Verlies Nederlanderschap

Screenshot_46

(Door: Henny Eekhof)

Deelname aan een terroristische organisatie gaat automatisch leiden tot verlies van het Nederlanderschap. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) wil dat regelen met een nieuw wetsvoorstel. Hij voert daarmee een Tweede Kamermotie uit die was ingediend door de VVD. Tot nu toe kan het Nederlanderschap alleen worden afgenomen als iemand vrijwillig dienst neemt in het leger van een andere staat, die tevens betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk der Nederlanden of tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is, zoals de NAVO.

Teeven ziet in „veranderende maatschappelijke opvattingen over terroristische of paramilitaire organisaties en guerrillagroepen” genoeg aanleiding om de huidige regeling aan te scherpen. „Wel is een onherroepelijke strafrechtelijke veroordeling een voorwaarde, omdat aan het bewijs van deelname aan deze groeperingen hoge eisen moeten worden gesteld. Met een strafrechtelijke veroordeling staat de feitelijke grondslag die het verlies van het Nederlanderschap rechtvaardigt, voldoende vast”, aldus het ministerie.

Zo op het oog is dit een fantastisch initiatief van de VVD, waarmee zij ook electoraal bij de ‘boze blanke mannen’ heel goed denkt te kunnen scoren. Toch zit er een addertje onder het gras en dat is de noodzaak tot een strafrechtelijke veroordeling die ‘onherroepelijk is’.  In goed Nederlands betekent dit dat de ‘Syriëgangers’ gerust naar Nederland kunnen terugkeren want indien de hiervoor benodigde procedures in eenzelfde tempo worden afgewerkt als bijvoorbeeld met de afgewezen  asielzoekers, dan volgt er vanzelf een generaal pardon na elf jaar. Een kwestie van doorzetten dus.

Het ‘wassen neus’ effect wordt nog eens versterkt door de ervaringen die wij inmiddels met de rechtspraak in dit land hebben. Het gezelschap wereldvreemde partijleden van Democraten´66, dat de lucratieve rechterlijke macht overbevolkt, overigens zonder aanwijsbare kwaliteit anders dan het lidmaatschap van de juiste partij, staat garant voor de meest idiote rechtspraak die dit land ooit heeft gekend. De heksenprocessen waren het begin van de aftakeling van onze rechtspraak en dat proces heeft deze natie in de voorbije eeuwen kennelijk niet kunnen keren. Het risico dat een rechter de Afghaanse Taliban verheft tot vredesorganisatie is groter dan dat de maan thee gaat drinken bij de familie Doorzon. Het valt zelfs niet uit te sluiten dat de huidige generatie rechters de uitreiking van de Willemsorde aan Talibanstrijders of Syriëgangers meer gepast voorkomt. Dat lijkt cynisch overtrokken, maar ik ben zo vrij te adviseren er toch maar geen gif op in te nemen.

Teeven wil ook dat het Nederlanderschap kan worden ingetrokken na een onherroepelijke veroordeling voor hulp bij voorbereidingen van een terroristisch misdrijf door inlichtingen te verschaffen, kennis en vaardigheden over te dragen of middelen ter beschikking te stellen. In die gevallen keert de betrokken persoon zich zozeer tegen de essentiële belangen van de Staat, dat de band tussen hem en het Koninkrijk niet langer kan bestaan. De twee nieuwe maatregelen mogen er echter niet toe leiden dat de veroordeelde statenloos wordt. Het afnemen van het Nederlanderschap kan dus alleen als iemand ook nog een andere nationaliteit heeft.
Aldus De Telegraaf.

Eigenlijk is het simpel: Wie elders oorlogshandelingen verricht zonder daarvoor namens de Kroon tot die dienst te zijn geroepen, moet als een terrorist te worden beschouwd. Daarvoor is in dit land geen plaats en dergelijke kwesties nog maar eens laten beoordelen door een rechter is dan ook nonsens. Daar moeten we niet intrappen, maar we moeten dergelijke lieden er onmiddellijk uittrappen.

