De verkiezingen in Duitsland: meer EU, meer islam

Screenshot_11

(DoorPeter Martino)

Duitse kiezers weten al dat om het even welke partij de verkiezing van september ook zal winnen, die alleen meer van hetzelfde zal brengen: meer beperking van de Duitse soevereiniteit. Het is dan ook geen verrassing, althans voor de autochtone Duitsers, dat de opkomst laag zal zijn. De islamitische immigranten hopen echter dat zij, door massaal op te komen, in staat zullen zijn om kandidaten die de verdere islamisering van Duitsland zullen bevorderen, te ondersteunen.

De Duitse verkiezingen van de volgende maand zullen de toekomst van de grootste natie van Europa en de grootste economische macht beslissen. In de verkiezingen zitten de partijen elkaar waarschijnlijk op de hielen. Links en rechts zijn bijna even grote blokken in Duitsland. Een recente opiniepeiling gaf de christendemocratische CDU van bondskanselier Angela Merkel en haar liberale partner FPD, die de huidige centrumrechtse regeringscoalitie vormen, 46% van de stemmen. Precies hetzelfde percentage ging naar de oppositiepartijen op de linkeroever.

Vandaar dat, zoals voorheen, een kleine marge van de kiezers kan beslissen of Angela Merkel zal blijven als kanselier na de verkiezingen van 22 september of dat haar uitdager Peer Steinbrück, de leider van de sociaaldemocratische SPD, het stokje over zal nemen in een coalitie met de Groenen en andere kleinere partijen op de linkeroever.

Met de uitslag van de verkiezingen, die zo weinig verschil laat zien, zijn de stemmen van de grote islamitische immigrantenpopulatie van Duitsland enorm belangrijk. In de algemene verkiezingen van september 2002 versloeg de sociaaldemocraat Gerhard Schröder zijn christendemocratische tegenstander Edmund Stoiber met de kleinst mogelijke marge – amper 8.864 stemmen. De overweldigende steun van de bijna 1 miljoen islamitische kiezers voor de heer Schröder zorgde ervoor dat de uitslag van de verkiezingen van 2002 in het voordeel van links uitviel.

De meeste moslims in Duitsland zijn van Turkse afkomst. Op een totaal van 80 miljoen inwoners heeft Duitsland meer dan 3 miljoen burgers van Turkse afkomst, die meer dan 4% van de bevolking vormen. Peilingen geven aan dat tot 90% van de Turkse kiezers van plan zijn om hun stem uit te brengen – een veel hoger percentage dan onder autochtone Duitsers, van wie in 2009 slechts 70% opkwam. Volgens de peilingen denkt 43% van de Turkse kiezers te gaan stemmen op de sociaaldemocratische SPD en 22% op de ultralinkse Groenen, terwijl de CDU van Merkel slechts 20% zal krijgen.

In een poging om de Turkse kiezers te trekken, hebben alle grote Duitse partijen Turkse kandidaten op hun lijsten. Dit beleid werpt langzaam vruchten af voor Merkel. In 2009 kon de SPD nog rekenen op 50% en de Groenen op 31% Turkse steun, terwijl Merkel minder dan 11,5% steun ontving. Een nieuw fenomeen is de ‘Liga voor Innovatie en Justitie’ (BIG), de Duitse tak van de AKP, de regerende partij in Turkije. Volgens een peiling krijgt die momenteel 7% van de Duits-Turkse stemmen. BIG werd in 2010 opgericht door aanhangers van Recep Tayyip Erdoğan, de premier van Turkije. Erdoğan heeft de assimilatie van immigranten aan de kaak gesteld als een ‘misdaad tegen de menselijkheid’ en heeft Turkse immigranten aangespoord om geen Duitser te worden.

Op dit moment, met minder dan een maand te gaan tot aan de verkiezingsdag, geeft een derde van de Duitse kiezers aan dat ze nog niet beslist heeft op wie ze zal stemmen. Gezien de populariteit van mevrouw Merkel is dat opmerkelijk. Een andere opmerkelijke gebeurtenis was, dat, tot de vorige week, de crisis rond de euro, de gemeenschappelijke munt van 17 van de 28 lidstaten van de Europese Unie (EU), nauwelijks onderwerp van de verkiezingen is.

