Vonnis in Den Haag: Nederland is verantwoordelijk voor de moorden in Srbrenica

Screenshot_23

Nederland draagt schuld aan de moord op meerdere moslims tijdens de Bosnië-oorlog. Dit vonnis werd bevestigd door de Hoge Raad in Den Haag. De nabestaanden van de slachtoffers van het bloedbad van Srebrenica kunnen de Nederlandse staat nu aanklagen voor schadeloosstellingen.

Nederland is vanwege het falen van zijn VN-troepen is Bosnië verantwoordelijk voor de moord op drie Bosnische moslims tijdens het bloedbad van Srebrenica. Dit vonnis werd vrijdag geveld door de Hoge Raad, het hoogste gerechtshof van het land, en het gerechtshof bevestigde daarmee de beslissing in eerdere instantie uit het jaar 2011.

De in 1995 in Srebrenica gestationeerde blauwhelmeneenheid “Dutchbat” had de drie moslims ondanks dringen verzoeken om bescherming tot het verlaten van het Nederlandse kamp gedwongen. Ze werden later net als duizenden anderen door de troepen van de Bosnisch-Servische bevelhebber Ratko Mladic vermoord.

De nu 71-jarige Mladic moet zich op dit moment voor het oorlogsmisdadigertribunaal voor ex-Joegoslavië vanwege volkerenmoord verantwoorden – o.a. voor het bloedbad in Srebrenica, waarbij 8000 slachtoffers vielen. De commandanten van de blauwhelmtroepen moeten volgens de rechters geweten hebben aan welk dodelijk gevaar zij de drie moslims blootstelden.

Vonnis zou gevolgen kunnen hebben voor andere VN-missies

Hasan Nuhanovic, die destijds als tolk voor Dutchbat werkte, en de familie van de elektricien Rizo Mustafic, die eveneens voor de Nederlanders werkte, hadden de Nederlandse staat aangeklaagd. Mustafic en de destijds 19-jarige broer en de vader van Nuhanovic hadden het kamp van Dutchbat moeten verlaten. In 2007 vond men het lijk van de vader in een massagraf, drie jaar later de stoffelijke resten van de broer en van Mustafic. De nabestaanden zouden daarmee een schadeloosstelling van de Nederlandse staat kunnen eisen.

De Hoge Raad wees met het vonnis de argumentatie van de Nederlandse staat af, volgens welke zij niet vervolgd zou kunnen worden, omdat de soldaten onder VN-commando gestaan zouden hebben.

Voor toekomstige vredesmissies van de VN zou dit vonnis vérstrekkende gevolgen kunnen hebben. Landen zouden in het vervolg kunnen aarzelen als het er om gaat troepen te leveren, wanneer ze later juridisch voor fouten tijdens de inzet vervolgd kunnen worden.

Bron:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/niederlande-sind-fuer-morde-an-bosniern-in-srebrenica-haftbar-a-920755.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Vonnis in Den Haag: Nederland is verantwoordelijk voor de moorden in Srbrenica

 1. Jade zegt:

  Misschien komt er ook nog eens een tijd dat er overal
  standbeelden van onze dappere Mladic worden neer gezet…

  Like

 2. vigilante zegt:

  tja, volgens vele Serven is ratco mladic een volksheld.

  Like

 3. De leugens betreffende de Balkan-oorlog zijn perfide.
  Niet voor niets “mislukte” het ontwikkelen van een fotorolletje hier in Nederland.
  De zogenaame massagraven liggen vol met skeletten die uit kerkhoven zijn opgegraven en dierenbotten.
  Taqqiyah…..

  Het Servische leger streed een burgeroorlog die werd begonnen door jihadisten onder leiding van Nasr Oriç.
  Bijna 2000 mannen, vrouwen en kinderen werden door dit tuig gemarteld, verkracht en afgeslacht.
  Het Servische leger heeft alleen maar mannen gedood omdat dat gewapende jihadisten waren.
  Geen sprake van “genocide”, gewoon strijd en vergelding.
  Nasr Oriç werd door het ICC symbolisch met 2 jaar gevangenisstraf gevonnist.
  1 dag detentie voor elke 3 Serviërs die onder zijn bevel werden vermoord…..