Door:

Henny Eekhof

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Justitie, Nederland. Bookmark de permalink .

16 reacties op Verlies Nederlanderschap

 1. bobzelf zegt:

  geen verhalen, geen processen , gewoon oppakken en een enkeltje zandbak !
  moeilijke jeugd gehad , mooi , krijg je ook nog een zak knikkers mee .
  Zo moeilijk kan dat toch niet zijn toch ??
  Pleu toch op met al die randdebielen in mijn ooit mooie landje .

  Like

 2. Rick zegt:

  Vroeger was het in dienst treden van een buitenlandse strijdmacht voldoende om het Nederlanderschap te verliezen. Omdat er zo nodig turken bij de politie moesten kunnen werken, heeft men deze wet in de jaren ’80 afgezwakt omdat de turken uiteraard hun dienstplicht nog steeds in turkije moeten kunnen vervullen. Wel leuk zo’n turkse agent wiens loyaliteit uiteindelijk nog steeds in turkije ligt 😉

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Dat is mooi, snel doen want de nieuwe verkiezingen zullen niet meer zo heel lang duren.
  Dan kan Geert gelijk ermee aan de gang.
  Om te beginnen alle dubbel bepaspoorten uit islamitsche landen.
  Allen zijn lid van de grootste terroristische organisatie.
  Gewoon het land uitschoppen op grond van wat er in hun boek geschreven staat.
  Eerst een strafrechterlijke vervolging is niet nodig, ook te duur trouwens.
  Gewoon eruit schoppen.
  Vrijwilligers in overvloed lijkt me zo.
  Schoppen we gelijk een fors aantal linkse psychopaten mee de grens opver.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Joannes den Hollander: 22.37. uur, op 30/8. Voor mij mogen ook alle partijleden van pvda,d66,en groen links, met de haatbaarden mee, eveneens de linkse leden van het cda, en de vvd. Allemaal fijn naar hun geweldig verrijkte zandbak. En auf niemals wiedersehen!

   Like

   • koddebeier zegt:

    Graag Tom !!! Liefst vandaag, maar morgen is ook goed.
    Als je met die lui heult rot dan maar lekker met hun op !!!

    Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Gewoon omdraaien de hele boel. Elke Syriëganger het Nederlanderschap per direct ontnemen. Los van elke gerechtelijke uitspraak. Wil de Syriëganger dat aanvechten zal hij moeten kunnen aantonen dat hij niet lid is geweest van een terroristische organisatie en met bewijsmateriaal moeten verklaren wat hij daar ging zoeken. Ben benieuwd of hem of haar dat zal lukken. Overigens meteen liquideren vind ik ook prima. Het zal toch niet waar zijn dat we een dergelijk moordend en verkrachtingen uitvoerend uitschot tot in lengte van jaren ook nog moeten gaan onderhouden via onze sociale voorzieningen. Of zien jullie zo’n sujet na terug komst bij de A.H. braaf achter een kassa zitten?

  Like

 5. Jean zegt:

  Mooi bewonderenswaardig voorstel, nu nog toepassen.
  Dadelijk heb ik mij het beeld gevormd hoe dat in België dan moet gaan verlopen het land met de meeste magistraten die het minste doen en allen over een lidkaart beschikken, uiteraard een linkse maar dat was wel duidelijk.
  Zoals al vermeld, de beste remedie is ELKE ALLOCHTOON controleren op:
  a) illegaliteit.
  b) criminaliteit.
  c) inkomen.
  Laten we daar aan toevoegen:
  d) lidmaatschap.
  en de handel en wandel in kaart brengen, waar gaat hij/zij naartoe? met wie heeft hij/zij contact?
  Een goed begin zou uiteraard zijn: “dubbele nationaliteit is misdaad, moet afgeschaft worden” dient toch maar om overal te kunnen snoepen.

