Berlijn-Kreuzberg verbiedt Kerstmis

Screenshot_8

In Berlin-Kreuzberg wordt Kerstmis met onmiddellijke ingang verboden – in ieder geval dan, wanneer deze op openbare pleinen gevierd gaat worden. Kerstmis mag alleen nog thuis gevierd worden, opdat religieuze gevoelens van anderen niet in het gedrang komen.

Geen aprilgrap! Het districtskantoor Berlin Friedrichshain-Kreuzberg schaft Kerstmis af. De autoriteiten staan geen kerstvieringen meer toe op openbare pleinen of straten. Een kerstboom mag alleen nog maar op een, van tevoren door de autoriteiten aangewezen, centrale plaats worden opgesteld – dat bericht de “Berliner Zeitung”. Het feestverbod werd besloten door de Groenen, Die Linke en de Piratenpartij. SPD en CDU waren tegen.

De verantwoordelijke wethouder Peter Beckers (SPD) beantwoordt het protest tegen het openbare verbod op de kerstviering tegenover de “Berliner Zeitung” als volgt: “Waarom moeten religieuze feesten in het openbaar gevierd worden?”

Screenshot_9Achtergrond van het kerstvieringverbod: in augustus wilden islamieten het einde van de ramadan in de straten van Berlijn vieren. Er kwamen klachten van buurtbewoners vanwege het gevreesde lawaai. Daarop maakte het districtskantoor “korte metten” en verbood tegelijk alle religieuze feesten – waaronder ook Kerstmis, om “redenen van gelijke behandeling”.

Bovendien mogen er geen zogenaamde eremedailles aan aanhangers van religies worden uitgereikt. Wie dus christen is en zich verdienstelijk heeft gemaakt voor zijn district, staat in het vervolg met lege handen. Het “medailleverbod” geldt vanzelfsprekend voor alle religies.

Ondanks het kerstverbod mogen andere feesten nog steeds plaatsvinden als ze niet van religieuze oorsprong zijn. Zo zijn het “Bierfeest”, het “Carnaval der culturen” en diverse feesten van randgroeperingen nog steeds toegestaan.

Bron:

http://www.mmnews.de/index.php/politik/14645-berlin-verbietet-weihnachten#13778853945952&if_height=6704

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Appeasement, Berlijn, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Groenen, Islam, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, politici, Religie, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

52 reacties op Berlijn-Kreuzberg verbiedt Kerstmis

 1. tjonge zegt:

  de maatschappij wordt er erg gezellig op 😦

  Like

 2. tjonge zegt:

  btw, als er helemaal geen religieuze uitingen mogen gedaan worden dan vind ik dat religieuze kleding ook verboden moet worden in het openbaar.

  dus weg met die tenten en kopvodden !

  Like

 3. baksteen zegt:

  Mooi, dan mag het zonnewendefeest dus wel, dat is gewoon een nationaal socialistisch feest en dus niets mis mee, gewoon een ideologie. niks religie.
  In Bethlehem staan geen kerstbomen enkel olijfbomen, het zonnewendefeest en de sparreboom hebben niets met het christendom te maken.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Voor het argument van de Duitse socioloog destijds, dat juist met Kerstmis het aantal zelfmoorden zo toenam, bestond niet genoeg bijval (Zie mijn comment van 21 Augustus jl. op het onderwerp: Consideratie met moslims. Solingen….enz.) Maar nu, zo’n 20 jaar later, schijnen ze wel te bezwijken voor het argument dat “minderheden gekwetst kunnen worden.”
  Neem me niet kwalijk, maar dan vond ik dat van die zelfmoorden toch ècht meer steekhoudend!

  Like

  • Goetschalckx zegt:

   het verbod komt er als antwoord op klachten van een paar ‘open geesten’ die klaagden tegen het vieren van het einde van de Ramadam. Dat was met teveel lawaai en stoorde omdat het in het openbaar werd gevierd. De klagers hebben gelijk gekregen, religieuze feesten moeten privé gevierd worden… Soms moet je opletten met wat je vraagt… het is misschien niet altijd wat je wil hebben.

