HISTORIE: De belegering van Wenen in 1683

Screenshot_17

In de zomer van 1683 is Wenen omsingeld door een leger van meer dan honderddertigduizend Turken en Tataren. De verdedigers van de stad zien aan de overkant van de Donau en rondom hen een onafzienbare vlakte van tenten ontstaan. Ondanks hun enorme overmacht kiezen de aanvallers voor de langzame uithongeringsstrategie. Terwijl de Turken zich ingraven bemoeien Tataarse ruiters zich met de omgeving van de stad: oogsten worden platgebrand en dorpen en kloosters uitgemoord. Op grote schaal wordt er geplunderd en verkracht en overlevenden worden afgevoerd naar de slavenmarkt. Er breekt een angstige tijd aan voor de inwoners van Wenen. Zullen de muren het houden? Of zal de stad in handen vallen van de moslims?

De grootste tent in het legerkamp van de Turken is die van grootvizier Kara Mustafa. Met zijn extravagante personeel en meegebrachte huisdieren zoals katten, konijnen, papegaaien en een struisvogel is dit het onmiskenbare hoofdkwartier. Mustafa heeft van Sultan Mehmet IV de opdracht gekregen om Wenen te veroveren en hij is vastbesloten om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Kara (‘zwarte’) Mustafa staat bekend om zijn grenzeloze ambitie en zijn harem van vijftienhonderd vrouwen, maar vooral ook om zijn wreedheid. In 1679 heeft hij alle gevangenen uit een Pools stadje levend laten villen. “Ik zal nog geen vrucht in de moederschoot sparen”, laat hij de Weners weten. Als ze vanaf de muren de op staken gezette hoofden zien van hun vermoorde landgenoten weten ze dat het menens is.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Historie, Islam. Bookmark de permalink .

11 reacties op HISTORIE: De belegering van Wenen in 1683

 1. henk schroemges zegt:

  Zo moet je weer vaststellen dat onze voorvaders precies wisten hoe om te gaan met die barbaren. Zeer opvallend dat de huidige leiders van het nog vrije noorden en westen van Europa kennelijk niet willen of durven op te treden tegen die muzelmannen. Zij nodigen ze zelfs uit om hier vakantie te komen vieren op kosten van de huidige Europese belastingbetaler die voor al die kosten van het alsmaar uitdeiend moslimbestand moet opdraaien. Wanneer worden die laffe landverraders eindelijk een ter verantwoording geroepen.?

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  En nu gloeiende, nakende vinkentering zijn het onze smeerlappen van politici, met name van socialistische zijde, die ons opgezadeld hebben met 100 duizenden moslims sinds 1975. En nu is er geen Jan Sobieski, die ons zal komen redden, we zullen zelf “schoon schip”, dienen te maken, daarvan ben ik heilig overtuigd. Zien de smeerlappen in Den Haag dan niet, dat kerken al in Europa in de fik worden gestoken? Niet alleen deze onaangepaste woestijnbewoners, maar ook onze eigen politici dienen hiervoor aangepakt te worden. En sinds 1972, wordt Nederland afwisselend geregeerd door VVD,CDA,D66,PVDA. Dus bij wie we moeten zijn is wel duidelijk!

  Like

 3. luckybee zegt:

  Maar vergeet de Oranjes niet ze zijn ook deelgenoot van de ze politiek.

  Like

 4. Azraël zegt:

  Het wordt weer tijd voor een nieuwe Heilige Liga die oude tijden doet herleven.

  Like

 5. Dr. Kwast zegt:

  De EU in de olie in de olie de EU. Boer Koekoek. Op straffe van een olie boycot en een auto loze zondag, werd dat lied verboden. Ook Koekoek werd gauw afgeschreven van het politieke toneel. Ook hij wist al meer als hij liet merken. Den Uil daar begon de rotzooi mee. Olie, olie en nog eens olie. Het land kon niet zonder olie. Zat wel vol met gas dat voor een grijpstuiver van de hand werd gedaan. Daar had de industrie en auto’s ook op kunnen rijden, nee OLIE en moslim.

  Like

 6. Roni Thome zegt:

  Twee keer kwamen de Polakken het Westen te hulp: de eerste keer tijdens de belegering van Wenen door de Turken (1683) en de tweede keer in de Tweede Wereldoorlog. Zeer veel Poolse parachutisten sneuvelden tijdens Operatie Market Garden (a Bridge too far) en nog meer van hen sneuvelden in de gevechten rondom Monte Casino. In beide gevallen hebben ze bot gevangen. Vooral na de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden lieten ze als een baksteen vallen.

  Like

 7. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Dit is een voorbeeld over de geschiedenis van Europa en hoe wij toen gevochten hebben voor onze Christelijke cultuur en vrijheid en de Islam Europa hebben uitgejaagd. Eeuwen daarvoor had Karel Martel aan het startsein gegeven om voor de 1e keer de Moslims en de Islam Europa uit te jagen tijdens de vernietigende slag bij Poitiers in het jaar 732. Maar Rutte die notabene een drs geschiedenis is weet hier niks van en wil dit ook niet weten en laat dit land in navolging van Den Uyl verder afzakken in de Islamietische overname. Dit soort geschiedenislessen worden daarom ook niet meer op onze scholen gegeven anders maak je de mensen wakker!! Een ander voorbeeld hoe de politiek de burgers bedonderd begon ook al bij Den Uyl met de olie-crisis in 1973, wel ik kan u verteleen dat ik toen bij de Marine zat en wij als wachtschip patrouille voeren in Het Kanaal om de olietankers in goede banen te leiden die daar voor ree lagen omdat ze de havens van Antwerpen en Rotterdam niet binnen mochten om hun olie te lossen. Dit was niet mogelijk omdat de opslagtanks van de olie-mij. overvol waren vanwege o.a. de autoloze zondagen en de zogenaamde olie-crisis. Na 3 weken was dit ineens over omdat o.a. Kon.Shell teveel verlies draaide.

  Like

 8. Jean zegt:

  Ook ditmaal ondanks de hulp van de EU criminelen zullen die barbaren zich te pletter lopen tegen de Europeanen want op een bepaald moment, na veel laf verraad te hebben moeten ondergaan door die EU criminelen, is de beker vol. Momenteel staat het aan het randje wat betreft die achterlijke gewelddadige barbaren waar wij islomofobie én moslimofobie van gekregen hebben, wij zijn die achterlijke smeerlapperij méér dan kotsbeu ons opgedrongen door die lafaards van dat EU gedrocht die enkel bezig zijn met het persoonlijk profijt daarbij de eigenbevolking enorm schade toebrengend.
  Wij zullen rechtstaan en die misdadigers verdrijven incl. die achterlijke barbaren die onze westerse samenleving verpesten alleen al door hier rond te lopen in stinkende soepjurken en debiele kopvodden.
  Wenen zal verbleken.

  Like

 9. Pingback: HISTORIE: De belegering van Wenen in 1683 | E.J...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s