Immigratie of invasie

Screenshot_42

(Door: Enza Ferreri)

Wat we immigratie blijven noemen vanuit de “Derde Wereld” naar westerse Europese landen als Groot-Brittannië is historisch een nieuw fenomeen, waarvan we kunnen zeggen dat meer toepasselijke termen kunnen worden gebruikt zoals “kolonisatie” en “invasie”. De definitie van “kolonie”, waarvan het woord “kolonisatie” is afgeleid, is: a) een groep mensen die in een nieuw land leeft, maar zijn banden met zijn moederland behoudt of b) een aantal mensen dat uit hetzelfde land komt, dezelfde etnische afkomst deelt of dezelfde taal spreekt, dat verblijft in een ander land of andere stad of een apart deel er van. Beiden zijn van toepassing op de mensen die hier komen wonen vanuit Azië en Afrika.

Onder verwijzing naar kolonisatie voegen woordenboeken daaraan toe; verband houdend met de “Derde Wereld”, maar dit is alleen omdat kolonisatie zich in het verleden afspeelde. De betekenis van woorden moet veranderen om zich aan nieuwe werkelijkheden aan te passen.

Net zoals de uitdrukkingen “inboorling” en “oorspronkelijk”, die ooit verwezen naar de originele bewoners van niet-Europese continenten en die nu gebruikt worden om Duitsers, Fransen, Britten, Zweden, Nederlanders te beschrijven, enzovoort.

“Invasie” heeft drie hoofdbetekenissen: a) de daad van een inval, vooral door een leger in een bepaald territorium om te veroveren; b) een begin van een kwetsende gebeurtenis op grote schaal, zoals een ziekte; c) het binnenvallen van een grote groep mensen of dingen in een plek, situatie of activiteit.

De laatste is een perfecte beschrijving van wat er plaatsvindt in West-Europa.

Zelfs “ethnic cleansing” kan worden gebruikt,omdat lokale populaties vervangen worden door verschillende etnische groepen. Bijvoorbeeld Londen is niet langer een stad met een blanke, Britse meerderheid, hoewel “mainstream” media als de BBC en Londen’s eigen krant de Evening Standard het nauwelijks noemen, en burgemeester Boris Johnson al helemaal niet.

Uit (de Engelse) Wikipedia:

De officiële definitie van de Verenigde Naties van “ethnic cleansing” is ; “de weergave van een etnisch,  homogeen gebied door middel van geweld of intimidatie te veranderen, door uit een gegeven gebied de personen te verwijderen, vooral een andere etnische of religieuze groep”.  

[…]

Terry Martin heeft  ethnic cleansing” gedefinieerd als “de gewelddadige verwijdering van een etnisch gedefinieerde populatie van een bepaald territorium” en als “het bezetten van een continuüm tussen genocide en een niet gewelddadig afgedwongen etnische emigratie”.

Europese inboorlingen worden vervangen, omdat veel plaatselijke bewoners, moe van het gekoloniseerd worden, uit hun landen, steden of wijken vluchten.

Het aandeel Britse Londenaren daalde drastisch van 60% in 2001 naar 44,9% in 2011, gedeeltelijk veroorzaakt door de komst van vreemde nationaliteiten en gedeeltelijk door een massieve exodus van blanke Britten. David Goodhart, directeur van Demos, schrijf in The Financial Times:

“Tijdens de tien jaren tussen de volkstellingen van 2001 en 2011 daalde het aantal blanke, Britse Londenaren daalde met meer dan 600.000 (17%) om een grote minderheid te worden in de komende 20 of 30 jaar – ze onderschatten de mate waarin blanke, Britse mensen er voor hebben gekozen om uit een toenemend divers Londen te vertrekken”, zegt Eric Kaufmann, een academicus aan het “Birbeck College”, die een project leidt over de “blanke vlucht” bij Demos, de denktank waaraan ik leiding geef.”

“De meest vooraanstaande geografen verwachtten dit niet”

Zeshonderdduizend is een grote stad die binnen 10 jaar verdwijnt.

