De Palestijnen worden afgeslacht, verdreven – waar zijn de “pro-Palestijnen”?

Screenshot_24

(Door: Khaled Abu Toameh)

De mishandeling  van de Palestijnen door de Libanese autoriteiten herinneren steeds opnieuw aan die universiteitsprofessoren en politieke commentatoren die in de VS wonen en voorwenden “pro-Palestijns” te zijn. Ze concentreren hun aanvallen op Israël en negeren het werkelijke lijden van het Palestijnse volk door de Arabische landen.

Terwijl de Israëlische autoriteiten vorige week honderdduizenden Palestijnen uit de “Westbank” toestemming gaf om Israël te bezoeken, besloot het Libanese parlement Palestijnse vluchtelingen, die vluchten voor de oorlog in Syrië, de komst naar Libanon te verbieden. Terwijl de Palestijnen in Syrië dus afgeslacht en uit hun huizen verdreven worden belet de Libanese regering hen naar Libanon te komen.

De ter gelegenheid van het feest Eid al Fitr verstrekte Israëlische vergunningen maakten het voor honderdduizenden Palestijnen mogelijk een bezoek te brengen aan de winkelcentra, restaurants en stranden van Tel Aviv, Jaffa, Haifa, Jeruzalem en Akko. Maar terijl de Palestijnen uit de “Westbank” het feest in Israël vierden, strandden duizenden van hun broeders aan de grens tussen Syrië en Libanon.

En terwijl de Palestijnen genoten op de stranden, in de winkelcentra en restaurants, kreeg men te horen dat in de afgelopen twee jaar het aantal gedode Palestijnen in Syrië is gestegen naar 1.472. Volgens de Palestijnse mensenrechtenorganisatie “Rasd” is het inreisverbod voor Palestijnse vluchtelingen in Libanon een schending “van de internationale verplichtingen van Libanon”. De organisatie gaf daarmee uitdrukking aan haar verbazing over het zwijgen van de Palestijnse Autoriteit tegenover het lijden van de Palestijnse vluchtelingen die uit Syrië moesten vluchten.

Het Libanese verbod verbaast niemand die zich al langere tijd heeft beziggehouden met de Libanese Apartheidspolitiek tegenover de Palestijnen. Deze politiek bevat wetten, die het Palestijnen verbiedt om land te bezitten en te werken in tientallen verschillende beroepen.

Ook al geeft de Libanese regering geen werkelijke motivering voor de laatste anti-Palestijnse beslissing, toch hebben enkele politici hun vrees geuit dat de Palestijnen zouden proberen om zich (voorgoed)  in hun land te vestigen. De afgelopen twee jaar zijn er meer dan 70.000 Palestijnen naar Libanon gevlucht.

Andere Libanese politici gaven uitdrukking aan hun vrees dat deze nieuwe Palestijnse vluchtelingen een gevaar zouden kunnen vormen voor de nationale veiligheid van het land. Deze politici beweren dat veel vluchtelingen de Palestijnse kampen in Libanon veranderd zouden hebben in bases voor islamitische terreurgroepen.

Mensenrechtenactivisten zeggen, dat de meeste aan de grens tussen Syrië en Libanon gestrande Palestijnen vrouwen en kinderen zijn, die duidelijk geen gevaar voor de nationale veiligheid of stabiliteit van Libanon zouden zijn.

De mishandeling  van de Palestijnen door de Libanese autoriteiten herinneren steeds opnieuw aan die universiteitsprofessoren en politieke commentatoren die in de VS wonen en voorwenden “pro-Palestijns” te zijn. Deze professoren en commentatoren zeggen nauwelijks iets over de Apartheidswetten die in Libanon worden opgedrongen aan de daar levende 450.000 Palestijnen. In plaats daarvan concentreren deze “pro-Palestijnse” professoren en columnisten hun aanvallen op Israël en negeren het werkelijke lijden van de Palestijnen door de Libanezen of andere Arabische landen.