Screenshot_13

Er is grote ontevredenheid onder de Duitsers over het feit dat de Duitse belastingbetalers gedwongen zijn om veel van de Zuid-Europese landen uit de brand te helpen om de euro te redden. De grote partijen in Duitsland, met inbegrip van de CDU van Merkel en de SPD van Steinbrück , steunen echter de dure operaties om de euro te handhaven. Zij hebben daarom allebei geprobeerd om het eurodebat uit de verkiezingscampagne te houden.

Vorige week echter heeft de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, aangekondigd dat komende herfst de landen van de eurozone opnieuw  Griekenland zullen moeten steunen, om de euro te redden. Deze derde poging om Griekenland overeind houden zal de Duitsers vele miljarden gaan kosten. Hoewel Merkel erkent dat er een derde reddingsplan voor Griekenland zou zijn, heeft ze geweigerd te zeggen hoeveel miljarden deze operatie de Duitse belastingbetaler gaat kosten. “We weten dat nog niet precies” zei ze.

Zij werd toen aangevallen door haar voorganger Gerhard Schröder, die haar ervan beschuldigde dat ze loog. De zet van Schröder is een indicatie van de wanhoop binnen de SPD-leiding, die tot nu toe de euro uit het verkiezingsdebat heeft gehouden. Net als Merkel ondersteunt ook de SPD  de reddingsoperatie van de euro en heeft dus niets te verliezen. Bovendien is de voormalige bondskanselier van de SPD, Gerhard Schröder, de Duitse politicus die Griekenland toestond om zich bij de euro-groep aan te sluiten, hoewel Athene niet aan de toelatingsvoorwaarden voldeed. Zoals Volker Kauder, de secretaris-generaal van de CDU, in een reactie op de aanval van Schroeder op Merkel naar voren bracht: “De regering van Schröder ondermijnde de stabiliteit van de euro door Griekenland toe te staan om mee te doen”.

Leiders zoals Schröder drukten de gemeenschappelijke EU-munt er om strikt politieke redenen door – de oprichting van een supranationale Europese superstaat. Dit gebeurde tegen de wil van de Europese volkeren en had geen economische of monetaire betekenis. De huidige economische en monetaire crisis in Europa is hiervan grotendeels het resultaat.

Zoals de toenmalige Duitse bondskanselier Schröder zelf in juni 2001 in een interview met Business Week zei: “Een gemeenschappelijke munt legt de plicht op ons om meer samen te werken op het gebied van beleidsvoering. De bedenkers van de euro zagen die munt inderdaad als een instrument om de politieke unie te bevorderen.  Hoe de details van de eenwording er ook uit gaan zien, er is geen twijfel over dat we behoefte hebben aan meer beleidscoördinatie in Europa”.

Schröder, een scherpzinnig politicus, gokt erop dat de steun van de CDU voor de impopulaire reddingsoperaties van de euro de CDU meer zal kosten in de komende verkiezingen dan de steun voor dezelfde operatie de SPD zal kosten. Afgelopen februari richtte een groep van conservatieve economen een Duitse anti-euro-partij op, het ‘Alternatief voor Duitsland’ (AfD). Deze partij trekt vooral ontgoochelde conservatieve kiezers. Schröder hoopt duidelijk dat die meer kiezers uit de CDU dan uit de SPD weg zal trekken. De leiding van de CDU deelt deze mening. Die doet haar best om kiezers te overtuigen om niet op het AfD te stemmen. Van een stem op het AfD, zeggen zij, zal de SPD profiteren en dat maakt een coalitie tussen de sociaaldemocraten en de Groenen waarschijnlijker.

Aangezien zowel de CDU als de SPD de euro en de ambities van de EU om zich te transformeren tot een federale staat steunen, weten de Duitse kiezers al dat, ongeacht de uitkomst van de verkiezingen van september, het streven naar een beperking van de Duitse soevereiniteit en meer politieke integratie van de EU zich waarschijnlijk zal voortzetten. Dientengevolge is er weinig enthousiasme voor de verkiezingen die, om het even welke partij ook wint, alleen maar meer van hetzelfde zullen brengen. Het hoeft ons niet te verbazen dat de opkomst, in ieder geval van de autochtone Duitsers, naar verwachting laag zal zijn. De islamitische immigranten hopen echter dat zij door massaal op te komen voor de verkiezingen, in staat zullen zijn om kandidaten die, wanneer die gekozen zijn, de verdere islamisering van Duitsland gunst gezind zullen zijn. Wat de toekomst zal brengen voor het Duitsland van na de verkiezingen lijkt duidelijk. Meer Europese integratie, meer islamisering.

