De slachtoffers van Breivik zijn verontwaardigd over een vergelijking met moslimterroristen

Screenshot_7

(Door: Daniel Greenfield)

Wanneer is moord geen moord? Klaarblijkelijk als het voor een “goede zaak” is. Het is ironisch dat sommige van Breiviks slachtoffers zijn begrip dat terrorisme soms gerechtvaardigd is, lijken te delen. Een uitspraak van de Israëlische ambassadeur in Zweden, Isaac Bachman, waarin hij de recent vrijgelaten Palestijnse gevangenen vergelijkt met de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik, die op 22 juli 2011 overheidsgebouwen opblies waarbij hij 8 mensen doodde en daarna nog eens 69 op een vakantie-eiland, maakt de achtergebleven familieleden van slachtoffers van de Utøya-slachtpartij ziedend, aldus de Zweedse nieuwssite The Local.se.

“De vergelijking snijdt geen hout”, voegde Björn Ihler er aan toe, die de massamoord van Breivik overleefde door zich op het meest zuidelijke puntje van het eiland te verbergen. “Breivik was een soloterrorist wiens acties alleen op een onwerkelijke situatie gebaseerd waren. De situatie in het Midden-Oosten is geheel anders. Daar is een werkelijk gevecht voor de Palestijnse vrijheid aan de gang”.

Het onderscheid is verwarrend. Zegt Björn werkelijk dat het oké is om iemand in een werkelijke situatie te doden, maar niet in een onwerkelijke? Dus als Breiviks standpunten een weinig meer onderbouwd waren geweest, dat het dan wat hem betreft oké zou zijn geweest om Björn te doden?

Zelfs Midden-Oostendeskundige Per Jönsson van het Zweedse Instituut voor Internationale Vraagstukken (Utrikespolitiska institutets – UI) veroordeelde Bachmans vergelijking:

“De vergelijking met Breivik is krankzinnig op meerdere manieren. Breivik is een zeer speciaal geval. Deze mensen die Israël nu vrijlaat zijn vrijheidsstrijders, moordenaars en in sommige gevallen terroristen, maar ze zijn desalniettemin normale mensen”, vertelde hij aan de krant Aftenposten.

Het begrip “banaliteit van het kwaad” komt hier bij je op. Breivik is een zeer speciaal geval, maar de moordenaars van oude mensen en kinderen zijn normale mensen.

Het lijkt alsof in het onderscheid tussen Breivik en een moslimterrorist Per zich meer kan identificeren met de laatsten.

Links in Zweden is echt ziek.

Bron:

http://frontpagemag.com/2013/dgreenfield/breivik-victims-outraged-by-comparison-of-breivik-to-muslim-terrorists/

Auteur: Daniel Greenfield.

Zie evt. ook Tundra Tabloids:

http://tundratabloids.com/2013/08/israeli-ambassador-to-swedenrecently-released-palestinian-arab-terrorists-is-comparable-to-norwegian-government-releasing-breivik.html

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Rotzakken, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

22 reacties op De slachtoffers van Breivik zijn verontwaardigd over een vergelijking met moslimterroristen

 1. Tom Hendrix. zegt:

  RODEN zijn in principe de grootste HUICHELAARS, en LEUGENAARS die er bestaan. Dat zijn mensen, die uitstekend passen in het profiel van een machthebber als “big brother”, uit het boek van George Orwell 1984. En het zijn ook deze RODEN/SOCIALISTEN die het mogelijk hebben gemaakt dat HAATBAARDEN en extremistische MOSLIMS hun gang kunnen gaan in Zweden.

  Like

 2. tjonge zegt:

  moslims zijn lief…..daarom.

  Like

 3. JooJootje zegt:

  Stockholm syndroom?

  Like

 4. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2394435/Monster-Raymond-Akhtar-Ali-given-1-700-compensation-wasnt-fed-halal-jail.html

  Nog een VERBIJSTEREND VERHAAL uit Australië:

  Monster who smashed newborn daughter to death then chopped her body into pieces is given £1,700 compensation because he wasn’t fed halal in jail

  Raymond Akhtar Ali was wrongly told in jail that halal meat was unavailable
  Former butcher killed his newborn daughter and dismembered her body
  Aktar Ali killed the baby to hide infidelity with his employee from his wife

  Outraged Australians responded online to the compensation decision.

  ‘That guy should have been hung by the neck,’ wrote one woman.

  ‘That creature is the personification of evil,’ wrote Rob Greer, ‘and an Australian court of law rewards him.’

  Een moslim monster zit in de gevangenis omdat hij het lichaam van zijn pasgeboren dochtertje in stukken heeft gesneden. Hij krijgt nu 1700 pond compensatie omdat hij geen halal voedsel in de nor had gekregen.

  Australiërs reageerden furieus.:

  “Hij zou moeten hangen” en “Hij is de verpersoonlijking van de duivel en zo iemand wordt beloond door het Australisch gerechtshof” waren een paar reacties.

