Christenvijandigheid en de lafheid van de kerk

Screenshot_2

Het maatschappelijk klimaat is de afgelopen jaren voelbaar killer, de rust steeds brozer geworden. Vaak wordt verzwegen, dat een van de groepen die hier het meest onder te lijden hebben, de christenen in Duitsland zijn. De strijd tegen hen wordt al lang niet meer gevoerd door een paar ophitsers en idioten: deze zijn weliswaar luid en opdringerig, maar de christenen in Duitsland zijn al lang gewend aan hun godslasteringen en intolerantie. Dat zou hen met de nieuwe bedreiging vermoedelijk niet zo snel kunnen lukken.

In het kader van de massa-immigratie gedurende de afgelopen vijftig jaar zijn er volkeren geïmmigreerd, die al meer dan duizend jaar vijandig tegenover christenen staan. Vooral in de wijken waar veel buitenlanders wonen, maken de jonge moslims er een sport van om christenen te beledigen, te vernederen en hun kerken te beschadigen. Onze “rechtsstaat” doet daarbij hetzelfde dat hij altijd bij de bekende dadergroepen doet: hij kijkt weg en levert zodoende de zwakke kant over aan de genade van de sterkeren. In de onderstaande video een voorbeeld uit Duisburg:

Enkele weken geleden heeft het geweld tegen christenen in Duitsland in ieder geval een nieuwe dimensie gekregen: in Garbsen in de Duitse deelstaat Niedersachsen heeft een bende buitenlanders een protestantse kerk in brand gestoken, die volledig uitbrandde. Er werden 150 brandweerlieden ingezet en terwijl die hun best deden om te redden wat er te redden was, stonden de “jongeren” van de woonwijk toe te kijken, provoceerden de brandweer en fotografeerden de brand met hun mobiele telefoons. Het hoeft nauwelijks gezegd te worden dat zo´n catastrofe er al langere tijd aan zat te komen, maar zoals gebruikelijk hebben volledig nutteloze politici voor die tijd niets gedaan en ze beperken zich nu tot de eis naar meer maatschappelijk werkers.

Veel interessanter is echter de reactie van de Evangelische Kerk zelf: deze heeft op zijn Duitse website de daad tot op de dag van vandaag niet eens genoemd. Waarom dat niet is gebeurd, is duidelijk: de Evangelische Kerk in Duitsland is van binnen mentaal en geestelijk zó verrot, dat hij de belangen van bijna alle andere bevolkingsgroepen boven het welzijn van zijn eigen gelovigen zet. Als je maar niet buitenlandervijandig overkomt! Wij denken: je moet het beestje bij de naam noemen. In alle grote steden en in veel kleinere steden zijn de islamitische jongeren intussen een probleem. Ze zorgen voor criminaliteit, ze terroriseren de buurtbewoners en ze verachten alles wat Duits is. Dit zal niet met sociale opvoedkunde door de staat en hopen op “meer ontwikkeling” en “interculturele dialoog” weg te poetsen zijn. Men kan en mag criminaliteit alleen maar met de hardheid van de wet bestrijden. Als een staat dit niet meer kan of wil, verzwakt hij zichzelf en zullen de mensen hem steeds eer verachten, en terecht.

Terwijl de Evangelische Kerk in Duitsland dus volhardt in werkeloos toezien, kiest de gemeente in Garbsen een andere weg: die organiseerde een protestwake, naar aanleiding waarvan een gebedsdienst plaatsvond. De preek van de preses van de deelstaat Niedersachsen, Ingrid Spieckermann, stond in geen enkele verhouding tot de gebeurtenissen. Citaat:

“Hoe kon het zover komen, dat mensen zó hun respect kwijtraken? Zulke daden vinden plaats vanuit een diepe zelfhaat. De daders doen zich daarmee zelf iets aan.”

Woorden, die bij velen van de gemeente als een klap in het gezicht moeten overkomen, temeer als ze van iemand afkomstig zijn, die niet eens gemeentelid is.

Vorige week zaterdag waren enkele van onze activisten ter plaatse om zichzelf een beeld te vormen en een kleine protestwake te houden. Daar zagen ze dit plakkaat:

Screenshot_4

Uit een speurtocht op internet bleek, dat enkele uren daarvoor de volledig onschuldige conservatieve burgerbeweging “Die Hannoveraner” voor de kerk een paar folders wilde uitdelen. De Antifa stuurde toen uiteraard onmiddellijk een paar mensen langs en de kerk zelf mobiliseerde een bejaardenbende om de op handen zijnde machtsgreep van de “Hannoveraner” nog te verhinderen. Dat is de kerk van vandaag: als iemand ons op de rechterwang slaat, slaan we onszelf ook nog op de linkerwang. Dit gedrag is niet goed en niet grootmoedig en al helemaal niet christelijk. Het is gewoon alleen maar laf en zwak.

