Voormalige imam: alle Deense moskeeën worden door extremisten geëxploiteerd (+ video)

Screenshot_32

Eindelijk staat hij hier – op het podium van de Free Press Society. Het is donderdagavond, 22 augustus 2013, 19.30 uur, wanneer Ahmed Akkari, de voormalige radicaalislamitische imam en doodsvijand van de Free Press Society samenkomt met zijn critici. Een kleine man, die honderden doden en twee afgebrande Deense ambassades op zijn geweten heeft. “Dank u dat u mij uitgenodigd hebt. Ik weet niet of ik dit hier verdien, maar misschien kan mijn levensverhaal nuttig voor u zijn”, zegt Ahmed Akkari als hij schuw de volle zaal in het centrum van Kopenhagen inkijkt.

Sinds de voormalige radicale islamiet Ahmed Akkari drie weken geleden plotseling boven water kwam, werd hij de man van het uur. In televisie-uitzendingen, in de krant en op de radio probeerde hij uit te leggen wat hem was overkomen. Hij veranderde van een harde, verbitterde radicale islamiet in een vriendelijk en nadenkend mens vol liefde en dankbaarheid voor zijn land Denemarken.

Deze metamorfose is moeilijk te verklaren en nog moeilijker te geloven. Is zijn verandering oprecht of past hij Taqiyya toe – het recht van de moslims om te liegen en te bedriegen als dit voordelig is voor de islam?

Het was in het jaar 1985, Akkari was destijds 6 jaar oud, toen zijn ouders uit het door oorlog getroffen Libanon naar Denemarken vluchtten. Ze hadden Denemarken uitgezocht, omdat het een veilig land was met niet zo veel migranten – ze dachten daar een vreedzaam leven te kunnen leiden.

Ahmed Akkari bezocht een openbare school en was de enige migrant in de klas. Hij had alle mogelijkheden van de wereld om zich aan te passen en een normale Deen te worden. Maar als teenager sloot hij zich aan bij religieuze kringen en voordat hij wist wat er gebeurd was, werd hij met het gif van het extremisme geïnjecteerd.

De waarheid is, dat er geen enkele moskee of islamitische organisatie in Denemarken bestaat die niet door radicale islamieten wordt geëxploiteerd. Zodra men het huis van de gelovigen binnenkomt, stuit je op de radicale islam, of je dat nu wilt of niet. Zodra men een gelovige moslim is geworden, is men geïnfecteerd door het extremisme,

zegt Ahmed Akkari.

Hij begon aan een opleiding tot imam en plotseling verachtte hij democratie en vrijheid van meningsuiting. Allah en een leven na de dood was het enige waaraan hij dacht. Toen het dagblad “Jyllands-Posten” in het jaar 2005 de beroemde Mohammed-karikaturen publiceerde, was hij de belangrijkste man betreffende de veroordeling van Denemarken. Samen met twee andere imams reisde hij naar het Midden-Oosten om tot haat op te stoken tegen het kleine land in het noorden van Europa, dat de moed bezat om de profeet te beledigen. Het resultaat: onlusten, die leidden tot de dood van honderden mensen, twee Deense ambassades werden tot de grond toe afgebrand en een boycot van Deense producten.

Vol wraak probeerden Akkari en zijn troepen de toenmalige minister-president Anders Fogh Rasmussen ertoe te dwingen zich te verontschuldigen voor de karikaturen in “Jyllands-Posten”. Maar de minister-president hield zijn rug recht en verklaarde dat er in Denemarken persvrijheid zou bestaan en dat hij zich niet zou kunnen of willen verontschuldigen. Dat maakte echter geen indruk op de luidruchtige, culturele elite van Denemarken, die niet kon begrijpen waarom iemand moslims in het land en in de hele wereld zo kon beledigen.

Maar nu heeft Ahmed Akkari het begrepen. Hij heeft een metamorfose ondergaan. Hoe kon dat gebeuren? En – kunnen we hem vertrouwen?

