is. Zij mogen hartje stad demonstreren. Op plein 1940 nog wel liefst. Hoe kunnen we de niet extreem linkse medemens nog heviger schofferen moet hierbij de achterliggende gedachte zijn geweest.
  Identitair Verzet werd naar een armetierig grasveldje op een industrieterrein aan de buitenrand van de stad verbannen. Op zaterdag vrijwel uitgestorven en zo goed als niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Iedere keer opnieuw bedienen de (S)linkse regenten zich van dezelfde taktieken. Waarbij dan tevens nog opgemerkt dient te worden; dat linkse demonstranten alias relschoppers door de politie zorgvuldig bescherm worden en de demonstranten van een andere overtuiging meestal zo goed als vogelvrij rondlopen. Links mag ook altijd rellen trappen; de politie knijpt dan een oogje toe. Overige potentiële relschoppers worden direct preventief opgepakt.
  Het hele systeem is in de afgelopen 55 jaar doordrenkt met het linkse gedachtegoed en zij bezetten inmiddels alle sleutelposities in de maatschappij. Van hoog tot laag in alle geledingen van de maatschappij.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Ontroerend in zijn eenvoud en toch omverwerpend. Ik krijg tranen in mijn ogen. Hoe waar zijn de woorden die ik zojuist heb gelezen. Kunnen we ons nog de semi intellectuele halve en hele dwaalleren herinneren van de 68 zestigers. De haast niet door te spitten woordenbrij van de Frankfurter Schule Ik hoorde er zelf ook bij (1950) en werd onderworpen aan sensitivity training, Jean Paul Sartre en zijn leugen over de vrije mens waarin hij beweert dat innerlijke vrijheid alleen bereikt kan worden vanuit het collectief. Ga ze dat vertellen in islamitische gebieden. Ze kunnen hun vrijheid beamen binnen hun collectief, zoals de communisten dat vroeger ook konden binnen hun collectief. Herbert Marcuse en zijn eendimensionale mens en zijn verdediging van de ondemocratische buitenparlementaire agressieve actie als pressie middel de bestaande maatschappelijke structuren te doorbreken. Ik wilde erbij horen en hoe harder ik schopte tegen kerk, vaderland en traditie hoe ongemakkelijker ik me ging voelen, maar ik hoorde er wel bij en dat was voor dat moment fijn. Nu weet ik waarom het ongemakkelijk was. Het was ongemakkelijk omdat het allemaal leugens waren die op het einde van de rit niets constructiefs en van eeuwigheid waarde te bieden had alleen een wereld zonder moraal, waarin alles gelijk was en alles evenwaardig en Oh wee diegene die dit maatschappelijk drama bekritiseerde.

  Like

 7. HenkV zegt:

  Een stem die gehoord MOET worden: met kennis van zaken geformuleerd en rechtstreeks vanuit het hart geschreven. Een zegt- het- voort -verklaring!
  De jongeren die afstammen van de vernietigers van onze beschaving passen precies dezelfde methode toe van bezielende woorden als hun foute ouders’ toe, maar nu gericht op het tegenovergestelde, het HERSTEL van onze samenleving!
  Verbazingwekkend en indrukwekkend. Dit stuk spreekt mij erg aan.
  Het kon wel eens het klokgebeier zijn dat de slapende Europeanen weer wakker krijgt.

  Er is nog hoop voor het Westen 🙂

  Like

 8. Tiny zegt:

  Dit geeft de ouderen dan de ’68er weer hoop, hoop dat niet alle jeugd verziekt is, omdat ze zelf kunnen nadenken.

  Like

 9. Het stemt weer een klein beetje hoopvol dat er kennelijk jongeren zijn die wel de waarheid zien, ondanks alle linkse indoctrinatie en propaganda van een halve eeuw.
  Goddank dat ze opstaan, en mijn generatie moet zich heel diep schamen dat ze het zover heeft laten komen. Janmaat werd verketterd, Pim Fortuyn vermoord, en Geert Wilders wordt gedemoniseerd en wij hebben het laten gebeuren.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Ben wel van de generatie, die hun “opa” had kunnen zijn, maar steun ze wel hier in Fr.
  Pracht-mensen, die voor hun EIGEN land opkomen…………….

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  Op de eerste plaats HULDE en DANK aan deze dappere jongeren! Verder sluit ik mij grotendeels bij @ Rick aan in zijn reactie van 23.06. uur, op 14/8. De RODEN en de ISLAM dat is een groot giftig mengsel. Ik wens deze jongeren alle succes toe, en ondersteun hun STRIJD!

