Consideratie met moslims – Solingen wil met Kerstmis afzien van christelijke symbolen

Screenshot_33

Met volle kracht het einde tegemoet! Uit consideratie met de religieuze gevoelens van de moslims willen handelaren en het city-management in Solingen het komende kerstfeest afzien van christelijke symbolen. Terwijl overal de moskeeën als paddenstoelen uit de grond schieten, op scholen islamitisch godsdienstonderwijs wordt ingevoerd en in Hannover al kerken in brand stonden, gooit men zichzelf totaal bezopen van tolerantie en onderdanig in de modder om een wit voetje te halen bij de moslims. Langzamerhand zou ook de stomste ezel moeten begrijpen waar het naartoe gaat. Beste lezeressen, misschien moet u alvast naar uw oude vertrouwde kleermaker gaan om een mooi stuk stof voor een boerka uit te zoeken. De mannelijke lezers echter zouden alvast moeten gaan nadenken over een aanstaande besnijdenis. U weet wel – vanwege de tolerantie en zo…

Solinger Tageblatt”:

De kerken en de politiek hebben kritiek op plannen voor een neutrale kerstverlichting. Dat zou verkeer begrepen tolerantie zijn.

De bedoeling om bij de nieuwe kerstverlichting in de binnenstand af te zien van christelijke symbolen stuit op kritiek en onbegrip. “Dat is verkeerd begrepen tolerantie”, zei de voormalige stadsdeken, de predikant Heinz-Manfred Jansen. Christelijke feesten zouden zinloos en leeg worden wanneer hun inhoud niet meer bekend is.

Ook in het stadhuis is men niet blij met de plannen van handelaren en het city-management. De tolerantie onder de godsdiensten zou het moeten toestaan dat een kerstverlichting duidelijk herkenbare christelijke symbolen bevat, verklaarde gemeentesecretaris Hartmut Hoferichter.

Uitspraken van Christoph Krafczyk hebben voor deze irritaties gezorgd. De citymanager van het binnenstadbureau had aangekondigd dat een nieuw verlichtingsconcept ter gelegenheid van de kersttijd zou inzetten op “neutrale elementen”.  Zij zou iedereen moeten aanspreken, “per slot van rekening leven we in een multiculturele wereld.” Predikant Jansen valt hem bij – maar: “Dat ik moslims in onze stad begroet, wil nog niet zeggen dat ik mijn eigen geloof moet ontkennen. We besmeuren ons eigen nest.”

De BfS-voorzitter Martin Bender zei: “Met kerstverlichting verbind ik in de ruimste zin van het woord christelijke symbolen. Kerstmis is een zeer belangrijk christelijk feest. Multicultureel betekent juist niet afzien van christelijke symbolen, maar ze vanzelfsprekend te laten zien.”

Andere religies tolereren zonder de eigen wortels te ontkennen

De SPD leek niet geïnteresseerd te zijn in het thema. Het zou onbegrijpelijk zijn om je in augustus al bezig te houden met kerstverlichting. “Maar als er iets belangrijks is, kunt u bellen wanneer u wilt”, zei partijchef Josef Neumann.

CDU-chef Arne Moritz wilde uitspraken zoals die van Krafczyk niet te hoog aanslaan. Wat betreft Moritz begint het debat al meteen met een definitieprobleem: “Wat moeten we verstaan onder christelijke symbolen?”, vroeg hij. “Ik zou er veel meer een probleem mee hebben wanneer Kerstmis niet meer als christelijk feest te herkennen zou zijn, omdat er bijvoorbeeld van een boom wordt afgezien. Andere religies kunnen zich vrij bij ons uitleven. Dat moet echter ook voor de christelijke gelden.” Hij zou het als “verkeerde consideratie” beschouwen als er al over wordt nagedacht om op kleuterscholen met een hoog migrantenaandeel niet meer van het kerstfeest te spreken. “Daar komen we niet verder mee.”

In Duitsland zou het altijd gelukt zijn om mensen met een ander geloof te integreren, zonder daarbij de eigen traditie te vergeten, zei de Solinger FDP-voorzitter Ulrich Müller. “Waarom zouden wij onze wortels moeten ontkennen? Wij hebben nog steeds de meerderheid in dit land. En diegenen, die naar ons toe komen en hier in de derde of vierde generatie leven, zullen deze wortels op een gegeven moment toch ook hebben.”

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=43251

Auteur: Ambre66

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com) 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, Dhimmitude, Duitsland, Islamisering, Kerstmis, Krankzinnigheid, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Religie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Consideratie met moslims – Solingen wil met Kerstmis afzien van christelijke symbolen

 1. HenkV zegt:

  Ach, bij zoveel geschifte signalen van onderworpenheid van westerse kant zullen de moslims misschien wel ontroerd zijn en als tegenprestatie tijdens de ramadan niet meer gaan vasten, maar gewoon zwaar met de dhimmi’s gaan feesten, waarbij een varken aan het spit zal worden geroosterd.
  Interreligieus samen vreten op aarde….

