‘Fiscus voor tientallen miljoenen getild met nepopleidingen voor Polen’

Screenshot_33

Werkgevers hebben met een diplomazwendel onterecht miljoenen euro’s belastingkorting gekregen. Duizenden Poolse uitzendkrachten haalden bij regionale opleidingscentra in Nederland een diploma terwijl hun opleiding onder de maat was. Dat geldt ook voor medewerkers van sociale werkplaatsen en beroepschauffeurs, schrijft de Volkskrant vanochtend.

Als werkgevers hun werknemers een opleiding laten volgen, kunnen ze jaarlijks tot ruim 2.700 euro belastingkorting per werknemer claimen. Door hun werknemers een nepopleiding te laten volgen, hadden de werkgevers nauwelijks kosten en konden ze toch het belastingvoordeel innen.

De Onderwijsinspectie en de Belastingdienst doen onderzoek naar misbruik van belastingvoordeel, zegt hoofdinspecteur voor het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie Rik Steur in de krant. Verschillende ROC’s en scholings- en subsidiebureaus zouden hebben meegewerkt aan de nepopleidingen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op ‘Fiscus voor tientallen miljoenen getild met nepopleidingen voor Polen’

 1. G.Deckzeijl zegt:

  O, dus dáárom krijgen we straks weer ACHT MILJARD “bezuinigingen” voor de kiezen…
  Mag de belastingbetaler de gaten weer gaan dichten en het wordt nog “leuker” als na 1-1-2014
  het leger Roemeense en Bulgaarse bedelaars hierheen komt.
  Open grenzen? ZUM KOTZEN!

  Like

 2. luckybee zegt:

  Denk aan Jan Sobiesky; hebben wij de Polen nog wat te verdanken?Ze hebben Wenen geredt.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Wordt tijd dat we een regering krijgen die flink het mes zet in alle overbodige subsidie potten. Hoe meer subsidies werden uitgevonden o.a. en vooral aangezwengeld door onze grote vriend Joop Den Uyl, wie van voor 1955 herinnerd zich dit niet http://www.youtube.com/watch?v=QgvvN6dvm_U hoe meer mogelijkheden geschapen worden tot fraude. Het meest winstgevende is natuurlijk subsidie los te peuteren voor volledig kul projecten. Dat is geld opstrijken voor luchtfietserij met een winstmarge van 100% bestemd voor het meest gewiekste deel van onze samenleving. De maakbaarheid ideologie van onze linksmens heeft onze ooit welvarende maatschappij volledig in het bankroet gedreven. Het allerergste is, “”Het stopt maar niet””.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/05/kassa.html

  Like

 4. Jan zegt:

  ‘Belastingvoordeel’, eufemisme voor diefstal.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Is het gek dat ik van dit bericht helemaal niet opkijk? We zijn er toch zo langzamerhand wel aan gewend geraakt dat er in Nederland wordt gefraudeerd, gelogen, gestolen (zoals examenopgaven Ghaldoun), en noem maar op? Politici zeggen vandaag A en morgen B, als het om hetzelfde onderwerp gaat, burgers worden massaal voor de gek gehouden, we krijgen bezorgde verhalen voor onze kiezen over de Grieken, die ook na 2014 nog financiële hulp nodig hebben, terwijl de financiële ondersteuning in 2014 zou eindigen!
  Welk bericht kunnen we eigenlijk nog voor waarheid aannemen?

  Gisteren, tijdens het verhaal van Dijsselbloem over de ABN-AMRO werd ik ook al zo kriegel. Hij praat over het verlies van enkele miljarden alsof het peanuts zijn! Het is wel ONS belastinggeld!
  Het komt er gewoon op neer dat wij ook in het geval van bovengenoemde bank onze knip weer open moeten doen. Waar ik het meest kriegel van word is, dat we als burgers geen enkele mogelijkheid hebben om stommiteiten van politici tegen te houden. In feite staan we machteloos tegenover hen die grote financiële beslissingen nemen. Wie kon destijds Wouter Bos tegenhouden toen ABN-AMRO gered moest worden?

  En nu dus weer die kwestie met die ROC’s, en die diplomazwendel. Ik vind niet dat de verantwoordelijken weg moeten kunnen komen met alleen een terugvordering van de vele miljoenen, maar dat deze strafbare feiten ook daadwerkelijk bestraft dienen te worden!
  Het is opnieuw duidelijk dat in Nederland frauderen een fluitje van een cent is.
  Ook in het buitenland weten ze exact hoe ze de boel hier kunnen flessen!

  Niet iets waar we tevreden over kunnen zijn. Het is tijd om de bezem er eens flink doorheen te halen.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja: 12.28. uur. Precies zoals U zegt Cathja. Kotsmisselijk word ik van dit hele gore verraad aan ons Nederlandse burgers. De hele gore ISLAM hebben ze ons door de strot geramd in 1975, door aanname van “De Resolutie van Straatsburg”, tevoren het RODE KABINET Den Uyl, die het nota bene klaar kreeg, om alle Turkse en Marokkaanse gastarbeiders hier te laten blijven, en hun hele stam en familie hier naar toe te halen om te komen uitvreten. Daarna de klootzakken Mitterand en Kohl, die in 1992 het voor elkaar kregen, hier het COMMUNISME in te voeren, de verdoemde EU, en nu de grenzen wijd open op bevel van de COMMUNISTEN in BRUSSEL, zodat we worden overspoeld door horden buitenlanders, die ook mee mogen komen uitvreten. Maar dat boeit MARX RUTTE voor geen meter hoor. Kotsmisselijk ben ik van alle politieke klootzakken die ons steeds meer opzadelen met schulden van andere landen, en met heel de verrijking van de rest van de wereld. Een gekkengesticht is het geworden in heel Europa!

   Like

 6. Leo zegt:

  De overheidsdiensten slapen, de Nederlandse burgers slapen (op enkele na )
  en blijven de hele k …zooi al snurkende gewoon betalen.

  Like

 7. Jean zegt:

  Vanaf het moment dat er ‘vreemdelingen/allochtonen’ in het spel verschijnen stijgt de corruptie met 99,95% om niet 100% te moeten zeggen.
  Ondertussen blijven de Nederlanders én de Vlamingen slapen of op vakantie gaan naar marocco, van waanzin gesproken, 6 maanden gratis in een 5 sterrenhotel kreeg me nog niet in beweging richting een moslimbarbarij.

  Like

 8. patricia. zegt:

  Het is tijd voor weer een oologje hier in Nederland,die vieze uitvreters Ff wegvegen en alleen ons volk hier.dan kan nederland weer opbouwen,want we gaan naar de Klote door de buitenlanders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s