Geweld in Egypte: christenen betalen het gelag

Screenshot_21

Nadat de politie woensdag het protestkamp van de Morsi-aanhangers in Cairo met geweld heeft ontruimd, escaleert de situatie in Egypte opnieuw. De woede over de actie en de haat ontladen zich tegen de christenen in het land. Het lijkt erop alsof men de ontstane uitgestrekte brand met hun bloed wil blussen.

In de steden Suhaq, Fayum en Beni Suef evenals op het Sinaï-schiereiland vielen moslim christelijke kerken aan, in Suhaq zou zelfs de zwarte vlag van Al Qaida op een kerk gehesen zijn. Er zouden doden zijn gevallen, bericht de Koptisch-katholieke bisschop van Asiut, Kyrillos William Samaan.  

De aanvallers gooiden Molotvococktails naar de Mar Gergiss kerk in Suhaq, een stad met een grote Koptische gemeenschap. Ook in de provincie El-Minya werden twee kerken in brand gestoken. De Koptische mensenrechtenorganisatie “Maspero Youth Union” beschuldigt de aanhangers van de Moslimbroeders ervan “een oorlog van vergelding” tegen de christenen van het land te voeren, bericht Alarabiya.net.

De chef van Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, had de christenen van Egypte er van beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de val van Mohammed Morsi op 3 juli van dit jaar. “Dat is uiteraard absurd. 33 miljoen Egyptenaren eisten zijn aftreden. Wij christenen hebben immers niet alleen tegen Morsi gedemonstreerd”, zegt bisschop Kyrillos. Hij benadrukte, dat ook niet-christelijke publicisten zich nu voor de christenen zouden inzetten door ervoor op te komen dat de christenen niet het gelag voor de democratisering zouden mogen betalen. Hij zei ook dat de meerderheid van de Egyptenaren een liberale en geen islamitische staat wilden.

Ondertussen heeft de Egyptische regering de noodtoestand uitgeroepen, vicepresident en “Winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede” Mohamed El Baradei is afgetreden.

Der Spiegel” schrijft:

Na de escalatie van het geweld in Egypte is vicepresident Mohamed El Baradei teruggetreden. In een schrijven aan de overgangspresident Adli Mansour deelde hij mee dat hij niet langer “verantwoordelijkheid zou kunnen nemen voor beslissingen waarmee ik het niet eens ben.” (…) El Baradei verklaarde dat de politie de protestkampen van de radicale islamieten in Cairo niet met geweld zou hebben moeten ontruimen. Alle vreedzame alternatieven zouden nog niet volledig benut zijn. “Helaas zullen diegenen die tot geweld en terreur oproepen profiteren van datgene wat er vandaag gebeurd is”, staat er in de brief aan Mansour, die door de staatsnieuwsdienst “al-Ahram” werd gepubliceerd.

Nee, de politie had natuurlijk ook kunnen wachten tot de Morsi-aanhangers het heft in handen nemen om daarna “vreedzaam” een islamitische Allahstaat op te richten. De EU en de VS riepen de politie tot matiging op. Dat de islamgetrouwen zouden moeten ophouden met het doden van christenen en het in de brand steken van hun kerken, daartoe hebben ze niet opgeroepen. Ook Catherine Ashton heeft het woord niet genomen en geëist zich te mogen overtuigen van de veiligheid van de christenen in het land. Ze is er immers, net zoals de rest van de westerse huichelaars, mee bezig om zich zorgen te maken over Morsi en zijn terreurbendes.

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/08/gewalt-in-agypten-christen-zahlen-die-zeche/#more-350852

Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", christenhaat, Christenvervolging, Egypte, EUSSR, Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Kopten, Moslimbroederschap, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op Geweld in Egypte: christenen betalen het gelag

 1. KCMO zegt:

  Ik heb met geen enkele religie iets, maar dan ook helemaal niets, toch lijkt het me tijd om wat van die vervolgde gristenen binnen te lepelen. Kunnen ze bij Knieval en Broekepoep en bij Pauwel en Wauwel komen vertellen hoe tolerant die islam is. Ook stel ik voor ze op gezette tijden, maar daar moet eerst over gesproken worden, in de buurt van gebedshuizen wat meer vrijheid te geven.
  Het is niet zo dat ik tot geweld wil oproepen, maar mocht het gebeuren, dan kunnen jullie mij allemaal de schuld geven, ik heb genoeg eelt op m’n ziel.