Bron:

http://ib-west.com/2013/08/13/christenfeindlichkeit-in-deutschland/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, Christendom, christenhaat, Criminaliteit, Cultuurstrijd, Dhimmitude, Duitsland, Hypocrisie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, praatjesmakers, Religie, Rotzakken. Bookmark de permalink .

56 reacties op Christenvijandigheid en de lafheid van de kerk

 1. KCMO zegt:

  Denk erom dat die kerk met hetzelfde vuile sop overgoten is, geef ze een duimbreed de ruimte dan heb je geen immigranten meer nodig.

  Like

  • Maja zegt:

   Grote KOLDER !! In het algemeen mag “de” kerk dan inderdaad laf zijn, er zijn nog genoeg kerken die in elke dienst bidden voor Israël en de vervolgde christenen, in het bijzonder voor de christenen in het M.O.

   Christenen bevinden zich letterlijk tussen 2 vuren, aan de ene kant de islam en aan de andere kant heel véél atheïsten èn linkse christen-meeheulers van de islam. IEDEREEN die van zijn/haar land houdt, zou de handen ineen moeten slaan TEGEN de islam en het zou niet moeten uitmaken hoe en waarin je gelooft of dat je niet gelooft.

   Iedereen die tégen de islamisering van Europa en in het bijzonder Nederland is, is mijn virend. ALLE anderen zie ik als mijn vijand.

   Het is de hoogste tijd dat de aangevallen kerken zich gaan verdedigen, b.v. door buurtwachters – met heel veel honden – te gaan organiseren om hun kerken te beschermen. Een grote schande dat dit noodzakelijk is, méde dank zij de atheïsten die geen middel onbeproefd hebben gelaten om in de laatste 50 jaar christenen te demoniseren en hun godsdienst belachelijk te maken. Nóóit hebben christenen daarop met geweld gereageerd. Maar genoeg is genoeg; verdedigen MAG en MOET!

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Maja 11:51

    Ik ben het helemaal met je eens Maja! Christenen hebben inderdaad niet alleen de islam tegen, maar ook veel niet-religieuzen. Ik begrijp daar niets van. Wat voor kwaad doen christenen hun medemensen aan? Mogen zij niet meer in alle rust en vrijheid hun geloof belijden soms? Zijn christenen opdringerig richting niet-gelovigen?
    Het antwoord is NEE.
    Laat deze mensen dan met rust.
    Waar keihard tegen opgetreden moet worden is de islam. Het is een ideologie die ons vreemd is, en die zeer vijandig en dus gevaarlijk is! Soms zou je willen dat christenen uit zelfverdediging een moskee in brand zouden steken. Wat zouden dan de reacties zijn als christenen deze daad zouden filmen en er tevreden naar zouden kijken?
    Ik denk dat ze opgepakt en veroordeeld zouden worden wegens brandstichting en het beledigen van de islam!
    Ik spuug op alles wat met de islam te maken heeft! Je zou al die mensen die verzachtende woorden gebruiken naar moslims toe het liefst keihard door elkaar rammelen, en ze waarschuwen voor het grote gevaar wat hen en ons bedreigt!
    Daarom is het wenselijk dat ook christenen laten weten dat de maat voor hen vol is. Als er geweld tegen hen wordt gebruikt, dan moet er maar met geweld gereageerd worden.
    Er staat in de Bijbel ook nog eens: “oog om oog, tand om tand”.
    En moslims begrijpen maar één ding, en dat IS geweld!

    Like

   • KCMO zegt:

    Ik veroordeel het christendom met de meest verschrikkelijke beschuldiging, die een beschuldiger ooit in z’n mond heeft genomen: Het is de grootste corruptie, die je je kunt voorstellen; het is de ultieme corruptie en de slechtst denkbare corruptie. De christelijke kerk heeft niets onbezoedeld gelaten met z’n verloederende werking. Alles wat van waarde was, heeft het in waardeloosheid doen verkeren; iedere waarheid in een leugen veranderd; iedere vorm van integriteit in iets laag bij de gronds. Het leeft bij de gratie van ellende. Het creeert ellende om zelf te overleven. De zonde bijvoorbeeld is door de kerk uitgevonden en verbeterd: Deze “gelijkheid-van-iedere-ziel-voor-god” is de grootste leugen aller tijden en is het slechtste, dat de mensheid ooit is overkomen.
    Om alles wat menselijk is, tegen te spreken.
    Om het zichzelf geestelijk bevuilen tot een kunst te verheffen.
    Om het liegen tot iedere prijs.
    Om z’n aversie en verachting van alle goede en verheven eerlijke instincten.
    Om z’n parasitisme als enige praktisering van de kerk; met z’n bloedeloze heilige idealen, al het bloed, alle liefde, alle levenshoop opzuigend.
    Om het hiernamaals als wil tot het ontkennen van ieder realiteitsgevoel
    Om z’n kruis als symbool voor de meest onderaardse samenzwering, die ooit heeft plaatsgevonden, tegen alles wat gezond is …. tegen alles wat mooi is …. tegen iedere vorm van geestelijk welzijn ….tegen iedere vorm van intellect …. tegen iedere vorm van mildheid …. tegen het leven zelf !
    Deze eeuwige beschuldiging zal ik op alle muren schrijven, waar er maar muren te vinden zijn.
    Ik beschik over letters, die blinden kunnen lezen en over woorden, die doven kunnen horen.
    Ik noem het christendom de enige grote vloek, de enige grote vernedering, de enige grote wraakzucht, waarvoor geen enkel middel gemeen genoeg, geheim genoeg, onderaards genoeg en klein genoeg is. Ik noem het de enige grootste onsterfelijke vloek van de mensheid.
    En de mensheid berekent de tijd nog wel vanaf de dag, dat deze ellende begon; vanaf de eerste dag van het christendom !
    Waarom niet vanaf z’n laatste ?
    Vanaf vandaag ?
    “UMWERTUNG ALLER WERTE ” !
    Friedrich Nietzsche