Het begon in het jaar 2006, toen Akkari geholpen werd om vanuit Libanon naar Denemarken terug te keren. Hij had zich daar een tijdlang gevestigd, maar plotseling bevond hij zich midden in een oorlog, toen Hezbollah raketten op Israël begon af te vuren, hij maakte luchtaanvallen en grondoperaties mee. Denemarken evacueerde destijds enkele duizenden burgers – ook Ahmed Akkari.

Ondanks het feit dat ik Denemarken zoveel schade heb berokkend, liet men mij het land weer binnen. Niemand arresteerde me op het vliegveld. Ik werd niet verhoord en niemand zette vraagtekens bij mijn recht om terug te keren.

Zijn dankbaarheid is merkbaar. Hij zou ook niet verbaasd zijn geweest als men in Denemarken anders gereageerd zou hebben. Had hij deze behandeling verdiend?

Screenshot_33

Lars Hedegaard en Ahmed Akkari

Ahmed Akkari zocht een baan als leraar en kwam naar Groenland – een constitutioneel deel van Denemarken. Daar begon het proces dat leidde tot zijn verandering.

In deze tijd met de imams was hij zoveel meer valsheid tegengekomen dan hij ooit had meegemaakt. Ze glimlachen naar je, maar ze werken tegen je, zegt hij. Toen hij naar Groenland ging, geloofde hij nog steeds in de islamitische ideologie. De fout lag, volgens hem, bij de mensen, die de ideologie verkeerd interpreteerden.

Het begint met de mensen – de gedachten komen daarna,

zegt hij.

In de stilte van de Poolnachten kwamen de gedachten tot Akkari. Hij begon de belangrijkste boeken ter wereld te lezen.

Ik las alle filosofen van de Verlichting. Ik las de historie van de wereld en ik begreep dat de mensen zijn wat ze lezen. Er was zoveel dat ik niet wist. Ik las over de vrijheidsstrijders, die in de hele geschiedenis geprobeerd hadden de religie eraan te hinderen de vrijheid van gedachten te beperken, en ik begreep dat Denemarken inderdaad die oase was waar mijn ouders op gehoopt hadden.

Enkele jaren geleden werd het toen duidelijk voor Akkari. Hij heeft zijn keuze gemaakt, maar was niet van plan om deze openbaar te maken. Een journaliste overtuigde hem ervan zijn mening te veranderen en drie weken geleden publiceerde het dagblad B.T. het verhaal: Denemarkens staatsvijand nummer 1 vraagt om vergeving.

Hij heeft een kopje koffie gedronken met Kurt Westergaard, de man die de meeste Mohammed-karikaturen had getekend, en die daarna het slachtoffer werd van een (mislukte) moordaanslag, omdat hij “de profeet beledigd” had.

Ik was overweldigd door de manier waarop Westergaard me accepteerde en me vergaf. Hij tonnende me op deze manier precies datgene wat zo fantastisch is aan Denemarken.

Iemand uit het publiek vroeg Akkari of hij naar Groenland werd gestuurd om de Groenlanders te bekeren en om daarna daar de eerste islamitische staat in de westerse wereld op te richten.

Nee. Ik begrijp uw vraag, maar de waarheid is dat ik tot Allah bad nooit een moslim naar Groenland te sturen. Ik was deze corrupte imams zo zat, die hun totalitaire ideologieën verbreidden, dat ik er van overtuigd was dat ze niet allen de Poolkappen zouden smelten, maar ze in brand zouden steken.

Søren Krarup, een priester, vroeg Ahmed Akkari of hij begreep dat het christendom de reden zou zijn waarom Denemarken zo´n vreedzame oase is. Akkari antwoordde dat hij Krarups gedachtegang zou begrijpen, maar gaf hier geen duidelijk antwoord op. Het is duidelijk dat hij hoopt op een dialoog met moslims, die zich nog altijd in de vaste greep van de extremisten bevinden en dat hij geen bruggen achter zich wil afbreken.

Hoe moeten, volgens hem, de Denen Zweden op de islamisering van hun landen reageren?