  Like

 12. Martien Pennings zegt:

  Ik, die van 1945 ben, prijs me gelukkig dat ik al heel lang tegen de 68-ers en hun mentaliteit vecht.
  En er zullen er meer zijn op dit weblog die me dat kunnen nazeggen.
  Nee, niet iedereen hoeft van 1945 te zijn: alle jaargangen zijn geldig: als je van 1999 bent en 14 jaar oud en je bent in 2012 tot bezinning gekomen, dan geldt dat ook.

  Like

 13. Tom Hendrix. zegt:

  Ook ik ben geroerd door de uitspraken van deze dappere Franse jongeren. Ik hoop met heel mijn hart, dat deze BEWEGING in heel Europa navolging krijgt, als tegenwicht tegen de socialistische en politiek correcte kliek, die ons verraden heeft! Vive la France!

  Like

 14. gielah zegt:

  Juist!
  Ik ben er ook een van 1945, van 1 maart, dus nog nét in de oorlog geboren en bijna ook nog oorlogsslachtoffer geworden ook, want de scherven als gevolg van een V1 (of 2.. dat weet ik nooit zo goed) zijn nog bovenop mijn wieg terechtgekomen.
  Ik word het meer dan een klein beetje zat om op allerlei websites jongeren over mij heen te krijgen, die vanuit hun onschuld of onwetendheid zomaar even beslissen dat mijn hele leven in het teken van een enorme rijkdom heeft gestaan en dat ik verder blowend, partner-ruil praktizerend en het marxisme bestrijdend bezig ben geweest om Nederland naar de ratsmodee te helpen….
  en dat ZIJ daarom nu het recht hebben om mij mijn pensioen af te nemen, omdat zij menen dat ZIJ daar meer recht op hebben ( terwijl mijn man en ik na allebei altijd full-time gewerkt te hebben -in helemaal niet zó lullige functies – nu zo’n beetje elke cent om moeten draaien om onze boodschappen te kunnen doen… en vakanties kunnen wij niet eens betalen…).

  Hoe dan ook: niet iedereen van onze generatie was de weg kwijt.
  En of wij een multiculti-samenleving wilden…. dat heeft NIEMAND aan ons gevraagd.
  Die is ons ook maar opgedrongen.

  Like

 15. Philippine zegt:

  Ik vind dit geweldig.
  Ook de column over Simone de Beauvoir.
  Chapeau voor weblog E.J.Bron.

  Like

 16. Dr. Kwast zegt:

  Wat een moed om het op te nemen tegen een afbraak mentaliteit. Toch lees ik ook hier dat de kerk mee genomen wordt. Dus wordt religie ook hier op prijs gesteld. En juist dat (vind ik) is de oorzaak van de ellende, welke dan ook. Een wereld of in ieder geval het land waar men leeft hoort religie vrij te zijn, achter de voordeur is men vrij voor een afgod. De kapitaal opvretende gebouwen kunnen gebruikt worden voor doeltreffende projecten.

  Like

 17. Bob Fleumer zegt:

  Wat wij nodig hebben is humanistische filosofie een levenswijze die uitgaat van het menselijke en niet het heil van boven verwacht. Mocht god dan achteraf toch bestaan kan hij misschien deelnemen aan onze menselijke samenleving. Ik vind dat religie nu lang genoeg de tijd heeft gehad om te laten zien wat het waard is en dat is net als het linkse gedachtegoed niet veel.
  Ik hoop dat ik(75) het nog mee mag maken dat we weer vrede in ons hart hebben dat het het gif van de EU, religie en aanverwanten uit onze samenleving is verdreven.

  Like

 18. guusvelraeds zegt:

  Wat de beweging Generation Identitaire vooral verteld is dat de natie staat onvervangbaar is voor het geluk en het welzijn van een volk. Wat wij in Europa zien gebeuren is precies het tegenovergestelde. De Europese elite wil de natiestaat afschaffen. Het succes verhaal van bijvoorbeeld Israël waar juist de Joodse bevolking hun taal, cultuur en land koesteren en hierdoor hun successen op economisch en wetenschappelijk, cultureel gebied ongeëvenaard hebben gemaakt wordt duidelijk dat Europa met haar “”weg met ons”” politiek op het verkeerde spoor zit. Dat verklaard in een adem ook de niet uitgesproken haat die de Europese leiders hebben tegenover Israël. Door Israël worden hun leugen zichtbaar. Dat zelfde geldt ook voor de Arabische staten. Hun jaloersheid samen met hun islamitische haat cultuur gericht op de Israëlische natie heeft absoluut pathologische vormen aangenomen precies zoals ook de haat van anti-zionistisch links pathologisch is. Dat is in een notendop verklaard waarom Israël verdwijnen moet.