Screenshot_12

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3951/german-elections-eu-islam

Auteur: Peter Martino

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres & Henk V.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

37 reacties op De verkiezingen in Duitsland: meer EU, meer islam

 1. Mooi vertaald! Er is toch nog een rechts radicale partij waar Geert Wilders is geweest en heeft gesproken in Duitsland? Die partij in Duitsland is net als de PVV…

  Like

  • Henk.V zegt:

   Ja, dat is de partij ”die Freiheit”, geleid door Rene Stadtkewitz, maar geen enkele ”politiek incorrecte”partij krijgt werkelijk kans om in het openbaar voor hun mening uit te komen, omdat er altijd een horde brulapen , zogenaamde Antifacisten opdoemt die ongehinderd kan verhinderen dat deze politici hun boodschap kunnen toelichten.

   Zie film!

   Dit zie je werkelijk overal gebeuren. De linkse activisten krijgen volledig de vrije hand van de gevestigde partijen.Vergelijk ze maar met de vroegere SA bendes die dezelfde tactiek ook toepasten: afbluffen, overschreeuwen, intimideren en -indien nodig- grof geweld gebruiken..

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, maar ik snap de Duitsers in dit op zicht ook niet helemaal: Als je eigenlijk geen EU en geen Euro wilt, en je ziet verdere Islamisering niet zitten, dan stem je toch zeker ànders! Vooral niet thuis blijven, want dan hebben de tegenstanders vrij spel.
  Jammer dat “Die Freiheit” niet meer schijnt mee te tellen. Waarschijnlijk had een zekere reageerder op Youtube enkele maanden geleden toch gelijk met zijn verzuchting: René Stadtkevitch ist leider kein Geert Wilders. Op Wilders zijn de Duitsers dól, ook al omdat hij als buitenlander alles kan zeggen, wat zij wel vinden, maar nog steeds niet naar buiten durven brengen. Daarom kwamen ze drie jaar gleden natuurlijk ook zo enthousiast naar Hotel Berlin: vanwege Wilders; niet vanwege Die Freiheit, of Stadtkevitch.
  Triest hoor, heel triest! Je moet toch durven stemmen, wat je wilt! En de AfD dan? Zeker bang, de Antifa”s op hun dak te krijgen als ze daarop stemmen…..
  Als het nog steeds om dat Hitler-trauma gaat, zou iemand de Duitsers eens grondig moeten voorlichten, d.w.z. ze er om te beginnen op attent maken, dat de NSDAP Nationaal-SOCIALISTISCH en dus in feite links was, en dus niet rechts, zoals hen nog steeds wordt verteld. En dat Himmler goede Sier maakte bij de moslims, precies, wat uiterst Links nu doet. En dat je dus heus niet solliciteert naar een herhaling van het verleden als je op een gewone, nationalistische partij stemt, integendeel!
  Kon iemand ze dat maar duidelijk maken! Want met al die verkrampte schroom graven die arme mensen hun eigen graf. En Duitsland ís in wezen zo’n fantastisch mooi land met een pracht-cultuur! Die laten ze door Angela-graue DDR Maus-Merkel nu fijn om zeep helpen!

  Geliked door 1 persoon

  • Henk.V zegt:

   Ik heb het wel eens eerder opgemerkt,Theresa.
   Wie een aantal jaren tussen Duitsers woont zal ontdekken dat ze in het algemeen beslist hartelijk en hulpvaardig zijn.Ik waardeer onze ”noaberschaft” zeer.
   Gelijktijdig zie je een opvallend onderscheid met Nederlanders.Duitsers zijn beslist groepsmensen .Ze verbinden bijvoorbeeld het begrip gezelligheid bijvoorbeeld niet zozeer aan de indeling van ruimtes, maar aan dingen die je in een groep beleeft.
   Het individualisme dat Nederlanders kenmerkt bewonderen ze wel, maar ze kennen het niet.
   Duits gedrag is groepsgedrag, dus ook stemmen en daarbij is gewoonte stemmen een belangrijk verschijnsel.Je blijft je partij trouw
   Gisteravond had ik het met een Duitse rechtskundige over de gevolgen die Duitsland zou ondervinden van de niet ophoudende geldstromen richting Griekenland en ik merkte op dat die Duitsland en zijn bewoners uiteindelijk de das om zouden doen.
   De man bevestigde dat Duitsland inderdaad het uitgeleende geld nooit zou terugzien (en daarin week zijn mening af van wat de politieke partijen nog steeds suggereren), maar gelijktijdig verraste hij mij met een andere dooddoener waar de grote partijen hier nog steeds mee aankomen: de schenkingen zouden de euro redden en uiteindelijk zou Duitsland daar wel bij varen.
   De logica van deze krompraat ligt niet bepaald voor de hand, maar de partijen houden wel deze opvatting staande en dus geloven de kiezers dat ook en daarom blijft alles bij het oude.in de onderlinge partijverhoudingen.
   Kritisch denken is voorbehouden aan een kleine groep en wanneer die naar buiten treedt staan ogenblikkelijk de antifascisten klaar met hun getier om de boodschap te doen verstommen.

