Nigeria: Boko Haram vermoordt 44 mensen in moskee

Screenshot_41

Bij een aanslag op een moskee in Nigeria door de radicaalislamitische sekte Boko Haram werden 44 mensen gedood

Leden van de radicaalislamitische sekte Boko Haram hebben in het noordoosten van Nigeria bij twee aanvallen 56 mensen vermoord. Volgens informatie van de autoriteiten kwamen er zondag in de stad Konduga bij een aanval op een moskee 44 mensen om het leven. Zaterdag zouden er 12 dorpsbewoners in het district Mafa zijn vermoord. Het Nigeriaanse leger is enkele maanden geleden een offensief begonnen tegen Boko Haram.

De leden van Boko Haram zouden de moskee in Konduga zijn binnengekomen en het vuur op de gelovigen hebben geopend, zei een regeringsvertegenwoordiger, die anoniem wilde blijven. Het zou vermoedelijk gaan om een wraakactie voor de vorming van burgerwachten, die het leger helpen bij de opsporing en arrestatie van Boko Haram-leden.

Geweldsspiraal mogelijk

Het leger had aangemoedigd tot het vormen van burgerwachten. Door hun inzet verminderde het aantal aanslagen de afgelopen weken. Enkele waarnemers waarschuwen er echter voor, dat hun inzet zou kunnen leiden tot een geweldsspiraal.

Zaterdagavond al schoten vermoedelijk aanhangers van Boko Haram twaalf dorpsbewoners van het dorp Ngom in hun huizen dood, zoals een plaatselijke vertegenwoordiger van de autoriteiten meedeelde.

Noodtoestand in het noordoosten

Voor het noordoosten van Nigeria geldt de noodtoestand, sinds het leger in mei een offensief begon om een einde te maken aan de opstand van Boko Haram. Volgens eigen informatie kon het leger belangrijke successen boeken, maar die informatie is moeilijk te controleren.

Boko Haram vecht sinds 2009 in het overwegend islamitische noorden van Nigeria met geweld voor een islamitische staat. De groepering, waarvan de naam “westerse opvoeding is verboden” betekent, pleegde daarbij talrijke bloedige aanslagen op de politie, regeringsvertegenwoordigers en kerken. Bij de aanslagen en de gevechten met het leger werden sinds 2009 minstens 3.600 mensen gedood.

Bron:

http://www.wienerzeitung.at/nachrichten/welt/weltpolitik/568136_Islam-Sekte-toetet-44-Menschen-in-Moschee.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, Moslims, Nigeria, Terrorisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nigeria: Boko Haram vermoordt 44 mensen in moskee

 1. luckybee zegt:

  Niet alle moslims zijn moslims?

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Maar volgens de Partij van de Allahtonen, zijn moslims toch vreedzame mensen? Proest. Het gaat door 24/7, elke dag! En deze onaangepasten zijn ook nog massaal toegelaten tot Europa! En het ergste is nog, dat dankzij het VERRAAD van politici van socialistische huize, met hun meejankers, de liberalen, de links-liberalen en linkse christen-democraten WIJ geen enkel kritisch WOORD mogen uiten ten aanzien van deze levensgevaarlijke IDEOLOGIE. In België is het al zover, daar mag men dadelijk al niet meer het woord moslim gebruiken. Ploerten van politici!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Tom Hendrix 18.07u. Nou, Tom, als dat in België echt zover mocht komen, die waanzin, dan zou ik nog het meeste heil zien in een heuse volksopstand en wij, vanuit Nederland, zouden dan verplicht zijn, de opstandelingen te helpen waar we maar kunnen, want dit kan ècht niet! Je reinste waanzin! Maarre…..wat nou dít geval aangaat zou ik zeggen: Laat maar begaan hè? Welke moslims welke afmaken is uiteindelijk van geen belang: Als ze maar afgemaakt worden!
   Zolang het maar tegen mekààr gaat vind ik alles best!

   Like

 3. Lucie zegt:

  Dit kan toch niet beter?
  Moslim roeit moslim uit,…………van Aght en Gretta,waarom horen wij jullie nu niet??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s