  Like

 19. koddebeier zegt:

  Ik kan me in hun standpunten vinden, ze hebben gelijk !!
  Maar ze moeten niet vergeten dat de door hun genoemde ellende ook aan een grootte groep mensen is opgedrongen door politici die met lak aan iedereen hun eigen weg gingen.
  Gesteund door de domme gutmenschen.

  Like

 20. Lucie zegt:

  Een schitterend verhaal,moge deze mensen hun wijsheid behouden.
  De flower-power aanhangers van weleer,hebben veel kwaad aangericht,mijn ouders,man en ik,hebben dat toen al steeds gezegd dat de mentaliteit hard achteruit gaat met zulk gedrag.
  Maar ja,Den Uijl riep het toen al,”jongelui,je doet maar en je ziet maar,”
  Nu is het dan zover…………

  Like

 21. Henny Clemens zegt:

  Ik heb pas een halfjaar geleden kennis genomen van het bestaan van deze Identiaire beweging en ondersteun hen in alles ook financieel.
  Mijn dochter heeft zich ook aangesloten bij deze beweging.
  Niet zo vreemd gezien haar nare ervaring met de mocro’s.
  Wij proberen het ook zoveel als kan te promoten.

  Like

 22. Eindelijk een groep die niet met de kudde meehobbelt! Een lichtpuntje dus!

  Like

 23. Als de hersenloze kuddedieren niet willen luisteren, dan zijn wij aangewezen op onze kinderen. En hier een voorbeeld van kinderen, die WEL gebruik maken van al hun hersencellen!
  Omdat de vorige generatie geen poot uitsteekt om de toekomst van ons nageslacht te redden!

  Like

 24. Roni Thome zegt:

  Eindelijk komt er een beweging in de verrotte boel die “Generatie van ‘68” heeft gecreëerd en waar wij tot de dag van vandaag diep in de shit zitten. Het was te verwachten dat er op gegeven moment de generatie, die geboren is in de laatste twintig jaar van de vorige eeuw, in opstand zal komen tegen de vullis die nu de boel in handen heeft. Jonge nuchtere mensen die inzien dat de generatie van hun ouders tot de bot verrot was. Toen zij in hun leeftijd waren, konden ze niet sober een realistische denken. Hun ideologie was niet hun eigen originele ideologie. Zij waren eigenlijk producten van een geslaagde massa hersensspoeling die gedirigeerd werd uit het gevallen imperium van de Sovjet Unie. (Zie link: How to ruin a country van Paul Weston). Om het proces van hersenspoeling te vergemakkelijken, werden bandeloos gedrag en alle mogelijke drugs gepropageerd. M.a.w. hun gedachtegoed stamt uit een beneveld verstand die niet goed functioneert en de geest van een Zombie die willoos dictaten volgt. Een mens met gezond verstand, kan bijv. geen moordenaars als Ché Guevara, Mao, Castro en Poll Pott als helden zien. Een gezond verstand accepteert niet de onderdrukking in de voormalige DDR en Sovjet Unie of de massamoorden in China van de jaren ’60 (de Rode Gaarden). Velen van onze huidige leiders EU waren (of misschien nog zijn) in hun jonge jaren maoïsten. Welke intelligente leider haalt de jungle, woestijnbewoners en de totale analfabete onderkant van de Derde Wereld zijn land binnen? Het gedragspatroon van ‘Generatie ’68’ herinnerd sterk aan het James Bond boek van Ian Flaming “In dienst van Hare Majesteit’ (1963) waarin een groep meisjes uit westerse landen wordt in een Zwitserse villa gehersenspoeld met de bedoeling de economie van hun land te ruïneren? De keerpunt die ‘Generatie Identitaire’ met zich mee kan meebrengen is tweeledig: a) de boel op vreedzame wijze geleidelijk veranderen en b) bloedige burgeroorlog leiden van autochtone nationalisten die hun land willen bevrijden tegen de links liberalen samen met de indringers die naar een Europese Kalifaat streven.
  Volgens jaar augustus is het precies 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog. De 21ste eeuw beweegt zich naar een volgende oorlog.

  Like

 25. Pingback: VIDEO CBN-News: Génération Identitaire verklaart de oorlog aan de islamisering van Frankrijk | E.J. Bron

 26. Peter Huybrechts zegt:

  Hoe passen jullie de Praagse Lente in dat bizarre wereldbeeld van jullie?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s