Operatie “Duivenvleugel”: immigratie uit Ethiopië afgesloten

Screenshot_26

Met de aankomst van 450 Joden uit Ethiopië in Israël is de immigratie uit het Afrikaanse land nu officieel beëindigd. Het waren de laatste Joden uit Ethiopië, die Israël officieel met hulp van de Jewish Agency nar het Heilige Land bracht. In de jaren-80 werden er onder andere 8000 Ethiopië als onderdeel van de “Operatie Moshe” ingevlogen, in de jaren-90 bracht “Operatie Solomon” ongeveer 14.000 Ethiopische Joden naar Israël.

Deze laatste operatie onder de naam “Duivenvleugel”, die drie jaar geleden begon, beëindigt een uniek hoofdstuk in de geschiedenis van Israël met de thuiskomst van 7000 Joden in het Beloofde Land. Veel immigranten hadden een emotioneel weerzien met familieleden, die elkaar soms jarenlang niet hadden gezien. Israëls minister van Bouwzaken, Uri Ariel, verklaarde: “Er bestaat geen ander volk ter wereld, dat zoveel werk maakt van de integratie van zijn volksgenoten uit de hele wereld. Ik ben ontroerd om daar deel van uit te kunnen maken.”

De voorzitter van de Jewish Agency, Natan Sharansky, begroette de nieuwelingen met de volgende woorden: “Na 2800 jaar in de Diaspora zijn jullie eindelijk thuis. Welkom!” Ook rabbi Yechiel Eckstein, president van de Internationale Gemeenschap van Christenen en Joden, bracht tot uitdrukking hoeveel hem gelegen is aan de immigratie van de Joden: “Ik ben heel ontroerd en ik ben er trots op deel uit te maken van de immigratie van de Ethiopische joden in het land Israël.”

De kantoren van de Jewish Agency werden met het afsluiten van de Ethiopische immigratie gesloten. Voor Joden die zich nu nog in Ethiopië bevinden, wordt individueel aan hun immigratie gewerkt.

Om de Ethiopische Joden de start in een nieuw leven in Israël gemakkelijker te maken, organiseert “Israël Heute” hulp- en levensmiddelenacties, waaraan u kunt deelnemen! Bekijk onderstaande video met een actie van door u gespendeerde levensmiddelenpakketten: hulp, die precies op de plek aankomt waar deze het meest nodig is.

 

Bron:

Israelheute.com

Auteur: Anat Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Israël, Joden. Bookmark de permalink .

4 reacties op Operatie “Duivenvleugel”: immigratie uit Ethiopië afgesloten

 1. Cathja zegt:

  Wat ontroerend mooi…!

  Like

 2. Daiyu-ninja zegt:

  Dit is echt geweldig en prachtig nieuws.
  Israel redt de joden – hun volk – uit de handen van de barbaren. Hier kunnen veel leiders een voorbeeld aannemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s