   Like

   • madeleine zegt:

    Het probleem is dat het einde van de Ramadan in de islamitische paradijzen gevierd wordt door een soort van “trick or treat” gebeuren: “jongeren” steken dan overal kattekwaad uit, brengen vernielingen aan en vervullen hun normale vandalenstreken. Uiteraard worden in het westen enkel de kaffers benadeeld. Herinner U nog de afgebroken bioscoopzalen na het einde van de Ramadan een paar jaar geleden. Ik geloof dat die nu hun zalen sluiten rond die periode.

    Like

 5. Joost Visser zegt:

  Bierfeesten zijn toch de grootste belediging voor de Islam! Zal eens een balletje opgooien bij de spd. Is het binen een para dagen afgeschaft.

  Like

 6. Jean zegt:

  Hoe laag kan politiek toch vallen?
  De eigen beschaving en cultuur beschadigen en barbaren knuffelen…

  Like

 7. Trucker zegt:

  Ik zit op de weg met “The king of the road” en heb altijd mijn gele spaarvarkentje van DE partij (Vlaams Belang natuurlijk, stel je voor dat er een reageerder zou denken tsiens diene Trucker is dat ne nva boy…een mens zou van minder niet goed worden) op mijne tableau staan.
  Met de Kerstperiode een kerstboompje met lichtjes in.
  To hell met die islamofielen, wij zijn opgegroeid met het feest rond Kerstmis en alles wat daarbij hoort is dus de versierde boom, OVERAL en als die islam(ieten) daardoor “gekwetst” zijn…Godverdomme worden die nooit eens gekwetst als er ergens een bom valt op hun soortgenoten..nee Godverdomme ze zijn ALTIJD “gekwetst” als wij Vrije Westerlingen ons geen bal aantrekken van de islam(ieten).
  Kerstmis, varkenvlees, minirokjes, alcohol, cartoons, speelpleintjes, scoutskampen, feestjes en ik kan een nog enkel honderden lijntjes pennen waardoor de islam(ieten) “gekwetst” zijn…
  Dat dat SOORT hier niet thuishoort is de evidentie zelve, iedereen weet het behalve de politieke LAND-en VOLKSVERRADERS.
  Zie de andere topic met dat KNETTERGEKKE merkel wijf…rijp voor een psyhiatrische kliniek te bezoeken en daar te blijven.

  Like

  • freddy zegt:

   was da na wer jong , Vlaams Belang , ik ken maar 1 echte Vlaamse partij das Vlaams Blok , dus gij zij ne nepper of waaaaaaaaaaaaaa ?

   Like

   • lostwishes zegt:

    hmmm volgens mij is dat al een aantal jaar Vlaams belang hoor, Vlaams blok bestaat al ff niet meer met die naam, dus nepper???? miss dat jij wat in de vergeten tijd leeft 🙂

    Like

 8. beny zegt:

  mag het offerfeest,waar een dier tot de dood er op volgt ook nog enkel binnenshuis en niet op openbare plaatsen?

  Like

 9. Philippine zegt:

  De multiculti idioten hebben hun zin.
  Dit komt nooit meer goed.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Philippine:23.13. uur, op 2/9. Precies. Het is de vuile gore 5e colonne van LINKS-in heel EUROPA- die het meeste verraad hebben gepleegd aan onze waarden, zeden en normen. Vuile schoften, dat LINKS TUIG, bij ons een partij als de PvdA, SP, en GL. Maar vergeet s.v.p. niet de MEELOPERS van: CDA,VVD,D66,CU,PvdD. Daardoor krijgen we deze ellende ook steeds MEER in NEDERLAND. Gloeiende, gloeiende vinketering nog an toe. ZUM KOTZEN!

   Like

   • Leve De Kerk zegt:

    Ja, de huidige links doet hetzelfde wat de communisten in Oost Europa deden. Stilaan komen ze (weer) aan de macht, en de gehersenspoelde burgers stonden erbij en keken ernaar..

    Like

 10. luckybee zegt:

  Dat verbaasd me helemaal niet daar heerst de SPD, marxisten zo als altijd.

  Like

 11. Daiyu-ninja zegt:

  Daarop maakte het districtskantoor “korte metten” en verbood tegelijk alle religieuze feesten – waaronder ook Kerstmis, om “redenen van gelijke behandeling”……………………………….

