Razend naar de afgrond

Screenshot_6

Nieuw onderzoek: Nederland is bevangen door angst en paniek. Er is een gevoel van controleverlies.

Het bureau Motivaction peilde voor NRC handelsblad naar gevoelens in Nederland.  De woorden die vooral naar boven kwamen waren economie, islam en Europa. Het verbazingwekkende is dat het eerste onderwerp dag in dag uit in de media is, over het tweede alleen nog een discussie in de marge bestaat, terwijl we het in de vorm van de onttakeling van het Midden-Oosten dag in dag uit op het netvlies krijgen. En over Europa bestaat hier ook geen nationaal debat.

Wat me ook opviel was dat de gemeten gevoelens in Nederland kennelijk dieper en zwarter zijn dan ooit:

De peiling ging met name over angst en paniek, door de onderzoekers omschreven als ‘controleverlies’ en ‘het gevoel geen uitweg meer te hebben’. Het is voor het eerst dat Motivaction dergelijk controleverlies peilt.

Angst en paniek. Ik zie dat toch wel als de uiterste staat van volksgevoel. Iets wat alleen maar om kan slaan in woede.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Razend naar de afgrond

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ander richtinggevoel….! Díe is nog eens raak!
  De beste typering die ik sinds tijden heb gelezen wat betreft de verhouding Regering-kiezers!
  Zij blijven ervan overtuigd, dat ze de juiste koers varen terwijl WIJ ons vertwijfeld afvragen wat ze aan het doen zijn! Echter, wij hebben er niet direct vat op omdat ZIJ degenen zijn, die aan het stuur zitten!
  Iedereen kent dat soort toestanden wel uit nachtmerries. Nou, wij zitten er midden in!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Mijn reactie is te lezen in DDS op 12:10.

  Like

 3. Jean zegt:

  In Vlaanderen kennen we dat ook…
  … kijk maar naar de NVA.
  We weten én wisten dat de rode en groene brol volksverraders eerste klas zijn maar NVA overtreft ze in het volksbedrog puur uit angst een pandoering te krijgen.
  Volgens dat waardeloos ventje van de BRT Bracke is staatshervorming niet meer belangrijk, de economie heeft voorrang?
  Wie zou dergelijke lafaard omgekocht hebben om dergelijke onzin uit te kramen?

  Zoals dat land momenteel in mekaar zit is Economie onbestaande, we zullen éérst dat land moeten splitsen, het parasitisme van franskiljons, coburgers én die massa nutteloze allochtonen moeten onmogelijk maken anders is economische welvaart onrealiseerbaar, automatisch volgt dan veiligheid en leefbaarheid. Vergeet aub. niet dat dit parasiterend zootje ons ± 15 miljard euro per jaar kost, ± 600 miljard Belgische franskes en dat nog laten verder woekeren, 5 jaar lang
  kost ons 3.000 miljard Belgische franskes een duizelingwekkend bedrag en dat aan een volk wat ons meer haat en van ons profiteert dan toelaatbaar, in heel de wereld komt men dergelijke misdaad nergens tegen zelfs niet in Zimbabwe.

  Zonder staatshervorming (lees: staatsvorming Vlaamse Republiek) is herstel van economie niet mogelijk, dat de walgelijke linkse media de bevolking momenteel aan ’t belazeren zijn met kreten zoals:
  a) Steeds meer Vlamingen kiezen voor Di Rupo of b) Flup is populair, is si en is sa of c) het gaat economisch beter, zever in kwadraat, wij MOETEN die parasieten dumpen, nutteloze instellingen sluiten en illegale resp. criminele allochtonen van het grondgebied trappen dan pas komt er welvaart veiligheid en leefbaarheid, momenteel wordt het grootste gevaar binnen onze grenzen geknuffeld en gepamperd met een luxe en weelde die onze ouders, grootouders tranen in de ogen doet springen en dat allemaal ZONDER ÉÉN EUROCENT BIJDRAGE GELEVERD TE HEBBEN.