  Like

  • luckybee zegt:

   De Kopten en alle andere Christenen in het MO waren zinds 1400 jaren Dhimi’s, ze zijn dus gewend geraakt dat ze van tijd tot tijd door de moslims op peil werden gehouden.Dat gaat meestal altijd erg brutaal toe.Dood en gedwongen huwelijk zijn de normale middelen dat de Moslims op ze uitoefenden.Daar om nooit Dhimi worden, dat is een langzame dood, en geen vrijheid.

   Like

 2. louis-portugal zegt:

  Die baradei is weer snel verdwenen.
  Waarom is hij daar überhaupt gaan zitten???

  Like

  • Cathja zegt:

   @ louis-portugal 12:01

   De grond werd hem letterlijk te heet onder de voeten! Hij kwam, hij zag, en hij vertrok, zónder iets aan de onlusten gedaan te hebben.
   Maar wie is er eigenlijk wél in staat om deze heethoofden tot bedaren te brengen?

   Like

  • HenkV zegt:

   Mohammed el-Baradei (https://nl.wikipedia.org/wiki/Mohammed_el-Baradei) is een politieke figuur die -zegt men- gematigdheid in de islam voorstaat. Hij staat in elk geval positief tegenover het Westen.
   Zo vond hij dat Morsi moest worden afgezet, omdat deze versneld de Sharia wilde invoeren. en daarmee de regels van de democratie om zeep bracht.
   Anderzijds is hij van mening dat wapengeweld niets op lost tegen de moslimbroeders.Daarom distantieert hij zich nu van het militaire bewind.

   Kortom: hier is een diplomaat in actie die mogelijk aan kansberekening doet. Hij was ooit persona non grata geworden tijdens het bewind van Hosni Mubarak en toen hij van zijn ballingschap terugkeerde,werd hij gezien als DE toekomstige presidentskandidaat voor een zich ogenschijnlijk moderniserend Egypte.

   Hij kwam na de val van Mubarak niet uit de verf en kreeg niet de aanhang waarop hij had gerekend.
   De succesvolle coup van het leger tegen Morsi en hun verzoek om tot hun regering terug te treden brachten Baradei weer terug in de schijnwerpers.
   Ik denk dat hij voorziet dat moslimbroeders en het leger elkaar in een langdurige,dodelijke houdgreep zullen gaan nemen, waarna hij opnieuw als redder des vaderlands een herkansing krijgt.

   Zelf denk ik dat in een land vol fanatici en geweld de man te diplomatiek en te dubbelhartig zal overkomen.Hij is geen krachtfiguur, dus zal hij een figurant blijven in een drama waarin de Christenen weer eens als Kop van Jut fungeren.

   Like

 3. Cathja zegt:

  Dit is het zoveelste bewijs dat veel moslims een behoorlijk primitieve geest hebben! Als je toch normaal nadenkt weet je dat christenen hier helemaal niets mee te maken hebben. Maar ze hebben nu de welbekende stok gevonden, waarmee je een hond kunt slaan. Ze zoeken de oorzaak van de onlusten niet onder hun moslim-landgenoten, nee, CHRISTENEN zijn de oorzaak! Hoe bedénken ze het!! Primitieve geesten, bekrompen zielen, een laag IQ, analphabeten, en ga zo maar door. Het is duidelijk dat veel van deze mensen niet tot de beschaafde wereld horen. Hun agressie spat gewoon uit hun porieën, hun haat zoekt een uitweg, hun frustratie moeten ze kwijt en hun woede moeten ze bekoelen.
  Dan neem je gewoon de christenen (en/of de Joden, want dat maakt voor hen niets uit). Het zou me niets verbazen als we vandaag of morgen een bericht onder ogen krijgen waaruit blijkt dat de ‘heren’ weer massaal aan het verkrachten van onschuldige meisjes zijn geslagen! Je kunt alles van deze wraakzuchtigen verwachten!
  Ik heb medelijden met alle mensen daar, die niets met deze onlusten te maken (willen) hebben, maar die als ratten in de val zitten! Angstige tijden voor hen.
  Laten we ze niet vergeten!