  Over dit onderwerp doe ik er verder maar het zwijgen toe …

  Like

 2. lucky9 zegt:

  De stomste ezel, socialistisch varken of christenhond. Voor de moslims zijn ze allemaal één pot nat: kafirs.
  Het meest extreme walging oproepend scheldwoord dat men zich kan inbeelden.
  De dhimmies denken zich daar buiten te kunnen houden door massaal idiote toegevingen te doen om te ontsnappen aan geweld, castratie of besnijdenis. Zij dwalen!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nou, vooralsnog LIJKT het hier tenminste nog íets meer een punt van discussie dan in Wallonië, waar ze, naar ik me vaag herinner, al helemààl overstag waren gegaan. Als alle tegenpartijen nu eens op hun strepen gaan staan…..
  Te gek voor woorden, overigens, dat zoiets nodig is, maar nou ja……
  Het doet me trouwens denken aan “Der heisse Stuhl,” in de jaren ’90 een discussie-programma op RTL-Plus. Thema op een zeker moment: “Sag’ Weihnachten ab.” Een socioloog betoogde daarin, dat eenzame mensen zich rond de feestdagen zó beroerd voelden met al die zichtbare ‘feeststemming,’ dat het aantal zelfmoorden in die December-periode schrikbarend toenam. Het zou echt beter zijn, er minder of helemaal niet de nadruk op te leggen.
  Veel steun kreeg hij niet, maar ik vond dààr wel wat in zitten: Je leven kan soms wel eens een dusdanige wending nemen, dat je juist in die dagen lelijk in de knel kunt komen te zitten.
  En geen hond, die er acht op slaat; zó “Christelijk” zijn we nu ook weer niet.
  Maar uiteraard is dàt een totaal andere reden, dan zwichten voor de moslims en hun ‘koeltoer.’ Dat zou niet eens een discussiepunt horen te zijn!

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  En dat met -geen dank- aan de SOCIALISTEN en de andere policor partijen, die zolang deze MOSSELMENSEN hebben gepamperd, dat ze niet anders kunnen als nog meer VERRAAD toe te staan. Wat walg ik van deze partijen en hun leden, die omwille van het cultuurrelativistisch marxisme, de duitse burgers deze multi-cul door de strot geduwd hebben.

  Like

 5. Jade zegt:

  De multiculturele samenleving is mislukt door de moslims.
  Maar je hebt nog steeds malloten die er vol lof over spreken.
  En dat terwijl de eerste kerken reeds in de fik gestoken zijn…

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Dit http://xandernieuws.punt.nl/_files/2010-12-25/christiansburnedalivebymuslims.jpg is wat met christenen gebeurd als moslims de absolute meerderheid krijgen en dan loopt er in Solingen een honde-l***l rond die zich hoofdbrekens maakt over christelijke symboliek tijdens het kerstfeest. Schaamt die kerel zich niet. Wat denkt hij daarmee te bereiken. De moslims zullen hem evengoed kelen als het eenmaal zover is.

  Like

  • Helena zegt:

   Nou Guus, die zag ik even niet aankomen totdat het te laat was.
   Staat wel in de tekst van het linkje, maar toch had ik een kleine waarschuwing vooraf wel fijn gevonden.
   En zeg maar gerust !!! HONDELUL !!! hoor.

   Like

 7. luckybee zegt:

  Solingen ligt in het Roergebied, daar zijn de Marxisten heel erg sterk aanwezig.Alleen onder hun leiding is zo iets as dit mogelijk in een Christelijk land.In Hannover , in Nieder Sachsen verbranden ze kerken als beloning krijgen ze in het Roergebied de vrije vaart in de Sharia,want alle Christelijke symbolen moeten weg?Dit is veel meer als Dhimitude.

  Like

 8. Joannes den Hollander zegt:

  De Europeanen zouden haast gaan denken: ” had Adolf Hitler de oorlog maar gewonnen dan was het islam probleem al lang tot in de kiem gesmoord.”

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Die moslims lachen zich een ongeluk want ze krijgen ALLES (gratis) voor elkaar!
  Zo langzamerhand vind ik het zó jammer dat IK geen moslima ben; het levert je overal talloze voordelen op! http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/fubar.gif

  Like

 10. Mr Talkie zegt:

  Natuurlijk moeten alle christelijke symbolen weg…
  Want islam is vrede ( NOT )

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  @Mr. Talkie 17.16.uur. En dat allemaal mede mogelijk gemaakt, door onze politici, van SOCIALISTEN,SOCIAAL-DEMOCRATEN,LIBERALEN,LINKS-LIBERALEN, en CHRISTEN-DEMOCRATEN! En als dat MOSLIMGAJES 15% uitmaakt van de nederlandse bevolking, dan gaat het ook HIER echt loos. Mark my words!

  Like

  • Mr Talkie zegt:

   @ Tom Hendrix 18:05
   Even een oude spreuk van stal halen, “De meeste moslims zijn geen terrorist,maar de meeste terroristen zijn wel moslim”
   En een volk dat voor korannen zwicht,zal lijf en goed verliezen,dan dooft het licht ….

   Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  @ Mr. Talkie 21.00. uur. Helemaal waar Mr. Talkie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s