Weten we zeker dat Londenaren hun stad hebben verlaten wegens deze “culturele verrijking”? Als we kijken naar de gebieden waar de “blanke vlucht” plaatsvindt, geeft dat redelijk bewijs dat ze dat daarom doen: de meest multiraciale districten neigen naar de meest hoge niveaus.

De grote instroom van vreemdelingen in Europa kan niet langer “immigratie” genoemd  worden. Immigratie is wat er gebeurt wanneer bijvoorbeeld kleine groepen Fransen gaan wonen in Groot-Brittannië of Britten in Spanje.

Wat immigratie onderscheidt van invasie zijn drie dingen: de omvang van het aantal mensen dat betrokken is bij de verhuizing, de frequentie en de tijd waarin deze verhuizingen plaatsvinden, een gelijk aantal mensen dat in een land gaat wonen binnen 4 jaren tegenover 400 jaren – en het soort mensen, in het bijzonder hoe deze mensen zich  onderscheiden van de inboorlingen en hoe gemakkelijk of hoe onwaarschijnlijk ze zullen integreren.

Het pure aantal mensen dat in de afgelopen tientallen jaren in de UK is komen wonen, heeft een ernstige, negatieve invloed op de oorspronkelijke populatie en diens levenskwaliteit, zelfs als we er van uitgaan dat die mensen allemaal oppassende burgers zijn, wat ze niet zijn.

Er zijn veel gebieden waarin dit plaatsvindt, inclusief met betrekking tot arbeidsplaatsen, sociale voorzieningen, onderwijs en de gezondheidszorg – waar tuberculose constant toeneemt als gevolg van immigratie.

Een klassiek voorbeeld is het huidige tekort op de huizenmarkt. Het Verenigd Koninkrijk beleeft zijn ergste crisis op het gebied van wonen in de moderne geschiedenis. Twee of meer huishoudingen zijn samengeperst in één woning en jonge mensen, die het zich niet kunnen veroorloven te verhuizen, wonen bij hun ouders.

Het zou het probleem bagatelliseren om te zeggen dat al die woningnood wordt veroorzaakt door immigratie, maar het is onmogelijk te ontkennen dat deze de situatie verergert.

Er zijn andere factoren die bijdragen aan de woningnood, inclusief de zeer lage rentestand, die resulteerde in minder gedwongen verkopen, en het welvaartssysteem dat soms de exorbitante huren mogelijk maakte voor mensen die nog nooit hadden gewerkt, indirect huiseigenaren stimuleren meer huur te vragen, aldus de huren en de vraagprijs opdrijvend, ook voor diegenen die wel werken.

Maar één van de hoofdoorzaken is het grote aantal immigranten dat een woning vraagt, terwijl het aanbod laag blijft. Daarom blijven de huizenprijzen en de huren zo hoog.

Progressieve commentatoren zeggen dat er geen bewijs voor is, maar het bewijs is een zichzelf verklarende statistiek: hoe meer mensen er in het land zijn, des te meer huizen zijn er nodig.

De meeste immigranten huren in de eerste vijf tot tien jaren na hun aankomst liever een huis dan dat ze er eentje kopen, wat onherroepelijk de huren voor ieder verhoogt, inclusief de oorspronkelijke bevolking.

Sociale woningbouw is ook beperkt voorradig. De immigranten veroorzaken mede het tekort bij de oorspronkelijke bewoners. De percentages zijn ruwweg dezelfde: 17% van de Britten woont in een huis van een woningstichting. 18% van de vreemdelingen.

Linkse mensen en liefdadigheidsorganisaties willen liever dat de overheid “meer betaalbare huizen bouwt” om “tegemoet te komen aan de vraag” dan de immigratie te beperken, hoewel het moeilijk is om te begrijpen waarom regeringen moeten handelen als een bouwbedrijf in plaats van als een instituut dat de grenzen van het land verdedigt.

Bron:

http://frontpagemag.com/2013/enza-ferreri/immigration-or-invasion/

Auteur: Enza Ferreri

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Derde Wereld, Groot-Brittannië, Immigratie, Islamisering. Bookmark de permalink .

