Taalachterstand? Hier, graties kinderopvang

Screenshot_24

De PvdA Amsterdam die zich bemoeit met een bepaalde sector ter verheffing van de burger, wat kan er in ’s hemelsnaam misgaan? Het is niet dat de sociaaldemocratische maakbaarheidsidealen de stad tot nu toe veel schade hebben berokkend, is het wel? Als je de criminaliteit, de integratiefaal, de woningmarkthel, het openbaar vervoer, de zieke vriendjespolitiek, de ondernemershaat en de allesverstikkende betutteling niet meerekent tenminste. Nu is de kinderopvang aan de beurt, een branche die nog niet was geïnfecteerd met concurrentievervalsende goede bedoelingen. Komtie: kinderen moeten vanaf 2,5 jaar naar school. Kinderen die geen Nederlands spreken krijgen vier dagdelen gratis opvang, kinderen die wel Nederlands spreken krijgen er twee. De kinderopvang-branche wordt met deze gratis opvang dus kapot geconcurreerd. Dit past in het overheidsplan van Asscher (oud-wethouder 020, verhip wat zijn die lijntjes toch weer kort) om educatie van kinderen vanaf 2,5 jaar geleidelijk aan geheel in handen van de staat te leggen. Dat taaldingetje is ook weer typisch: ja, het is van belang dat kinderen Nederlands spreken. Maar waarom krijgen allochtonen twee keer zo veel gratis opvang?

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Taalachterstand? Hier, graties kinderopvang

 1. koddebeier zegt:

  Socialisme is een hersenafwijking . Die ‘mensen’ zijn geestesziek en moeten opgesloten worden .
  Ze zijn een gevaar voor de maatschappij.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Ja, het leesplankje, waar blijft de tijd beste mensen, doe je niet goed je best, dan kan je later toch minister in Nederigland worden, hier zijn geen grijze cellen voor nodig, ergo,het is verboden. Toen was geluk nog heel gewoon. Jaap kooyman zou tegen Asscher zeggen. ERRRUUIITTT!

  Like

 3. BertG. zegt:

  En hij maakt ‘m nog mooier. Minimum loon voor alles. Wel even opgeven natuurlijk.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/08/shit_asscher_slaat_alweer_door.html

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ik vrees zelfs, dat die vier dagdelen gratis opvang een stimulans is voor buitenlandse ouders om die verantwoording voor het Nederlands spreken van hun kinderen NIET te nemen. Immers, alles wat gratis is, daar zitten ze bovenop, zo link zijn ze wel. Verder vind ik het weer echt zo”n ondoordachte aanpak om dat schoolgaan vanaf 2,5 jaar meteen verplicht te stellen: Ze zijn dan amper uit de luiers. Zeker tot en met vier jaar zou het onderwijs/opvang niet verplicht moeten zijn. Zodat je een kind ook eens een dagje thuis kan houden als het doodmoe is of zoiets. Dit is natuurlijk weer een maatregel om die arme allochtoontjes tegemoet te komen. Zodat ze in Godsnaam maar Nederlands leren. Zelf zou ik zeggen: Dat is op de eerste plaats de verantwoording van de ouders, m.a.w.: Zèlf Nederlands leren èn zorgen dat je kinderen het leren. Integreren of opzouten! Daarvoor hoef je ze niet per sé bij het handje te nemen en er gemakshalve de autochtonen bij te betrekken met dat ‘verplicht’ naar school met 2,5 jaar.

  Like

 5. Jean zegt:

  Stem de linkse smeerlappen, verraders van eigen cultuur en beschaving, weg en ga massaal de straat op en eis dat die linkse ratten opsodemieteren incl. hun onbekwame vriendjes, overal ondergebracht op nutteloze resp. waardeloze postjes die de gemeenschap handen vol geld kosten.
  Nederland lijkt praktisch Vlaanderen, een prachtig land wat helemaal leeggeplunderd is door links gespuis. Op 25 mei 2014 rekenen wij af met dat zootje graaiers en naaiers die de hele dag staan ‘links te lullen en recht te vullen’ want wij zijn dat zootje spuugzat incl. die massa achterlijke gewelddadige barbaren die hier enkel rondlopen om te parasiteren en voor het overige onze samenleving verpesten en verwoesten.

  Like

 6. Jan zegt:

  Als Hitler uit zijn graf zou kunnen opstaan werd hij direct partijleider van de PvdA gemáákt. Als het sociaal programma van hem nu stil bij de PvdA zou worden geïntroduceerd zouden zij verrukt zijn.
  Walgelijk volk is het.