  Hoezo , gelijke behandeling?
  De autochtonen worden achtergesteld op de allochtonen en veel strenger aangepakt DAN de allochtonen, op het onredelijke af.
  Er is helemaal geen sprake van gelijke behandeling van autochtonen en allochtonen.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat deze autoriteiten voor Neurenberg2 moeten verschijnen !!
  Ophangen die landverraders.

  Like

 13. Henk.V zegt:

  Door het politiek correcte denken ontstaat er een verschuiving in het denken.Dat komt, omdat politiek correct van wenselijkheden, ”idealen” uitgaat en die niet wenst te toetsen aan de gebleken praktijk.
  Op die manier kan bijvoorbeeld de illusie van godsdienstvrijheid en democratische principes in stand worden gehouden.
  Ik noem deze twee aspecten van de westerse vrijheidsbeleving, omdat imperialistische krachten in de islam zich daar graag van bedienen.
  Uit die hoek beroept men zich op het democratische principe van de vrijheid van godsdienstbeleving voor iedereen, terwijl de ondergrond van het islamitische leef- en denkpatroon zich helemaal niet in die twee benaderingswijzen kan vinden.
  De islam gaat uit van een theocratisch principe, waarin het onveranderlijke woord van Allah zelf zich niet wil onderwerpen aan bepalingen of veranderingen die door menselijk denken worden aangedragen.
  Bovendien mag niemand zich aan het gezag van Allah onttrekken. Daarom is geloofsafval niet toegestaan en democratische principes zoals wij die kennen onverenigbaar met het islamitische denken.Allah bepaalt de gang van zaken in de maatschappij, niet de mens.

  Politiek correct wenst dit niet in te zien, want acceptatie van dat onveranderlijke islamitische gegeven zou immers aan het licht brengen dat de verdraagzame, harmonische multiculturele samenleving een totale farce is!
  Het is beter ”al dromende” je eigen bevolking het slachtoffer te laten worden van de idioterie die men zelf heeft gecreëerd en in stand wil houden!

  Politiek correct staat tegenover een entiteit die niet in staat is, en ook niet bereid om enigerlei concessie te doen, omdat men door het doen van concessies zichzelf geestelijk de das omdoet.Daar zullen moslims niet aan meewerken!

  Maar dan blijft er in een maatschappij die bestaat bij de gratie van geven en nemen maar één uitweg over om de schijn van harmonie in stand te houden: de concessies komen telkens van één kant! De onze!

  Politiek correct wil deze conclusie niet trekken en het resultaat zien we dan in Berlijn. Feestelijkheden in verband met de ramadan werden ingeperkt en dan moet daar een compensatie tegenover staan. Er vindt een uitruil plaats van religieuze uitingen!

  In dit geval, als tegenprestatie GEEN openbare kerstmisviering dus , als het aan politiek correct ligt. Mag ik er op wijzen dat dit initiatief niet van de moslims uitgaat, maar van de politiek correcte overheid ?? Dat accentueert de absurditeit van de ‘ruil’ alleen maar des te meer..

  En daar zal het naar mijn mening niet bij blijven.
  Ik voorzie het volgende ontstaan: tegenover elke mogelijke verdere inperking van uitingen van de islamitische geloofsbeleving zal vast een zeker een gelijkwaardige actie tegen de kerken volgen.
  Zo zal het mij niet verbazen dat bijvoorbeeld het terugdringen van de luide oproepen tot islamitisch gebed van muezzins, gevolgd zal worden door het verbieden van gebeier van kerkklokken.Op dit terrein is wel een en ander mogelijk, denk ik 🙂