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Maja 11.51. uur. Daar kan ik volledig mee instemmen.

    Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Dat krijgt men als SOCIALISTEN 40 jaar lang, hun infiltratie hebben kunnen voltooien, in alle geledingen van de maatschappij. En daardoor het MOSLIMTUIG, de gelegenheid gegeven om in snotverdomme onze landen, hun geweld, haat, en hun achterlijke maangod door de strot te duwen! En helaas, onze kerkinsituten zijn voor een groot deel geinfecteerd met de RODE PEST, en daarom zijn ze niet meer geloofwaardig. En dan heb ik het uiteraard niet over individuele christenen. We hebben te maken met een massaal LAF WEGKIJKGEDRAG van POLITICI van “links tot rechts”, en kerkleiders met hetzelfde euvel! En de HAATJURKEN weten dat, en gaan steeds een stapje verder, met de islamisering. Dat is de crux!

  Like

 3. Pingback: Geef dit even door aan uw voorganger of rabbijn, misschien wordt hij wakker. | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 4. luckybee zegt:

  Alleen de terugkeer naar de 100% van de leer van Jezus Christus kan de lafheid van de Kerken heilen.
  De vervulling der wet en de profeten, is niet de leer van Jezus Christus maar de handleiding voor de verbreiding van het Christendom.Matheus 7 de SMALLE WEG is wat Christenen met hun vijanden moeten doen.Foute bomen kappen en verbranden heeft Jezus Christus gezegd.
  Matthéüs 5,17-48

  De vervulling der Wet en der profeten

  Like

 5. luckybee zegt:

  Matthéüs 7,13-23

  De smalle weg

  Like

 6. Maja zegt:

  Tom, helemaal met je eens want gelukkig nuanceer je e.e.a. door te stellen dat “een GROOT DEEL van de kerkinstituten……..”. Er zijn dus ook nog anderen.

  Mijn leven lang ben ik lid geweest van de Ned.Herv. Kerk, maar toen een afvaardiging van de PKN (waar ook de Ned. Herv. Kerk deel van uitmaakt) zich na Fitna haastte naar Egypte om daar te laten weten dat de PKN niets te maken had of wilde hebben met Firna, was voor mij de maat vol. Ik heb mij laten uitschrijven en aangemeld bij de Hersteld Hervormde Kerk, zij die NIET mee wilden gaan met de verraderlijke PKN.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Maja 12.01. uur. Maja, ik was van huis uit eerst Rooms. Voor enige jaren terug, begon ik te twijfelen aan diverse zaken binnen deze kerk, zoals de biecht, en de daadwerkelijke aanwezigheid van Jezus, in de hostie/communie. Toen heb ik een stap moeten zetten, en ben naar de pastoor gegaan en heb hem eerlijk verteld dat ik het niet meer kon vinden binnen de RK Kerk. Ik was blij, toen ik in de Romeinen brief van Paulus las, dat we werden/worden gerechtvaardigd door geloof in Jezus Christus. Nu het lastige voor mij, in mijn omgeving is er slechts 1 protestantse gemeente waar ik terecht kon/kan op de zondag. Daar kom ik dus al een hele tijd, maar wat mij daar tegenstaat is vaak het linkse gedachtegoed wat er gespuid wordt. Ik verwerp dat met mijn hele wezen, en blijf kritisch op wat een voorganger daar preekt. Ik hecht verder bijzonder weinig waarde aan het INSTITUUT PKN, en andere INSTITUTEN op kerkelijk gebied. Ik neem er afstand van!
   Daarom blijf ik naar deze diensten gaan, maar met een oplettende en zeer critische
   instelling!