Nog steeds net zo tolerant en prachtig zijn zoals u nu bent, wees toch niet zo naïef! Beken u tot uw tradities en geef de moslims geen voorkeursbehandeling. Ze zouden niet het recht moeten hebben om zich in de landen, die hen binnen hebben gelaten, zo slecht te gedragen. Ooit dacht ik dat Denemarken het land van de varkensliefhebbers zou zijn, dat men zou moeten dwingen zich aan de islam te onderwerpen. Nu begrijp ik waarom ik dat gedacht heb. U heeft het recht uw land vreedzaam te houden, met zijn cultuur en zijn tradities.

De avond is voorbij en Ahmed Akkari is zichtbaar blij met de koffiemok van de Free Press society, waarop de beroemde Mohammed-karikatuur met de bomtulband staat afgebeeld. Als het publiek de zaal heeft verlaten, zijn de meesten ervan overtuigd dat Akkari het oprecht bedoelt.

De enige verliezers zijn de leden van de Deense cultuurelite, die ooit aan zijn kant stonden, maar nu met de broek op de enkels staan.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/70850

Vertaling: EuropeNews

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.d-intl.com/?p=29432&lang=en

Auteur: Ingrid Carlqvist

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, Denemarken, Dhimmitude, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

22 reacties op Voormalige imam: alle Deense moskeeën worden door extremisten geëxploiteerd (+ video)

 1. Helaas zijn het enkelingen die de media bereiken… maar ze zijn wel een steun in de rug voor ons
  en voor afvallige moslims en moslims die eraan twijfelen om afvallig te worden.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Heb het verslag over A.Akkari van a tot z gelezen. Maar ik hou nog twijfels. Een overtuiging is geen handschoen die je zomaar even aantrekt. Ik behoud me het recht voor sceptisch te zijn inzake de ommekeer van gedachte van personen zoals Akkari. De reden staat op deze pagina:
  http://tinyurl.com/lj4g3tc
  (voor de goede orde: taqiyya is heel wat anders. http://tinyurl.com/kg4jnqs )

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Onwillekeurig moet ik met het volgende bericht aan een andere invasie denken…
  Ze(…) zitten alleen niet op m’n aanrecht…

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21836843/__Invasie_bladhaantjes__.html

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Er staat in artikel:: “voormalige imam”. Uit artikel blijkt niet dat hij islam als zodanig heeft afgezworen. Mischien geen imam MEER, nog wel moslim.
  In oorspronkelijke engelse tekst staat”: imam who defected………..etc,
  Zijn die denen weer niet wat te “teerhartig”, goegelovig???????????? ik geloof het pas echt als blijkt hij heeft islam afgezworen….

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Zou deze man echt genezen zijn, van de vreselijke ideologie ISLAM? Ik mag het hopen. Verder is het evident zoals het schijnbaar ook door deze meneer Akkari is verwoord, totaal niet tegemoet te komen aan de eisen van MOSLIMS. Maar vertel dat maar eens aan de verraderpartijen van socialisten, liberalen, links-liberalen en christen-democraten. Zolang als deze partijen blijven volharden aan het binnenhalen van deze VIJAND de Islam, zie ik het donker in.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Ik lees net op http://www.pow.ned. nl dat de VS klaar is voor een aanval op Syrië. Hier dus het bewijs dat OBAMA een echte MOEZELMAN is, een dictator, en een wolf in schaapsklederen. En wedden dat de kontlikker der moslims Cameron meedoet, en wedden dat de RODE HOLLANDE meedoet. We worden verdomme ten behoeve van de BILDERBERGERS en de NWO en deze GEK OBAMA weer een oorlog in gerommeld. Ik ben geen fan van Assad, maar ik weet heel zeker, dat de HAATBAARD REBELLEN nog veel erger zijn. Kijk maar wat de HAATJURKEN de Christenen en andersdenkenden aandoen!