De Palestijnse Autoriteit schijnt zich evenmin te interesseren voor de noodsituatie van de Palestijnen in de Arabische landen. Abbas en zijn kliek waren de hele week bezig om veroordelingen van het Israëlische plan om nieuwe woningen in joodse “nederzettingen” te bouwen uit te geven en negeerden daarbij volledig de nieuwe Libanese ban tegen de Palestijnse vluchtelingen.

Voor zover het de leiding van de Palestijnse Autoriteit betreft, zijn plannen voor de bouw van nieuwe woningen veel belangrijker dan het vermoorden en verdrijven van duizenden Palestijnen in Syrië of Libanon.

Bron:

http://heplev.wordpress.com/2013/08/21/die-palastinenser-werden-abgeschlachtet-vertrieben-wo-sind-die-pro-palastinenser/

Auteur: Khaled Abu Toameh

(vertaling: Cora)

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westbank", antisemitisme, Appeasement, Arabieren, Arabische wereld, Dhimmitude, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Libanon, Linkse Kerk, mainstream-media, Mensenrechten, Rotzakken, Socialisten, Syrië, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

24 reacties op De Palestijnen worden afgeslacht, verdreven – waar zijn de “pro-Palestijnen”?

 1. G.Deckzeijl zegt:

  De palestijnen zijn een verzonnen volk!!! http://tinyurl.com/7p636na

  En dan nu tijd voor de uitvinding van de maand:
  http://www.damnlol.com/where-can-i-get-me-some-of-those-11986.html
  Erg handig als je telkens moet horen dat islam vrede betekent…

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Helemaal eens mat de laatste alinea.
  Het doden van duizenden en niet helpen van honderdenduizenden vluchtelingen is een kleinigheidje vergeleken bij het bouwen van enkele duizenden woningen in een gebied waar joden vroeger altijd al woonden en in een gebied waar zooooooooooveel grond ligt.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  De pro-Palestijnen zijn alleen maar dààr waar ze Joden kunnen waarnemen en als zondebok aanwijzen. -Anders wordt het immers véél te ingewikkeld.
  Ga maar na: Moslims tegen moslims.Voor wie zou je dan weer partij moeten kiezen?
  Je reinste wespennest. -Voor een goedmens.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Links zal onvermijdelijk een probleem voor zichzelf creëren als één van hen ooit durft te poneren dat het geweld tussen moslims onderling even extreem is als het geweld dat tegen niet-moslims wordt gepleegd, of wanneer die gedachte via counterjihadisten gemeengoed dreigt te gaan worden in hun rangen of bij het grote publiek.

   De reden daarvoor is simpel: links wil graag de mythe in stand houden dat moslims collectief slachtoffer zijn van externe invloeden, zoals de Westerse cultuur, nationalisme of de Joden. Indien links de waarheid expliciet of impliciet zou toegeven, dan kan die mythe niet lang standhouden op lange termijn, want dan geven ze op die manier toe dat:

   1) Moslims geen monolithisch onderling solidair blok vormen
   2) de Islam geen religie van vrede is, aangezien die ook het geweld onder moslims ZELF rechtvaardigt (sjiieten vs soennieten vs Soefi’s vs Ahmaddiyya,…enz)
   3) Moslims veel minder (ingebeeld) slachtoffer zijn van externe factoren, dan wel eerder het slachtoffer zijn van hun eigen kortzichtige doctrine
   4) Moslims, ondanks het slachtoffer-zeikverhaal van links, ook DADERS kunnen zijn van extreem geweld en dat dit weinig of geen verband houdt met externe factoren.

   Daarom dus dat moslim-op-moslim geweld door de media zoveel mogelijk uit het zicht wordt gehouden. De mensen moeten in het Westen in die mythe blijven geloven, en dat kan alleen maar als de werkelijkheid doelbewust daarvoor moet worden genegeerd in de media !