  Like

  • Azraël zegt:

   Idd zeg. Het ware gezicht van de islam kunnen ze niet bedekken met een burka. De Joden en Christenen zijn altijd in dat soort situaties het haasje.
   Die haat zit zo diepgeworteld in die ideologie maar velen, vooral in de politiek, willen dat niet inzien. Liever luisteren ze naar de ‘gematigde’ moslim die volgens de sharia helemaal geen moslim blijkt te zijn. Als het Westen dreigt met een actie tegen een islamitisch land is de vergelding altijd gericht op Israël. Niet alleen omdat dat de makkelijkste weg is (Israël = het Westen maar dan lekker dichtbij) maar ook door de woorden van mohammed.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja 12.o9. uur. Goed gezegd Cathja. En nu natuurlijk de Kamervragen die er dus gaan komen van CDA,CU en de SGP……en toen werd het heel stil.

   Like

 4. Helena zegt:

  Van Fubar met link naar uitzending gemist van Knieval en andere malloot vd Brink. Met als expert Petra Stienen het woord islam WORDT NIET GENOEMD.
  In het artikel twitter berichten van Fubar en vd Brink. En een twitter van Siebe Sietsma met een lijst van alle aangevallen christelijke kerken, scholen, bedrijven, apotheken, kliniek en huizen.

  http://fubarfubar.blogspot.nl/
  Deze lijkt me alweer het doormailen naar Den Haag waard!!

  Ook in het artikel
  Waarom looft Obama 7 miljoen $ uit om de Boko Haram terroristen te pakken te krijgen die 44 van hun geloofsbroeders hebben afgeslacht in Nigeria. Waarom horen we hem niet opkomen voor alle afgeslachte christenen wereldwijd. Is het leven van een moslim soms meer waard dan het leven van een christen voor Obama?? Iemand??

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Helena 12:51

   Ja, dat geeft toch te denken…! Terwijl velen geloven dat Obama een christen is (ik geloof er helemaal niets van!), denkt een ander deel dat hij (heimelijk) moslim is. En dat geloof ik eerder. Vandaar dat hij voorzichtig is als hij het woord ‘islam’ in de mond neemt, en probeert hij met regelmaat stroop om de monden van de moslims te smeren. Dat is goed te merken als hij een speech houdt, waarin hij de moslims ‘prijst’.
   Obama is in mijn ogen een gevaarlijke ‘christen’/moslim!

   Like

   • Helena zegt:

    Ja Cathja, die mening deel ik. Hij is voor meer dan 100 % een moslim.
    We hebben op deze site al het bewijsmateriaal de revue zien passeren.
    Mijn vraag was een beetje retorisch bedoeld. 😉
    Wij zijn allemaal allang voorbestemd om ons te onderwerpen aan islam met volledige medewerking van al de “boven ons gestelden”. Het is hét doel op weg naar de NWO.

    Like

  • Azraël zegt:

   Denk het wel. Een moslim zal wel een streepje voor hebben bij een andere moslim t.o.v. een Christen. In dit geval betreffende Obama.
   De zegelring die hij draagt (inscriptie; https://www.google.nl/search?q=bismillah&hl=nl&rlz=1T4GGHP_nlNL457&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=3dUMUs_tOuK24AS724DgBQ&ved=0CEwQsAQ), de verspreking bij de inauguratie zodat hij bij de 2e poging niet zijn hand hoefde te leggen op de Bijbel en de gegevens uit zijn jeugd dat hij is opgevoed als een moslim, laten zijn ware gezicht zien.
   Heb nog nooit gezien dat tijdens kerst het Witte Huis volstroomt met Christenen om aan te schuiven bij het kerstdiner. Nee, dat wordt intern gevierd met de familie (kuch) terwijl tijdens de vasten maand (ramadan) je daar struikelt over de burka’s.
   Met de buiging voor de koning van SA en de steun voor de MBS in Egypte heeft hij wel laten zien waar zijn roots liggen.
   Die zelfde Boko Haram heeft wel tig van dat soort acties op hun naam staan maar dan veelal gericht tegen de Christenen daar. Een veel voorkomende actie is een kerk barricaderen en ‘em daarna in de hens te steken. OMG ik zie nu nog steeds al die verkoolde lichamen voor me.
   Blijkbaar doen die beelden de moslim Obama niet zoveel. Pas als het over zijn geloofsgenoten gaat komt hij uit zijn schulpje.

