Kabinet weigert bij EU aan te kloppen voor voedselhulp armen

Screenshot_29

De Nederlandse regering weigert om een miljoenensubsidie voor armenzorg bij de Europese Unie aan te vragen om met dat geld noodlijdende voedselbanken te hulp te schieten. Het kabinet vindt armenzorg een nationale aangelegenheid en noemt de subsidie ‘zinloos rondpompen van geld’.

Tekorten

De subsidie zou welkom zijn omdat voedselbanken met grote tekorten kampen. Door de toestroom van nieuwe armen, vooral ZZP’ers, zijn zij genoodzaakt de paketten te verkleinen en zelfs mensen weg te sturen.

De nood bij de voedselbanken werkt van twee kanten. Door de recessie hebben supermarkten minder overtollig voedsel over en zijn burgers en bedrijven minder vrijgevig.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Kabinet weigert bij EU aan te kloppen voor voedselhulp armen

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Oproep!
  Laat de brievenbus van de woning van Rutte uitpuilen van post.
  Woont u in de buurt van machthebbers en andere hotemetoten?
  Laat merken dat u bestaat, spreek ze aan op hun mentaliteit,
  laat hun brievenbussen uitpuilen van post.
  Er moet meer VERZET komen in dit land, continu volgehouden VERZET.
  Dit beleid moet op de schop, genoeg is genoeg.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @G.Deckzeijl: 10.47. uur. Precies Gerrit, massaal verzet moet er komen. Maar gaat dat er komen? Zolang de stomme massa nog in slaap te sussen is, met domme tv programma’s van onze DONKERRODE OMROEPEN, zoals: ” Boer zoekt vrouw”, en “in Holland staat een huis”, en natuurlijk “het voetbal”, ben ik daar niet helemaal gerust op, maar ik kan mij natuurlijk vergissen.

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Oké hoor,dan géén subsidie. Ik heb een beter idee:
  Sla een zekere familie van A. in Wassenaar maar eens aan voor minstens dertig van hun 50 miljard! Is dat wat?
  Of veertig zelfs! Ze eten er geen hap minder om en dan komt dat geld eindelijk eens terecht bij de mensen die het harder nodig hebben dan zij.
  Kijk, Als WA zo’n stap nou eens helemaal op eigen initiatief zou nemen, kon je misschíen nog eens zeggen: Dàt is nog eens een koning, laat hem nog maar even zitten.
  Maar het punt is, dat die graaiersfamilie nooit over een dergelijke mogelijkheid píekert, laat staan ervan rèpt. Dus dan weet je hoe laat het is.
  De Salsa-trut kan haar (krokodillen)tranen bij de Bijstandsmoeders rustig binnen houden, want die worden daar geen cent beter van! Valse sentimenten!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler: 11.36. uur. Natuurlijk betaalt Bea Bilderberg uit Wassenaar niet mee voor de crepeergevallen in Nederland. Wij kunnen van haar en haar familie, gewoon doodvallen! Zo lopen de hazen in Nederland, met behulp van de klootzak Rutte!

   Like

 3. Helena zegt:

  Wij wonen nog steeds in een rijk land, toch Mark?
  Deze alinea is wel helemaal de waarheid en is in een notendop nu precies hét probleem van die hele EU. “Daarnaast vinden zij het fonds een voorbeeld van ‘zinloos rondpompen van geld’ omdat alle lidstaten aan het fonds bijdragen en er vervolgens weer een beroep op kunnen doen”.

  Like

 4. Hier het bewijs dat dit kabinet niet alleen bestaat uit een stel dieven, maar ook moordenaars, die het vertikken de voedselbanken te steunen. Het ergste is dat er miljarden aan alle andere ontwikkelingslanden wordt gedoneerd van ons geld en nu hun eigen volk het nodig heeft, laten ze het creperen!

  Like

  • hummel zegt:

   In de ontwikkelings landen vinden ze heel normaal om hun hand op te houden, alle landen en Nederland voorop zijn toch wel zo gek om te geven. Sinds de televisie uitgevonden is weet ik niet beter dan dat ze met een zielig gezicht staan te bedelen , laten ze van dat geld eens een stuk grond bewerken. Maar ja dan moeten ze de handen uit hun mouwen steken, ze fokken liever zoveel mogelijk kinderen waarvan ze niet weten wie de vader is.

   Like

   • Marianneke zegt:

    Een vertekend beeld. In Nederland raken ook vele mensen in kader van bezuiniging hun baan kwijt terwijl zij jarenlang werkzaam zijn geweest voor met name het riante inkomen van de overheid en bestuurders. Ik gun iedereen een mooi huis en prettige leef- en
    werkomstandigheden en het is logisch dat er mensen zijn die meer verdienen omdat ze een positie hebben met meer verantwoordelijkheid dan andere mensen. Dat is evenmin een probleem. Als bestuurders en overheid in de tijd, dat het leven moeilijk is voor alle mensen, ontkennen (mede)verantwoordelijk te zijn voor de ontstane problematiek en deze bij de hardwerkende mens of bij de mens neerleggen, die door hun beleid geen baan meer heeft, is voor mij althans onbegrijpelijk. Voedselbanken zijn ontstaan doordat de overheid geen verantwoordelijkheid neemt voor het beleid dat zij zelf in leven hebben gezet. Zij vinden geld belangrijker dan menswaardig leven. Er zijn mensen, die misbruik maken van medemensen. De medemensen doen dit echter niet, die willen gewoon een gelukkig leven en zijn bereid daarvoor werkzaam te zijn en dat is iets wat de overheid zelden ziet.

    Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Neen, de “linkse subsidies”, die kosten dus geen geld. Wat een Umwertung aller Werte! Nietzsche had dat heel goed verwoord!

  Like

 6. Erna zegt:

  Er hoeft helemaal geen geld rond gepompt te worden. Stap gewoon uit die klote EU en gebruik dat geld voor de armoedebestrijding. Probleem opgelost lijkt me.

  Like

 7. claudia zegt:

  kabinet mag voor mij part doodvallen

  Like

 8. Peter Deelen zegt:

  NEE DIE HEBBEN ZELF GENOEG TE VRETEN DIE GEVEN NIKS OM DE MENSEN OM DIE HET NIET KUNNEN BETALEN KLOOTZAKKEN!!!!!

  Like

 9. goed idee…stuur het naar griekenland…dat arme griekenland…goed gedaan Rutte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s