  Iedere keer als je denkt dat het niet gekker kan dan blijkt dat dit toch nog mogelijk is.

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2394435/Monster-Raymond-Akhtar-Ali-given-1-700-compensation-wasnt-fed-halal-jail.html#ixzz2cADAVPbK
  Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

  Like

 5. Iznogoud zegt:

  Toen Breivik de moorden net gepleegd had heb ik een in een blog gezegd dat hij nu als kwaadaardig monster wordt gezien maar dat hij wellicht over langere tijd als eerste vrijheidsstrijder van Noorwegen wordt gezien omdat hij potentiële landverraders had doodgemaakt.
  Ik werd direct geblokkeerd.
  Echter, uit de uitspraak van die overlevende linksmens is eigenlijk op te maken dat hij het moorden wel OK vindt, als het maar geen linksmensen overkomt, maar liefst wel Israëli´s (want dat zijn toch maar Joden?).
  Ik kan niet beoordelen of Breivik wel of niet normaal is, maar evenmin kan ik dat van de door Israël vrijgelaten moordenaars. Wel hoor ik binnenin een stemmetje dat zegt dat ik eigenlijk meer neig naar een zeker begrip voor Breivik. Ik kan me best voorstellen dat hij zijn land vreselijk ziet afglijden en dat hij ten einde raad een daad heeft willen stellen. Een verkeerde daad, dat wel. Een daad ook, die daar niet echt veel mensen heeft wakker geschud. Noorwegen is nog veel meer in de greep van de linksmens. Dat begrip voel ik niet voor de palestijnse moordenaars.

  Like

  • 2Crazy2bTrue zegt:

   Een verkeerde daad? Welnee de juiste daad. Hij heeft onder de Hitlerjugend huisgehouden alvorens die kaderfuncties konden gaan innemen. Preventief ruimen noem ik dat. Socialisten zijn het vuilnis van de westerse maatschappij, een beschaving op zijn weg terug. Wat dat betreft kan je ze een tweeling broer van de islam noemen, samen op weg naar de ondergang.

   Hoe meer socialisten er omkomen, deste beter is dat voor een land. Overigens zodra de islam de macht overneemt gaan de socialisten ook daar als eerste eraan. Zie bijvoorbeeld wat er in Iran gebeurd is bij de machtsovername door Khomeini. Dat is het voorland van de Europese socialisten. Ze zijn echter te achterlijk om dat zelf in te zien en blijven daarom als nuttige idioten moslim-knuffelen tot de mohammedaan ze niet meer nodig heeft, waarna als dank voor bewezen diensten op traditioneel islamitische wijze met het kromzwaard afscheid van ze zal worden genomen.

   Like

 6. Cathja zegt:

  @ Wachteres 22:03

  Die vent is inderdaad in de ban van de duivel, danwel IS de duivel in een menselijke gedaante! Meer dan verschrikkelijk, wat hij zijn pasgeboren kind heeft aangedaan! Ik snap niet dat hij een ‘vergoeding’ van 1700 pond als compensatie heeft gekregen vanwege het ontbreken van halal-voeding. Die vent zouden ze direct als ongewenst persoon moeten verbannen! Laat hem naar zijn eigen land teruggaan, daar kan hij net zoveel halal voer vreten als hij wil!
  Het Australische gerechtshof moet zich de ogen uit het hoofd schamen dat ze deze duivel een financiële tegemoetkoming hebben gegeven!
  Terecht dat de verontwaardiging groot was onder de bevolking!

  Like

 7. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Zolang alle tegenstanders van de Islam met Breivik in verband gebracht worden, hebben wij het recht alle moslims met het Saoedische koningshuis in verband te brengen. Het Saoedische koningshuis met gemak nòg doortrapter dan Al-Qaeda. Al-Qaeda heeft tenminste enige principes en enige moraal.

  Like

  • JiepMK zegt:

   Nou ja, het wordt gepresenteerd als een innovatie van formaat, die cup E, maar enig succes wordt er natuurlijk weer niet behaald door die wandelende brokken incompetentie.

   Like

 8. luckybee zegt:

  Is het dan ons doel om zo te leven als een moslim?

  Like

 9. Roni Thome zegt:

  De verontwaardiging van Breivik’s slachtoffers over de vergelijking met Palestijnse moordenaars en de identificatie met hen, laat overduidelijk een ding zien. De motieven van Breivik om deze mensen te haten en ze als gevaarlijke verraders in te zien, waren correct. Zijn daden daarentegen zijn terecht geclassificeerd als daden van een gevaarlijke pathologische psychopaat. Net zo pathologisch als de daden van de “Plestijnse vrijheidstrijders”. Hij vermoorde willekeurige mensen die toevallig bij regeringsgebouwen werken en hij beroofde kinderen van hun leven en ook van hun toekomst. De ouders van de ‘Utoya kinderen’, deden hun best de kinderen te hersenspoelen. Dat wil niet zeggen dat deze kinderen, later, de weg van de ouders zouden volgen. Ook in Nazi Duitsland werd er alles aan gedaan om kinderen, in de Hitler Jugend, te hersenspoelen. Na de oorlog zijn dezelfde kinderen en jongeren, die jarenlang in de Hitler Jugend zaten, tot gewone normale mensen geworden; met eigen politiek inzicht. Hoeveel NSB kinderen zijn trouw aan de NSB ideologie gebleven? Hetzelfde geldt nu ook voor de meerderheid van de kinderen die in de DDR zijn opgegroeid.