   Like

   • Azraël zegt:

    @Tom
    Een goed voornemen dat te blijven doen. Maar je moet zowieso altijd goed blijven opletten waar ze (het zijn ook maar mensen) mee komen. Het Woord waarschuwt duidelijk voor de rotte appels, wolven in schaapsklederen en valse profeten in de gemeenschap. De plek waar de tegenstander juist het meeste werk te verzetten heeft. Het is juist een opdracht om aan de hand van het Woord misstanden (het boze) te ontmaskeren. Het liefst publieklijk zodat alle leden van de gemeente het meekrijgen.
    Als het te gortig wordt, kun je er altijd nog uitstappen. Het Woord is eeuwig, niet zo’n aards instituut. Ik ken verhalen van mensen die niet meer achter het gepredikte woord van de voorganger konden staan. Zij zijn thuisbijeenkomsten gaan houden. Back 2 basic gelijk de eerste Christenen deden. Zoals ik al zei, het kan een mogelijkheid zijn.

    Like

 7. oogenhand zegt:

  Zolang het Christendom geweld blijft afwijzen, zie ik niet in waarom wij Christenen met geweld zouden beschermen. Beter is het als Christenen voor de deur van Radikaal-Linkse bijeenkomsten gezamenlijk zouden bidden. Maar zelfs dat doen de watjes niet. Wèl de samenleving vergiftigen met hun watjes-moraal.
  Hailaz Wodanaz en/of Shema Yisraëel, Adonai Echod!

  Like

 8. henk schroemges zegt:

  Graag wil ik hier Rob Hoogland citeren: De laatste 50 jaar werden en worden we geregeerd door weekdieren.
  Dat is de oorzaak van alle ellende.

  Like

 9. HenkV zegt:

  Het wordt tijd voor een duidelijke reactie, hoewel ik als christen werkelijk de voorkeur geef aan respectvol gedrag tegenover iedereen hier woord en geschrift, of die gelooft of niet in .
  Zelden heb ik grovere totale lulkoek onder ogen gekregen als van een vuil spuitende, zogenaamde medestander van ons, zich tooiend met de Israëlische vlag ook nog, die meent het christelijk geloof op een veralgemeniserende en grove manier verbaal totaal in puin wenst te schoppen..
  Kretologie recht uit het riool!
  Het is schier ongelofelijk,wat KCMO hier uitkraamt..

  Ik zal het je gemakkelijk maken, Bert: Of deze figuur wordt hier verwijderd ,of ik houd hier ogenblikkelijk met schrijven op..
  Deze site is bedoeld om de islamisering en de ondergang van onze samenleving tegen te gaan. Ik heb mij daar met hart en ziel aan gewijd en ik wil in niets door een van haat tegen christenen vervulde mafketel voor de voeten worden gelopen.

  Eerst dacht ik nog,dat de man persifleerde, maar hij gaf continu aan zijn anti christelijke braakneigingen toe. Ik ben een zeer tolerant mens, maar deze gast gaat zich zo onzinnig te buiten aan verbale geweldpleging tegen een geloofswereld waarvan ik deel uit maak en van waar uit ik schrijf, dat ik hier maar een reactie voor heb:
  ES REICHT!

  Like

 10. gielah zegt:

  Ik schaar mij van harte achter @Maja, @Cathja en achter @ Tom Hendrix en @ Luckybee.

  De lafheid zit hem nog het meest in het niet dapper voor Israël en de vervolgde christenen bidden en opkomen…. en in een weer wél…. in het spoor van links…. verdedigen van de islam…. wat een godsgruwelijke stommiteit is.

  Je breekt tegenwoordig je nek over dat soort gehersenspoelden.

  Zojuist, op Twitter, verwonderde Ronny naftaniel zich erover, dat de Raad van Kerken en de PKN-kerk geen alarm sloegen over het ellendige lot, dat christenen in Egypte treft.
  Ik heb hem toen terug-getwitterd:
  ‘Trek daar uw lering uit, meneer Naftaniel!
  De Raad van kerken en de PKN houden nóch van de Joden, nóch van gelovige christenen’.

  Like

 11. HenkV zegt:

  uiteraard zat er weer een verschrijving in mijn respons op de schandelijke woorden van KCMO en lk vraag mij werkelijk af of deze figuur werkelijk een medestander van ons ons, of een infiltrant die denkt dat hij , getooid met een vlag van Israël, niet op zal vallen..
  Als vriend van dat land vraag ik mij dat af..

  De zin waar het om gaat moet zijn :
  ”Zelden heb ik grovere, totale lulkoek onder ogen gekregen als die van een vuil spuitende, zogenaamde medestander van ons, zich tooiend met de Israëlische vlag ook nog, die meent het christelijk geloof op een veralgemeniserende en grove manier verbaal totaal in puin TE KUNNEN SCHOPPEN..”