   In de rangen van links zullen diegenen die daar langdurig op hameren langzaam maar zeker worden uitgesloten uit de kring van Multiculti denkers ! Behalve eventueel als dit maar één enkele keer ter sprake komt bij hen, en de persoon die die stelling poneert daarna gewoonweg zijn mond gaat houden.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Stel je voor dat het Soennieten vs Sjiieten verhaal zich ook systematisch in onze contreien zou manifesteren als extreem geweld tussen beide groepen. Dan kan er een probleem ontstaan voor links om voor één van beide standpunten partij te trekken, en dan kan het idee van “Islam is een religie van vrede” versneld ongeloofwaardig beginnen worden. Plus, op de koop toe zou het dan ook mogelijk kunnen worden dat links verdeeld zou geraken in een exclusief pro-sjiietisch (pro-Iran,pro-Hezbollah) kamp en een exclusief pro-soennitisch (pro-Moslim Broederschap / pro-Palestijns) kamp.

   Volgens mij zou dat de algemene ongeloofwaardigheid van links in een stroomversnelling kunnen doen komen. In Australië doet de polarisering tussen sjiietische moslims en soennitische moslims zich al een tijdje voor.

   http://themuslimissue.wordpress.com/2013/05/28/video-growing-shia-sunni-tensions-in-australia-leave-families-in-fear/

   http://elderofziyon.blogspot.be/2013/06/sunnis-and-shiites-are-fighting-in.html

   Like

 4. .lucky9 zegt:

  Vandaag werd ik om even na 20:10 op deze draad brutaal afgebroken omwille van de inhoud van mijn (alles behalve islamofiele) volstrekt On-topic commentaar. De censuur grijpt om zich heen zoals nooit voordien waargenomen. 1984 was een lachertje in vgl. !
  De gecensureerde woordcombinatie was: “bama + fraude”.
  Geen nood morgen licht ik U allen opnieuw in, en “they will crap a lot!”
  Wordpress wordt belaagd. Zoveel is zeker.

  Like

 5. Roni Thome zegt:

  Op de vraag waar zijn de “Pro Palestijnen” in het geval van Syrië of waar dan ook in de Arabische wereld? Het antwoord is: De “Pro Palestijnen” zijn net zo veel “Pro Palestijns” als massaclaim-advocaten in de VS er zijn voor de slachtoffers. (Lees het boek van John Grisham “De Claim”). Deze stinkende zompige lobby is uitsluitend actief voor mensen voor wie er wordt BETAALD. Palestijnen in de gebieden zijn goud waard. Ze schuiven heel veel petro-dollars op een genummerde geheime rekeningen in Geneve of Zurich. De ‘Gutmenschen’ kunnen op de smart van de ‘moordende arme stakkers’ een Zwitsers Leven leiden. Maar wie betaalt voor de Palestijnen in Syrie of waar dan ook? Een oude linkse en liberale gezegde : Voor niks gaat de zon op, voor de rest s.v.p. Master Card en Visa.

  Like

 6. Helena zegt:

  Ach ja, “palestijnen” zijn politieke schaakstukken en er zijn er nu al 6 miljoen, dus een handvol meer of minder maakt voor de rest van de arabieren niet uit.

  Like

 7. lucky9 zegt:

  De censuur grijpt dit ogenblik genadeloos in op bijna elke site waar de woorden “Obam’ geschreven wordt in de reacties. Meer ‘hep’ ik niet nodig om te begrijpen wat er an het handje is!

  Like

  • Napoleon Planta zegt:

   Schrijf dan Obimbo, of zoiets.

   😀

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Er verdwijnen hier reacties op mysterieuze wijze, ik heb dit op deze draad al drie keer gemerkt vandaag. Drie reacties, alle drie verdwenen kort nadat ze gepost zijn geweest en er op stonden. Daarstraks waren er 2 van de drie op deze draad verdwenen, een uur later kom ik terug kijken en zijn ze alle drie weg !!!

   WHAT THE FUCK ??????????

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Hier verdwijnt niks Luchtpint. Ik was gewoon niet aanwezig.