  Like

 6. HenkV zegt:

  Henny Eekhof sluit af met deze conclusie:
  ”Eigenlijk is het simpel: Wie elders oorlogshandelingen verricht zonder daarvoor namens de Kroon tot die dienst te zijn geroepen, moet als een terrorist te worden beschouwd. Daarvoor is in dit land geen plaats en dergelijke kwesties nog maar eens laten beoordelen door een rechter is dan ook nonsens. Daar moeten we niet intrappen, maar we moeten dergelijke lieden er onmiddellijk uittrappen.”

  Precies! Die opvatting is ook de mijne.
  Maar dan wel even praktisch worden: dit loffelijke principe uitvoeren kan alleen maar wanneer er electoraal een aardverschuiving optreedt en er van uit een nieuwe politieke mentaliteit een grote schoonmaak op verschillende beleidsniveaus plaats vindt.
  De grootste saboteurs van de rechtvaardige en redelijke rechtspraak komen voort uit de gelederen van de zogenaamde mensenrechten activisten, zo links als het maar kan en sterk in het aandragen van totaal oneigenlijke argumenten..

  Like

 7. Q zegt:

  Allemaal leuk en aardig dat Fred Teeven nu eens daadkrachtig over wil komen hoor
  maar
  in de praktijk zal er gesleuteld en gevijld worden aan die regelgeving, net zolang totdat je wel statenloos kunt worden. Dan zal het zo gedraaid worden dat mohamed bouyeri ook Nederlander blijft. De winkelier die hem het mes verkocht heeft wordt gepakt. Of ben ik nu te cynisch ?

  Nog wat :
  ik ken 2 jongens die beide gediend hebben in het legion etrangere. 1 Van die 2 zei me eens dat hij best een contract zou willen tekenen bij Blackwater o.i.d.
  Ik durf te wedden dat zulke jongens straks het slachtoffer worden van die harde maatregelen van Teeven. En de islamisten zullen de dans ontspringen.

  Like

 8. Uitstekend verhaal Henny.

  Wil hierbij ook aandacht vragen voor de excuses die Rutte nu, met geldbuidel, aanbied voor het optreden van NL militairen in Indonesië gedurende WO-2.
  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2013/08/rutte_oorlogsmisdagen_niet_ok.html
  Over het hoe en waarom van die daden destijds zal ik hier niet ingaan.
  Van belang is dat NL nu duidelijk maakt dat standrechtelijke executies niet meer bij NL horen, en daar kan ik mij in vinden.
  Dat is het voordeel van een cultuur die zich blijft ontwikkelen.

  (Wel wil ik nog even opmerken dat er nu wel geld beschikbaar wordt gemaakt voor deze weduwen.
  Daarentegen heeft mijn vader die gedurende zijn krijgsgevangenschap in WO-2 bijna 3 jaar als slaaf/dwangarbeider in Japan heeft moeten ploeteren -en veel kameraden daar, door standrechtelijke executies, mishandeling en ondervoeding heeft verloren- op een paar grijpstuivers na, nooit zijn legitieme wedde als militair voor die jaren heeft ontvangen van de NL staat.
  Mag ik als mijn vaders erfgenaam, net als de weduwen, even ‘vangen’ voor misstanden uit het verleden mijnheer Rutte ?)

  Terug naar de ‘Syrië-gangers’ ofwel ‘oorlogsmisdadigers in spe’ die zich daar aansluiten bij islamitische rebellen/terroristen.
  Jihadisten, die structureel (zoals het de oorlogszuchtige islamieten eigen is) en zonder eerbied voor het oorlogsrecht, standrechtelijk executeren ( ejbron.wordpress.com/2013/08/25/video-vrienden-van-samsom-en-rutte-executeren-vrachtwagenchauffeurs-omdat-zij-geen-soennieten-zijn ) moorden en verkrachten dat het een lieve lust is.
  Dié Syrië-gangers bedoel ik en die doen dat mede omdat zij weigeren de NL-cultuur te accepteren.
  Zij blijven zich vasthouden aan de onveranderlijke islamitische sharia-cultuur, die gedwongen huwelijken, oog om oog moraal, religieuze indoctrinatie, het legitimeren van slavernij, discriminatie, pedofilie, inteelt, eerwraak, kindsoldaten enz. legitimeert.