  Ik geloof mij ogen gewoon niet.

  Like

 12. HenkV zegt:

  mijn ogen…

  Like

 13. Cathja zegt:

  @ KCMO 13:14

  Zeer harde woorden, die ik beslist niet kan onderschrijven! U stelt onterecht dat de zonde door de kerk is uitgevonden. De zonden van de mensen zijn begonnen in het Paradijs. Dat is wel iets anders dan wat u beweert! Ik weet niet vanwaar uw grote vijandschap jegens het christendom vandaan komt, maar het zou u sieren als u wat gematigder zou zijn in uw oordeel over hen. Ik zal nooit beweren dat christenen perfecte mensen zijn, maar uw uitspraak dat zij ‘liegen tot iedere prijs’ is een keiharde leugen. Christenen liegen niet meer of minder dan anderen, inclusief uzelf! Er staat in de Bijbel: “wie van u zonder zonde is, werpe de eerste steen”. In de praktijk betekent dat eigenlijk dat NIEMAND als eerste zou durven gooien, want iedereen doet verkeerde dingen, ook u, net als elk mens. Ontkennen heeft geen zin. Kijk maar eens naar wat u allemaal aan hatelijkheden heeft opgeschreven. Dit komt bepaald niet voort uit een vriendelijk hart!
  Omdat wij elkaars gelijken zijn, behoren we elkaar niet te veroordelen. Het is wel onze taak om het kwaad te weren, en het goede te zoeken.
  Dat zou ook uw levensmotto moeten zijn.

  Like

 14. Lucie zegt:

  @KCMO 13.14 uur

  U moet wel een heel verbitterd mens zijn………

  Like

 15. gielah zegt:

  Mijn reactie is al vanaf 16.10 uur in afwachting van moderatie.

  Like

 16. gielah zegt:

  O nee… halleluja… daar is hij eindelijk.
  Ik werd al ongerust ( waarschijnlijk een trauma opgelopen bij DDS…).

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Sorry Gielah, de webmaster was van 14.45 uur tot 20.00 uur niet thuis en zit nu pas weer aan de knoppen!

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Kan de webmaster niet het voordeel van de twijfel gunnen en meteen posten aan vaste reageerders zodat daar een iets snellere communicatie mogelijk is?????????

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @louis

    Jeetje…ben ik eens één keer niet onmiddellijk aanwezig, krijgen we dat al. Nee Louis, wie het eerste comment plaatste sinds mijn vertrek, wordt ook al eerste gemodereerd. Spijt me zeer.

    E.J.

    Like

 17. gielah zegt:

  Okido, hoor.

  Like

 18. lucky9 zegt:

  De vrijheid (ook die van meningsuiting) houdt in dat iedereen het recht heeft om zich te vergissen. Ook KCMO!
  Zijn tirade om 13:14 was totaal disproportioneel en argumentorisch volledig misplaatst. Toch wil ik (als atheïst met open vizier) waarschuwen tegen overdreven emotionele reacties van louter religieus geïnspireerde redacteurs.

  Zonder een knuppel in het hoenderhok te willen gooien: niet alleen KCMO zou moeten geband worden, maar desgevallend ook de Maja van 11:51, die atheïsten schijnbaar achteloos op een hoop gooit met baardapen en islamitische soepjurken. Wij noemen dat (al dan niet bewuste) subversieve tjevenstreken alias hypocriete steken onder water of op de keper beschouwd gewoon ophitsing.

  Dat laatste was chronologisch uitermate beledigend jegens vrijheidslievende atheïsten en op de keper beschouwd compleet debiel als reactie op de intelligente eerste reactie van KCMO. Soms maakt één woord een wereld van verschil. Religieuze fundamentalisten kan heel Europa nu missen als de pest, ongeacht hun signatuur of obediëntie!

  Niet de atheïsten zijn de vijand van Maja en het christendom, maar de linkse kerk en de islamitische “religie”! Het communisme maakte misbruik van het atheïsme, niet omgekeerd!
  En dat is een essentieel inzicht, waarmee sommige religieus geïnspireerden het blijkbaar nog altijd moeilijk hebben of zelfs helemaal niet kunnen onderscheiden.

  Als de politiek zich bemoeit met religie gaat het gegarandeerd verkeerd. Laat de religie dan ook haar handen en poten afhouden van de politiek. En van de website van E.J. Bron!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @Lucky9

   Zie de blogregels. Ik zal op mijn blog christenen absoluut niet de mond verbieden! Net zomin dat ik atheïsten de mond verbied.
   Ik verwacht echter van BEIDE partijen dat ze elkaar met argumenten bestrijden zonder daarbij tot scheldkanonnades over te gaan.

