Eindigt het oude Europa met een explosie?

Screenshot_9

Thierry Baudet over de destructieve krachten die zich voordoen als dynamiek.

Het nieuwe boek van Thierry Baudet bestaat uit eerder gepubliceerde artikelen, vooral columns die in NRC Handelsblad stonden. Het heet Oikofobie, de angst voor het eigene. Maar misschien gaat het toch eerder over iets anders, namelijk over het uiteenvallen van het bezielde verband en de aanstormende chaos.

Screenshot_8Baudet is een conservatief, en een succesvolle. Hij is vaak te zien op de televisie bijvoorbeeld, wordt regelmatig geïnterviewd, schrijft voor NRC Handelsblad, zoals gezegd, en is adviseur bij Buitenhof. Hij maakt dus deel uit van de Nederlandse elite, en is daarbinnen een bijzondere verschijning, want links is hij niet.

Het uiteenvallen van een bezield verband is een thema dat centraal staat bij het conservatisme. Waar de moderne kunst dit uiteenvallen, en de chaos, het toeval omarmt, daar roept dit bij Baudet alleen weerzin op, of misschien moet je zeggen angst. Niet angst om zichzelf, zoals zijn vijanden zullen zeggen, maar angst over het verdwijnen van de wereld waar hij van houdt, de wereld die in het Europa van de negentiende eeuw nog in stand was.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Eindigt het oude Europa met een explosie?

 1. Jan zegt:

  Fragment uit Buitenhog met Spuuglok (allemensen, wat een gezwets) en Baudet

  Like

  • beny zegt:

   hier kan je zien hoe open guy(tler) verhofstad staat voor andere meningen en visies,hij ontpopt zich als een echte dictator,”MIJN visie”,”MIJN overtuiging”,….gelukkig stelt hij en gans zijn partij niet veel meer voor,vandaar dat hij nu in de exclusieve club voor gefaalde politici zit,het dictatoriale,ondemocratische eu(ssr) parlement

   Like

   • Jean zegt:

    Dat stuk onbenul Verafstoot leidt aan De La Tourette, een idioot in kwadraat wat praktisch uitgezongen is, de Vlamingen zijn die idioot spuugzat.

    Like

   • Republikein zegt:

    Dat mensen nog naar zulke shit kijken gaat mijn pet te boven.Je weet bij voorbaat al wat je gaat zien, en horen! Cheers. ( het is trouwens niet verboden, sorry)

    Like

 2. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Europa zal hoe dan ook veranderen. Maar we kunnen Noord-Afrika en Zuid-West Azië meeslepen in de grote verandering…

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Thierry Baudet lijkt mij iemand wiens ideeën over culturele identiteit overeen komen met die van mij. Een tijdje geleden had ik al zijn boek “Aanval op de natiestaat” op mijn bol.com Wensenlijst gezet. Misschien eens een paar nuttige aankopen doen en dit boek er ook op zetten.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Zeker doen. Een eye opener. Thierry Baudet zegt hierin o.a.

   In de ogen van de multiculturele elite is de ideale burger degene die verklaart:

   “”Religie, geloof, politieke kleur, sekse, of wat voor verschil dan ook tussen mensen maakt mij helemaal niets uit””.

   Deze niet discriminerende burger is een universeel menselijk wezen geworden, zonder specifieke voorkeuren of banden die hij nog prefereert boven andere. De rawlesiaanse samenleving, die zo onverschillig staat tegenover welke “”opvatting van het goede”” de burgers ook maar zouden kunnen hebben, is opgehouden een samenleving te zijn.

   Zoals James Fitzjames Stephen stelt:

   Volledige morele tolerantie is pas mogelijk als mensen elkaar volledig onverschillig zijn geworden – dat wil zeggen als de samenleving ten einde is.

   Een “”nationale identiteit”” is noodzakelijkerwijs iets specifieks en dat betekent impliciet dat bepaalde gedragspatronen of culturele gebruiken er geen deel van uitmaken. Een nationale identiteit veronderstelt kortom het maken van onderscheid, en dat is onvermijdelijk een vorm van discriminatie.

   Daarom is het universele verbod op discriminatie, ook jegens wie geen burger is, zoals het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat oplegt, in tegenspraak met het wezen van het concept van burgerschap. Anders gezegd: het hele idee van burgerschap berust noodzakelijkerwijs op discriminatie tussen wie het wel en wie het niet heeft.

   Het recht op deelname aan het democratisch besluitvormingsproces wordt verleend aan alle burgers, maar in de regel niet aan buitenlanders (met het gemeentelijk niveau soms als uitzondering, en dan nog alleen na een verblijf van meerdere jaren). Als we goed luisteren zeggen alle natiestaten in feite hetzelfde als de Spaanse guerrillastrijder Pablo in For whom the Bell Tolls van Ernest Hemingway:

   Welk recht heb jij, een buitenlander, om naar mij toe te komen en mij te vertellen wat ik moet doen?

   Veel zaken die veroordeeld worden als “”discriminatie”” hebben betrekking op het feit dat nieuwkomers een andere behandeling krijgen dan inheemse bewoners. Zo wordt het bijvoorbeeld betiteld als “”discriminatie”” wanneer een immigrant met een onuitspreekbare naam om die reden wordt afgewezen bij een sollicitatie, of wanneer een meisje met een hoofddoekje om die reden ergens geweigerd wordt. Of wanneer Zwitserland bij referendum besluit het bouwen van nieuwe minaretten te verbieden (terwijl er nog wel kerktorens mogen worden opgetrokken). Maar de ervaring van lidmaatschap stelt aan de leden nu eenmaal eisen.

