Een terreurleider achter tralies in Egypte

Screenshot_1

Mohammed Badie

(Door: Raymond Ibrahim)

De opperste leider van de Moslimbroederschap, het hoofd van de radicaalislamitische slang, Mohammed Badie – die veiligheidstroepen omzeilde door in en uit te reizen in de martelkampen van de Broederschap (bekend als “vreedzame sit-ins” bij de mainstream media) – is eindelijk in Egypte gearresteerd en is in afwachting van een proces. Niet alleen was hij de leider van de Broederschap, maar volgens leden van de Broederschap zelf gaf hij orders aan zijn ondergeschikte, Mohammed Morsi, de inmiddels afgezette Egyptische president.

Badie wordt o.a. beschuldigd van het aanzetten tot wijdverspreid terrorisme en moord die een belangrijke rol spelen in het huidige geweld en de onrust in Egypte – ook wel bekend als “de jihad”, die heeft geleid tot de vernietiging van ongeveer 80 christelijke kerken en kloosters, de gewelddadige afslachtingen van Egyptische politieagenten en een aantal andere criminele activiteiten.

Toen Badie, als lid van de Broederschap live op tv, per ongeluk toegaf dat hij president Morsi orders gaf, heeft dat zeker zijn gezag over het gemiddelde lid van de Broederschap zeer versterkt.

Badies terrorisme bleef niet beperkt tot het binnenland Egypte. Nadat zijn protegé Morsi president werd, verkondigde een aangemoedigde Badie publiekelijk “de noodzaak voor elke moslim om te streven naar de bevrijding van al-Quds [Jeruzalem] uit de handen van de verkrachters [Israëli’s] en Palestina te zuiveren van de klauwen van de bezetting, en bestempelde dit als een individuele plicht voor alle moslims”. Meer in het bijzonder riep hij alle moslims op “jihad met hun geld te steunen en zelf al-Quds te bevrijden” – precies dezelfde taal vindt men in de traktaten van Al Qaida. Zoals te verwachten viel, noemde het Simon Wiesenthal Centrum hem de top- antisemiet van 2012.

Evenmin hebben de Verenigde Staten kunnen ontsnappen aan zijn gif. Badie beschreef de VS als een ongelovige natie die “geen morele en menselijke waarden koestert en de mensheid niet kan leiden”, verwijzend naar zowel de VS en Israël als “echte vijanden van de moslims”, en bewerend dat “het voeren van jihad tegen deze ongelovigen een gebod van Allah is dat niet kan worden genegeerd”. En hij stelt dat de “verandering die de [islamitische] natie nastreeft alleen kan worden bereikt door middel van jihad en opoffering en door het opvoeden van een jihad-generatie die de dood nastreeft, net als de vijanden streven naar het leven.”

In een normale wereld zouden dan Amerikanen – net als miljoenen Egyptenaren die anti-Broederschap zijn – blij zijn om te horen dat deze toonaangevende uitlokker van terrorisme en haat is gearresteerd.

Maar natuurlijk, in de bizarre wereld die de “mainstream” media van Amerika heet, is de arrestatie van de leider van de Broederschap slecht nieuws. Bijvoorbeeld, de consequent pro-islamitische en terrorisme-apologeet David Kirkpatrick van de New York Times portretteert de arrestatie van Badie en het mogelijk vrijkomen van president Hosni Mubarak – wiens voorspellingen met betrekking tot de Broederschap allemaal zijn uitgekomen, inclusief hoe ze democratie benutten om de democratie te elimineren en zich bepalen tot terrorisme, maar dan zichzelf voor de wereld portretteren als slachtoffers – als “een maat voor hoe ver en hoe snel het tumultueuze Egypte in de afgelopen dagen en weken de veranderingen van de revolutie van 2011 heeft teruggedraaid.” Met andere woorden, de arrestatie van de man die verantwoordelijk is voor de afslachting van onschuldige officieren, het in brand steken van tientallen christelijke kerken en de seksuele intimidatie van nonnen, is een terugkeer naar de “autocratie”. Dat is de hele toon en teneur van het stompzinnige NYT-verslag.