   Nog liever heb ik dat we deze onenigheden opzij zetten voor de gezamenlijke strijd tegen de gezamenlijke vijand, namelijk de islam, het socialisme en de islamisering, en onderlinge geschillen opzij zetten voor het algemene doel!!

   E.J.

   Like

 19. Joost Visser zegt:

  Ik ben voor geloof als iemand daar nu eenmaal behoefte aan heeft. Op het moment dat het geloof geinstitutionaliseerd wordt, begint de ellende. Het bouwen van grote, nog grotere, de grootste kerk of moskee of tempel is van het niveau ´wie heeft de grootste´ bij mannen. Machogedoe. Wordt altijd knokken.

  Like

 20. Henny Clemens zegt:

  Ik schrok een beetje van de tegenstrijdigheden van de deelnemers op deze site.
  We moeten met ons kleine clubje eenheid voelen en dat voelde ik als ik een van mijn weinige post schreef.
  Het geloof is voor veel mensen een troost en geeft mensen de kracht het leven te leven zoals het is en komt.
  Ik ben 4 broers en zusters verloren aan de Pinster gemeente omdat ik daar niets in zag, en mij de keuze werd gesteld dat: Of ik was met hen of tegen hen.
  Niets is minder waar ik respecteer elk geloof.
  Behalve de islam natuurlijk omdat dat geen geloof is maar een dodelijke alles vernietigende ideologie!
  Dus ik als niet gelovige kan allen die christen zijn respecteren maar mag ook verwachten dat ik en mijn mening hieromtrent ook respect terug krijg.
  Verder wilde ik zeggen wat de webmaster E.J.Bron aangeeft, 22:47 we moeten elkaar niet aanvallen, we hebben een grote gemeenschappelijk vijand en we moeten onze geschillen juist nu met veel respect voor elkaar benaderen.
  En het niet uiteen laten vallen, dat gebeurd al te vaak in onze samenleving waar solidariteit voor onze westerse samenleving al langzaam verdwijnt.
  Ik kreeg kracht om door te gaan, door jullie allen en dat moet zo blijven is mijn vraag, en hoop.

  Like

  • BertG. zegt:

   Henny,
   Ik probeer me inmiddels verre van dit soort discussies te houden want het komt altijd op hetzelfde neer. Het is totaal zinloos. Wie houd het het langste vol.
   Daar komt het uiteindelijk op aan. En ze hebben meer geduld en tijd dan ik ’t de moeite waard vind. Dan hebben ze gewonnen, denken ze.
   “Of ik was met hen of tegen hen.
   Niets is minder waar ik respecteer elk geloof.”
   Maar dat schijnt er maar niet in te gaan bij de meeste.
   Ik moet de eerste nog tegenkomen die niet zo denkt.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Henny Clemens: 11.22. uur. Volg uw reactie Henny. Laten we, gelovig of niet, samen de handen ineen slaan tegen de 2 grootste vijanden van ons; ISLAM en EUSSR. We hebben elkeen daarbij hard nodig patriotten!

   Like

 21. Ja, je zou bijna bang worden om als ongelovige nog op deze site te reageren.Gelukkig heeft Bron mij enigzins gerustgesteld.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Daarvoor hoeft u absoluut NIET bang te zijn!!

   Webmaster

   Like

  • BertG. zegt:

   Het is ook elke keer weer hetzelfde gezeik.
   Mijn god is beter dan de jouwe en ik heb de waarheid.
   Ik ben bang dat dit NOOIT ophoud.
   En dan moet ik ook nog ’t idee hebben dat ik medestrijders heb die voor hetzelfde gaan.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Bert ik heb hier al tientallen malen het netjes en grof duidelijk probeer te maken dat we aan onze kant de religieuze component uit de strijd moeten houden, maar het schijnt niet door te dringen dat met het smijten van mijn god is beter men contra productief bezig is.

    Zo zet men een 1400 jaren oude strijdtactiek tegenover een 2000 jaren oud slap gelul van de ene wang en de ander wang tegen over het kromzwaard .

    Het gaat mij niet baan wat iemand geloofd of niet geloofd zolang hij het maar niet tot een universele waarheid maakt want dat is net zo gevaarlijk als de islam het verlamd het gezonde verstand. .

    Het uitroepen van halleluja hij komt, tegenover de aanstormende kromzwaarden lijkt mij niet effectief.

    Aan die zijde kan ik nooit staan , ik doe niet mee aan collectieve zelfmoord.

    Komt er nog bij dat Joden en joden niet zoveel te verwachten hebben van de zogenaamde christenen, dat leert de geschiedenis, de oude en de kersverse.

    De christenen hier aanwezig vallen in horden over KCMO heen, maar in principe heeft hij wel gelijk, zou dat gelijk nu zoveel pijn veroorzaken, de rauwe pijn van de herkenning van het falen van het christendom wat het de Joden en joden betreft.