  Ook aan de andere kant van de oceaan zit men niet stil en de verweking van de jongetjes wordt gestaag doorgevoerd, evenals de islam:

  Trefbal is in het vervolg verboden, veel te agressief en dus gaat men touwtrekken en debiele spelletjes doen met als gevolg dat jongetjes zich te pletter gaan vervelen
  http://ideas.time.com/2013/08/19/school-has-become-too-hostile-to-boys/?iid=ent-main-mostpop2

  Een lagere school in Kansas hersenspoelt kinderen van de lagere school met de zegeningen van de islam:
  Openbare school in Wichita, Kansas, promoot de vijf zuilen van de islam
  http://radio.foxnews.com/toddstarnes/top-stories/public-school-promotes-5-pillars-of-islam.html

  En een andere openbare school meent een ‘schilderij’ te moeten hebben hangen waarop geschreven staat dat God dood is.
  http://www.myfoxatlanta.com/story/23116120/parent-upset-about-god-is-dead-written-on-classroom-wall

  Like

 7. Avidia zegt:

  Ik heb een ander leesplankje geleerd:
  Aap, roos, zeef muur voet, neus, lam Gijs, riem muis, ei, juk, Jet, wip, does, hok, bok, kous.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dan zat je zeker op een katholieke school? Hoewel de school van mijn jongens ook katholiek was en daar hanteerden ze het leesplankje nog, maar wèl gewoon dat van Hoogeveen.
   Jaren ’90, hè. Ze zullen er toen intussen achtergekomen zijn, dat Hoogeveen de beste methode was.

   Like

 8. Republikein zegt:

  Hoeveel geld van de gemeenschap is er al niet gepompt in projecten naar zweeds model? Ik zeg teveel, de directeur van de opvang vult de zakken, totdat het ontploft, want dat gebeurt zeker binnen 5 jaar. Het is een geschenk uit de hemel, het werkt alleen niet. Wat doet u als er geld op straat ligt? Ik zeg, oprapen en wegwezen, uw buurman doet het ook.Vals hè!

  Like

 9. Lucky9 zegt:

  Socialisten en collectivisten moeten met hun vuile vieze vingers van kinderen afblijven!

  Like

 10. Cathja zegt:

  Ik vind een leeftijd van 2,5 jaar veel en veel te jong! Nog even en de Staat eist kinderen een jaar na de geboorte al op.
  Ouders moeten verstandig zijn en hun kinderen niet voor hun vierde jaar naar school sturen.
  En wat die allochtonen betreft: als je zelf niet fatsoenlijk Nederlands spreekt, wat doe je hier dan in vredesnaam? Ze willen hun leven hier leven, maar maken weinig werk van het onderwijs, zowel voor de volwassenen als voor de kinderen. Nu ze gratis onderwijs kunnen krijgen willen ze er opeens wel gebruik van maken. Dat geeft mij het gevoel dat ze hier alleen voor het gratis geld en het verzorgde leventje naar toe zijn gekomen.
  Dit soort mensen kunnen we missen als kiespijn!

  Like

  • Helena zegt:

   Een poosje geleden heb ik nog een linkje geplaatst over Schotland.
   Daar is het de bedoeling dat IEDER kind een door de staat aangewezen
   begeleider krijgt. Die begeleider moet erop toezien dat de opvoeding
   conform de door de staat opgelegde regels gaat. Afwijken hiervan wordt gemeld
   bij de Führer. De verantwoordelijkheid voor de opvoeding wordt hiermee weggehaald bij de ouders en overgedragen aan die staatsbegeleider.
   Hoe vind je die?

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Helena 20/8 23:55

    Dit is werkelijk SCHANDALIG! Kinderen behoren de staat niet toe. Ouders hebben hun kinderen gekregen, en niemand heeft het recht ze daarna op te eisen! Het is niet te geloven dat een land als Schotland -waar ik zoiets niet van zou verwachten!- op dergelijke wijze met jonge levens omgaat!
    Laten we ervoor zorgen dat in ons land zoiets NOOIT gaat gebeuren. De ouders zijn en blijven primair verantwoordelijk voor hun nageslacht!
    Het communisme mag hier niet van de grond komen.
    Punt.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Slecht! Hoe krijgen die Schotten het in hun kop?!

    Like

   • Wachteres zegt:

    Is dit echt waar, Helena?