    E.J.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    @ E.J.

    Er zitten toch een paar eigenaardigheden aan het systeem. Het gebeurt soms wel eens dat een reactie wordt gepost met de “moderatie” hoofding erboven, en die staat er dan meteen. Gewoonlijk hou ik het tabblad open, terwijl ik in andere tabs wat zit te lezen, en dan komt het voor dat ik af en toe eens naar het andere tabblad terugga, en als ik dan op refresh klik in de browser voor dat tabblad, dan staat er plotseling niks !!

    Misschien hou ik dit te veel in het oog en komt het daardoor dat dit een verkeerde indruk geeft. Dat zal dan wel zo zijn, waarschijnlijk.

    Mijn excuses voor de overhaaste conclusie.

    Like

  • Willie zegt:

   Lucky , schrijf gewoon Odrama , misschien lukt dat wel , en t is nog niet gelogen ook , die vent is en maakt dramas

   Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Kost wat kost wordt generatie op generatie het Palestijns vluchtelingen probleem kunstmatig in stand gehouden en dat al meer dan 60 jaar lang. Dit is een misdaad tegen de meest fundamentele mensenrechten gedaan door de gezamenlijke Arabische staten. Nooit hoor je hier iets over van de Gretta’s en de Driessen in onze samenleving. Waarom niet? Omdat de Palestijnen hun inderdaad zoals in het artikel staat geen moer interesseert. De Arabieren in konsi met de UNRWA willen met de generatie op generatie groei van de vluchtelingen populatie en hun vasthouden aan het recht op terugkeer de Israëlische samenleving in een keer opblazen.

  http://likud.nl/2012/05/het-echte-palestijnse-vluchtelingenprobleem/

  Like

  • Jan zegt:

   Als er geen ‘Palestijnen’ zouden zijn zou UNWRA geen ‘werk’ (voeren van hetze tegen Israël) en inkomsten hebben. Dan moeten zij ineens werken en dat is teveel gevraagd van een moslim. Nu komt het geld van ons, via de VN, zeg maar, jezya.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @guusvelraeds: 00.02. uur. Inderdaad Guus, zo lopen de hazen. Maar Israel veroordelen, dat is het ultieme doel van de kongsi van de socialisten en de gutmenschen. Het is van een schrijnende huichelarij, waar we dag aan dag mee geconfronteerd worden. Maar ik sta volledig achter Israel, de enige democratie in het Midden-Oosten.

   Like

 9. Jan zegt:

  “waar zijn de “pro-Palestijnen?”
  Argumenten:
  * de kas is leeg
  * men heeft even geen zin, is protestmoe
  * men weet niet precies wat gaande is, moet zich nog een beeld vormen
  * men wil de geloofsbroeders niet afvallen
  * interne onenigheid en daarom gebeurt er niets
  * men is geschokt van de omvang en daardoor verlamd
  * men wacht op nadere berichtgeving van een momenteel chaotisch front
  * men is het er over oneens welke facties fout zijn en welke goed

  Like

 10. DonnaDolce zegt:

  Misschien een koekje van eigen deeg? Of alles in scene gezet, zijn de Palestijnen ook erg goed in.

  Like

 11. luckybee zegt:

  Als Palestijnen door arabieren worden gemold dan zijn ze in Amerika net zo onnozel als onze linksen, en Katholieken.

  Like

 12. henk schroemges zegt:

  Vrede betekent voor deze ideologie alleen maar het afslachten van mensen; ook onderling. Zou zeggen : Ga zo stug door in jullie Arabische Lente.

