Palestijnen liegen – en onze media volgen blindelings

Screenshot_33

Mahmoud Abbas (“Abu Mazen”) 

Het zou genoegzaam bekend moeten zijn dat de Arabische berichtgeving vaak niet betrouwbaar is. Arabische bronnen liegen geregeld keihard, om propaganda redenen. In de Arabische dictaturen is er geen vrije pers die het controleert en hun ervaring is dat de westerse pers het meestal kritiekloos overneemt. Zo zijn er bij de Palestijnse berichtgeving vele voorbeelden te geven hoe aantallen slachtoffers werden opgeschroefd, hoe slachtoffers van eigen geweld aan Israël worden toegeschreven en hoe terroristen als burgerslachtoffers worden voorgesteld.

Afgelopen maandag was het dubbel raak.

Palestijnse geweldplegers gooiden molotovcocktails en blokken beton van de daken op Israëlische politieagenten. Bij het terugschieten uit zelfverdediging vielen drie Palestijnse doden. Blijkbaar om dit verhaal zieliger te maken, werd van Palestijnse zijde gemeld dat onder de doden een 17-jarige jongen zou zijn. Dit werd door het ANP in haar bericht overgenomen en door alle Nederlandse media overgenomen. Toen dit een leugen bleek, is het door de meeste websites gecorrigeerd. Maar bij sommigen kunt u het oorspronkelijke bericht nog terug vinden, bijvoorbeeld op die van De Limburger.

Het verhaal werd nog minder zielig toen aan het licht kwam dat twee van de drie doden bekende terroristen waren. Eén was ook daarvoor veroordeeld en had gevangen gezeten in een Israëlische gevangenis, maar was vrij gelaten in de Shalit gevangenenruil in 2011 – op voorwaarde dat hij zich niet meer met geweld zou inlaten! Die terroristische achtergrond van de doden is door de Nederlandse media echter niet doorgegeven.

De waarheid werd echter later die dag nog veel meer geweld aangedaan. Om de doden nog wat meer onder de aandacht te krijgen in de media, brachten de Palestijnen de leugen de wereld in dat de vredesbesprekingen door de Palestijnen waren afgezegd vanwege de rellen. “Het gesprek dat vandaag zou plaatsvinden in Jericho vandaag, is gecanceld vanwege de Israëlische misdaden. “ verklaarde Nabil Abu Rudeina, woordvoerder van de Palestijnse president Abbas.

Hieraan wijdde het ANP ook een persbericht: “Vredesgesprek afgezegd na dood Palestijnen”, dat werd overgenomen door alle belangrijke nieuwssites. U kunt dat tot op de dag van vandaag daar terugvinden, zoals bij De Telegraaf, het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Nu.nl en de NOS.

Maar het geplande vredesgesprek is die maandagavond in Jericho gewoon doorgegaan! Het Witte Huis  maakte nog diezelfde avond bekend dat er geen bespreking is afgezegd.

Helaas heeft het ANP geen rectificatie uit doen gaan, en ook geen persbericht verzonden hoe ze zich weer hebben laten bedriegen door de Palestijnse leiders.

Jammer, want ook daarover zouden de Nederlanders best beter geïnformeerd mogen worden.

Bron:

Likoed Nederland

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Pallywood", antisemitisme, Appeasement, Desinformatie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

4 reacties op Palestijnen liegen – en onze media volgen blindelings

 1. guusvelraeds zegt:

  Maar bij sommigen kunt u het oorspronkelijke bericht nog terug vinden, bijvoorbeeld op die van De Limburger.

  Ben woonachtig in Limburg en las deze krant tot 10 jaar geleden met regelmaat totdat het vooringenomen manipulatieve linkse karakter te zeer van de pagina’s ging spatten. Gun dit vod nu geen blik meer, zelfs niet meer in het voorbijgaan als hij in het vak ligt van de stations kiosk. Ik prijs de dag dat er in Nederland een politieke omwenteling komt en de publieke omroep volledig gekortwiekt wordt wat betreft subsidiëring. Een fatsoenlijk land heeft geen staats omroep nodig die jaarlijks met subsidies omgekocht wordt zodat het alleen het wenselijke geluid zal verkondigen.

  Like

 2. Auke zegt:

  Van mensen die een afgod dienen kun je niets anders verwachten. Van mensen die God achter zich hebben gelaten en dus ook hun afgod dienen kun je ook niets anders verwachten. Jezus zei: Ik ben de Weg, DE WAARHEID, en het Leven. Als je overtuigingen belangrijker vind dan feiten, dan kun je alleen maar leugens verwachten.

  Like

 3. Jan zegt:

  Zionistische terreur: de Kaapse klipdas

  ‘Palestijnen’ beschuldigen Joden, met name de ‘kolonisten onder hen, een enorm aantal Kaapse Klipdassen te hebben uitgezet om de oogst te vernielen. Ook zijn er volgens hen al drie doden onder de ‘Palestijnen’ gevallen en dat alleen door toedoen van dit diertje.

  Endangered mammal deadly blow to Palestinian farmers
  http://m.gulfnews.com/news/region/palestinian-territories/endangered-mammal-deadly-blow-to-palestinian-farmers-1.1239361

  Like

 4. Jan zegt:

  Dagelijkse, grootscheepse aanvallen van kolonisten op de Al Aqsa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s