Kirkpatrick probeert de moorden en het terrorisme die worden toegeschreven aan de Broederschap weg te poetsen als “claims” die niet kunnen worden vertrouwd, omdat ze worden uitgezonden door “Egyptische media” – alsof de Egyptische media net zo corrupt zouden zijn als Amerika’s linkse media – zonder de moeite te nemen te vermelden dat een aantal vrije, onafhankelijke media diezelfde dingen rapporteerde als de Egyptische media – namelijk dat de Broederschap Egypte terroriseert.

Maar natuurlijk volgt de NYT gewoon het Witte Huis, dat, toen onlangs op een persconferentie werd gevraagd naar het idee dat Egypte overweegt de Broederschap te ontbinden vanwege terroristische activiteiten van de organisatie, zei dat het ontbinden van de Broederschap een “slecht idee” zou zijn . Dat zijn de tekenen des tijds: toen 30 miljoen Egyptenaren in de straten marcheerden, opriepen tot de verdrijving van de islamitische Broederschap en de mensen achter het leger stonden, reageerde de Broederschap met non-stop terrorisme tegen Egypte – vervolgens kiezen de VS de kant van de terroristen.

Zo hebben we nu goed nieuws en slecht nieuws. Met de revolutie van 30 juni werden miljoenen Egyptenaren wakker ten aanzien van de realiteit van een corrupte, islamitische regering en verwierp deze. Dat zou het goede nieuws zijn. Ondertussen blijven de Amerikaanse media en de overheid liegen tegen de dommelende mensen en portretteren goed als kwaad en het kwaad als goed. Dat zou het slechte nieuws zijn.

Bron:

http://frontpagemag.com/2013/raymond-ibrahim/a-jihadist-leader-behind-bars-in-egypt/

Auteur: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Egypte, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, mainstream-media, Moslimbroederschap, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Een terreurleider achter tralies in Egypte

 1. luckybee zegt:

  Egypte is een moslim land. Hij kan gemakkelijk door een andere idioot vervangen worden net zo gemakkelijk als Osama Bin Laden door Al Sawahiri vervangen wordt.

  Like

 2. henk schroemges zegt:

  Zijn verdiende straf? Zijn kop op een staak tentoonstellen, zoals zijn voorvaderen ook hebben gedaan bij de belegering van Wenen ettelijke eeuwen terug. Liefst op het oor hen bekende plein in Cairo.

  Like

 3. Helena zegt:

  Deze terroristische handlanger, Anne Patterson, wordt er waarschijnlijk uitgeknikkerd.
  Omdat ze naar verluid zich op schokkende wijze met de binnenlandse zaken van Egypte bemoeit.
  Zo zou ze op de ambassade steeds ontmoetingen hebben met leiders van de moslim broederschap en bovendien uitlatingen doen die aansturen op nog meer geweld.
  http://www.barenakedislam.com/2013/08/21/egypt-is-considering-expelling-american-ambassador-anne-paterson-for-collusion-with-the-enemy/

  Eruit met dat wijf! Goed bezig Egypte.

  Like

 4. Jean zegt:

  Voor dergelijke vuiligheid is er maar één oplossing;
  Tegen een muur zetten en en één kogel aan verknoeien, opgeruimd staat netjes.
  Het is jammer dat wij zo moeten denken alhoewel wij tegen elke vorm van geweld zijn maar de lafaards en verraders hebben ons tot deze stellingname gedreven en zoals ze bezig zijn drijven ze ons nog verder, jammer maar helaas.
  Hopelijk zal iedereen gaan inzien dat onze eigenlijke vijand die EU criminelen zijn want zij en niemand anders hebben Europa in de vernieling gedreven. Die schijnheilige Drievuldigheid had al lang voor een rechtbank gesleept moeten worden én veroordeeld moeten zijn voor gepleegde misdaad tegen de Europese bevolking.
  Zet ze op een rij en het is walgen en braken geblazen, zeker die schijnheilige ploert uit Brussel wereldberoemd met nepotisme die zich decadent ligt te verrijken op kosten van de gemeenschap.

  Like

 5. Jan zegt:

  Familieleden van Al Qaeda-leider (lijder?) Ayman Al-Zawahri achter slot en grendel na oproep de huidige militaire regering omver te werpen
  http://www.dailynewsegypt.com/2013/08/31/al-qaeda-leaders-family-members-arrested-in-nasr-city/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s