De noodkreet van Asscher komt tien jaar te laat

Screenshot_39

Onlangs luidde Lodewijk Asscher de noodklok over de negatieve gevolgen van immigratie voor de armere en minder hoogopgeleide burgers in rijkere EU-landen. “Onze zwakste burgers leggen het op de arbeidsmarkt af tegen bekwamere mensen van elders”, zo schreef hij. De autochtone werknemers moeten concurreren met nieuwkomers die veel lagere lonen en slechte arbeidsomstandigheden gewend zijn. Asscher is daarom voor een restrictief migratiebeleid om de onderkant van de eigen arbeidsmarkt te beschermen.

Mooi, maar wel wat laat. Hadden we dat niet tien jaar geleden kunnen bedenken toen we op het punt stonden de grenzen voor Oost Europa te openen? Natuurlijk en we hadden het ook bedacht. Zelf schreef ik eind 2003 in het Financieel Dagblad:

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op De noodkreet van Asscher komt tien jaar te laat

 1. Cathja zegt:

  Lodewijk Asscher is tamelijk laat met luiden….! Velen hebben al lang geleden de aandacht gevestigd op wat er zou gebeuren als de grenzen voor arbeidsmigranten open zouden gaan. Ze werden toen niet serieus genomen. We zouden ca. 18.000 Polen krijgen, maar die ‘zouden weer terug gaan’. Ja, dat hebben we gezien! We hebben er nu ca. 300.000, en er komen over enkele maanden ook nog een hele zwerm Roemenen en Bulgaren bij.
  Ik ben bang dat datgene waarvoor we bang zijn, dan waarheid wordt. Onze eigen mensen zitten straks werkloos thuis, en het werk wordt gedaan door mensen die onze taal niet spreken en verstaan, en die genoegen nemen met minder loon dan de Nederlanders, omdat ze dan nog altijd meer (veel meer!) verdienen dan in hun thuisland!
  Als er vanuit Brussel géén maatregelen genomen worden (en ik heb begrepen dat men dat eigenlijk niet van plan is), dan voorzie ik een nog veel grotere armoede in ons land, door de vele mensen die van een uitkering moeten leven. Dit alles zal onze economie nog verder kapot maken, en Nederland zal in verval raken.
  Dat is zeer waarschijnlijk ook het DUIVELSE BRUSSELSE PLAN, waarover onze overheid natuurlijk niets los laat.
  Nederland is reddeloos verloren, als er niets gebeurt aan deze oneerlijke situatie!
  Het zal vroeg of laat uitdraaien op een volksopstand.
  Let op mijn woorden.

  Like

  • Jean zegt:

   Cathja,
   Ik pas daar een bepaalde eis aan nl. als ik een firma benader die werken zou moeten uitvoeren in en om mijn woning dan vraag ik wie er gaat komen, is er sprake van een mohammed of oost Europeaan dan gaat de overeenkomst niet door, enkel mensen die ik vertrouw komen in mijn huis binnen om werkzaamheden uit te voeren, daar ik vreemdelingen/allochtonen niet vertrouw is de conclusie snel getrokken.
   Kwestie van veiligheid want ik sta niet te springen op bezoek ‘achteraf’.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Jean 9:52

    Ik kan uw redenering begrijpen, maar deze vlieger gaat helaas niet áltijd op. Zo kreeg ik enkele maanden geleden mensen van de ‘energiewacht’ over de vloer om mijn CV-ketel na te komen kijken. Wij hebben bij dat bedrijf een onderhoudsabonnement. Deze keer kwamen er twee mannen. Een Nederlander én een (waarschijnlijk) Marokkaan of Turk. Deze allochtoon zal wel ingewerkt moeten worden, zodat hij over enige tijd zelfstandig het onderhoud kan doen.
    Als blijkt dat de eerstvolgende keer deze meneer mijn CV komt nakijken, kan ik hem dan bij de deur weigeren? Of moet ik hem achterna lopen naar de zolder en erbij blijven staan tot hij klaar is met z’n klus? Dat lijkt me niet prettig! Ik denk ook niet dat ik hem bij het maken van een afspraak op voorhand al kan weigeren, want stel dat ik in een weekend problemen met de CV krijg, en deze Marokkaan of Turk heeft dienst, dan komt er op mijn verzoek echt niemand anders!
    De conclusie is: we worden met steeds meer buitenlanders opgezadeld, overal, en we hebben ze maar te accepteren.
    Maar ook mijn voorkeur gaat uit naar een autochtone Nederlander.
    Zolang dit toegestaan is.

    Like

 2. Wachteres zegt:

  Asscher pleegt ‘taqiyya’, wat hij ongetwijfeld heeft opgestoken door het ‘lichtend’ voorbeeld van bepaalde partijgenoten.

  De PVDA is voor instroom van buitenlanders en vooral voor instroom van de islam. Uit het gedrag van de partij in het nabije en verdere verleden is dat duidelijk gebleken. De PVDA kan onmogelijk ontkennen dat zij niet multi-culti is.

  De PVV en de SP schijnen veel stemmen te krijgen en tja, dan moet je iets doen om het stemvee terug te winnen.

  Dat doet de Partij van de Allochtonen dan ook, zelfs al moeten ze daarvoor doen alsof ze bepaalde principes overboord gooien of doen alsof ze die nooit gehad hebben.

  Cohen liet de autochtonen nog met een gerust hart uit onze hoofdstad vluchten en hij gaf hen zelfs een trap na, door te beweren dat ze niet geschikt waren om goed te functioneren in onze fijne multicul samenleving.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Wachteres: 13.15. uur. Precies Wachteres! De Partij van de Afbraak is wel de meest hypocriete partij van Nederland geworden. Deze partij heeft het eigen volk verraden, al vanaf de periode Den Uyl, met zijn waanzin om de “gastarbeiders”, allemaal toestemming te geven zich hier te vestigen!

   Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Het gegeven dat het niet mogelijk is, de grenzen te sluiten voor de mensen uit Roemenië en Bulgarije, daaraan is de PvdA medeschuldig. Men heeft willens en wetens ingestemd met de verdoemde opzet van de EU, en men is tevens verdorie zelf deze landen erbij gaan betrekken. Vanaf 1992 is het volledig fout gaan lopen, toen men op de top van Maastricht besloot tot het heilloze communistische experiment onder de naam EU. Alles heeft een oorzaak en een gevolg, dat weet zelfs een kind van de lagere school al. Kijk, dat is zo treffend aan deze politici, als het kalf verdronken is, de put willen dempen. Ga toch gauw weg Asscher, dit zijn gewoon “krokodilletranen”, van U.

  Like

 4. oogenhand zegt:

  Jaaaaa, nu het niet-islamitische migranten betreft…

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad, dan maar hier: humor!!!
  http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3498612/2013/08/26/Chinees-gearresteerd-na-exorcisme-met-penis.dhtml
  (ik heb in een grijs verleden ook wel eens aan “duiveluitdrijving” gedaan, werd toen als zeer prettig ervaren en werd niet gearresteerd. Was daarna wel een hoop geld kwijt…)

  Like

 6. luckybee zegt:

  Al mijn bijdragen zijn zo te zien weggedeleted.Als ik hier niet welkom ben, dan schrijf ik ook geen bijdragen meer.Ciao.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s