Rechter: uitkeringen Turkse en Marokkaanse weduwen mogen niet verlaagd

Screenshot_23

De rechter bezorgt het kabinet een nieuwe financiële en principiële tegenvaller. Donderdag bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat de verlaging van uitkeringen die naar Marokko en Turkije worden overgemaakt in strijd is met internationale verdragen. Elf Turkse en Marokkaanse weduwen krijgen hun nabestaandenuitkering alsnog uitbetaald op het oude niveau plus rente, en met terugwerkende kracht. Dat heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor tienduizenden andere uitkeringen. Minister Asscher (Sociale Zaken) bestudeert de uitspraak nog en overweegt hoger beroep. Dat zou minimaal een jaar in beslag nemen.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

38 reacties op Rechter: uitkeringen Turkse en Marokkaanse weduwen mogen niet verlaagd

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Let maar op:ons sociale vangnet werd tijdens de periode Den Uyl al naar de kloten geholpen.
  Zie Eurabia van Bat Ye’or.
  Door het op zwart gaan van AP werken links naar het oude HVV, met o.a. de column van Pamela Hemelrijk over de islamitische invasie in de EU niet meer.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Als je bij mij in de balk in de header “HVV-archief E.J. Bron” aanklikt, zie je mijn artikelen op HVV verschijnen. Rechtsboven staat een kopje “auteurs”.
   Daaronder zijn alle artikelen van alle schrijvers te vinden die op HVV hebben geschreven!!!

   E.J.

   Like

 2. Republikein zegt:

  Welke rechter? Achterlijke tyfuszooi bij de rechtbank. Ja, ik heb er ervaring mee, niet, doordat ik door rood licht reed, iets anders wat ik hier niet ga zeggen. Heeft met pis te maken.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Snotverdomme, gore demonen 66 rechter. Gloeiende vinketering, iedere muzelmens krijgt verdomme overal zijn/haar zin. En wij mogen daarvoor krom liggen, dankzij de linkse schoften van demonen 66. Maar wij mogen verdomme wel bestolen worden van onze pensioenrechten, dat dan weer wel. Gooi een bom op dat hele crapuul!

  Like

 4. JiepMK zegt:

  Weer 300 miljoen pleite, waren we nooit aan de multiculturele samenleving begonnen dan zwommen we nu in het geld.

  Like

 5. Overal in Nederland moet op bezuinigd worden behalve op de uitkeringen van Turken en Marokkanen in die landen… ra ra hoe kan dat?

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Wat maakt het ook uit. De gemiddelde Nederlander heeft hier geen probleem mee. Althans afgemeten aan zijn stemgedrag. En die 52 miljoen die daarmee gemoeid zijn? Peanuts, die hoesten we toch gewoon zelf op. Kan gerust boven op de 8 miljard die ons volgend jaar nog te wachten staan.

  http://www.elsevierfiscaal.nl/fiscaal-actueel/nieuws/nieuws/2961/kabinet-wil-8-miljard-extra-bezuinigen

  Like

 7. Tiny zegt:

  1. Sinds wanneer maken of breken rechters bestaande wetten?
  2. Dan nieuwe wet maken en invoeren met terugwerkende kracht.

  Wetten met terugwerkende kracht invoeren kan niet?

  Maar zeker kan dat wel. Hoogervorst heeft het voorgedaan. Die betrof echter alleen maar de Nederlanders die in het buitenland verbleven, GEEN allochtonen, die waren dan weer niet betroffen.
  Het gaat hier om de ziektekostenwet en de AWBZ. Dat laatste bestaat niet in het buitenland, men hoefde die dus niet te betalen. Hoogervorst legde per wet vast , wel betalen, maar geen rechten aan kunnen ontlenen en teven is deze wet met terugwerkende kracht ingevoerd. Zodoende moesten de Nederlanders WEL en de turken en de Marokkanen NIET, over een flink aantal jaren de AWBZ premie na betalen die toen op 12,75 % was vastgesteld.

  Hetzelfde is gegaan met het bedrag van nog geen € 30,– ter compensatie van de koopkracht die men bij de AOW krijgt.
  Nederlanders in het buitenland krijgen dat NIET meer, de Turken en Marokkanen krijgen dat altijd nog WEL.