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Een heel interessant, onderhoudend artikel! Maar wat het vooral duidelijk maakt is, dat het komen tot andere gedachten en inzichten echt iets is, wat vanuit jezelf moet komen, door eigen ervaringen. -Lijkt een open deur, maar het is wel iets, wat talloze mensen tot op de dag van vandaag met betrekking tot elkaar onvoldoende beseffen.
  Forceren kun je hier niets, noch naar de ene, noch naar de andere kant.
  Ahmed Akkari maakte in zijn tienertijd waarschijnlijk kennis met bepaalde aspecten van de Islam, die hem aanspraken. -Hetgeen te begrijpen valt, want, even een banaal voorbeeld, hij was nog altijd van de mannelijke kunne. Mannen wordt door de Islam opgedragen, allah te dienen, maar ten opzichte van de medemens wordt hen geen alleszins dienende, onderdanige rol opgedrongen, zoals aan de vrouwen. En DAT, lijkt me, maakt het omarmen van de Islam in de praktijk van alledag al héél wat gemakkelijker! Deze ideologie stak hem als man min of meer in de hoogte en natuurlijk voelde hij zich daar wèl bij. De andere kant van de medaille kreeg hij pas te zien in de oorlogsellende in Libanon. -Maar oorlog en bloedvergieten maakt ook deel uit van de Islam. Er zijn er genoeg, die daar qua instelling tegen kunnen. Daar hoorde hij dus toevallig niet bij. En er zijn er ook genoeg, die de corruptie kunnen hanteren, die hij daar overvloedig tegenkwam. Ook dàt bleek hij qua instelling niet te kunnen hanteren. Kortom, Akkari kwam zichzelf ondubbelzinnig tegen.
  En dan door hetzelfde land, dat je de grond ingeboord hebt -wat je heel goed beseft- de kans krijgen om aan die hel te ontsnappen en bij terugkomst niet eens gestraft worden…..Ja, als je dàt niets doet……Akkari, tenminste, had van nature genoeg inzicht om het hem wèl iets te laten doen.
  Maar dat kwam allemaal vanuit hemzelf; hij hàd die instelling toevallig.
  Hij heeft het bij het rechte eind als hij stelt, dat het Westen globaal gezien zo lief moet blijven als het is, maar wel minder naïef moet worden. Al betekent dat in de praktijk dus wel, dat het Westen aan de andere kant tóch wat minder lief moet worden. Resoluter, meer op het behoud van de eigen identiteit gericht. Dat het vaker ondubbelzinnig NEE moet laten horen.
  Maar goed, deze man haddus kennelijk de instelling, die het hem mogelijk maakte, de ogen te openen voor de waarde van de Humaniteit. Tenminste……..Als datgene, wat hij nu uitdraagt, tóch geen zéér geraffineerd staaltje van Taqiyya blijkt te zijn. Verwacht altijd het onverwachte, zoals, naar het schijnt, de Leer van Confucius luidt.
  Men geve hem echter het voordeel van de twijfel.

  Like

 8. Paardestaart zegt:

  Was het maar waar.. De policor-elite staat al járen met de broek op de enkels – er zijn per slot al veel meer spijtoptanten uit moslimkringen die de bel geluid hebben – dergelijke waarschuwingen worden afgedaan als islamofobie en de boodschappers worden sofort in de ban gedaan en doodgezwegen. Er faliekant naast zitten is in die kringen geloof ik net zo min reden tot schaamte als je nakend op een kar door de stad te laten trekken: als je er maar in slaagt de snit van je kleren te laten bejubelen door meelopers en angsthazen..

  Like

 9. nn zegt:

  Hoewel één zwaluw nog geen zomer maakt is dit toch een hele belangrijke ontwikkeling. Ik denk dat steeds meer moslims zo gaan veranderen. Het zal dan ook nog het moeilijkst worden om onze eigen culturele elites ervan te overtuigen dat het christendom de basis is van onze Westerse cultuur en waarden!
  Eerst hebben ze geprobeerd het christendom uit te roieien met de Franse Revolutie, toen met het atheistisch communisme, nu proberen ze met de islam het christendom uit te roeiren. Ze bestrijden wel het moslimextremisme, maar een godsdienst zal altijd z’n extremisten hebben; het grote verschil is dat moslimextremisme terroristen oplevert zoals Bin Laden, terwijl christelijk extremisme een Moeder Theresa oplevert, die in India zelfs een staatsbegrafenis ten deel viel!