  Maar ja, de simpele van geest staan langs de weg met de driekleur in de handen te wuiven naar iets wat bakken geld kost maar geen enkele toegevoegde waarde heeft, wat valt er dan te realiseren in het belang van de Vlamingen???

  ARM VLAANDEREN wat moet strijden met zoveel lafaards en verraders onder eigen volk.
  Aan angsthazen hebben wij totaal geen behoefte.
  3 Ezels en een paardenkop willen graag oorlogje spelen dat daarbij ± 3 miljard mensen in de vernieling gereden worden resp. de afgrond in geflikkerd worden interesseert ze geen flikker zolang zij maar den dikke nek kunnen uithangen, Yes we can, m’n oela.

  Like

 4. “Met name PVV-stemmers geven bij diverse onderwerpen het vaakst aan wel eens gevoelens van ‘paniek’ te hebben.” PVV-stemmers paniekerig? Hahaha, ze zouden een islamfobie hebben, ze maken zich onnodig zorgen over een ondenkbare crisis, het perfect functionerende kabinet alsmede de weelde-verschaffende EU, het verzonnen toenemende geweld bij allochtonen, de fabel van een tsunami van geldslurpende immigranten, de hulp aan zielige noodlijdende landen enz. Alles is een fabel! Ze zijn toch gewoon realistisch?

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Ja, en in de politiek veranderd ook nooit wat. Toen niet, nu niet, en nooit niet. Geen wonder dat er dan paniek ontstaat. Toen Nederland op de drempel stond van de tweede wereldoorlog verklaarde minister president Colijn; Nederlanders, gaat u maar gerust slapen, er is helemaal niets aan de hand ! Vandaag de dag loopt er Samson rond met zijn eerlijke verhaal, en een Rutte die ons eerst 1000 Euro wou geven en ons maar EEN keer wilde laten bezuinigen. Alsmede het walgelijke gezwets van manneke pis, herstel manneke Pechtold. De nieuwste kreet van Rutte; Mensen we moeten de economie aanzwengelen, koop een nieuwe auto, koop een nieuw huis. Eerst ons geld afpakken, en dan moeten we een nieuwe auto kopen. De politiek, breek me de bek niet open. Dit alles blijft natuurlijk niet mooi staan. Er is maar een politieke partij die goed door de beugel kan. Maar die werd en wordt van alle kanten massaal tegengewerkt. De PVV dus ! Bij de volgende verkiezingen zal de PVV op massaal meer kiezers kunnen rekenen.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Juist razend naar de afgrond, en dat door toedoen van: VVD,CDA,PvdA, en DEMONEN 66! Deze verraders hebben sinds 1972 steeds geregeerd, weliswaar in verschillende samenstelling, maar ZIJ zaten aan de knoppen!

  Like

 7. Jan zegt:

  Hermans: “Groepen met een verschillende culturele achtergrond zijn ongelukkig als zij met elkaar moeten samenleven.”

  Hermans bij Van Dis

  Like

 8. Jan zegt:

  Als ik mijn gevoel zou moeten omschrijven aangaand dit artikel dan is het ‘grenzeloze haat’ tegen socialisten en de kliek die met hen samenspant.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ & Cathja
  Dat is wel heel erg vreemd!!! Het is een fotoshop die op deze pagina staat.
  http://tinyurl.com/p4l6g4s
  Nog vreemder: de afbeeldingsinfo is gewoon te kopiëren!!!
  Vanmorgen werkte die gewoon via…
  http://tinyurl.com/q8nfg79

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Mooi! Gebruik ‘m maar als bumpersticker.
  Mailen naar alle plucheplakkende allahschreeuwers binnen Binnenhof 1a Den Haag lijkt me ook een geschikte optie…
  Nog een optie: parkeer ‘m maar in de rechter sidebar. Bovenaan graag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s