14 reacties op Immigratie of invasie

 1. JiepMK zegt:

  Heldere analyse, goed verhaal. Als Geert de helft van deze rationaliteit naar voren brengt in het debat ontstijgt hij de tokkie-status misschien nog een keer.

  Like

 2. required zegt:

  nog een interessant filmpje voor iedereen die van Zwitserland en Europa houdt! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9wnUjcg97Hc

  Like

 3. luckybee zegt:

  Zo werd ook Indonesie geislamiceerd.Hun gastheren hebben ze van de dag op de andere de kelen door gesneden.Hun cultuur vernietigd.tot dat er niets meer te zien is.

  Like

 4. lucky9 zegt:

  FrontpageMag vergeet de religieuze plicht tot “Hijra” te vermelden als motor, alsook het massale aandeel van moslims in de eenrichtingsmigratie richting Europa.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Het is puur een INVASIE en wel van ISLAMISTEN, de grootste VIJAND van de vrije burger. En de politiek van “links tot rechts”, mag zich dat aanrekenen!

  Like

  • Maja zegt:

   Links is altijd al op de hand van de islam geweest en rechts is 1 pot nat geworden. Er bestaat voor mij slechts één partij en dat is de PVV. Om de eenvoudige reden dat ik 100% TEGEN de islamisering van Nederland ben. DAT is voor mij het aller belangrijkste voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkind. WEG met alle kopvodden – en aanverwante artikelen – uit Nederland, sluiting van ALLE moskeeten! Nederland voor de Nederlanders èn voor allen die ons land en volk een warm hart toedragen. De rest moet gewoon OPZOUTEN.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Maja: 14.22. uur. Ik sluit mij daar volkomen bij aan Maja. Dat ze maar optiefen naar hun HAATBOEKLANDEN alle moslims graag, en dan mogen ze van mij ook hun 5e colonne meenemen de PVDA VERRADERS!

    Like

  • koddebeier zegt:

   Het zou eindelijk is tijd worden dat we de politiek ter verantwoording roepen.

   Like

 6. Jade zegt:

  Oil for immigration, nog altijd actueel…
  Binnenkort mogen we ook allen de huissleutel inleveren.
  De woningen wordt dan geheel gemeubileerd overgedragen
  aan “De nieuwe Nederlander”.
  Het zal Den Haag en het koningshuis aan de reet roesten
  als we worden afgemaakt.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jade: 14.51. uur. Klopt Jade, het interesseert de partijen in de 2e kamer, buiten de SGP en de PVV, geen ene malle moer. En het koninklijk cocktail trio, daar ben ook ik klaar mee!

   Like

   • Jade zegt:

    Yep Tom, ik hoor het Beatrix nog zeggen:
    “Zo waarlijk helpe mij God Almachtig…”
    Godverdomme, het land ligt inmiddels bijna in puin.

    Like

 7. Wachteres zegt:

  Goed stuk, Vederso. Alleen je maakt me zo verdrietig als het over GB gaat. 😦

  De Briiten verkopen zichzelf, net als de Duitsers.

  Ach waar in Europa wordt het eigen volk niet overgeleverd aan de islam?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   HIER niet! Want wij gaan dat niet laten gebeuren! Hoe meer idiote dingen je over andere landen leest en hoort, hoe meer ik ervan overtuigd raak, dat het hier niet zo ver hoeft te komen!
   Misschien klinkt dat paradoxaal, voor anderen, maar ik méén het. Denk aan de gunstige uitspraken in het Wilders- en het de Jonge-proces, denk aan het feit dat de “Sharia-driehoek”in Den Haag zich op dit moment inderdaad niet zo heeft kunnen profileren als bv. in Londen, denk aan onze inderdaad welhaast heilig verklaarde vrijheid van meningsuiting!
   Natúúrlijk zijn de tendenzen er wel; dit is geen wonderland. Maar er staat hier iets tegenover, iets bijna ondefinieerbaars, maar tegelijkertijd zoiets stèrks! Hoe zwaar het ook nog kan worden,blijf er in geloven en het kan ons lukken! Nederland kàn dat, ik voel het!
   En vergeet niet: Geen buurland heeft zo’n politicus als Geert Wilders!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s