  Like

 13. HenkV zegt:

  Zoals bekend kwam het begrip ‘Palestijnse volk’ op tafel, nadat in 1967 de Arabieren die Israël aanvielen weer waren verslagen. De Arabische liga hield daarna in september van dat jaar een belangrijke conferentie in Khartoum.
  Daar werd een accent verschoven. Vanaf dat moment was er geen sprake meer van een Arabisch-Israëlisch conflict, maar van een Palestijns-Israëlisch conflict. Sindsdien zetten de Arabieren dat breekijzer in om de publieke wereldopinie te bewerken en omdat er nu een zwaar verdrukt en gediscrimineerd volk bestond, was ook een duidelijke beleidslijn nodig en werd het credo van de ‘drie Nee’s’, geldend voor alle aangesloten Arabische landen, van kracht.
  Deze uitgangspunten voor de Arabische politiek werden NOOIT herroepen:

  Nee tegen erkenning van de staat Israël;
  Nee tegen vrede met Israël en
  Nee tegen onderhandelingen met Israël.

  http://likud.nl/2010/10/khartoum-summit-the-three-arab-nos-against-israel/

  De Egyptische president Anwar Sadat, die deze code brak en Israël erkende en met dat land onderhandelde, werd later tijdens een militaire parade door leden van zijn lijfwacht vermoord. De moordenaars waren allen leden van de moslimbroederschap. Dit is de organisatie die het politiek correcte Westen met alle mogelijke middelen weer aan de macht wil brengen in Egypte. Ik nodig de heer Timmermans dringend uit om voor bovenstaande informatie veel plaats in te ruimen voor zijn overpeinzingen over de gewenst nieuwe orde in het Midden Oosten!
  Daarbij zou hij vooral één ding goed moeten WILLEN begrijpen:
  STEUN AAN DE MOSLIM BROEDERSCHAP = INSTEMMEN MET DE VERNIETIGING VAN ISRAËL.

  De sympathie voor de Palestijnen ontbreekt nagenoeg in elk islamitisch land, omdat de Arabieren deze mensen als lastig kwalificeren. Ze zouden overheersend en veeleisend zijn.
  Dat de Libanezen de Palestijnen niet echt in de armen sloten laat zich gemakkelijk verklaren. Libanon was ooit een westers aandoend land met een volk dat afstamt van de oude Phoeniciërs, http://nl.wikipedia.org/wiki/Fenici%C3%ABrs.

  Maronitische christenen vormden de meerderheid in het land. Zij leefden in een vreedzame status quo situatie naast sji’itische moslims. De balans werd zeer in hun nadeel verschoven toen Syrië militair intervenieerde en steun verleende aan de moslims en bij deze steun mengden zich ook Palestijnse elementen, wat tot de oprichting van de sji’ítische Hezbollah leidde.

  Voor de Maronieten vertegenwoordigt deze samenklontering van tot extremisme geneigde islamitische krachten alles wat de vrede in het land verstoort. Vandaar de aversie tegen de Palestijnen, Syrië en – impliciet – de grote vriend van Syrië, Iran.

  De aanwezigheid van grote concentraties van Palestijnen in Jordanië werkt ook zeer destabiliserend.De troon van het Hasjemitische koningshuis wordt daar al decennia bedreigd.

  De enige die werkelijk de Palestijnen op een redelijke manier wil behandelen is…Israël!

  Maar dat gegeven is volstrekt onwerkbaar voor politiek correct, want hoe moet men zijn antisemitische gevoelens anders kwijt dan door zich uit te leven op het thuisland van de Joden?
  Zo simpel ligt het! Een zieke geest heeft een stok en gaat op zoek naar een hond..

  Vind je ook niet, Franske?

  Like

 14. Lucie zegt:

  Kan daar echt niet mee zitten,dat moslims,moslims afslachten.
  Zo heb je weer het bewijs dat het allemaal idioten zijn,moordlustige krankzinnigen.

  Like

 15. Helena zegt:

  Palestinian Authority chairman Mahmoud Abbas played his ace Thursday and told Israeli leftist Knesset Members he will make the grand concession of giving up a “demand in the future to return to Jaffa, Acre or Haifa.”

  Read more at: http://www.jewishpress.com/news/abbas-stuns-israel-implies-surrender-of-right-of-return/2013/08/23/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s