  En op deze manier kan sluipenderwijs elk christelijk symbool uit het stads- ,of dorpsbeeld verdwijnen. In naam van de maatschappelijke verrijking.
  Nu houd ik de Duitsers voor zeer vriendelijke, goedwillende kuddedieren, met volgzame trekjes, maar als ik de Duitsers in Berlijn een goede raad mag geven : ga allemaal je woningen met kerstverlichting behangen en verlichte kerstbomen voor het open raam plaatsen.
  Als licht brengende protesten in een wereld waarin het gezonde verstand langzamerhand uitdooft en de duisternis van de culturele verrijking zich als een verstikkende deken over de westerse wereld legt.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dit is méér dan een comment: Dit is een analyse, een manifest! Bravo, Henk!
   Weet je, wat nu eens mogelijk zou moeten zijn?
   Om één of meer politiek-correcte kopstukken -ongeacht wie- zo ver te krijgen, dat ze deze tekst eens rústig overlezen en op zich in laten werken.
   En ze er vervolgens toe brengen, een rústige gedachtenwisseling aan te gaan.
   Ze hoeven niet alles te onderschrijven, maar als ze voor sommige punten een redelijk tegenargument denken te hebben, zou het nuttig zijn, dat ze dat óók onderbouwd naar voren brengen; misschien dat je dan nog eens ergens kómt.
   Want het wil er bij mij gewoon niet in dat Links, al is het nóg zo ‘links,’ zich zó graag voegt naar de islamitische levenswijze: Voor wat betreft het orthodoxe Christendom is ‘Links’daarin duidelijk genoeg en dàt is iets, waarvan je over het algemeen als kritische Nederlander ook kunt zeggen: Dat is ook terecht. Zoals vroeger mag het niet meer worden.
   Als het alleen maar tot ze zou willen doordringen, dat dat even zo goed voor móslims geldt.
   Dat je ze geen onrecht doet door van ze te eisen, dat ze zich houden aan de normen van het land, waar ze wónen,
   Dat ze zich aanpassen aan óns en niet andersom,
   Dat ze hun vrouwen en dochters niet wederrechtelijk aan zich binden zoals je dat met ‘bezit’ doet,
   Dat ze tegelijkertijd de autonomie van westerse vrouwen accepteren èn respecteren,
   Dat ze hun religie onopvallend en niet-dwingend voor anderen beleven,
   Dat ze, kortom, het idee opgeven dat de Islam deze landen ooit zal overheersen.
   Daarmee dóe je de moslims geen onrecht, integendeel: Daarmee laat je ze juist in hun waarde. Omdat je ze in dat geval als volwàssenen benadert.En niet als onnozele kinderen, die je maar wat laat ronddollen, omdat ze niet beter weten.
   Net zoals de kinderen die bij een diner eerder van tafel mogen, omdat ze ‘niet te lang stil kunnen zitten.’
   Wijs ze op hun verantwoordelijkheden. Zeg gewoon NEE.
   Zij willen hun waardigheid? Gééf ze die dan. Op de volwassen manier.
   Konden wij, kritische Nederlanders, “Links” dààr maar eens van doordringen!

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Quote: “Dit is méér dan een comment: Dit is een analyse, een manifest! Bravo, Henk!”

    Tsja….daar heeft Henk wel vaker een handje van Theresa. Af en toe maak ik van zijn comments dan ook gewoon een artikel. 🙂

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Theresa Geissler: 14.11. uur. Ook ik sluit mij volledig aan bij de reactie van Henk V om 11.49. uur. Zo is het, en niet anders!

    Like

   • Henk.V zegt:

    Dank jullie voor de complimenten, Theresa en Bert,
    Eerlijk gezegd denk ik niet dat er van de kant van links-liberaal politiek correct inhoudelijk veel tegen bovenstaande analyse valt in te brengen.
    De feiten rond de islam liggen zoals ze leggen en -eerlijk gezegd- neem ik het de moslims ook niet kwalijk wanneer ze daaraan vasthouden, want in hun denkwereld is het vasthouden aan de grondprincipes van de islam immers een voorwaarde voor het bereiken van hun eeuwige zaligheid .
    Het enige antwoord dat het westen daarop had moeten geven is dat wij hier niet meer geloven in een religieuze beleving die dwingend moet worden opgelegd aan iedereen.
    Wij zijn van mening dat geloven of niet geloven een zaak van persoonlijke keuzes is, waarin het aan iedereen wordt gegund de gekregen vrijheid naar eigen inzichten te benutten, zonder bedreiging, zonder strafmaatregelen, wat men ook kiest.
    DAT noemen wij tolerantie.Dat is een WESTERS begrip, dat wij koppelen aan het principe van scheiding van geloof en staat en daarom is onze manier van leven bevrijdend voor ieder mens.
    Dat hebben wij dan ook kunnen vaststellen, want allerlei religies en atheïstische stromingen hebben op die wijze tezamen kunnen vertoeven binnen de veilige grenzen van onze wetten en zo beleven wij ook vrijheid en gelijkheid voor man en vrouw, want beiden moeten in staat worden gesteld zich volop te ontplooien als mens!