  En hoezo krijgen die bijstandsuitkeringen uit Nederland opgestuurd, zelfs al hebben ze nooit iets bijgedragen. Als Nederlanders in het buitenland wonen en zelfs de grensgangers NL/B en NL/D werkeloos worden en komen uiteindelijk in de WW en dan de bijstand terecht, dan moeten ze die in België of Duitsland aanvragen. Maar ze betalen wel belasting in Nederland.

  Turkse en Marokkaanse weduwen hoe jong ze ook zijn, krijgen weduwenpensioen hun hele leven lang. Nederlanders in het buitenland krijgen noppes. Nederlandse weduwen die na 1957 zijn geboren en zelfs in Nederland verblijven, krijgen al helemaal geen uitkering meer.

  En zo kan ik zeker nog 2 bladzijdes lang doorgaan. Ik vraag me af waarom wordt Nederland belastinggeld naar het buitenland getransporteerd, maar wel onder een tweedeling.
  AOW waar je voor hebt afgedragen even als je gespaarde pensioentje, dat is absoluut geen punt. Maar waarom de volgende uitkeringen: Bijstand, WW, WAO, ANW en Kindergeld naar Turken en Marokkanen??? Niet voor de Nederlanders.
  Op de site van de SVB wordt aan de allochtone ex bewoners van Nederland precies uitgelegd wat ze allemaal kunnen aanvragen aan krijgen, tot verhuisgeld aan toe.

  21 september, ik ben er ook, en jullie????????

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Tiny: 00.55. uur. In Den Haag is het credo: ” Eigen volk laatst”. En dat is de schuld van de islamofiele en eurofiele partijen Tiny. Het CDA, de VVD,de PvdA, D66,GL,CU, dan heb ik de voornaamste genoemd. Iedere halve gare, die daar nog op stemt, is rijp voor het gekkengesticht. Hoe dom kan men dan nog zijn?

   Like

 8. De rillingen lopen over je rug als je ziet hoe krankzinnig veel er aan uitkeringen richting Arabierië gaat, jaar in jaar uit Steeds Maar Weerrrrr !!
  Eindelijk willen ze daar wat aan doen staat er weer een D66 rechter en de Brusselse “regelgeving” in de weg.
  Stuur eerst die rechter met vervroegd pensioen en steek dan de middelvinger op tegen de EU.
  Wat willen ze doen dan een boete ?
  Dan draag je toch gewoon je jaarlijkse bijdrage niet af, laat eens een keer je tanden zien, ruk mensen toch eindelijk eens uit die winterslaap. Grrrrrr.

  Like

 9. De reden is eenvoudig, zoals in Frankrijk nu, alle Politici, van Rechts zoals van Links, mieken op de M3 VOTES : Muslims + Migrants + Minderheden… om een alternatieve pseudo meerderheid te bouwen…. aan de kost van de Echte maar Zwijgende Meerderheid… Daarom mogen zij alles, daarom krijgen zij alles. Wij hebben een Kant-en-klaar holistisch ”Sociaal Kontrakt voor Noordeuropa” als tegen-vergif aan deze laffe manipulatie : http://www.HansaSeminar.zxq.net Laf maar niet naive : met deze methode van DECONSTRUCTIONISM van Jakob DERRIDA, hebben Democrats & Left Liberals de macht uit de handen van de WASP kunnen nemen… En Hollande President werdt verkozen met hetzelfde strategie !

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Op mijn eigen uitkering is bezuinigd! Ik krijg nu zo’n 55 Euro per maand minder die ik eigenlijk niet missen kan! Maar ja, Ik ben dan ook een NEDERLANDSE arbeidsongeschikte weduwe, hè.Geen Turkse of Marokkaanse. Eigen volk mag je rustig uit/afknijpen. Ook ten behoeve van een zekere famile in Wassenaar die met 50 Miljard zelfs te beroerd zijn om normaal belasting te betalen!
  Bij the way: Die salsa-hit wist wel wat ze deed toen ze die boer voor lief nam; Om heel eerlijk te zijn; ben je wel gek als je het níet doet! Maar dat wil nog niet zeggen, dat we dit allemaal hoeven te pikken!