   Een Israëlische terreur expert zei in een lezing in Nederland dat zijns inziens Duitsland het eerste land zou zijn dat geïslamiseerd zou worden..
   De weerloosheid van de burgers tegen ondermijnende krachten is inderdaad werkelijk opvallend.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Allemaal wààr, Henk!
    Volgens mij is dat ook nog een reden, dat ze dól zijn op Geert: Ze bewonderen ons individualisme, waar ook hij voor staat, maar zelf zijn ze niet bij machte om dat voorbeeld te volgen.
    Toch, en dat heb ík dus al eerder gezegd, is dat juist de grote kracht van de Nederlanders om dóór te blijven strijden: De Duitsers hebben het niet in zich, goed, maar WIJ wèl. En dat zullen we wel eens laten zien! (Ik heb nog steeds iets van: Laat ze maar ópkomen, die moslims, je merkt het. Sorry, maar dat raak ik niet kwijt.)
    Zie je hopelijk over een kleine drie weken!

    Like

   • Tiny zegt:

    Goed verwoord, klopt als een bus! Komt nog een heel belangrijk item bij. Duitsland als het land Duitsland is geen soevereine staat. Het wordt uit naam en in opdracht geregeerd door de BRD GmbH. De BRD GmbH is een firma. Als je dus verder gaat kijken, zul je zien, dat alles wat voordien onder “overheidsinstellingen” begrepen werd, ook allemaal firma’s zijn. Ze zijn zelfs ingeschreven als zodanig bij de Duitse Kamer van Koophandel. Bijvoorbeeld de belastingdienst is een firma, de politie is een firma. Het is allemaal te vinden. Ik heb nog wel links.
    Bovendien is ook dan interessant hierover te lezen in de DWN het artikel “Merkel spreekt niet de waarheid over de Duitse soevereiniteit.”. Dan niet alleen het artikel lezen maar ook de vele reacties, waar zich heel veel links bevinden die bevestigen wat ik hierboven heb beschreven. Dan valt veel wat men hier niet weet op z’n plek.
    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/08/30/angela-merkel-sagt-nicht-die-wahrheit-ueber-die-deutsche-souveraenitaet/

    Like

 3. tjonge zegt:

  om te beginnen,
  1; mensen met 2 paspoorten geen stemrecht,
  2; mensen korter dan 5 jaar in het nieuwe land geen stemrecht,
  3; mensen met langdurige uitkering geen stemrecht,
  4; moslims geen stemrecht want die zijn toch tegen democratie dus er dan maar ook geen gebruik van maken,
  5; criminelen geen stemrecht.

  Like

  • Jean zegt:

   Tjonge,
   Prachtig, als dat in héél Europa wordt toegepast met als toevoeging punt 6 ‘vreemdelingen/allochtonen die geen inkomen hebben en niet voor zichzelf kunnen zorgen moeten vertrekken’ dan wordt Europa een topper van formaat, een continent waar het prachtig wordt om in te leven.
   Persoonlijk zou ik bij punt 2 graag 10 jaar zien staan.

   Like

 4. Joost Visser zegt:

  Arm Duitsland, arm Nederland, arm Noordeuropa.

  Like

  • Jade zegt:

   Inderdaad raar, maar in Duitsland worden de
   mensen gelukkig ook al achterdochtig…

   Like

  • J.A. Kapteyn zegt:

   Wat wil je met deze link in godsnaam zeggen Deckzeijl?

   Like

  • Henk.V zegt:

   Graag JOUW verklaring, Gerrit. Ik heb er geen waterdichte verklaring voor.
   Het metalige geluid klinkt in mijn oren alsof iemand op een trompet probeert te spelen en met dat geluid manipuleert en het eindresultaat daarvan later via een versterker afspeelt.
   Bang word ik niet van zoiets, eerder vreselijk nieuwsgierig.
   Heel boeiend allemaal.

