Hafid Bouazza: ‘Hysterie zit ingebakken in de aard van Arabieren’

Screenshot_9

Hafid Bouazza

In Egypte loopt het dodental met het uur verder op, de varkens Wim en Max zijn naar de slachtbank gebracht en de Palestijnen en Israëliërs doen hard hun best om een uitweg te zoeken uit de jarenlange impasse. Hoe denkt schrijver Hafid Bouazza hierover?

U heeft altijd sceptisch tegenover de Moslimbroeders gestaan. Vindt u dat ze nu hun verdiende loon krijgen?
‘Oh nee, zeker niet! Dan zou ik dezelfde gedachte koesteren als die van de Moslimbroeders, namelijk dat geweld ergens toe dient. Ik ben vanaf het begin af aan heel duidelijk geweest: de ‘Arabische Lente’ is geen lente. Dat blijkt nu eens temeer. Het is zo’n twee jaar geleden dat Mubarak is afgezet en na één jaar presidentschap werd Morsi verdreven. Dat vind ik geen goed teken. Wat mij betreft was de Moslimbroederschap nog vier jaar aangebleven en waren er nieuwe verkiezingen gekomen. Die hadden ze denk ik niet gewonnen. Je ziet nu dat het volk in een soort roes van opstand is gekomen. Ze hebben door dat ze met een gewelddadige opstand iets teweeg kunnen brengen. Het ontbreekt aan een democratische mentaliteit.’

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hafid Bouazza: ‘Hysterie zit ingebakken in de aard van Arabieren’

 1. Rudi zegt:

  Hafid Bouazza zegt: “Ik zeg altijd: als de Palestijnen niet hadden bestaan, dan hadden de Arabieren ze wel uitgevonden.”

  Pittig detail, zoals iedereen hier al weet, de ‘Palestijnen ZIJN uitgevonden, in 1967 om precies te zijn en daar was terroristenopperhoofd Yasser Arafat nog trots op ook.

  Voorts ben ik dankbaar voor dit artikel. Dan weet ik meteen wat jullie tegen de Volkskrant hebben.
  Wat een mallotige vragen van de ‘journaliste’: “niet alleen de christenen zijn slachtoffer, ook de Moslimbroeders zelf”. Ach, is het werkelijk? Het zal toch niet waar zijn, zeker? De terreurorganisatie de Moslimbroeders, verantwoordelijk voor moordpartijen op toeristen en koptische christenen, zijn het slachtoffer.

  Goeie genade…

  Like

 2. Republikein zegt:

  Ons geld blijft er wel ingepompt worden, lente of herfst, fuck you, allah.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Republikein 22:24

   Ik heb Timmermans horen zeggen dat geld met bestemming Egypte voorlopig wordt bevroren. Niet dat dit enig verschil zal maken m.b.t. de onlusten, maar zo betalen wij even niet mee aan het vermoorden van mensen daar.

   Like

 3. louis-portugal zegt:

  Helemaal eens met de kop.
  Ze blazen elkaar op maar als iemand hun overhoop schiet zijn ze zo hysrerisch als maar kan.
  Wat een toneelspelers.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Overigens, een Arabier zit vastgebakken, het kan klei zijn, of zand, maar vast zit ie,ik denk dat het drijfzand is, maar ja, die olie he, oliedom heet het dan, tot dat de olie niets meer oplevert, de alternatieve krachtbronnen hebben het overgenomen, Shell is er al jaren mee bezig.Wij blijven wel betalen, linksom of rechtsom, betalen doen we.Hallo, meneer van de Ahold, wat een grappenmaker bent u, verdient het ook wat om zo voor lul te staan en publique?De schoorsteen moet roken, ook in Mekka.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Moge de Hel heel erg lang in dar al Islam heersen.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Toch, zelden maak je mee, dat er zo’n redelijk mens -nog wel van Marokkaanse afkomst- aan het woord komt als Hafid Bouazza: Pragmaticus van de bovenste plank! Zal wel een zeer toevallig aanwezige karaktertrek zijn, -af en toe komt dat vóór- die het gemakkelijker maakte voor hem om volledig te integreren. Daarnaast ziet hij veel oorzaken scherper dan de meeste westerlingen dat kunnen èn weet ze perfect te plaatsen. Het is natuurlijk de waarheid: Arabieren lópen zowat op hysterie. En tot relativeren zijn ze al helemààl niet in staat. Dat doen erg veel westerlingen juist weer te sterk, wat inhoudt dat de ene partij voortdurend krijst en de andere niet de toon beheerst om hem te kalmeren. We zouden in Nederland véél meer Bouazza’s moeten hebben. -de mannelijke variant, uiteraard.

  Like

 7. Jan zegt:

  Dat de moslimbroeders over vier jaar zouden zijn weggestemd is naïef. Iran is een duidelijk voorbeeld hoe het gaat: corruptie en liquidatie.

  Like

 8. Jan zegt:

  MB deelt wapens uit en zwaait met vlag van Al Qaida op het Ramsesplein

  Niet zomaar zette Mubarak Morsi achter slot en grendel en verbood hij deze criminele en terroristische organisatie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s