Anti-sharia wetsvoorstel in Noord-Carolina is aangenomen

Screenshot_31

Noord-Carolina werd de zevende staat waarin het de rechters verboden wordt om de islamitische wetgeving in overweging te nemen. Gouverneur Pat McCory maakte het mogelijk dat het wetsvoorstel tot wet werd, zonder deze formeel te ondertekenen. McCory, een Republikein, noemde de wet ‘overbodig’, maar weigerde zijn veto uit te spreken. Het wetsvoorstel werd op zondag (25 augustus) wet.

De staat sluit zich aan bij Arizona, Kansas, Louisiana, Oklahoma, South Dakota, en Tennessee.

Aanhangers hebben het wetsvoorstel erkend als een belangrijke waarborg dat het Amerikaanse rechtssysteem beschermt tegen buitenlandse wetten die onverenigbaar zijn met de Amerikaanse grondwet, terwijl critici betoogden dat het enige doel van het wetsvoorstel is om anti-moslimhaat op te wekken, omdat de grondwet al buitenlandse wetten terzijde schuift. De opzet achter deze wet is bekrompen en is bedoeld om afstand te scheppen tot de moslimgemeenschap” zei Jibril Hough, een woordvoerder van het Islamitisch Centrum van Charlotte.

De wet in Noord-Carolina beperkt zich tot het familierecht; verboden in andere staten worden breder toegepast op het handelsrecht, het verbintenissenrecht en andere soorten wetten.

Advocaten die gespecialiseerd zijn in de islamitische wetgeving hebben gezegd dat een dergelijke wetgeving het voor moslima’s, die in islamitische landen onder de sharia wetgeving getrouwd zijn, moeilijker zou maken alimentatie en kinderbijslag te krijgen, omdat echtgenoten kunnen aanvoeren dat ze nooit getrouwd zijn geweest. Het zal rechters worden verboden die Sharia huwelijkscontracten te erkennen.

Deze valse pogingen om de islam te belasteren hebben een negatief effect op moslimjongeren, die zich gemarginaliseerd en gediscrimineerd voelen, zei Khalilah Sabra, uitvoerend directeur van de ‘Immigrant Justice Clinic’ bij de ‘Muslim American Foundation’ in Raleigh, N.C.

In Missouri sprak de Democratische gouverneur Jay Nixon zijn veto uit over een soortgelijke anti-sharia wetsvoorstel in juni. Wetgevers daar hebben tot september de gelegenheid om een poging te ondernemen zijn veto ongedaan te maken.

Bron:

http://www.siotw.org/modules/news_english/item.php?itemid=1286

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, sharia, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Anti-sharia wetsvoorstel in Noord-Carolina is aangenomen

 1. Jan zegt:

  Men kan nooit te vroeg zijn als socialisten in de buurt zijn en met moslims heulen. Voorkomen is beter dan genezen.
  In Brampton (Canada) wordt luidkeels door een tapijtvreter verkondigd dan stenigen moet kunnen. Het blijft een raadsel waarom die vieze holbewoner niet direct het land uitgeschopt wordt

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Deze valse pogingen om de islam te belasteren hebben een negatief effect op moslimjongeren, die zich gemarginaliseerd en gediscrimineerd voelen, zei Khalilah Sabra, uitvoerend directeur van de ‘Immigrant Justice Clinic’

  Gut o gut!….. De islam is weer eens belasterd en natuurlijk de moslim jongeren voelen zich weer gemarginaliseerd en gediscrimineerd. Hoe kan het anders. Wat verlang ik naar de dag als de islam uit de westerse wereld weggeveegd wordt. Helaas dat kan niet meer, we moeten maar een beetje realistisch blijven. De democraat Jay Nixon met zijn veto voor een anti sharia wetgeving is natuurlijk een typisch product van de flower power generatie (1956) die alles van eigen bodem verafschuwde en alles van veraf bejubelde. Laten we in elk geval hopen dat hij niet de opvolger van Obama wordt.

  http://2016.presidential-candidates.org/Nixon/

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  En overal zijn het de RODEN/SOCIALISTEN vermomd in Amerika als zgn. Democratische Partij, die vuile zaak maken met de HAATJURKEN! Ook van mij uit bedankt Wachteres, en fijn dat Noord-Carolina verrekt om zich over te geven aan de HAATBAARDEN!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ik vind de houding van die McCory anders wel wat raar-tweeslachtig. Goed dat hij zijn veto weigerde, natuurlijk, maar waarom dan ‘overbodig?’Is hij tóch ergens huiverig voor? Islamitische wraak of zo? Een Fatwa misschien? Hij had toch gewoon kunnen tekenen!
  Enfin, het ís er door. Maar voor een Republikein vind ik het maar een wankelmoedige houding, moet ik zeggen. Had me nog eerder iets geleken voor allemansvriendje Bill-sigaar-Clinton!

  Like

 5. Cathja zegt:

  Dit soort berichten geven weer een beetje hoop dat gezond verstand hier en daar toch nog aanwezig is! Ik hoop dat deze staten stand houden, en zich niets aantrekken van die mismuilende moslims, want die denken bijna overal ter wereld de dienst uit te kunnen maken, en eisen dat iedereen zich aanpast aan de islam.
  Gelukkig komen er nu ook andere geluiden naar buiten.
  Dat er nog veel van die berichten mogen volgen!

  Like

 6. Auke zegt:

  Jezus zei: Al wie zonder zonde is, werpt de eerste steen. Zie hier de hoeksteen van onze beschaving, Wat betreft de Islam: afgodendienst en niets meer.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Pat McCory mag wat mij betreft de Medaille of Honour krijgen voor zijn daad.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s