De vele overeenkomsten tussen nationaal- en internationaal-socialisme

Screenshot_15

(Door: Michael Stürzenberger)

Huidige “Anti”-fascisten lijken qua agressief optreden, totalitaire houding, fanatieke meningsonderdrukking en compromisloze straatgevechten op de SA (Sturmabteilung)  van de nazi´s. De politieke overeenkomsten tussen zogenaamde “rechts”-radicalen en links-extremen zijn onthullend, want tussen beide democratievijandige overtuigingen past vaak geen vel papier. Ook in hun vreemdelingenhaat doen “Anti”-fascisten en “rechts”-extremen nauwelijks voor elkaar onder: wie bij de manifestaties van DIE FREIHEIT in München moest meemaken hoe Irakese, Iraanse, Egyptische en Turkse christenen tijdens hun islamkritische toespraken door linkse, in het zwart vermomde demonstranten weggehoond en massaal beledigd werden, kon een diepe indruk krijgen van deze kwade mentaliteit.

De volgende confrontaties tonen aan hoeveel “rechts”-extremen en links-extremen op veel politieke terreinen heel veel overeenkomsten vertonen:

Screenshot_16

Screenshot_17

Screenshot_18

Screenshot_19

En hun affiches en logo´s lijken vaak precies op elkaar, niet alleen deze:

Screenshot_20

Het besef van de heropgerichte “Weiße Rose” is actueler dan ooit:

“Die Nazis sind schon wieder da,

sie nennen sich die Antifa”

Veel historici zien het nationaal-socialisme als linkse beweging. Hierover werd in de jaren-70 en de jaren-80 ook intensief gediscussieerd op politiek niveau. CSU-politici zoals Strauß, Stoiber, Zimmermann en Sauter zagen dit ook zo. Per slot van rekening duidt het begrip dit ook al aan. De elementen volksgemeenschap, gelijkschakeling, eenheidspartij, het wrede doordrukken van de macht en de uitschakeling van iedere vorm van oppositie is in het socialisme en het nationaalsocialisme absoluut met elkaar te vergelijken.

Zoals bekend ook in de islam en daarom is het niet verwonderlijk dat hij in het verleden uitstekend samenwerkte met deze beide andere levensgevaarlijke ideologieën. De islam legitimeert zijn totalitaire principes echter via een “god”, en dat maakt van hem de ergste bedreiging voor de democratie en de geciviliseerde mensheid die ooit op deze planeet is ontstaan.

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/09/die-vielen-gemeinsamkeiten-von-national-und-international-sozialismus/#more-357430

Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Religie van de vrede", Fascisme, Marxisme, nationaalsocialisme, nazisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

21 reacties op De vele overeenkomsten tussen nationaal- en internationaal-socialisme

 1. Liesje zegt:

  Zo is er nog een soort dat graag met een gestrekte arm loopt, en veel overeenkomsten heeft met de nazi´s.

  What Muslims Don’t Want You to Know.flv

  Like

  • Rudi zegt:

   @Liesje 14:46
   Bedankt voor de post, Liesje. Hulde ook voor de makers van het filmpje.

   Het is opnieuw 1938 en niet alleen de Amerikanen slapen, de hele westerse wereld slaapt.

   Weet er overigens iemand van wie de volgende uitdrukking is ? “Wie slaapt tijdens een democratie, wordt wakker in een dictatuur.” Ik ben die uitdrukking hier namelijk nog al eens tegengekomen.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Liesje:14.46. uur. Prima gedaan Liesje! Het zou iedere boerekloot toch duidelijk moeten zijn, dat de KORAN en Mein KAMPF, dezelfde HAAT verspreiden. Het is toch duidelijk genoeg, dat Mein Kampf een bestseller is in de muzelman-landen! SOCIALISTEN en NATIONAAL SOCIALISTEN en MOSLIMS= het grootste gespuis ter wereld!!

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Geen speld tussen te krijgen als je de moeite neemt, je er even nader in te verdiepen. Maar de vraag is: Hoe laat je tot de mainstream doordringen dat zij een verkeerd uitgangspunt voor ogen heeft?
  Kijk, wat de vorige generaties nog hebben meegemaakt en wat wij allemaal nog op school geleerd hebben is dit: Allereerst was er Mussolini’s beweging. Dàt waren Fascisten; zo noemden ze zich ook. Feitelijk komt de benaming bij hen vandaan. (Fasci=roedenbundels) Zij noemden zich ook openlijk uiterst rechts en hielden bijvoorbeeld de monarchie in stand -al had Victor Emmanuel bij het aantreden van Mussolini meteen geen ene moer meer te vertellen. De beweging die Hitler later startte, noemde hij van meet af aan Nationaal-SOCIALISTISCH. Een nieuw begrip, weliswaar, vanwege dat ‘Nationaal’ maar ik geloof niet, dat ze zichzelf ooit openlijk “rechts” hebben genoemd.
  Dat Hitler en Mussolini samen een pact sloten is iets, waar hele volksstammmen zich al generaties lang op verkijken: Het is namelijk geen reden om aan te nemen dat zij precies dezelfde ideologie vertegenwoordigden. Men moet niet vergeten, dat het om een DRIEMANSHAP ging, met als derde Japan, dat nooit, zoals naar westerse begrippen, Links of rechts is geweest. Japan, ging alleen maar voor haar Rijzende Zon en voor haar Goddelijke Keizer.
  Het was dus een driemanschap van drie GROOTMACHTEN. Zonder meer. Links of rechts, dat kon je hier eigenlijk rustig buiten beschouwing laten. Alleen is de hele goegemeente tientallen jaren lang te onzorgvuldig geweest om dit feit naar behoren te analyseren.
  Maar het kwam Links na de oorlog wel goed uit: Door Hitler op één hoop te gooien met Mussolini konden ze zich lekker tegen hèm afzetten en zo de negatieve aandacht afleiden van datgene, waarmee ze zelf bezig waren. En dat lukte aanvankelijk héél aardig. Zelfs zó, dat de mainstream -ook alweer tientallen jaren lang- het idee had, dat Stalin, Mao, Pol Pot, Ho tsi Minh en, dichter bij huis, Walter Ulbricht/Erich Honecker niet zo kwaad waren; Ze waren immers de tegenpolen van Hitler, dus nog altijd beter dan hij.
  Ja. -En wàt, als Hitler achteraf bekeken nog niet zo’n tegenpool van Links geweest is?
  Je moet toch toegeven: Met díe conclusie vallen alle stukjes van de puzzel tegelijk op hun plaats.
  Het enige verschil is een uiterlijk verschil: De SA opereerde nadrukkelijk in Uniform, de Antifa’s….. Nou, in feite wel, maar, heel sluw, net íets minder nadrukkelijk.
  Kijk dààr even doorheen en het hele plaatje is compleet: SA=Antifa.

