Definitief: Groot-Brittannië verklaart Syrië-missie voor beëindigd

Screenshot_11

De Britse regering zal niet proberen de afgevaardigden toch nog te overtuigen van een militaire missie in Syrië. De beslissing van het parlement zou definitief zijn, aldus de regering. In een telefoongesprek vrijdag had minister-president David Cameron president Obama nog beloofd een brede coalitie voor de oorlog te willen vormen. Daar komt nu niets van.

De minister van financiën van Groot-Brittannië, George Osborne, heeft een deelname van zijn land aan een mogelijke Syrië-oorlog uitgesloten. De regering zou niet proberen om de afgevaardigden op andere gedachten te brengen. Het Britse Lagerhuis had vorige week een militaire aanval op Syrië afgewezen.

“Ik denk, het parlement heeft gesproken”, citeert de Financial Times de minister. De regering zou een stemming over een actie in Syrië niet laten herhalen. “Ik denk niet, dat nog een VN-rapport of wat dan ook verschil zou maken.” Weliswaar zou hij zelf voor een militair antwoord zijn geweest, maar daartoe zou het nu niet komen, aldus Osborne.

De publieke opinie in Groot-Brittannië is tegen een Britse deelname aan een mogelijke militaire actie. Osborne zei dat de bedenkingen van de conservatieven tegen een verdere verstrikking in het Midden-Oosten wijdverbreid zouden zijn.

Voor de Britse minister-president Cameron is de hele aangelegenheid zeer onplezierig: nadat hij in het Lagerhuis donderdag de rode kaart had gekregen voor een oorlog tegen Syrië, probeerde hij vrijdag in een telefoongesprek met president Obama zijn gezicht te redden: een door Downing Street gepubliceerd protocol over het gesprek documenteert, dat Cameron de nederlaag in het Lagerhuis mooi wilde praten: hij zei tegen Obama dat hij, Cameron, zijn best zou doen voor een brede coalitie voor de veldtocht.

Daar komt nu binnen afzienbare tijd niets van.

De socialistische Labour Party bekritiseerde de conservatieve minister-president Cameron. Het zou fout zijn geweest om een stemming te houden, voordat VN-inspecteurs hun rapport betreffende het zogenaamde inzetten van gifgas door de Syrische regering zouden hebben voorgelegd.

Desondanks zei de buitenlanddeskundige van Labour, Douglas Alexander, dat zijn partij ook in een tweede stemronde niet voor een Syrië-missie zou stemmen, om het even wat de inspecteurs rapporteren. “De minister-president heeft het Britse volk zijn woord gegeven dat Groot-Brittannië niet zal deelnemen aan een militaire actie in Syrië”, aldus Alexander.

Zaterdag had Cameron de beslissing van de Amerikaanse president ondersteund om het congres te consulteren over een militaire actie in Syrië. Obama´s stap terug wordt in verband gebracht met enorme bezwaren binnen het Amerikaanse leger (hier).

Het Britse parlement had donderdagavond een militaire aanval op Syrië verrassend afgewezen (hier). Enkele politici bleken daarover zeer teleurgesteld. “Het toont aan, hoe stom Ed Miliband (leider van Labour) en de conservatieve dissidenten waren”, zei de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Malcom Rifkind. Aan hen zou een nieuwe mogelijkheid voor een definitieve beslissing zijn aangeboden wanneer er meer feiten boven tafel zouden komen.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/01/endueltig-grossbritannien-erklaert-syrien-mission-fuer-beendet/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Obama, Syrië, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

15 reacties op Definitief: Groot-Brittannië verklaart Syrië-missie voor beëindigd

 1. lucky9 zegt:

  Leuk, de Britten hebben finaal door dat Obama een moslim is. Beter laat dan nooit zou ik zeggen.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Leuk zoekplaatje voor de linkse kerk en Timmerfrans…

  Like

 3. Republikein zegt:

  Beter ten halve gekeerd dan…….

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  Zucht ! Gelieve de twee vorige reacties te verwijderen E.J., aub. De laatste nieuwe video kan blijkbaar nog niet worden gekopieerd.