  Like

 10. Jade zegt:

  Ik geloof er geen bal van, ze zijn meesters in het liegen.
  Omdat ze als kind allemaal mishandeld worden, zijn
  ze de rest van hun leven bovendien stapelgek.
  Hier ook weer zo`n figuur…
  http://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/21836724/__Man_breekt_muur_met_hoofd_op_politiebureau__.html

  Like

 11. Lucie zegt:

  Ik vertrouw deze man totaal niet,moslims mogen liegen voor de goede zaak,en dat doen ze maar al te vaak.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Vertel me nou nog één keer waarom ik blij moet zijn met deze ‘verrijking’, ik vergeet het steeds.

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  @Theresa, 18:51
  Géén taqiyya, maar TAYSIR…!!!!!!!!!!!!!!!
  Klik link 1 van 17:07 aan…!!!!!
  Tip: voordat ik een comment parkeer, lees ik altijd eerst de voorafgaande comments.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Goed, Mijnheer Deckzeijl, Taysir. Ik zal het ter harte nemen.
   Overigens had ik dat zonder al die uitroeptekens ook wel gedaan.
   Ik begrijp dat dit geen gemakkelijke tijd voor U is, maar ik maak U er op attent dat ik daar weinig aan kan veranderen. Sorry, het is niet anders.

   Like

   • Pieter Nokkio zegt:

    @Deckzeijl en Theresa: ook zonder die (waardevolle, dus dank) link naar de geheime dienst-achtige islampraktijk, had ik ook al wel begrepen dat we er beter aan doen, deze meneer Akari niet te vertrouwen (hij heeft zijn schijnheilige kop dan ook niet mee).

    Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  @Theresa, 25-8, 22:42
  Thanks, jij bent echt de enige die ’t doorheeft.
  Ik heb nou eenmaal een berg info en feiten tot mijn beschikking(en in m’n geheugen), vandaar
  m’n reactie. Ik heb “ze” namelijk heel goed door en ik zou ’t van de daken kunnen schreeuwen:
  Nederlanders: word GVD eens WAKKER..!!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ach wel nee, er zijn er hier veel meer die het doorhebben.
   De plotselinge dood van ‘Frik’ en AP waar U uw hele ziel en zaligheid ingelegd hebt, dat is allemaal heel ellendig. U zult wel het gevoel hebben of U in een gat gevallen bent.
   Leest U -als U dat zoudt willen, tenminste,- nog maar eens een paar reacties na op het onderwerp PVV organiseert demonstratie Er zitten er verschillende bij, die heel goed begrijpen, wat er op dit ogenblik bij U speelt.
   Alleen, woedende uitvallen om allerlei kleinigheden en het enthousiasme over 21 September temperen omdat U dat op dit ogenblik zelf slecht kunt meevoelen, helpen nu eenmaal niet. Daar lost U die leegte ook niet mee op. Ik heb natuurlijk gemakkelijk praten, maar…..
   Ik weet niet, of U voor Uzelf misschien de mogelijkheden ziet om AP zelf weer in de lucht te brengen, of iets er voor in de plaats te zetten, desnoods met hulp van anderen of zoiets. Verlies betekent pijn, veel pijn, maar je kunt er ook constructief mee omgaan in plaats van destructief.
   Enfin, verder kan ik er weinig zinnigs over zeggen.Maar maak uzelf niet wijs, dat het hier niet begrepen wordt, want dat is echt niet zo.
   Sterkte. en denk er maar over na.

   Like

 15. henk schroemges zegt:

  Hoezo alleen Deense moskees?
  ALLE moskees in de hele wereld worden bestuurd door die figuren.
  Degenen die daar binnengaan kiezen volledig en totaal voor datgene wat hen daarin wordt opgedragen dan wel stemmen zwijgend hierin toe.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  @Henk Schroemges, 11:52
  Hier heb je MIJN AP-info over het fenomeen “moskee”. Sla op en dat geldt voor iedereen die met anderen hierover in duscussie gaat!!
  http://tinyurl.com/aabztxd

  Like

 17. Pingback: VIDEO: Lars Hedegaard – “Zoals Dracula als opzichter van een bloedbank” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s