  Like

 10. Jan zegt:

  De doodgeschoten socialisten op Utoya deden niet onder voor de gehersenspoelde Hamas-kinderen. Alleen een bomgordel ontbrak.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jan 09.28. uur. Precies Jan. En de socialisten zijn alleen verontwaardigd, als HUN ZIELIGE MOSLIMS een scheet dwars zit. Over het vermoorden van Christenen in moslimlanden hoor je de PvdA klootzakken niet, want het leven van een Jood of Christen, wat boeit het rode tuig dat!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Precies, en juist omdàt die bomgordel ontbrak, valt Breiviks aanslag niet goed te praten en eigenlijk ook niet meer te begrijpen. Daar ligt gewoon de grens.
   Er zijn nog steeds mensen -ook hier op de site- die kennis hebben genomen van Breiviks manifest en aldus weten te vertellen dat het zo goed en logisch in elkaar steekt, allemaal klopt, en dat je, als je het eenmaal gelezen hebt, begrijpt, dat zijn daad nóódzaak geweest is. Maar volgens mij bekijken ze de hele zaak op dàt moment puur door Breiviks ogen, in plaats van door hun eigen ogen. Bovendien kent zijn logica, zoals gezegd, geen grenzen: Uiteindelijk ging het hem om zijn afkeer van de Islam, maar omdat daar volgens zijn zienswijze zo ontzettend veel mee verstrengeld is, maakt hij één van die verstrengelde elementen tenslotte tot doelwit. Logica zal er heus in zitten, maar dan een logica, die zich op den duur tegen de hele wereld richt, in plaats van tegen de Islam. Dat ia het, wat deze man tot een vijand van allen maakt en waar het begrip voor zijn handelen dient te eindigen. Zijn gedachtengang IS op deze manier niet heilzaam. Alleen levensgevaarlijk. Het gevaar is en blijft aanwezig dat iedere sterveling, maar dan ook íedere, slachtoffer wordt van zijn allesomvattende rancune. Dat is dan ook de reden, dat men afstand van hem dient te nemen, logica of niet.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    U is mentaal nog niet zover om in te zien dat deze Breivik ellende niets is vergeleken met wat nog komen gaat.

    Like

 11. Ambassador zegt:

  Dus als je maar een goede reden hebt mag je onschuldige mensen doden. Mensen die jou nooit iets hebben misdaan? En wie bepaalt dan wat die goede reden is? Een of andere ideologie, een of ander geloof, een of andere autoriteit? Een of ander inzicht dat die ander niet tot mijn groep, mijn stam, mijn staat behoort?

  De mensheid gaat dus nog veel ellende ervaren. Kunnen we weer ach en wee roepen over het schenden van mensenrechten en zo.
  Triest.

  Like

 12. henk schroemges zegt:

  Feit was, is en blijft dat de hoofdschuldigen voor al dit soort “akties” degenen zijn ie het gespuis vrij baan geven, niet willen corrigeren dan wel straffen doch die baccillen blijven uitnodigen om de autochtone burger te treffen.
  De enigste remedie is een burgeroorlog oftewel een revolutie.
  Dit is altijd een oplossing geweest; kijk in de historie en je moet het accepteren.

  Like

 13. Iznogoud zegt:

  Natuurlijk hebben de toenmalige leden van de Hitlerjugend zich NA HET EINDE VAN DE NAZITIJD weer terugontwikkeld naar gewone mensen.
  Echter, er is een klein verschil met de situatie in Noorwegen en de indoctrinatie van Utoyakinderen, en wel dat het einde van die Gutmenschentijd in Noorwegen niet in zicht is en niet geheel onwaarschijnlijk, ook niet zal komen. In dat licht moeten de daden van Breivik ook worden bezien.
  Blijft natuurlijk staan dat, linksom of rechtsom, het vermoorden van anderen gewoon niet normaal is.

  Like

 14. bezem zegt:

  Volgens correct politiek is het doden van rechtse mensen door linksen en moslims inderdaad minder erg dan het doden van linkse mensen en moslims door rechtse mensen. Ze zijn al kwaad als je het met elkaar vergelijkt, hiermee vallen ze door de mand omdat je daar de gevaarlijke dictatoriale hypocrisie al vanaf kunt lezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s