  Servië trapte met zijn legale represailles tegen het Verdrag van Straatsburg uit 1975, de bewuste afbraak van Europa door middel van islamisering.
  Daarom liet Bill “oeps, mijn gulp staat weer open” Clinton zich door zijn Bilderberg-echtgenote overtuigen om de Serven te bombarderen.
  De Balkan is immers het doorgeefluik voor jihadisten om wapens, geld en terroristen Europa in te smokkelen.
  Bilderberg liet Servië daar echt geen stokje voor steken.

  Like

  • meneertje zegt:

   Inderdaad wordt in de berichten over Srbrenica de voorgeschiedenis stelselmatig weggelaten. Voordat de Serven de moslims kwamen ophalen, was de plaats door die moslims als uitvalsbasis gebruikt voor vele moorden in Servische dorpen.
   Dit rechtvaardigt nog niet het systematisch vermoorden van ettelijke duizenden moslims (in hoeverre met de cijfers wordt gerommeld, kan ik niet beoordelen), maar je moet ’t er wel bij vertellen als je over S. wilt oordelen.
   Het hele verhaal graag in zulke gevallen.
   Maar dat krijgen we nooit te horen als het om moslims gaat.

   Like

 4. Tiny zegt:

  De echte schuldigen zaten op het pluche en wassen hun handen in onschuld. De belastingbetaler die mag daar weer voor bloeden.
  Standbeeld voor Mladic? Niet slecht. Mijn sympathie gaat uit naar de Serviërs, ook al voor die tijd.

  Like

 5. luckybee zegt:

  En dat klopt ook,Na de lange bezetting door de Ottomanen waren de Serven begonnen hun land terug te veroveren. De pech is dat ze door Tito, Communisten zijn geworden.Dus vijanden van het Westen.Net als wij willen ze de moslims weg hebben. Ze zijn of veraders of het zijn Turken.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  En wat de RODE SOCIALISTISCHE RECHTERS weigeren te weten, is het feit, dat het MOSLIMBEEST ORIC 100 Servische dorpen heeft vernietigd, en de bevolking ervan uitmoordde.
  Daar hoor je de “linkse kerk”, en de andere huichelaars nooit over.

  Like

 7. JiepMK zegt:

  We zijn door de bombardementen op Belgrado verantwoordelijk voor de moord op honderden Serven, maar dat zijn blanken dus dat telt niet.

  Like

  • Jan zegt:

   Socialisten geven alleen geld, jeziya, aan moslims, nadat zij dat van ons hebben gestolen via ‘bezuinigingen.’

   Als ik moslim zou zijn zou ik nu nog gaan cashen bij Merkel vanwege WOII.

   Like

 8. meneertje zegt:

  Nu de burgeroorlog in Bosnië-H. weer eens ter sprake komt, lijkt het mij on topic een verhaal van een aantal jaren geleden weer in de herinnering te brengen.
  Het speelt in de tijd van de belegering van Sarajevo. In de bergen rondom de stad lagen troepen van zowel moslims als Serven.
  Beide partijen konden gericht op allerlei punten in de stad schieten. Uiteraard probeerden Serven moslimburgers in S. te raken en moslims Servische burgers.

  Op een zeker moment beschoten de Serven een markt (of iets dergelijks) die kennelijk uitsluitend of bijna uitsluitend door moslims werd bezocht.
  Er vielen heel wat doden. Maar ja, beide partijen haalden in die tijd dergelijke stunts uit.

  Toen kwam er een massabegrafenis van de slachtoffers.
  En ook die werd beschoten en er vielen weer moslimdoden.

  Grote woede alom. Een begrafenis beschieten, dat was toch weer een nieuw genre misdaad. O, o, die gruwelijke Serven toch! Men stikte bijna van verontwaardiging.
  Maar toen kwam uit (ik weet niet meer hoe, maar het bewijs was in ieder geval spijkerhard), dat niet de Serven doch de moslims die begrafenis (ja, van hun eigen mensen dus!) hadden beschoten. Dit als “strategische” list om de rest van de wereld nog meer tegen de Serven op te zetten.

  Men zou verwachten dat de verontwaardiging zich nu tegen de moslims zou keren. Dit was toch weer veel erger dan wat men de Serven had verweten, nietwaar?
  Maar nee hoor. Wat gemopper in de trant van: “nou, dat is toch ook niet zo netjes van die moslims” en meer niet.
  En al heel snel werd over deze gebeurtenis in de M.S.M. niet meer geschreven.
  Ik vind dat er juist telkens weer aan zou moeten worden herinnerd, omdat het beter dan wat ook duidelijk maakt dat islamfanatici tot elke rotstreek in staat zijn, als zij denken er iets mee te kunnen bereiken.

