Groot-Brittannië: verzet tegen de EU neemt toe

Screenshot_1

Ed Miliband van de Labour Party in GB  moet zich sterk maken voor een EU-referendum als hij bij de volgende verkiezingen op stemmenjacht wil

Meer dan twee derde deel van alle Britten boven de 50 jaar wil al voor de volgende parlementsverkiezingen een referendum houden over het verblijf van Groot-Brittannië in de EU. Ook Labour wil nu pleiten voor een eerder referendum. Minister-president Cameron wil pas in 2017 de beslissende vraag stellen.

De Britse burgers willen zorgen voor een snelle beslissing over het verblijf van Groot-Brittannië in de EU. Minister-president David Cameron had daarvoor aangekondigd pas in 2017 hierover een referendum te willen houden. Uit een peiling blijkt dat twee derde deel van alle Britten boven de 50 jaar dat niet snel genoeg vindt. Zei eisen dat het referendum nog voor de volgende parlementsverkiezingen in het jaar 2015 wordt gehouden.

In totaal wil bijna drie vierde deel van alle Britten over de toekomst van het land binnen of buiten de EU stemmen. Van hen eist 45% de uittreding uit de EU. Een derde deel wil dat Groot-Brittannië in de EU blijft. Nog iets meer dan een vijfde deel (22%)  heeft nog niet beslist. Dat zijn de resultaten van de Saga Populus-peiling, waarbij 11.000 Britten werden ondervraagd.

Nigel Farage, de chef van de eurokritische UKIP, verwelkomt dit resultaat: “De boodschap is duidelijk. De mensen willen stemmen. En ze willen geen vier jaar wachten, ze willen nu stemmen”, zei Farage volgens een bericht van de “Mirror”. Farage vecht al maanden om het referendum naar voren te schuiven (hier).

De instemming voor een referendum is het grootst bij mensen met tijdelijke en slecht betaalde banen.

De resultaten van de peiling zetten de Labour Party onder druk. Haar leider, Ed Miliband, is op dit moment tegen een EU-referendum, tenzij de EU verdragen wil veranderen om nog meer soevereiniteit bij de lidstaten weg te halen.

De weigering van Miliband zou de Labour Party bij de volgende verkiezingen belangrijke stemmen kunnen kosten. Een verandering van de politieke strategie op zijn beurt zou de druk op minister-president Cameron vergroten. Bovendien zou een naar voren geschoven referendum een einde kunnen maken aan de onzekerheid op de financiële markten.

Als gevolg van de begrotingsruzie met de EU had Cameron in het begin van het jaar aangekondigd de Britten te laten stemmen over het EU-lidmaatschap van Groot-Brittannië (hier). Groot-Brittannië is een van de grootste nettobetalers in de EU. Bij een uittreding zou het land miljarden kunnen besparen.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/08/24/grossbritannien-widerstand-gegen-die-eu-waechst/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

13 reacties op Groot-Brittannië: verzet tegen de EU neemt toe

 1. Jan zegt:

  Dat Cameron het zo lang wil uitstellen geloof ik graag. Gisteren las ik dat jaarlijks ca. 1, 5 miljoen GB verlaten omdat zij het land spuugzat zijn, spuugzat van de leugens van politici en van de asielshoppers en moslims.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  tralalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala
  gaan de britten ons weer verlossen aber jetzt von der SSer hrrrrrrrrrrrr SCHULTZ , und maoist Baroso
  und unterschachfuhrer, Hermannnnnn von Rompuy ?????.
  Geht das neue reich unter ???
  Ich und mein bruder Heinrich und mein hund , und noch veerzig andere tapferen Hollander haben dieser drei Deutsche asholes ganz kaput gemacht !!!
  NEURENBERG 2.0 UND MALIEVELD 4.2
  Bea je kan met een tering gang je tickets voor Canada bestellen !!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Zieltjes winnen, er verandert geen reet, weg met die Miniband. Maarja, ik woon niet in dat land, ik woon in een veel gekker land.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Hoe zit het met Nederland ? hoeveel procent van de Nederlanders, willen ook uit de EU ?
  En Bea zal wel met zoon liefs naar Argentinie gaan, in Patagonien waar de Argentijnen alle indio’s al hebben vermoord, hebben ze al een redoute gebouwd.

  Like

 5. Helena zegt:

  “Tenzij de EU verdragen wil veranderen om nog meer soevereiniteit bij de lidstaten weg te halen”.
  zegt Miliband. Wat zou dat in vredesnaam moeten zijn? Alles wat er echt toe doet daar hebben we al niks meer over te zeggen.

  Like

 6. Jean zegt:

  Britse burgers en overige Europeanen gelieve u niets aan te trekken van die verrader Cameron en zijn EU vrienjes want dat zijn professionele reetlikkers van het corrupt systeem. dat EU gedrocht moet gelijk met de grond en die barbaarse smeerlapperij moet uit Europa verdreven worden dan pas komt er terug welvaart veiligheid en leefbaarheid.

  Like

 7. Rob all zegt:

  I left Britain back in the 80s , nothing changed politicaly.what as changed in that time is the imagration laws,noticed and felt evrywhere in europe.British public never recoverd from the thatcher years still in a bad state from. 30 years ago.every land in europe is guilty of mass murder and plundering.History has left a dark stain of blood behind in the name of polatics.people should think twice before they vent thier frustrations and open thier mouths.somethings has got to go !!!!! cant see any spark of people power going on in the west. At the end of the day people dont care enough to go and fight for thier own rights. Nothing is going to change. The EU can slowly go about creating a NAZI state while people stand and stare.. Sad state of affairs ,where will it end ?????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s