    Like

 11. luckybee zegt:

  Mij kan het eigenlijk niet schelen als Marokkanen en Turken geen Nederlands kunnen spreken.Hoe sneller ze opdonderen hoe beter het wordt voor onze kinderen.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Ra Ra en wie hebben er een taal achterstand ???
  Ja, Ja en wie zal dat weer betalen ?????

  Like

 13. Tom Hendrix. zegt:

  Socialisme en Islam: een dodelijke MIX!

  Like

 14. Cathja zegt:

  Ik heb op dit onderwerp al een reactie gegeven, maar het volgende wil ik toch ook nog even kwijt:
  hoe kan het bestaan dat er (blijkbaar) zóveel kinderen met een ‘taalachterstand’ op school zitten?
  Komt dit omdat ouders zélf de Nederlandse taal niet meer machtig zijn, óf lezen we onze kinderen niet meer voor als ze dit zelf nog niet kunnen?
  Het zou ook zo kunnen zijn dat, nu de kinderen op steeds vroegere leeftijd leerplichtig zijn, ze soms nog niet ‘rijp’ voor school zijn. De overheid kan dan wel regels opstellen en leeftijden vaststellen waarop een kind naar school MOET, maar kennelijk zijn veel kinderen er nog niet aan school toe op (te) jonge leeftijd!
  Ik ging pas naar school op zesjarige leeftijd. Heb geen kleuterschool gehad. Mijn ouders waren eenvoudige mensen, die dus niet hoog opgeleid waren. Wél namen ze veel tijd voor de kinderen, lazen ze voor, en verbeterden ze ons als we dingen verkeerd uitspraken.
  Heeft het mede hier aan gelegen dat ik op school in vrijwel álle klassen minimaal een 8, maar net zo vaak een 9 voor Nederlandse taal op mijn rapport kreeg? Ja, toen kregen we nog gewoon een cijfer; tegenwoordig heb ik uitleg nodig hoe ik het rapport van mijn kleinkinderen moet beoordelen!
  Ik denk dat de kwaliteit van het onderwijs de laatste decennia achteruit gehóld is, en met de instroom van zóveel gelukszoekers is het er allemaal niet beter op geworden!
  Heeft iemand hier nog een ander idee waarom de kinderen het tegenwoordig op het gebied van taal zoveel minder goed doen dan ‘vroeger’?

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik heb een keer met een nichtje van een jaar of 8 iets op me pc opgezocht.
   Ze tikte het halve woord verkeerd in de zoekbalk bij google.
   Ik vertel haar dit en verbeter haar en ze vraagt aan mij waarom.
   Dat hoefde ze helemaal niet te weten, google wist wel wat ze bedoelde en hoe je het schreef.
   En inderdaad. Google had het gevonden en het woord automatisch verbeterd.
   Dus waarom zou je.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, die kinderen hebben het zó door, als de techniek ze alles uit handen neemt.
    Maar de taalarmoede gaat op die manier nog toenemen, mark my words!

    Like

   • Cathja zegt:

    @ BertG. 19:35

    Maar als deze kinderen een stuk moeten schrijven (een opstel, een dictee), dan komt het toch aan op schrijfvaardigheden. We kunnen niet onder alle omstandigheden terugvallen op Google. Ik vind het dan ook een verarming als kinderen niet meer leren hoe je woorden moet schrijven. In je jeugd leg je toch de basis voor later?
    Zo gaat dit tegenwoordig ook met rekenen. Sinds de invoering van de rekenmachine kunnen heel veel kinderen niet meer rekenen! Om van hoofdrekenen maar helemaal niet te spreken.
    Daarom vond ik het onderwijs vroeger beter en degelijker, terwijl klassen met 40 kinderen eerder regel dan uitzondering waren. Nu piepen ze al als ze er 28 bezig moeten houden!

    Like

 15. lucky9 zegt:

  Taal = cultuur. Cultuur = kennis en wetenschap. Wetenschap = informatie.
  Kennis vergt talent op ze te vergaren. Talent = de formulering van waarnemingen.
  De waarnemingen zijn dus afhankelijk van de cultuur.
  Waarnemen gaat hen dus nooit lukken. Talent ontwikkelen ook niet. Kennis vergaren nog minder. Wetenschap is buiten hun bereik. Kennis een abstract begrip. Cultuur uit de oertijd is hun legaat.
  Hun taal is pan-Arabisch. Hun gedrag nomadisch en gewelddadig. Hun ideologie onderwerping: Islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s