   Like

 5. Tiny zegt:

  Het kan nog erger. In Baden-Württemberg, mag letterlijk iedereen die daar verblijft/woont stemmen voor de Bundestag. Of je nu een paspoort hebt of helemaal niet, welke nationaliteit je ook hebt, maakt allemaal niet uit. Dat wetje hebben ze daar maar even ingevoerd. Verwonderd me wel heel erg, dat de leider van de verkiezingen die niet heeft teruggefloten.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  De islamieten maken dus meer kinderen én ze gaan meer stemmen.
  Ik begin zo langzamerhand te geloven dat de autochtone Europeaan het inderdaad waard is om op een keer wakker te worden in een sharia-staat.

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Martien Pennings zegt:
   1 september 2013 om 04:08

   Ik sluit me bij uw reactie aan.
   Het gemak waarmee onze landen worden weggegeven aan de baardmens is te bizar voor woorden.

   Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Wachteres en Henk, wederom bedankt voor jullie inzet m.b.t. het artikel. Nou, als duidelijk is gebleken dat de DEMOCRATIE is uitgehold en verworden is tot PARTICRATIE, dan spreekt dit artikel duidelijke taal. Laten we niet vergeten dat ook Duitse politci, voor het VERDRAG VAN MAASTRICHT HEBBEN GESTEMD! Dus Dhr.Schröder SPD, zou wel eens even wat terughoudender moeten zijn in zijn commentaar. Maar nogmaals CDU -christen-democraten-, SPD- sociaal democraten-FDP- liberalen- Die GRÜNEN- zeg maar groen links: HEBBEN ALLEMAAL DE EU EN DE ISLAM omarmd. Arme Duitse belastingbetalers en kiezers, jullie worden voor de gek gehouden! Als jullie op voorgaande partijen stemmen, gaat de ellende EU en ISLAM gewoon door. En de zogenaamde ANTIFASCISTEN- de RODE STRAATBENDEN, zijn geen haar beter als de SA, in het begin van de jaren ’30 van de vorige eeuw! We gaan richting afgrond beste mede reageerders!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @G.Deckzeijl: 08.15. uur. En weer zijn het de RODEN en GROENEN en ANARCHISTEN, die door STRAATTEREUR, deze spreker het moeilijk maken zijn democratische recht uit te oefenen! Alles voor de vuile gore RODE KLIEK!

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    Het zijn altijd de vuile RODEN en andere LINKSEN en GUTMENSCHEN, die elk conservatief of ander geluid, dan hun HEILIGE LINKSE MENING, wensen te demoniseren. Hoe juist noemde Churchill deze zgn. anti-fascisten, de echte FASCISTEN!

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    oei, straatterreur moet het zijn, met 2 r.

    Like

  • Jade zegt:

   Prima toespraak, en een groot spreker…
   Zulke mensen hebben wij hier ook nodig.

   Like

 8. marian zegt:

  Die Freiheit en Pro zijn de enige partijen die het beste voor hebben met de Duitsers.

  Like

 9. Jean zegt:

  wij moeten niet wachten op Duitsland, Nederland, Frankrijk, België of eender welk ander land, wij moeten NU beginnen met héél Europa moslimvrij te vegen want het is een geïnfiltreerde vijand met achterlijke gewelddadige barbaarse trekjes en een vijand mag men geen millimeter ongecontroleerd laten rondlopen.
  NU starten met ze tot buiten Europa te borstelen.

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Een bericht van Tref.EU:

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar rivaal Peer Steinbrück staan vanavond tegenover elkaar in het enige tv-debat voor de Bondsdagverkiezingen.
  De krachtmeting tussen de kopstukken van de christendemocratische CDU en de sociaaldemocratische SPD wordt gezien als de grootste kans voor Steinbrück om zijn achterstand in de peilingen ten opzichte van Merkel in te lopen.
  Het anderhalf uur durende debat begint om half negen en is op de belangrijkste tv-zenders te zien.
  Met nog drie weken te gaan tot de stembusgang, worden de beide kandidaten ondervraagd door vier journalisten.
  Een antwoord mag steeds maar anderhalve minuut duren.
  Naar verwachting kijken zo’n 20 miljoen mensen naar het debat.

