EU: nationale telecom-autoriteiten moeten worden afgeschaft

Screenshot_36

De regulering van de telecommunicatiemarkt zou Brussel meer macht en geld kunnen opleveren

EU-commissaris Joaquín Almunia wil de nationale telecommunicatie regelaars vervangen door een gezamenlijke EU-autoriteit. Maar enkele landen willen dit niet. Zij zouden de inkomsten kwijtraken van het verstrekken van frequenties.

De Brusselse EU-commissaris van Mededinging, Joaquín Almunia, heeft geëist de 28 nationale toezichthoudende instanties op het gebied van de telecommunicatie te vervangen door een gezamenlijke EU-autoriteit.

Een rapport uit Almunia´s kantoor eist ambitieuze stappen om een gemeenschappelijke Europese telecommunicatiemarkt te creëren””De generale directie Mededinging is van mening dat het creëren van een Europese toezichthoudende instantie de meest effectieve oplossing vormt om de nationale eigengereidheid uit de weg te ruimen”, citeert de Financial Times uit het rapport.

Het opruimen van de 28 verschillende nationale toezichthoudende instanties zou een noodzakelijke stap zijn op weg naar een echte gemeenschappelijke binnenmarkt, aldus het rapport van Almunia. Een gezamenlijke telecommunicatiemarkt zou het de aanbieders mogelijk maken om in alle 28 EU-landen te opereren. Dit zou tot een grotere effectiviteit en zodoende tot geringere kosten voor de klant leiden.

De door Almunia geëiste verstrekkende hervormingen zouden tot ruzie in de EU kunnen leiden. Want enkele landen willen de controle over de nationale infrastructuur niet aan Brussel afstaan. Er kunnen bij de verstrekking van gsm-frequenties namelijk vaak hoge inkomsten worden geboekt.

Bron:

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/08/53979/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU: nationale telecom-autoriteiten moeten worden afgeschaft

 1. Cathja zegt:

  Weer een vorm van inleveren van souvereiniteit! Mijn nekharen gingen staan bij het vetgedrukte stukje zin: “nationale eigengereidheid uit de weg te ruimen”.
  Stap voor stap worden we ingelijfd in de EU, en de brutaliteit van de ‘dames en heren’ in Brussel kent geen grenzen meer!
  O, wat walg ik van die lui daar, met hun zelf bedachte (meer dan riante) salaris!
  Ik vrees dat we dit soort uitspraken en plannen met regelmaat zullen tegenkomen; plannen om ons steeds meer en meer te knechten!
  Ik zal maar niet opschrijven wat voor ‘leuks’ ik voor die machtswellustelingen in gedachten heb!
  Maar erg fraai is het niet.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Val toch helemaal dood, achterlijke klootzakken van de EUSSR! De hele EUSSR komt mij inmiddels mijlenver de strot uit. Ik walg van dat stelletje uitvreters en clinic clowns, onder leiding van de debiel von RAMPEI! Sterf EU,sterf.

  Like

 3. Lucie zegt:

  En die debiel Rutte,zal natuurlijk direct weer ondertekenen,met een grote grijns op z’n smoel.

  Hij was vandaag weer aan het werk,zag hem in een filmpje iets totaal onbelangrijks doen,werd meteen onpasselijk.

  Like

 4. Rick zegt:

  Eindelijk een voorstel uit Brussel waarin ik me volledig kan vinden. Dit heeft toch niets te maken met het inleveren van souvereiniteit, kom nou toch. Het is ronduit belachelijk dat ik alleen mobiel kan bellen (vanuit mijn belbundel of abonnement) binnen Nederland en niet naar Spanje. Tweehonderd meter over de grens met Duitsland moet ik al 35 cent p/min betalen. Achterlijk! Hetzelfde geldt voor (mobiel) internetten: alleen mogelijk binnen de Nederlandse grenzen en daarbuiten (door de zgn. roaming) peperduur. Een eenheidstarief voor beide, waar je je ook bevindt in Europa, zou eindelijk tijd worden, hoogtijd.

  Like

  • Cathja zegt:

   Daar hebben we anders die akelige dwingende woorden (en daden) niet voor nodig hoor! Het kan ook wel op een andere manier worden geregeld. Er moeten grenzen gesteld worden aan de macht van Brussel. We raken al genoeg souvereiniteit kwijt! Genoeg is genoeg!

   Like

   • Joost Visser zegt:

    Eens Cathja. De EEG had verder ontwikkeld moeten worden. Ieder land zijn eigen economie, monetaire politiek en munt, met daarnaast een gezamenlijike munt, de euro, vrij verhandelbaar tegenover de nationale munten. In veel landen in latijnsamerika werkt het, een lokale munt en de dollar. Ter keuze wat je gebruikt. De zuidelijke landen en binnenkort Nederland zullen spijt hebben dat dit systeem niet geintroduceerd is.

    Het enige wat de EU wil met de europese telecomauthoriteit is macht en zelf frequenties veilen met de daarbij behorende enorme opbrengsten.

    Like

 5. luckybee zegt:

  Aluminia ga de pot op.Va cagga !

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Ik ben een veel groter voorstander om de EU af te schaffen. Stuur die dictatortjes maar naar moeders rokken, een draai om de oren en je rommel opruimen.

  Like

 7. Richard zegt:

  Ik zou graag die eigengereide Brusselse EU politici willen opruimen! Stelletje idiote machtswellustelingen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s