Egypte vernielt Palestijnse huizen

Screenshot_3

Egypte wil een bufferzone tussen de Sinaï en de Gazastrook oprichten (foto: grensovergang Rafah)

Het Egyptische leger is met bulldozers en explosieven begonnen huizen van Palestijnen en Egyptenaren langs de grens tussen de Gazastrook en het Sinaï-schiereiland te vernietigen. Dat verklaarden officiële Egyptische woordvoerders.

De bewoners werden verdreven. Enkelen van hen klaagden erover niet eens de tijd te hebben gehad om hun meubels en andere eigendommen weg te halen. Langs de grens moet een 500 meter brede bufferzone zonder huizen en bomen ontstaan om aan de Moslimbroeders gelieerde Palestijnen weg te houden uit de Sinaï.

In de afgelopen weken werden er volgens Egyptische informatie als meer dan 300 smokkeltunnels onder de 11 kilometer lange grens tussen de landendriehoek met Israël en de Middellandse Zee vernietigd. In het noorden van de Sinaï richtten de Egyptenaren straatblokkades op om vrachtwagens te stoppen die benzine, bouwmateriaal en wapens naar Gaza transporteren.

Israëlische media herinneren aan de “Philadelphi-corridor” langs die grens. Israël wilde voor het vertrek uit de Gazastrook in 2005 daar eveneens een bufferzone inrichten en heeft Palestijnse huizen vernietigd. De dood van de Amerikaanse vredesactiviste Rachel Corrie zorgde voor wereldwijde verontwaardiging, toen zij zich in het militaire verboden gebied voor een bulldozer gooide en overreden werd. Haar dood was thema van een theaterstuk dat in de hele wereld werd opgevoerd.

Verder berichten Egyptische media dat het Palestijnse vissers verboden zou zijn om Egyptische wateren te naderen. Vrijdag zou een Egyptisch oorlogsschip schoten hebben afgevuurd op een vissersboot en daarbij 16 mensen hebben verwond.

Het Egyptische leger zou afgelopen weekend de chef van het terreurnetwerk Al Qaida in de Sinaï, Abdel Dzjabara, gearresteerd hebben. De man werd in Egypte ter dood veroordeeld vanwege zijn rol in terreuraanslagen in Dahab en op het Hilton-hotel in Taba, dichtbij de Israëlische grens. Bij de terreuraanslagen in 2004 werden talrijke Israëli´s gedood. Tijdens de onlusten in Egypte kon Dzjabara ontsnappen uit de gevangenis. De Egyptenaren beschuldigen hem er van ook voor de zware aanslag op Egyptische soldaten een maand geleden verantwoordelijk te zijn geweest. Daarbij werden meerdere bussen met 25 Egyptische soldaten vanuit een hinderlaag aangevallen. De mannen werden door de terroristen geëxecuteerd terwijl ze op de grond lagen. Sinds de moord op 16 Egyptische soldaten in Rafah tijdens de iftarmaaltijd gedurende de ramadan gold die aanslag als de ergste aanval op Egyptische militairen.

Bron:

Israelnetz.com

Auteur: Ulrich W. Sahm

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Egypte. Bookmark de permalink .

15 reacties op Egypte vernielt Palestijnse huizen

 1. E.J. Bron zegt:

  Harry, Gretta, Dries!!!!!! ACTIE!!! DEMONSTRATIES!!! Ze komen aan jullie lieve Palestijntjes!!

  Ach…stom webmaster. Gebeurt uiteraard niet, want er zijn geen Joden bij betrokken! 😦

  Like

  • Latraviata zegt:

   Een waar woord!

   Like

  • Jan zegt:

   “Wat die Israel-claque even vergeet, is dat de situatie primair het gevolg is van Israels blokkade.”
   http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2013/09/egypte-wil-bufferzone-creeren-aan-de.html

   Israël heeft niets en dan ook niets met de situatie te maken maar toch is het hun schuld volgens de racisten. Dat zijn zij, hoewel Ratna Pella beweert dat Heijmans en Hamburger ‘slechts’ antizionisten zijn.