  Like

  • luckybee zegt:

   Ik ben het helemaal met je eens Theresa.

   Like

  • Rudi zegt:

   @Theresa Geissler 14:48
   De spijker op de kop, Theresa.

   Wat je verwijzing naar Japan betreft, toevallig zat ik een paar dagen geleden op Youtube te kijken naar een eindejaarsconference van Wim Kan. Hij zong een liedje ‘Er leven haast geen mensen meer die het na kunnen vertellen’.
   Wat mij ontzettend frappeerde, was dat die keizer Hirohito doodleuk met alle egards werd ontvangen, zelfs op Soestdijk. Terwijl hij toch medeverantwoordelijk was voor wat er gebeurde in de kampen en aan de Birmaspoorlijn.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Klopt. Douglas MacArthur gooide het na de capitulatie van Japan in ’45 op een diplomatiek akkoordje: Hirohito werd ongemoeid gelaten in ruil voor jarenlange intensieve Amerikaanse bemoeienis met Japan. Zo werd -afgezien van de Keizerlijke Familie- de hele verdere Japanse adel afgeschaft. En voor de Japanse vrouwen is de Amerikaanse invloed eigenlijk heel goed geweest: Eindelijk werd het algemeen aanvaard dat ze naar de Universiteit gingen en geëmancipeerde beroepen konden kiezen. Vergis je niet, dat was allemaal Amerikaanse invloed! Al schijnt de mentaliteit zich nog steeds niet te verloochenen: Binnen de familiekring veranderen de meest geëmancipeerde vrouwen nog regelmatig weer in Geisha-achtige wezens met bloemen in het haar, die samen met hun moeder de ‘thee serveren.’ -zelf word ik altijd wéé van die uitdrukking. Je moet toch vrezen dat veel van die oriëntaalse vrouwen ergens voor de onderhorigheid gebóren zijn.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    En trouwens, wat die ontvangst op Soestdijk betreft: Ja, dat was een staaltje volk negeren van de bovenste plank! Dat bezoek werd dan aanbevolen vanwege de diplomatieke betrekkingen en Juul miste natuurlijk weer het inzicht om dààrtegen bezwaar aan te tekenen. En Bernhard? Zal het alleen maar héérlijk gevonden hebben. Het is een publiek geheim dat hij graag onder de “groten der Aarde”verkeerde, al kon hij dat wel íets beter verbergen dan dochterlief en al was hij zo slim om op z’n tijd óók wel eens aandacht aan laaggeplaatsten te geven. Dat doet het altijd goed, zal hij gedacht hebben en dat deed het natuurlijk ook wel, al koop je er uiteindelijk niets voor.

    Like

  • lucky9 zegt:

   SS = islam

   Like

 3. Liesje zegt:

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2013/09/veel_arrestaties_bij_londens_e.html

  Bij een protestmars van de English Defence League (EDL) in Londen zijn gisteren meer dan 160 mensen opgepakt.

  De politie had 3.000 mensen ingezet om te voorkomen dat er rellen zouden uitbreken, meldt de BBC. Ongeveer vijfhonderd aanhangers van de rechtse organisatie marcheerden over de Tower Bridge. Tegelijkertijd hielden honderden anti-fascisten een tegendemonstratie.

  Er zijn veertien personen opgepakt van de EDL versus 150 tegendemonstranten. Zij probeerden van de afgesproken route af te wijken om de confrontatie op te zoeken. Ook frontman Tommy Robinson van de League is opgepakt.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik ben benieuwd wat wij te verwachte hebben als wij in Den Haag de 21 September gaan demonstreren, ik geloof niet dat het onbemerkt zal blijven.

  Like

 5. oogenhand zegt:

  “massaal beledigd werden”

  Welke beledigingen?

  Like

 6. Helena zegt:

  Ik moet wel bekennen dat ik het (blijkbaar, gezien het bovenstaande) op 1 punt met de
  antifa’s eens ben, ik wil ook geen genetisch gemanipuleerd voedsel.
  http://www.avaaz.org/nl/monsanto_vs_mother_earth_rb/

  Like

 7. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Nationaal-socialisten zijn zo dom zich niet te maskeren, Internationaal-socialisten zijn zo laf zich wèl te maskeren. Alles in één zin samengevat.

  Like

 8. wim van rooy zegt:

  Over de vele verwantschappen tussen socialisme en nationaal-socialisme, over de moeilijke verhouding tussen fascisme en nazisme, en over het westerse liberalisme dat voor een groot stuk is opgegaan in het socialistische denken, is er het formidabele boek van Jonah Goldberg, Liberal Fascism (2007), een ware eye opener.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s