   Door de indruk ten wekken dat naties niet het recht hebben bepaalde “”opvattingen van het goede”” af te wijzen en voor de eigen opvattingen op te komen, is de algemene beweging tegen discriminatie de afgelopen decennia uitgelopen op een eenzijdige strijd voor de rechten van minderheden en immigranten en is zij daarmee medeplichtig aan het grote project om de nationale identiteiten en de sociale cohesie te doen verdwijnen.

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Zo ! Dat lijkt mooi overeen te komen. Interessant. Moet ik van naderbij bekijken.

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @guusvelraeds: 21.40. uur. En daarom vind ik het een eer mij NATIONALIST te voelen. Ook ik ken zowel de film als het verhaal van Hemingway, Guus. In deze tijd, was het dus in wezen FRANCO die vocht tegen het communisme wat zich had binnengedrongen in Spanje. Velen hebben FRANCO daarvoor verdoemd, maar de geschiedenis bewijst maar weer, hoe goed Franco en de nationalisten het hadden gezien in 1936. Ook ik had eerst sympathie voor de Spaanse Republieke zaak, tot ik mij wat meer ging verdiepen in de hele zaak. En wat bleek, achter de Republikeinse linies, werd er door de communistische adviseurs en commissarissen druk geexecuteerd, en een terreurbewind gevoerd! Verder is het boek van George Orwell; “afscheid van Catalonië”, zeer verhelderend voor mij geweest. SOCIALISME en de ISLAM, twee mensvijandige ideologieën.

    Like

   • guusvelraeds zegt:

    Metro columniste Ebru Umar werd op twitter bedreigd naar aanleiding van haar column over nachtelijke gejengel van een moskee op haar Turkse vakantieadres en haar weerwoordje over de betiteling van “dooie gast” van Ataturk, de stichter van het thans onder vuur liggende seculiere Turkije. Voor PvdA Kamerlid Tunahan Kuzu was op die doodsbedreinging zijn reactie op 19 juli “Ik neem afstand van alle vormen van fundamentalisme. Zo ook van het atheïstisch fundamentalisme van @umarebru. http://www.metronieuws.nl/columns/die-dooie-gast/SrZmgs!bw9qged2qTJQ/ …”

    Kijk PvdA Kamerlid Tunahan Kuzu is zo’n voorbeeld van de vleesgeworden nergens en nooit meer discriminerende universele mens zoals de elite ze graag heeft en wat Thierry Baudet tracht te omschrijven in zijn boek. Overal afstand van nemen betekent dus letterlijk dat geen enkele maatschappelijke roering je nog raakt. Maakt allemaal niet meer uit, de universele niet discriminerende mens staat boven alles verheven en onttrekt zich aan elke vorm van discussie en betrokkenheid. Het wegkijken verheven tot levenskunst die zich laaft aan een totale maatschappelijk leegte. Dit soort mensen kunnen alleen nog tot bezinning komen als de Jihadist met zijn kapmes voor hun neus staat.

    Like

 4. Jan zegt:

  Hoe eerder de boel implodeert hoe beter want ik krijg toch sterk de indruk dat de gekken elkaar stimuleren in hun idiotie.
  Net las ik dat een school in Toronto, geleid door linkse gekkies van zeer ernstig kaliber. die kinderen geestelijk verminken door jongetjes te stimuleren rokken te gaan dragen. Je noemt het eufemistisch ‘cross dressing’ en voilà weer kinderen op geniepige wijze kapot gemaakt.

  De kinderen hebben geen benul wat hen wordt aangedaan, vinden alles geweldig, zien niet wat voor smerig volk het is (zie hersenspoeler Lee Hicks,’leraar’ met meer gaten in zijn kop dan een speldenkussen heeft)

  TDSB Teacher Has Cross-Dressing Posters in Classroom
  http://socialiststudies.blogspot.ca/2013/09/tdsb-teacher-has-cross-dressing-posters.html

  En het Britse leger leverde de eerste zogenaamde transgender sharmuta (ik kwam niet meer bij)

  Links volk hoort in een kamp, ver weg, ergens aan de Bering Zee. Dit volk is krankzinnig, een gevaar voor de geestelijke gezondheid van kinderen (die zij haten)

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Meende werkelijk al veel gezien en gehoord te hebben. Dit slaat werkelijk alles tot nu toe. Inderdaad dit soort mensen zijn te extreem voor woorden. Wat moet je hier nog op zeggen. Het enige dat ik hoop is dat een maatschappelijk brede sharia omgeving voor deze transgender nooit werkelijkheid zal worden. Of is deze man/vrouw naast zijn/haar transgender zijn zo masochistisch ingesteld dat ook dat voor hem/haar een verrijkende ervaring zal zijn?

   Overigens in veel islamitische omgevingen houden ze van mannen die vrouwelijke elementen in zich uitleven. In een land als Pakistan komt het veelvuldig voor en zitten veel transgenders in de prostitutie. Naast dat transgenders in Pakistan hun maatschappelijke functie vervullen in de prostitutie worden ze door de Pakistaanse overheid ook ingehuurd om belastingen te innen waarvan de betalingstermijn verstreken is. De truc hierbij is dat de transgenders in opdracht van de Pakistaanse fiscus aanbellen bij de betalingsonwilligen en dreigen met amok maken voor hun huisdeur als de achterstallige belastingen niet betaald worden. In een uiterlijk streng puriteins islamitisch land als Pakistan wil niemand voor zijn huisdeur opvallen met gekrakeel van een stelletje transgenders die hierbij voor hun veiligheid altijd opereren in groepjes.

   http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/04/14/pakistan.tax.collectors/index.html

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s