  Like

 11. luckybee zegt:

  Zo als ik al vaak heb gezegd,ik heb bloedgroepe O, en kan vele vrouwen helpen aan een gezonde baby te koemen. Maar ik geloof wij zijn nog niet zo ver dat wij dat nu kunnen doen, de kerken propageert nog steeds magdelijk in het huwelijk te treden.Hoe wel Christus toch wat anders zei.Johannes 4 DE SAMARITAANSE VROUW vers1-30.Let voor al op het gesprek van Jezus met de Vrouw bij de put.Wat Jezus de vrouw voorstelt was geen straf maar veel eerder een beloning.Dus in plaats van met zo veel mogelijk meiden naar bed te gaan,is het mischien toch beter om met een meisje een verbinding aan te gaan die Bloed groepe O heeft.Dan hebben al onze kinderen bloedgroepe O, en die kunnen dan de strijd om gezonde gemeenten voortzetten.

  Like

  • BertG. zegt:

   Hou toch een keer op man met je smerige praatjes dat ze op jou zitten te wachten.
   Je bent gewoon een oud vies mannetje met zieke gedachtes.
   En dat voor een ouwe kerel van 77 jaar. Zielig gewoon. Erg triest.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG. 8.09u. Ja, karakteristiek, nietwaar? In het begin weet je op de site geen syllabe van elkaar en moet je maar gissen, wie erachter de comments zit. Maar als je maar lang genoeg volhoudt, kom je héél langzaam iets meer van elkaar te weten.
    Meestal min of meer toevallig, omdat iemand als terloops iets over zichzelf zegt.
    Ik schatte Luckybee tot een dag of wat geleden jonger. Waarom weet ik niet, want je moet natuurlijk wel de feiten blijven combineren.Wat hij zo nu en dan losliet en zo. Maar dat is dan meestal weer te veel werk, denk ik.

    Like

   • BertG. zegt:

    Hij heeft ’t zelf ergens gezegd. En ik onthou vrijwel alles. (nare gewoonte)
    Ik dacht dat ie een jaar of 55 á 60 was. i.v.m. muziek verhalen uit een verleden.
    Maar dat gezeik dat iedereen een kindje van ‘m moet hebben vanwege bloedgroep O dat wordt wel heel zielig.

    Like

   • Republikein zegt:

    Ik heb bloed in mijn alcohol, is dat gevaarlijk? 33%, ik zeik terpentine.

    Like

  • @luckybee Ik heb blauw bloed, daar ben ik van overtuigd!

   Like

  • Wachteres zegt:

   Luckybee, ik heb al bloedgroep 0……. 😆

   Like

   • BertG. zegt:

    Ja, en ik ook.
    Maar ik ga niet zitten beweren dat de vrouwtjes bij mij moeten wezen.
    Vanwege me bloedgroep.
    En dat IK daardoor gezonde mensen zou kunnen maken om de wereld opnieuw te bevolken.
    Of snap ik ergens de humor niet zo goed van.

    Like

 12. Jan zegt:

  Wij zijn een rijk land en kunnen niet toezien dat de medemens het slecht zal gaan nu het economisch even tegenzit. Waar zijn de Christelijke principes van naastenliefde en opofferingsgezindheid?

  Like

 13. DonnaDolce zegt:

  En als die zielige kuttenkoppen hertrouwen??? Vervalt dan die uitkering? En wie houdt dat in de gaten?

  Like

  • BertG. zegt:

   Niemand natuurlijk.
   Een praatje in de moskeet is voldoende daar om te trouwen.
   Die NL’ers hoeven niet alles weten.
   Dat je nooit slapende honden moet wakker maken hebben ze daar wel door.
   En hier geloven ze alles.