    Like

 22. gielah zegt:

  Daarvoor hoeft @Wouter Eenhoorn trouwens op geen énkele site in binnen-of buitenland bang te zijn…. integendeel….
  want hij zal op al die sites een van de zeer véle ongelovigen of niet-meer-gelovigen of nog-niet-gelovigen zijn….
  een klein onderdeeltje van een ábsolute meerderheid dus.
  Uiteraard wéét @ Wouter Eenhoorn dat ook heel goed.
  @Wouter Eenhoorn is nog net niet dom genoeg om te eisen, dat elke gelovige voortaan een muilkorf voor krijgt
  ( “…..áchter de voordeur, dames en heren…want u trapt steeds op MIJN meterslange tenen… vergelijkbaar met die van moslims…” )
  en geeft met zijn bijdrage dus een rein staaltje niet onverdienstelijke aanstelleritis weer.

  Hij roept daarmee associaties op met:
  a. Ik ben weleens bang dat niemand meer aandacht heeft voor buitenlanders ( tijdens een PvdA congres).
  b. Ik ben weleens bang dat ik té positief over Israël ben ( Dries van Agt).
  c. Ik ben weleens bang dat de ouderen het té goed krijgen ( VVD-politicus).
  d. Ik ben weleens bang dat er een nieuwe dictatuur komt ( EU-parlementariër).
  e. Ik ben weleens bang dat de kinderen van nu te weerloos en te bescheiden zijn ( moderne ouder).
  f. Ik ben weleens bang dat deze samenleving aan de seksualiteit te weinig aandacht geeft ( reageerder bij Peter Breedveld).
  g. Ik ben weleens bang voor te weinig reclame op de televisie.
  h. Ik ben weleens bang voor teveel politiecontrole in het verkeer.
  i. Ik ben weleens bang dat meneer Wilders de hele dag dóór op radio en televisie aanwezig is en alle actualiteitenrubrieken monopoliseert.
  j. Ik ben weleens bang dat de inburgeringscursussen te moeilijk gemaakt worden.
  k. Ik ben weleens bang dat er té veel christenvluchtelingen uit Syrië en Egypte in Nederland asiel krijgen.
  l.Ik ben weleens bang dat we straks elke wéék een bindend referendum krijgen.
  m. Ik ben weleens bang dat de leden van het Koninklijk Huis er straks een baantje als nachtwaker bij moeten nemen… met hun armoedige uitkering.
  n. Ik ben weleens bang dat ik te tolerant begin te worden ( Wouter Eenhoorn).
  o. Ik ben weleens bang dat ik té erudiet word ( de meerderheid van Nederland).

  enz. enz.

  Maar gelukkig hoeft meneer Eenhoorn daar allemaal niet van wakker te liggen.
  Hij is helemaal veilig.

  Like

 23. Joop Klepzeiker zegt:

  Zo snel u en de uwen uw god niet meer inzet als het ultieme wapen om ons tegen de horden primitieven te beschermen, zal u van mij niets meer horen.

  Like

 24. gielah zegt:

  Leg uit, meneer K.
  Ik kan mij niet herinneren u ooit te hebben willen beschermen tegen ‘primitieve horden’.
  En welke primitieve horden bedoelt u eigenlijk?
  De leden van het CDA en-of de C.U.?
  Voetbalsupporters?
  De gemiddelde reageerder op websites?

  Ik weet niet van welke goden u iets af dénkt te weten, maar ik geef u de verzekering dat de mijne Zich in elk geval niet door mij of wie dan ook láát inzetten… wáár dan ook voor.

  Die zet eerder mij in… als Hem dat toevallig zo uitkomt.
  Daar is Hij tenslotte ook God voor… in en buiten Israël.

  Maar laat gerust van u horen, hoor!
  Ik vrees u en uw commentaren geenszins, zolang u geen idee hebt over Wie of wat u het hebt.
  Ik zie u hooguit als een medemens, dat een schreeuwende behoefte heeft aan info.
  Ik ga u die echter niet verschaffen, want mensen leren geen ****** van antwoorden op vragen, die zij niet eens hébben.
  Dat ik even wat dieper op @ Wouter Eenhoorn inging, kwam vooral omdat de man zo ongewild grappig was.
  Het plezier, dat hij mij daarmee bezorgde, verdiende een wel wat uitgebreidere respons.
  Wijlen Godfried Bomans zou hem een grobbelvink, een snaakse rakker of een guitepuit genoemd hebben.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   U heeft volkomen gelijk dat ik schreeuwend behoefte heb aan info over hoe uw god de wereld wel even zal komen redden. misschien zou een datum erbij ook wel handig zijn.

   En ook u schaar ik onder de primitieve horden, weliswaar wat minder gevaarlijk dan die van de kromzwaarden, maar toch gevaarlijk genoeg om stevig in de gaten te houden.

