De sjiietische lente

Screenshot_20

1,2 miljard mensen bekennen zich tot de islam, overwegend soennieten. De op één na grootste groepering zijn de 250 miljoen sjiieten. De aanhangers van de sjia zien in Ali Ibn Abi Talib, de schoonzoon en neef van de profeet Mohammed, de enige legitieme opvolger en eerste imam. De meerderheid van de sjiieten leeft in Iran, Irak, Libanon, Afghanistan, Bahrein, Nigeria en Tanzania.

Voor de soennieten zijn de sjiieten ketters. Daarom werden ze generaties lang in politiek opzicht naar de rand gedrongen en zelfs door de soennieten vervolgd. De langjarige vervolgingen hebben de sjiieten kracht gegeven en voorzichtiger gemaakt. Hun lijden liet de hoop op de komst van hun imam nooit doven.

Het geloof in de nakomelingen van Ali als hun geestelijk leiders heeft door de eeuwen heen tot ettelijke spanningen binnen de sjia geleid. Confessionele afsplitsingen zijn Druzen, Alawieten en Bahai. De ideologie van de sjia werd tot in het midden van de 20e eeuw geleid door het samenzijn en overleven met het oog op moderne ontwikkelingen en tegenover de soennitische islam.

In de jaren-60 waren er eerste signalen van een “sjiietische lente”. De sjiieten ontwaken en worden politiek sterker. Hun religieuze invloed in de islam neemt toe, er dreigt een godsdienstoorlog binnen de islam, sjiieten tegen soennieten.

Bron:

Israelheute.com

Auteur: Dr. Avshalom Kapach

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, sjiieten, soennieten. Bookmark de permalink .

16 reacties op De sjiietische lente

 1. JiepMK zegt:

  Altijd fijn als die wilden elkaar afmaken, vooral als wij beide zijden mogen bewapenen met de meest effectieve doodmakers die we hebben, gifgas, nukes enzo. Bring. It. On.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Heerlijk, wat een wedstrijd, zijn er ook scheidsrechters met gele en rode kaarten? Er vallen toch geen gewonden of doden mag ik wel hopen?

  Like

 3. oogenhand zegt:

  Driedeling: sji’ieten, moslim broeders, en salafisten. Dat wordt leuk, voor ons.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Wat in Syrië aan de gang is op dit moment is een doodgewone ordinaire godsdienst oorlog. Heeft niets te maken met het bevrijden van burgers uit het bewind van Assad de Alawiet. Hoe vaak het NON journaal dit ook roept en mogelijk wenst. Aan een kant Assad de Alawiet geruggensteund door de Iraanse Sjiieten en de sjiitische Hezbollah aan de andere kant de soennitische terroristen van Al Qaida, al Nusra en consorten waaronder Nederlandse moslims van het laagste soort die alles behalve vrijheidsstrijders zijn. Ook de nu samenwerkende partijen zullen elkaar als het zover is uitmoorden. Waarom? Omdat geweld het levens elixer is van de islam als totale entiteit. Dit geweld wordt niet veroorzaakt door halve psychoten die zogenaamd de islam gekaapt hebben. Nee hoor, dit geweld komt voort uit het hart van de islam zelf. Alleen onze westerse elite wil dat maar niet geloven terwijl ieder mens met een gezond verstand en ogen in zijn hoofd ziet wat er gebeurd. Politieke correctheid is uiteindelijk net zo dodelijk als de islam. Hoop in elk geval dat de Nederlandse moslim smeerlappen die nu in Syrië zitten stuk voor stuk het loodje leggen zodat Nederland in elk geval van deze oorlogsmisdadigers alvast verlost zal zijn. Ook van de EU moeten we zo snel als mogelijk verlost worden, want deze politieke weekdieren mengen zich in een godsdienst oorlog die niet onze strijd is. Beter kunnen ze een hoog hek rond Europa bouwen en elke moslim die niet onze waarden onderschrijft meteen eroverheen kiepen. Gebruik de link voor een voorproefje hoe moslim bondgenoten ook elkaar om zeep helpen.

  http://www.presstv.ir/detail/2013/08/09/317938/alnusra-militants-kill-fsa-commander/

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   De onderlinge onenigheid onder moslims is tot nu toe ‘gunstig’ voor de westerse wereld. Stel je voor dat ze samen een front zouden vormen, dan leefden we al lang onder de sharia – daarboven verkies ik trouwens een gewone dood.

   Like

   • Republikein zegt:

    Ik heb nog over hoor Pieter, uit mijn doos met pillen van Drion. De laatste pil is voor mijzelf.

    Like

  • Lucie zegt:

   Zou die troel,Bea,het nog altijd niet snappen?
   Dan moet ze toch wel een heel laag IQ hebben.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat nou niet direct. Maar het effect wordt hetzelfde als je altijd in een schijnwereld geleefd hebt en omringd geweest bent met jaknikkers, behept m et hermelijnkoorts.
    Dat is één van de redenen dat ik blijf zeggen: Opdonderen met die familie; ze dienen nergens toe!

    Like

   • treintrien zegt:

    Het koningsschap is de enige functie waarvan grondwettelijk vaststaat dat zelfs de grootste imbeciel haar kan uitvoeren.
    (is een beroemd citaat, maar heb geen flauw idee meer van wie 😉 )

    Like

 5. luckybee zegt:

  Ze behoren alle beide tot de Mainstream islam. maar beveden elkaar van af het begin tot op het Mes.Het wordt nog erg spannend worden tussen deze twee groepen.

  Like

 6. hoi polloi zegt:

  En dan hebbben de Soenieten en de Sjiieten nog een gezamelijke vijand,……..de Sodomieten.

  Like

 7. Jean zegt:

  Poepsimpel, als zo een idioot zich aanmeld voor asiel dat dan gewoon weigeren en terugsturen naar een van die genoemde prachtlanden waar die barbarij hoogtij viert, zij blij en wij zéééééér blij.

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  En dat noemt zich-proest- “de religie van de vrede”. Nou, dat zien we dag aan dag, hoe wreedzaam de HAATJURKEN zijn, overal waar deze MOSSELS komen, breekt de pleuris uit, waar ook ter wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s