  Rutte biedt nu nog excuses aan voor de -volgens de huidige NL regering- ongeoorloofde acties destijds, maar blijft onderdak bieden aan islamitisch schorriemorrie die heden ten dage -in overtreffende trap- straffeloos het zelfde uithalen.
  En dan nog wel niét uit ons landsbelang, maar in het belang van een honderden jaren oude haatcultuur die onze Westerse beschaving ten gronde wil richten.

  Waarom koestert onze regering door haar (gebrek aan) daden deze Jihadistische landverraders ?
  Bestuurlijk impotentie ( http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/05/gevangenissen_totaal_geislamis.html ) ?
  Hoogst waarschijnlijk.
  Arme volgende generatie.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ: kijk ’s in je mailbox

  Like

 10. marian zegt:

  Ik heb er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in dat dit werkelijkheid zal worden.

  Like

 11. Lucie zegt:

  Teeven vertrouw ik totaal niet,heeft al vaker maar wat gekletst,en anders zal Brussel er wel weer een stokje voorsteken.
  Ons leven zal onherroepelijk veranderen door alle idioten die het in Europa voor het zeggen hebben.
  De achterlijkheid waarmee die onze landen regeren is onvoorstelbaar absurd en van de pot gerukt.Het lijkt wel of ze geen hersens meer hebben,een normaal mens ziet toch dat het hele beleid in de EU van krankzinnigheid is omgeven.
  Ben trouwens gestopt om de site http://www.geennieuws.com te bezoeken,die zijn heel erg bezig met censureren,je mag vooral geen fan van Wilders zijn en commentaar leveren op hun eigen linkse denken,want dat wordt niet geplaatst.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3501287/2013/08/30/Plan-Teeven-terrorisme-leidt-tot-verlies-Nederlanderschap.dhtml
  Om ieder misverstand uit te sluiten: sowieso hebben alle in dit land wonende cultuurverrijkers met een Turkse of Marokkaanse achtergrond bij geboorte een paspoort van hun thuisland gekregen waar ze geen afstand van kunnen doen. Intrekking van het Nederlandse paspoort levert derhalve geen “statenloosheid” op zoals door o.a. de linkse kerk en andere idioten wordt beweerd.

  Like

  • Q zegt:

   G.Deckzeijl u gaat voorbij aan een belangrijk ding en dat is de wet zoals ze is.
   U laat zich teveel meeslepen in de nieuwspraak. Oude wetten en een nieuwe situatie.

   Volgens mij is het gezwam dat dat niet kan.
   De oude wet heeft het over ‘vreemde mogendheden’ daarmee worden de natiestaten bedoeld. Al qaïda is geen vreemde mogendheid in die zin, de wet heeft nog nooit van zoiets gehoord.

   Voorlopig werd mij in mijn diensttijd uitgelegd dat krijgsdienst voor een vreemde mogendheid vaak ook de nationaliteit meebrengt. Zie de Nederlanders die nu in Duitsland wonen wegens 40-45.

   Maar zoals het me uitgelegd werd zou je statenloos worden zelfs al werd je geen Duitser wegens 40-45. Krijgsdienst. Vreemde mogendheid. U.s.w.

   Dus dat eventuele statenloos worden is helemaal geen issue in de discussie.
   Het gaat om het benoemen van de vreemde mogendheid. En in het geval van de krijgsdienst waar we het hier over hebben is die vreemde mogendheid er nu eenmaal niet.

   Like

 13. Pingback: Over cultuurverrijking gesproken | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s