   7 miljoen uittrekken voor het vinden van de daders? Voor de VS is het maar goed ook dat hij niet hetzelfde uittrekt voor het vinden van de daders van Christelijke slachtoffers. De VS zou dat niet kunnen trekken.

   Like

 5. koddebeier zegt:

  En ‘onze’ riooljournalisten hebben daar niet over te melden, natuurlijk.
  Walgelijke dhimmies !!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @koddebeier 12.58.uur. Natuurlijk niet koddebeier, want deze MUZELMENSEN zijn de vrindjes van de Partij van de Achterlijken ( PvdA). En aangezien de hele pers en de media in (s) linkse handen zijn zal er NIETS over in de Pers en op het NON journaal komen!

   Like

   • koddebeier zegt:

    @Tom Hendrix 15.35 uur. Dat is de pest in dit land, de zwakke landgenoten onder ons worden gebrainwashed door de Linkse Pers en TV media.
    Het zooitje is nog erger dan in de voormalige USSR de Pravda en Staattelevisie.

    Like

 6. Helena zegt:

  Hier nog een link naar frontpage magazine met daarin ook weer allemaal links naar artikelen en video’s. Bewijzen dat de moslim broederschap hun eigen aanhang vermoord en over de sex-jihad.
  http://frontpagemag.com/2013/raymond-ibrahim/inside-egypts-terrorist-camps-torture-rape-mass-murder/?utm_source=FrontPage+Magazine&utm

  Like

 7. Johan zegt:

  Wij kunnen er wel wat aan doen om onze christenen te beschermen. Ik stel voor om een zeer grote bom op het zooitje in Egypte te gooien, en al dat niet helpt dan nog meer net zo lang dat dat er geen radicaal meer staat! Het wordt hoog tijd dat er KEIHARD wordt teruggeslagen, want de EUSSR doet toch niets. Maar als er dan actie wordt ondernomen tegen dit radicale zooitje, dan staan de dictatortjes van Brussel vooraan om de situatie te veroordelen, de DHIMMIES…Het is sowieso schandalig dat een land als Egypte op deze manier naar de galemiesen gaat, maar van de Christenen moeten ze afblijven, maar ja ijdele hoop en in je eentje begin je niets…..

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Johan 11:35

   Ik heb eigenlijk ook wel een idee, Johan. Ik stel voor om alle Kopten én Syrische christenen (en dat zijn er vele miljoenen bij elkaar!) te RUILEN tegen alle moslims die nu in Europa leven!
   Ik weet bijna zeker dat we hiermee een hele goede deal zouden hebben!

   Like

 8. Jan zegt:

  De Moslimbroederbende wordt door het leger in geheel Egypte opgerold
  Egyptian army chief vows to end the bloodshed after four days of violence, over 800 dead
  http://www.nypost.com/p/news/international/egyptian_authorities_raids_homes_F8mYuys9gV6t8nhcwBYyIO

  Intussen wordt Obama gewaarschuwd zich absoluut niet met de zaken te bemoeien:
  Egyptian Military Warns Obama: ‘Supporting Terrorism’ in Egypt is ‘Red Line’
  http://blogs.cbn.com/ibrahim/archive/2013/08/18/egyptian-military-warns-obama-supporting-terrorism-in-egypt-is-red.aspx

  En moord de MB verder, sticht brand en verkracht
  Islamists hit Christian churches
  After torching a Franciscan school, Islamists paraded three nuns on the streets like “prisoners of war” before a Muslim woman offered them refuge. Two other women working at the school were sexually harassed and abused as they fought their way through a mob.
  http://news.yahoo.com/egypt-islamists-hit-christian-churches-235144103.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s