  Beter kijken op

  http://www.libertynews.com/2013/08/libertynews-tv-top-ten-reasons-for-obama-to-attack-syria/#comments

  Like

 5. Helena zegt:

  De linkse partijen waren dus tegen ingrijpen in Syrië, dat laat al die linkse mensenrechten schreeuwers wel een beetje in hun hemd staan. Die hebben nu ook geen recht van spreken meer wanneer het gaat over “schending van de mensenrechten” door Israël in Gaza.
  Zouden ze daar van te voren wel over nagedacht hebben of was het in dat geval belangrijker om Cameron een hak te zetten?
  http://www.trendingcentral.com/dear-lefties-you-are-no-longer-to-talk-about-human-rights/?utm_source=feedburner&utm

  Like

 6. toetssteen zegt:

  Obama is toch gekozen voor zijn nek lenigheid? Kom op zeg je moet van links naar rechts kijken om de rest van je tekst te zien.
  Ja die wordt geprojecteerd, maar wat weet dat domme volk er nou van?

  Weet u wat ik zou willen? Een debat tussen Ron Paul en Obama en dan zonder autocue.

  Like

 7. Jan zegt:

  Deze hele poppenkast, meer is het niet, heeft het niveau van de ‘global warming-discusiies’ die ook geen discussies zijn. Men gaat volledig voorbij aan de feiten omdat en een partijpolitiek programma heeft. Welke dat is in het geval van Syrië ontgaat mij volledig, behalve in het geval van Hussein Obama aan wie verteld is dat het aanzien van de VS en van hem ver onder nul is gedaald en dat hij íets moet doen om dit weer glans te geven, om ‘ geloofwaardig’ over te komen. Opvijzelen van eigen ego, meer is het niet en daarvoor mogen anderen opgeofferd worden.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Whaaaahahaha Nu nog Hollande , dan mogen de arabieren elkaar afmaken.zonder onze deel name.

  Like

 9. Jean zegt:

  Ik ben de leugens van die zwarte moslim zó moe en dat geleuter van die 2de én 3de huichelaars, dat ‘krapuul’ wil oorlog omdat ze dat opgedragen wordt door de Bilderbergmisdadigers, een samenraapsel van het grootste krapuul op deze wereld.
  Wij Europese burgers willen een Europa ZONDER GEWELD én ZONDER OORLOG daarom moeten we nu starten met die oorlogszuchtigen die geweldplegers en die achterlijke barbaren van het grondgebied te verdrijven ter voorkoming van GEWELD én OORLOG.
  Een vreemdeling die naar Europa komt en bijdraagt aan de welvaart, zorgt voor veiligheid en leefbaarheid, onze normen, waarden en wetten respecteert is hier welkom maar bij de minste afwijking moet die vreemdeling dadelijk verwijdert worden.
  Vreemdelingen mogen nooit stemrecht krijgen in de eerste 10 jaar dat ze aanwezig zijn, dubbele nationaliteit MOET verboden worden en parasiteren moet onmogelijk gemaakt worden.
  Als wij Europeanen de politieke lafaards niet zover gedreven krijgen dan wordt Europa een gigantisch kerkhof, ons interesseert het geen flikker wat partijen willen ons interesseert enkel wat de meerderheid van het volk wil, dat heeft een naam: DEMOCRATIE.

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  @Jean: 12.33. uur. Geheel mee eens, Jean!

  Like

 11. josihida zegt:

  Intussen heeft de Secr Gen van de Navo Rasmussen verklaard dat het bewijzen heeft dat het leger van Assad achter de aanslagen zat . Google maar eens op de daden van deze Rasmussen . Verre van brandschoon .

  Like

  • Jean zegt:

   josihida
   Marionetten kun je kunsten laten maken die je wilt dat ze maken, poepsimpel, gewoon dreigen met “als je dat niet doet wordt je ontslagen op die decadente functie”, dat begrijpen ze allemaal zelfs die zwarte moslim in dat witte huis.
   Lullen en zakken vullen is hun core business in héél de westerse wereld, verdomd weinig figuren met een ruggengraat die echt voor democratie zijn én gaan, dictatuur is hun knuffelbeertje kijk maar naar E.T. van dat EU gedrocht, momenteel is hij nog steeds aan ’t slapen, straks wordt hij wel wakker gemaakt alhoewel dat aan zijn smoel niet te zien zal zijn.

   Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  @Lichtpint, 1-9, 23:47
  Wat is er in jouw beleving fout aan mijn barenaked-link van 1-9, 23:20…????

  Like

 13. Pingback: Frankrijk: Socialisten willen stemming over Syrië verbieden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s