   Like

  • Jan zegt:

   Heijmans zegt dat Egypte maatregelen neemt omdat de handel via de tunnels heeft geleid tot maffiose praktijken. Dat neem ik graag aan, afgezien van het feit dat het moordenaars zijn.
   “Jaap, voor zover ik het snap pakt het Egyptische leger de tunnelsmokkel aan omdat zich rond dat miljoenbedrijf een soort maffia heeft gevormd die de situatie in de N-Sinai destabiliseert. ”
   Het leger van Egypte ziet de bui al hangen en wil afrekenen met de terroristenbende:

   Al-Qaeda Declares War on the Egyptian Army

   Een tijdje geleden wilde Heijmans nog beweren dat Hamas niets met de aanslagen in de Sinaï te maken had. De schuldigen waren ‘bedoeïenen.’

   Nou jammert hij nav het vernielen van de tunnels:
   “Wat voorlopig uitermate stuitend is, is de geweldige vreugde bij de is hasbara-kliek om dit verhaal: ‘Zie je wel! Egypte doet het ook. Gaan die Meulenbelts en zo nu tegen Egypte demonstreren?'(Ik kreg een dergelijke mail, maar luiert hem niet door omdat de afzender er een net iets te beledigende term aan jouw adres in had verwerkt. Kijk voor het overige bijv. bij die Palestijnen/Arabieren hater Brabosh).
   http://www.blogger.com/comment.g?blogID=8437359859068435113&postID=4580575993036188353

   Bij Meulenbelt is het stil. Ik denk dat die aan de vitamine- en gezond-voedselkuur is. Heeft zij het erg druk mee (‘Wetenschappelijk betoog voor een plantaardig dieet’)

   Like

   • felix zegt:

    Ze zouden Heijmans gedrenkt in haaienlokstof gedwongen van Cuba naar Florida moeten laten zwemmen. Misschien wordt hij daarmee wel de eerste mens die de Straat van Florida zwemmend oversteekt zonder haaienkooi, maar met haaienlokstof.

    Like

   • felix zegt:

    En natuurlijk ook zonder anti-kwallenbetenpak !

    Like

   • luckybee zegt:

    Beste Jan zijn mafioso’s dan geen moordenaars?

    Like

 2. Pieter Nokkio zegt:

  Egyptisch leger is goed bezig daar. Nu nog de christelijke kerken onder legertoezicht door – en op kosten van – moslimrebellen laten herbouwen. Dat zou voorpaginanieuws voor de kwaliteitskranten (bestaan die nog?) zijn.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  @E.J.Bron: 17.24. uur. Verhip Bert, je haalt mij de woorden uit de mond. En inderdaad nu er geen JODEN te bashen zijn door: Harry-Hamas-van Bommel, Gretta de toverkol Duysenberg, Dries de schijnheilige van Agt, en het molenpaard Anja Meulenbelt, blijft het OORVERDOVEND stil!!

  Like

  • Jean zegt:

   Tom, je vergeet die criminele EU bende nog, vergeet niet dat daar de echte nooit verkozen misdadigers samenhokken. Bekijk die G De la Tourette maar eens als hij theater maakt, om van te kotsen.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Jean: 18.32. uur. Jean, deze EUSSR bende vergeet ik niet. Maar analoog aan de reactie van onze web master, heb ik mij beperkt tot de betreffende 3 personen. Uiteraard walg ook ik van de bende van 3 te Brussel, Jean!

    Like

 4. Jade zegt:

  Mogelijk hebben Dries en Gretta elkaar eindelijk gevonden
  na de voortreffelijke cartoon van onze wijlen Piet Klont…

  Like

 5. Elvi zegt:

  Best wel bizar dat Egypte gewoon doet wat Israël al lang had moeten doen maar niet mocht van de godmenschen.

  Like

 6. manna zegt:

  dit is de ware Arabische lente. van binnenuit worden de baardapen aangevallen door het volk dat zat is van de repressie. en dit is ook de enige oplossing om van de boosaardige islam af te komen.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Zo lang als alles in Dar al Islam gebeurd, mogen ze van mij doen en laten wat ze willen.Wij hebben er geen last van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s