    Dit gegeven kan door NIETS worden overtroffen. Daarom is de omhelzing van opvattingen van een ideologie die dit soort ruimhartig denken categorisch afwijst totale waanzin, een leugen van ongeëvenaard formaat.
    En Theresa heeft volstrekt gelijk wanneer zij zich afvraagt of LINKS ons vrije denken werkelijk wil opgeven voor opvattingen die zijn blijven steken op het denkniveau dat wij hier in de vroege middeleeuwen hadden. Dit is voor iemand met de ogen wijd open nauwelijks voor te stellen.
    De zwakte van politiek correct ligt echter werkelijk in het vasthouden aan een illusoir paradijs, waarin iedereen het met iedereen goed kan vinden en wij allemaal op dezelfde golflengte van wederzijds respect en goedwillendheid zitten.

    Het wil er bij links werkelijk niet in dat er zich mensen in ons midden bevinden, die in een groepscultuur leven waarin men elkaar corrigeert en waar men fundamenteel anders over het leven denkt dan wijzelf en deze mensen zullen nooit in integreren in iets waar ze ernstige bezwaren tegen hebben..
    De politiek correcte droom mag door niets worden verstoord. Het kolossale afweer mechanisme dat links hanteert, wanneer er met betrekking tot de islam feiten worden aangedragen die hun broze illusie dreigen te verstoren, duidt op grote angst en bij ons rijst dan de vraag hoe lang men een illusie in stand kan houden, wanneer het tegendeel van wat men zegt na te streven steeds nadrukkelijker blijkt.
    Hoe lang kan met feiten ontkennen en de brengers van onwelgevallige boodschappen verketteren?.
    Vroeg of laat komt het tegendeel van wat men dacht na te streven oorverdovend aan het licht.
    Dat zien we overal gebeuren, maar één ding staat vast : de schadelijke club van de rampzalige idealisten moet absoluut definitief uit het zadel gelicht worden door mensen die nog weten hoe een gezonde maatschappij er uit moet zien.

    Like

 14. Henk.V zegt:

  verzoek aan de webmaster;

  kan deze uit dit zinsdeel ” Als een licht brengend protesten ..

  het woordje ”een” worden weggehaald?
  Het bleef staan na een reconstructie van de oorspronkelijke zin.

  bvd :-).

  Like

 15. Leo zegt:

  T moet GVD niet gekker worden !!!!

  Like

 16. Marijke zegt:

  Wat ik me nu afvraag: mag je er nog wel Kerstliedjes zingen?

  Like

 17. ed zegt:

  Ik wordt hier dus echt schijt tering ziek van. Laat dat volk zich aanpassen, dit kan en mag niet waar zijn.

  Like

 18. Tom Hendrix. zegt:

  @Wachteres: 22.29. uur, op 3/9. Nou ik ben echt een “opera(am) zanger hoor wachteres. LOL

  Like

 19. NietNormaal zegt:

  De kogel is door de kerk, maar niet door hunne kop !!

  Like

 20. freddy zegt:

  Smijt die regering buiten en doet dat zowel in België , Nederland , Duitsland enzzzzzzzzzzzzz
  weg met de EU zone en al de grenzen terug dicht en opkuisen die boel !!

  Like

 21. Trucker zegt:

  Heer Bron, weet het een beetje kindelijk hoe ik nu ga reageren op deze “Freddy” maar het is enkel de bal in het open doel trappen en ik ben ervan overtuigd dat deze slimme jongen “Freddy” DE oplossing heeft waar wij (Rechtsen én islamofoben) reeds lang naar op zoek zijn, is een beetje als de “De Heilige Graal” (grapje)

  @ freddy 4 september 2013 om 11:16

  was da na wer jong , Belgie , ik ken maar 1 echte staat das Vlaanderen , dus gij zij ne nepper of waaaaaaaaaaaaaa ?