  Like

 9. meneertje zegt:

  Nog een vervolg op mijn vorige reactie.
  Ik denk aan de boven beschreven gebeurtenis terug, nu de vraag aan de orde is welk van beide partijen in Syrië schuldig is aan de gifgasaanval in die wijk van Damascus.
  Vrijwel algemeen wordt aangenomen, dat het de partij van Assad moet zijn, want de “rebellen”
  zouden niet over de mogelijkheden voor een dergelijke aanval beschikken.

  Maar er zijn op het internet ook andere geluiden te vernemen.
  In de geest van boven beschreven gebeurtenis zou het helemaal in de islamstrategie passen om een dergelijke aanval uit te voeren, juist nu, althans voor Obama,, vaststaat dat alleen Assad schuldig kan zijn.

  Overigens zou het, volgens de internetberichten deze keer geen opzet van de “rebellen” zijn geweest. Zij hadden wapens geleverd gekregen door Saoedi-Arabië die zij niet kenden.
  Niemand van de “rebellen” wist hoe dit wapen (het gifgaswapen uiteraard) te hanteren.
  Per ongeluk zouden ondeskundigen het gifgas hebben losgelaten.
  Je moet wel heel deskundig zijn in zaken van het Midden-Oosten om te kunnen beoordelen hoe betrouwbaar deze berichten zijn.
  Maar dat ze mogelijk wáár zouden kunnen zijn, staat volgens mij vast.

  De V.S. zou in dat geval dus weer eens de verkeerde gaan “straffen”.

  Overigens ben ik het uiteraard eens met wat, geloof ik, de mening van de meerderheid van de bevolking (zelfs van die in de V.S.!) is.
  Je moet je met een strijd tussen Hezbollah (enz.) en Al-Qaida (enz.) helemaal niet bemoeien.

  Like

 10. Paardestaart zegt:

  Tja – westerlingen vinden het immoreel om oorlog te voeren. Het idee alles op alles te zetten en te willen winnen om je doel te bereiken moet verborgen worden. We brengen stapels kleurkrijt en snoep naar de kindertjes wier hearts and minds we willen veroveren en sturen met vrome gezichten onze eigen zonen op koppensnellers af. Niemand wil d’r hier áan dat de rest van de wereld nog steeds vindt dat je om klappen vráagt als je degeen die per ongeluk op je tenen trapt niet direct op zijn gezicht slaat..
  Het scheelde geen haar of we hadden Hitler gewoon zijn gang laten gaan: als Churchill er niet geweest was had het little England van het gebroken geweertje vast en zeker getracht een deal te sluiten met Hitler.
  Dat Hitler en Stalin aangemoedigd werden door de slapheid en lafheid van de westerse landen staat natuurlijk als een paal boven water: ‘they oughtta have stopped Hitler in Munich” en Amerika had nóoit communistisch Rusland moeten erkennen.
  Wie vrede wil bereidt zich voor op oorlog, he speaks softly but carries a big stick enzo, maar wij vleiden ons met het stuiversromannetje van Karla Marx, en we namen vast een voorschotje op Alle Menschen werden Brüder
  Het westen heeft gekozen voor de rol van Karremans, wij zullen ons als lulletjes laten piepelen door Mladic-clones, omdat wij te bedeesd zijn om te kiezen en te willen winnen.

  Like

 11. peter selie zegt:

  Nog nooit vertoond!
  Nederland deed mee op verzoek van de VN en de NAVO + plus Amerika om in voormalig Joegoslavie de orde te herstellen en te handhaven. De salarissen van de soldaten, het materiaal en het transport alles is voor rekening van de Nederlandse belastingbetaler. Welk nut heeft die NAVO-parapluie dan eigenlijk? Nu we ook nog eens aansprakelijk zijn voor de gevallen slachtoffers. Hoeveel van die z.g. “slachtoffers kunnen we nog verwachten. Destijds betaalde Kok al uit onze pertemonnaie 7 x 700 miljoen guldens zijn 4,9 miljard aan dat criminele landje. Is het geen tijd dat ze hun eigen zaakjes opknappen?