   Ik wacht dan ook in aller zielenrust af op het moment dat u een seintje van uw god krijgt om ingezet te worden,

   Maar het blijven uitroepen van hij komt, hij komt hoor ik ook zo rond 5 december, veelal gebezigd door kleine kindertjes, die ook over een infantiel geest beschikken.

   Ach ja,die verspilde talenten ook zeg.

   Like

 25. Joop Klepzeiker zegt:

  Lees ik dit , citaat :
  Ik zeg zelfs met klem: Eerst en voor alles de Islam uit de samenleving -en het Christendom accepteren, maar tegelijkertijd ervoor waken dat het zich rustig houdt. Daarna, als het nodig mocht zijn, zullen we het satanisme eens gaan aanpakken.
  Alleen zàl dat nooit nodig zijn, want het satanisme mobiliseert, vanuit haar aanbidding van de individualiteit, geen groepen. Daar staat of valt alles mee.

  in het topic https://ejbron.wordpress.com/2013/08/16/de-culturele-kloof/

  Van Theresa Geissler,

  En hier moet ik schouder aan schouder mees staan, over mijn dead body zullen we maar zeggen, gewoon een nader vorm van diezelfde ellende die we de islaam noemen.

  WALGELIJK.

  Like

 26. Frans Brassens zegt:

  Zolang christenen nog altijd het oude testament hanteren zouden ze daaruit de lering kunnen trekken dat het wel degelijk geoorloofd -en zelfs door ‘god’ aangegeven- is om zich dáád-werkelijk te keren tegen ‘lieden’ die de zaak van god en zijn gelovigen schaden, hoe dan ook.
  Mede daarom verbaast (en ergert) het mij hogelijk dat de kerken zo inert blijven en aantoonbaar wegkijken bij het kwaad dat tegenwoordig aan de orde van de dag is.
  Wil men toch alleen maar met die beroemde wangen werken, dan moet het oude testament (nog altijd bestaande uit canonieke boeken) maar uit de bijbel verdwijnen.
  De kerken kennen hun geschriften niet goed. En/of ze selecteren alleen maar daaruit.

  Like

  • BertG. zegt:

   Oh, ze moeten dat nog oudere boek er ook bij halen dus. Om ’t te snappen.
   Dat je een beetje voor je eigen op moet komen. Of zo iets.
   Ach, als dat zou werken qua opstelling
   i.p.v. de hele tijd te roepen of te denken, Hij Komt, Hij gaat ons redden van alle ellende, te roepen.
   Wie weet.
   Gielah wacht nog even af tot wanneer ze opgeroepen wordt om de strijd te beginnen.
   “Die zet eerder mij in… als Hem dat toevallig zo uitkomt.”

   Like

  • oogenhand zegt:

   Zelfs gericht bidden voor de deur van Linkse bijeenkomsten durven ze niet.

   Like

 27. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik vraag mij af of er een rode lijn bestaat over hoeveel christen kinderzieltjes afgebrand mogen worden voordat hij eens gaat ingrijpen.

  Ik bedoel maar je moet wel erg stevig in je religieuze schoenen staan om na al die moorden en slachtingen op christenen, nog te geloven dat hij komt om te redden, de hele wereld zelfs, zullen we die afgebrande kindertjes dan maar collateral damage noemen.

  Maar ik wacht nog steeds op een verklaring hoe de kruishanger aanhangers die wereld redding nu eigenlijk zien.

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   Joop, je doet je achternaam veel ‘eer’ aan, ook al betreft het een pseudoniem.
   Als je werkelijk zo nieuwsgierig bent naar een datum inzake de ‘eindafrekening’, lees dan de geschriften waarin staat dat die dag niemand kent, alleen de Maker van de wereld.
   Die laat nog met Zich spotten ja, totdat de maat vol is.
   Wat de eerste reactie van KCMO betreft, daar ben ik dermate heftig van geschrokken dat ik vooraleerst niet heb gereageerd. Gelukkig is hij (of zij?) het logo met de Davidsster kwijt, dat paste werkelijk niet bij die spijkerharde kritiek – haat is hier helaas toepasselijker – op het christendom.
   Ik ben het met de meeste anderen op dit blog eens, dat we religie er zo veel mogelijk buiten dienen te houden, maar het mag toch niet zo zijn dat we onze levensovertuigingen helemaal buiten beschouwing laten.
   Ik wens u de ware vrede toe, waar die dan ook vandaan moge komen (en wanneer…)

   Like

 28. Joop Klepzeiker zegt:

  Michael Savage on radical islam’s threat to the West.

  Like

 29. Pingback: Het afslachten van christenen in Syrië gaat door | E.J. Bron

 30. Pingback: Dhimmi van het jaar 2013: Nikolaus Schneider | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s