  Like

 22. caspar zegt:

  verbied dan alle feesten maar !! geen kerst,geen sinterklaas,geen suikerfeest,geen offerfeest,geen pasen enz.!!

  Like

 23. thea adelaar zegt:

  Belachelijk ,dat dit zo doorgevoerd word. Dit zou in turkeye ,of waar dan ook in een islamitisch land niet gebeuren!!!! Behoud je eigen land en je eigen tradities !!!!!!! Zij passen zich ook niet aan ons aan.! Ik hou van xmas ,met alles dr op en dr aan!

  Like

 24. jimmy onzia zegt:

  is toch simpel kerstmis is toch ook een kerkelijk feest dan doen we gewoon alles in en rond de kerk en wie kan da verbieden

  Like

 25. hagendorens zegt:

  één korte zin : Jungen komt mal wieder mal wieder zum uns……..mijn vader Duitser van oorsprong en Hitler draaien zich om in hun graf!!!!!!!Tijd voor de grote schoonmaak in Belgie Nederland en Duitsland!!!!

  Like

 26. Ikkie zegt:

  Krst is van oorsprong een hijdens feest!
  Enkel in lateer stadium gejat en ingelijft door de kerken
  dus zet maar vol met bomen en hang maqr vol die gevels daar ter plaatse

  Like

 27. Jan zegt:

  Meer idiotie vanuit Berlijn, uit de koker van de Groenen

  Grüne verhüllen Trümmerfrauen-Denkmal
  “Der Stein muss weg!”, fordern die Grünen. Aus ihrer Sicht werden durch ihn “zwangsverpflichtete Altnazis” geehrt. Der Streit, die Aktion.

  Altstadt – Den Landtagsabgeordneten Sepp Dürr und Katharina Schulze ist der im Mai am Marstallplatz aufgestellte Gedenkstein für Trümmerfrauen und die Aufbaugeneration ein Dorn im Auge.
  Er vermittele „ein falsches Bild von den Aufräumarbeiten in der Stadt. Mehr als 90 Prozent der Männer und Frauen, die später zu Trümmerfrauen stilisiert wurden, waren zwangsverpflichtete Alt-Nazis, die um ihre Essensmarken bangten“, hat Sepp Dürr im Stadtarchiv recherchiert.
  http://www.abendzeitung-muenchen.de/inhalt.protest-in-der-altstadt-gruene-verhuellen-truemmerfrauen-denkmal.957c68bd-dc35-47fb-a582-ff73281a2270.html

  Like

 28. Pingback: Top 10 best gelezen artikelen op “E.J. Bron” in 2013! | E.J. Bron

 29. dix zegt:

  De KL… Op met dat geloof…. Ieder land zen traditie….. Dan moeten ZE hun religie mor gaan beleven in hun land…. Zen jullie helemaal gek geworden of islamietjes?

  Like

 30. Jules Vismale zegt:

  Gelukkig komen ze in Europa en Nederland eindelijk in opstand tegen het verdwijnen van Kerstmis en dat we ons NOOIT zullen laten dwingen om moslimfeesten te gaan bijwonen. Ik heb persoonlijk in Berlijn nooit Kertmis gevierd, laat staan daarginder de Kerstman ontmoet en hij zou toch geen kerstcadeau’s hebben gegeven aan deze moslimratten of de linkse idioten.
  Niettemin maakte ik ooit een tekening uit ‘The New Adventures of Peter Pan’ waarin kapitein James Haak, hij had zelfs eens de Kerstman in Neverland ontvoerd, ooit een keertje HELE speciale kerstcadeau’s kreeg maar dan van zijn piraten!
  Hij stond toen triomfantelijk en laconiek in de bossen van Neverland en om hem heen lagen, zaten en stonden Stringbean, Chubs, Baby, Cynthia, Maia en Meera (de Lost Kids), Wendy, John en Michael (de Darlings) en Tiger Lily. De tien kinderen waren allemaal gekneveld, hun handen op de rug gebonden en hun armen tegen hun lichamen geboeid! Ze trokken allemaal sombere en zure gezichten maar Haak was dolblij met deze “kerstgeschenken” al ontbraken Peter Pan en Tinkerbell nog! Niettemin zou de monsterachtige krokodil de wrede piraat liever als kerstdiner hebben zien opgediend!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s