  Is het niet beter, dat we maar thuisblijven hier heeft dat handjevol militairen heus de handen vol als direct de hel losbarst. Waarom gedragen we ons zo graag als grootmacht, terwijl we overal buiten gehouden worden. Stelletje sukkels in Den Haag!

  Like

 12. Henk der Niederländer zegt:

  En dan nog even voor de duidelijkheid.
  Er zijn er nu drie die in aanmerking komen voor een schadeloosstelling en dat is dan het begin van de opvolgende rechtzaken waarbij uiteindelijk miljoenen de grens weer over verdwijnen want het lijkt erop dat er nog steeds genoeg geld is in Sinterklaasland

  Like

 13. Voor Servische volk is Mladic een oorlogsheld die het Servische volk beschermde tijdens de Bosnië-oorlog (1992-1995).Mladic heeft zich verzet tegen de islamtische wandaden in zijn land. Helaas stonden westerse politici aan de kant van de oprukkende islam (Arabisch oliegeld begint steeds zwaarder door te wegen) en is Servische gestolen Kosovo inmiddels veroverd door de imperialistische islam en gezuiverd van ongelovigen.De vermoorde moslims van Srebrenica, waar de hele wereld om treurt, leiden de aandacht af van de talloze vergeten slachtoffers van deze wrede oorlog, met name de talloze Servische burgers (vrouwen en kinderen) die werden vermoord in de dorpen rondom Srebrenica, precies door de mannen (moslimsoldaten) die nu als “onschuldige slachtoffers” worden aangeduid. Srebrenica werd een centrum van terroristische jihad-activiteiten, onder leiding van de 28ste moslimdivisie, die onder aanvoering stond van Naser Oric en met de aanwezigheid van Arabische moedjaheddien. Naser Oric over de moord op de rechter van Srebrenica, Slobodan Ilic: “Ik klom op zijn borst. Hij had een baard en was harig als een dier. Hij keek me aan zonder een woord te zeggen. Ik pakte de bajonet en stak het meteen in een oog en dan draaide ik het heen en weer. Hij maakte geen enkel geluid.Daarna stak ik het mes in het andere oog … ik kon het niet geloven dat hij niet reageerde. Eerlijk gezegd werd ik toen voor de eerste keer bang; dus sneed zijn keel direct door.Op kerstochtend, 7 januari 1993, vielen 3.000 islamitische strijders onder leiding van ‘Het Beest’ Naser Oric het dorp Kravica aan en doodden 114 mensen waaronder ook kinderen, vrouwen en ouderen. Niemand wordt gespaard. Ook honden en katten werden doodgeschoten terwijl alle huizen in het dorp, 700 in getal, werden geplunderd en in brand gestoken.Grafzerken op de orthodoxe begraafplaats werden vernield en ontheiligd, en zelfs de organen van de overledenen werden niet gespaard van plunderingen en ontheiliging.Op 5 november 1992 werden in het dorp Kamenica, bij Srebrenica, tien Serviërs onthoofd. Ogen werden uitgestoken, neuzen en oren afgesneden. Sommige slachtoffers werden gekruisigd met spijkers.Waar moslims strijden, wordt onthoofd. Zelfs dit was niet genoeg voor Oric en zijn moordenaars: Op 16 januari 1993 vielen ze de dorpen Cosici, Kostolomci en Kusici aan. Op die dag werden in totaal 48 personen gedood. Oric en zijn eenheden slachtten 87 personen af met behulp van messen, hooivorken, stompe voorwerpen, door kruisiging, castratie, in brand steken en marteling.,,Ik kwam aan in dorp Jazestica een half uur nadat ze waren vertrokken”, zegt Jovan Nikolic, destijds ondercommandant van de Bratunac/Srebrenica Brigade.Alle huizen brandden en ik telde negen lichamen. Van acht slachtoffers was de keel doorgesneden.Ik herkende er een; ze was een zwanger meisje van 18, getrouwd met de lokale priester. Het negende slachtoffer was onthoofd. Zijn hoofd ontbrak; ik nam aan dat Oric het had meegenomen als trofee.Daarna hebben ze met het hoofd/van Andjelko Mladjenovic/ een potje gevoetbald….MOORDENAARS VAN DE SERVISCHE KINDEREN,VROUWEN,OUDE MENSEN ROND SREBRENICA{1300!!} ZIJN NOOIT SLACHTOFFERS!!!…….VIDEO:IS DIT EEN OORLOGSMISDADIGER?….. .http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PXGZdN7arb4

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s