  De uitkomst van de Duitse verkiezingen zal in hoge mate het lot van Europa en de Euro bepalen…

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Wachteres: 12.44. uur. Maar ik vrees Wachteres, dat het niet veel uitmaakt of het nu de CDU of de SPD wordt, beiden zijn volslagen EUROFIEL! En dat geldt ook voor de FDP van Westerwelle. Tenzij de Duitsers massaal stemmen op de Alternative für Deutschland, gaat de gang naar de AFGROND gewoon door. Alle EUROFIELEN werken samen om ons burgers van Europa naar de verdommenis te helpen, conform de communistische EUSSR! Amen.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Dat is waar, Tom…. hond of kat …. wat Europa en de islam betreft. Helaas zie ik de Duitsers niet en masse op de Alternatieven stemmen. Daar zijn ze veel te traditioneel voor.

    En het trieste is …… ik ben bang dat het na deze verkiezingen te laat is voor Duitsland. En natuurlijk heeft hun stemgedrag ook grote invloed op heel Europa. Onvoorstelbaar dat er zo weinig verzet is in dit land. Als ik dat vergelijk met bv. GB, Nederland en Frankrijk, dan verdienen de Duitsers niet beter dan onder de EUSSR en onder het islamjuk te komen.

    Like

 11. luckybee zegt:

  Hier is duidelijk te zien dat de Nazi’s de beste frienden zijn van de Moslims.
  http://www.tellthechildrenthetruth.com/

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  @J.A.Kapteyn, 1-9, 06:26
  Leer ‘ns LEZEN!! Het was een tussendoortje. Volgens het artikel schijnt het….afijn, ik vertik ’t nog langer om alles hier tot achter de komma uit te moeten leggen. Pech gehad als je het Engels niet onder de knie hebt.

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  @Wachteres, 1-9, 12:44
  Inderdaad zullen Merkel en Steinbrück vanavond aan de tand gevoeld worden door DRIE journalisten. Nummer vier is geen journalist maar een bekende Duitse tv-clown nl. Stefan Raab,
  tv-moderator bij Pro-Sieben.

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  @Wachteres: heb ’t debat van de eerste tot de laatste minuut uit gekeken: SPANNEND!
  Maar als ik Duitser geweest zou zijn, zou ik op 22-9 a.s. geen van beide gekozen hebben,
  maar AfD..!!! Want over die situatie, de invloed van de islam, die ook DAAR hand over hand toeneemt, werd in het debat met geen woord gerept! En ook de interviewers weten verdomt goed wat er aan de hand is in hun land! Maar voor het moment denk ik dat Merkel 22-9 wint.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Gerrit, wij hebben ook gekeken. Naar mijn idee waren het een stelletje boekhouders die elkaar wat vliegen afvingen.

   De Euro was goed voor Duitsland; een korte vaststaande conclusie van Merkel, zonder enige kritische bevraging van de journalisten. In het verleden waren er wat foutjes gemaakt door de voorgaande regeringen.Dat zij daar simpelweg mee doorgaan werd niet gemeld, noch door de politici, noch door de journalisten. De instroom vanuit Oost-Europa en de islamisering kwamen niet aan de orde.

   Volgens mij zijn de Duitse journalisten de meest politiek-correcte van Europa.

   Ik vermoed ook dat Merkel gaat winnen.Als zij ‘intelligente’ mensen al wijs kan maken dat we het geld naar Griekenland en de andere landen niet terug zullen zien, maar dat Duitsland (en Nederland dus ook) daar uiteindelijk financiëel voordeel van zal hebben, dan weet ik niet meer wat ik moet zeggen.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @G.Deckzeijl: 22.23. uur, op 1/9. Gerrit ik had er al weinig vertrouwen in, en helaas zie ik het nu nog donkerder in. De GEKTE EUSSR, wordt door alle zgn. burgerlijke partijen in Duitsland: CDU,CSU,SPD,FDP,gewoon voortgezet. Ik begrijp naast de Nederlandse kiezers, de Duitse ook niet meer. Met open ogen loopt men de afgrond tegemoet. Tenzij er een wonder gebeurt, dat de Alternative für Deutschland een grote winst zouden behalen, geef ik de hoop op. Ik ben benieuwd hoeveel mensen 21 september de moeite nemen, om naar Den Haag te komen! Dat zal een aardige graadmeter kunnen zijn. Met Rutte gaan we geheid naar de Filistijnen!

   Like

 15. Jan zegt:

  EDIT:

  Ben net met hetzelfde onderwerp aan het vertalen Jan! (via PI!)

  E.J.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s