   Like

 14. Jean zegt:

  Is het de politiek niet dan is het justitie maar de Nederlander en Vlaming zullen in het zand bijten en de Noord Afrikaan danst verder ‘op onze kosten’, dat is de toekomst van de lage landen, tenminste als de Nederlanders en de Vlamingen aan de huidige lafaards hun stem blijven verknoeien want het zijn die huidige lafaards en verraders die de postjes van justitie invullen waar ook het gezegde van toepassing is nl. “wiens brood met eet diens woord men spreekt”.
  Een oproep aan de Nederlanders en de Vlamingen: STEM DAT TUIG WEG en kies voor de juiste partij nl. in Nederland voor de PVV en in Vlaanderen voor het VB, beide partijen gaan in gesprek en tekenen een koers uit die welvaart veiligheid en leefbaarheid als hoofdthema heeft en dat zonder Noord Afrikaners, zonder tafelschuimers, klaplopers, leefloners van vreemde origine.
  Wie hier werkt en bijdraagt heeft rechten voor ontvangst, wie niets bijdraagt heeft die rechten niet, punt.
  Wie illegaal is en/of een crimineel verleden heeft hoort hier niet thuis en moet dadelijk verwijderd worden.
  Wie onze normen en waarden, wetten en cultuur niet respecteert, die graag in die barbaarse waanzin leeft, die hoort hier niet thuis en MOET van het grondgebied geflikkerd worden.
  Dat is niet moeilijk dat is gemakkelijk, gewoon rug recht houden en niet toegeven.
  Wij in Vlaanderen hebben daar nog een gigantische irritante ballast bij nl. de franskiljons en de coburgers, beide leven van parasitisme en zetten daarbij ook nog een grote bek op, ook daar komt een einde aan mits we op VB stemmen.
  Dus beste mensen denk goed na en aarzel niet, voor NL > PVV en voor Vl > VB.
  Voorkomt véééééél problemen.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom ze allemaal boter op het hoofd hebben.
  http://www.de-stek.info/hvv/index85e785e7.html?pagina=11733

  Like

 16. henk schroemges zegt:

  Zo zie je maar weer wie er in feite in Nederland de dienst uitmaakt. Niet de d’himmies van de Staten-Generaal maar de machthebbers in de Arabische landen. Hoezoo democratie en rechtstaat.? Wij de belastingbetaler mag dit alles betalen en zal straks ook weer op die landverradersclub stemmen. Zolang de armoede nog niet tot aan de lippen stijgt blijft die belastingbetaler toch slapen. Hoe lang nog?

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad, dan maar hier.
  Want waarom is bezuinigen* op overheidsuitgaven niet hetzelfde als lastenverzwaringen..???
  (zie fotobijschrift-Wiegel)
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21834159/__Beslag_gelegd_op_huizen_Hans_Wiegel__.html

  *Bezuinigen = minder geld uitgeven. Bezuinigen is dus niet: de burger meer geld vragen, lees: z’n lasten verzwaren.DAT bezuinigen noemen is je reinste propaganda. Waarom geilen regeringen op propaganda? Nou, dat zit zo. Ze moeten elkaar aanvullen. Wie zei dat ook alweer?
  http://tinyurl.com/6v4z43c
  (wat hij daarna zegt dient u in dit verband te negeren)

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Niet allemaal tegelijk: wie van jullie werkt er met windows 8…??
  http://www.express.be/business/nl/technology/windows-8-heeft-achterdeur-voor-de-amerikaanse-veiligheidsdienst/194653.htm
  Bijna alles over de NSA(no such agency) op http://www.welketoekomst.wordpress.com

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  Spannende ontwikkelingen!
  http://www.parool.nl/parool/nl/3587/POLITIEK-BINNENLAND/article/detail/3497839/2013/08/24/CDA-in-Senaat-dreigt-plannen-kabinet-te-dwarsbomen.dhtml
  Ik kan niet wachten tot dit rampenkabinet is opgerot.
  En wat daarna komt? Tsja, dat blijft in dit compromissenland altijd een groot vraagteken, en al helemaal als tig idioten iedere keer het foute hokje rood maken.

  Like

 20. aangezien er geen goede leiders in dit land zijn wordt het nooit wat ze blijven op hen zetel plakken want het zit zo lekker,en wij betalen toch wel trouwens je moet wel anders krijg je problemen ,kun je beter in verweggiestan zitten merken ze niks dus die lachen het hardste daar!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s