Geen militair ingrijpen in Syrië

Screenshot_4

De VS, Frankrijk en het VK staan naar het schijnt op het punt militair in te grijpen in de Syrische burgeroorlog. Vanwege de mensenrechten en de moraal is er veel te zeggen voor zo’n gewapende interventie. Maar met een beroep op precies diezelfde overwegingen kan men ook beargumenteren dat een interventie nu juist niet moet plaatsvinden. De transitie van een tirannieke samenleving naar een democratische samenleving vereist een breed gedragen overeenstemming onder de bevolking over de noodzaak van die democratie. Met andere woorden, er moet onder de bevolking een daadwerkelijke verlangen naar bepaalde democratische normen leven. Wanneer dat verlangen er niet is kan slecht een catastrofale gebeurtenis aanleiding zijn voor het ontwaken van dat verlangen.

Lees verder>>>

(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Geen militair ingrijpen in Syrië

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Democratie? In een regelrecht islamitisch wespennest als Syrië? Forget it. Islamieten zullen in deze en volgende decennia niet leren wat dat inhoudt.
  Niet ingrijpen, dat is volgens mij de beste optie. Laat ze zelf de rotzooi maar opruimen.
  Zelf denk ik al heel lang dat die zgn “vrijheidsdrang” van een bepaald deel van de Syrische bevolking een totaal andere bedoeling heeft dan ze de meesten in het Westen willen laten geloven.
  En dan moeten we in het ergste scenario zeker hier weer tig zgn “vluchtelingen” gaan huisvesten, met alle gevolgen van dien, om maar niet te spreken van de zoveelste aanslagen op ons sociale vangnet, zoals pensioenen en AOW..!!!
  Mijn voorstel: alle vluchtelingen opvangen in de regio en vooral geen bakken vol euro’s erheen sturen. Dekens, tenten, medicamenten, etc.
  Ben ik iets vergeten? Ik hoor ’t wel.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @G.Deckzeijl: 15.19. uur. Ik heb excact hetzelfde standpunt als jouw Gerrit. Niet ingrijpen, en de vluchtelingen opvangen in de regio. Ben benieuwd of de OORLOGSMISDADIGER Obama desondanks toch overgaat tot een aanval op een soeverein land!

   Like

 2. likoednederland zegt:

  Obama is de slechtste president van de laatste vijftig jaar.

  Omdat hij de moslimfundamentalisten steunt, in Turkije, Egypte en Syrie.
  Omdat hij Al-Qaida luchtsteun wou geven.
  Omdat hij er nu achter komt dat dit toch niet zo handig is.
  Omdat hij zich daarom verschuilt achter het Congres.

  Like

 3. Ex-Moslima zegt:

  Zolang Assad de Syrië-gangers afmaakt, sta ik aan zijn kant.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Vrede tussen de Arabische staten en Israël blijft minimaal de komende 50 jaar nog een utopie. Kijk en luister naar deze video bijdrage en je begrijpt ook waarom. Maar vooralsnog is het ook van belang dat in het westen de linkse waan over de maakbare samenleving en cultuur nihilisme weg slijt want ook deze stroming heeft een vernietigende uitwerking gehad op de wereldvrede in zijn algemeen en die in het midden oosten in het bijzonder. Zeg nu zelf, welk zich fatsoenlijk noemend politicus geeft ontwikkelingsgeld aan terreur organisaties en staten als Hamas (Gaza) en Palestijnse autoriteit (West Bank). Zolang de donor gelden blijven binnenstromen in deze Palestijnse maffia staten zolang zal de vrede nog geen feit zijn. De Arabische gebieden kunnen alleen een groeiproces doormaken als ze ten volle geconfronteerd worden met de diepe ellende die de retarderende islam gebracht heeft in deze van oudsher door sektarisme en tribale wreedheid verdeelde gebieden. Elke Euro aan ontwikkelingsgeld verhinderd dat groeiproces.

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  “Vanwege de mensenrechten en de moraal is er veel te zeggen voor zo’n gewapende interventie.”

  Ah ja ? Over welke moraal gaat het dan ? Over de dubbele moraal die Obama en Cameron doet besluiten om moreel verontwaardigd te doen wanneer burgers in een conflict met chemische wapens worden gedood, maar die tezelfdertijd zich geen bal aantrekken van religieuze minderheden in Syrië, waarvan de leden door Jihadisten langzaam het hoofd wordt afgezaagd met een bot mes ? Of waarvan de kinderen de kogel krijgen en ook nog eens verkracht worden, eventueel ?

  Waar is de morele verontwaardiging daarover bij die moreel verontwaardigde heerschappen ?

  Like

 6. Trucker zegt:

  Dit zou best wel eens de reden kunnen zijn dat sadat geen stap achteruit wil zetten, het alternatief is al queda en fundamentalisme…
  Het patroon is al zichtbaar, de terrorristen zijn, nog voordat ze het land veroverd hebben begonnen aan hun echte agenda nl. het invoeren van de sharia en het ritueel onthoofden van christenen.
  Kinderen, babys of ouderlingen maakt niet uit eenieder die tegen de sharia is en pro sadat wordt afgeslacht ook kinderen worden niet ontzien als ze achter sadat staan.
  Dat is de arabische storm die de moslimbroeder HUSSEIN barack in gang heeft gestoken, en nogmaals : hij is GEEN Amerikaan van geboorte, hij is een fucking negroide islamiet.
  Ik ken geen presidenten als Ronald (Ronny) Reagan of George Bush SR en JR die een topdiplomaat als ambassadeur Chris Stevens samen met zijn beveiligers (gedecoreerde ex SEALS) zouden laten lynchen door islamieten en daar, als de waarhied naar boven kwam (hulp geweigerd, CIA beveiligers teruggetrokken uit de onmiddelijke omgeving) LEUGENS over vertelden om hun vege lijf te redden.
  Ook dat clinton vrouwmens is net zo schuldig als die moslimbroeder HUSSEIN barack, ook zij ontkende (NU heden ten dagen NOG ALTIJD) dat de HUSSEIN barack administratie een fout heeft gemaakt.
  Tussen haakjes de administratie van moslimbroeder HUSSEIN barack heeft drie moslimbroeders in dienst op topfuncties, het artikel dienaangaande is (al van enkel maanden terug) te lezen op http://www.barenakedislam.com/
  Ook zijn minister van defensie is een sujet die PRO palestijnen is en Israel een agressor hoewel hij dat laaste niet luidop zegt…
  Goed de link met een lezenswaardig artikel, hoop dat het meevalt met de kennis van Shakespeare.

  http://www.barenakedislam.com/2013/09/01/bashir-assads-grandfathers-stunning-1936-letter-to-france/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s