Egypte probeert in een groter offensief, met behulp van tanks en helikopters, de Sinaï te “zuiveren” van militante krachten

Screenshot_22

Het Egyptische leger is een groter offensief tegen radicaalislamitische strijders in het noorden van de Sinaï gestart. Bij het militaire offensief zou het gaan om de grootste in de afgelopen jaren.

Zoals een niet nader genoemde Egyptische militaire vertegenwoordiger berichtte, zouden er al “tientallen strijders” bij de aanvallen met tanks en helikopters uit dorpen langs de grens met Gaza en Israël zijn gedood.

Deze omvangrijkere operatie ter bestrijding van de opstand heeft tot doel die delen van de altijd nog 61.000 km² grote Sinaï te “zuiveren”, waarin de radicaalislamitische strijders zich bevinden. Daartoe behoren bijvoorbeeld ook de grenssteden Rafah en Sheikh Zuweyid, voegde hij er aan toe. Een ooggetuige verklaarde, dat er een hele colonne tanks, troepentransportvoertuigen, raketwerpers en andere militaire voertuigen in de regio te zien zouden zijn geweest.

Intussen moest het Egyptische leger ook een springlading aan een spoortraject in de buurt van het Suezkanaal onschadelijk maken, zoals het staatspersbureau Mena berichtte. Sinds de afzetting van de Egyptische president Mohammed Morsi op 3 juli door het leger voeren talrijke door Al Qaida geïnspireerde militante groeperingen steeds vaker aanslagen op pijpleidingen en de veiligheidstroepen in de Sinaï uit.

Ook in de hoofdstad Cairo blijft de situatie gespannen. Daar explodeerde een bom in de buurt van een politiebureau; er raakte niemand gewond. De protesten tegen de heerschappij van het leger gaan in het hele land door. Volgens berichten werden bij botsingen na het vrijdagsgebed drie mensen gedood, toen aanhangers van Morsi in de straten van Cairo en de op een na grootste stad van het land, Alexandrië, demonstreerden.

Donderdag vond er een aanslag plaats op de autocolonne van de Egyptische minister van Binnenlandse Zaken Mohammed Ibrahim. De minister raakte bij de zware explosie, die het hele stadsdeel Nasr op zijn grondvesten deed schudden, niet gewond.

Bron:

KOPP-Verlag

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Al Qaida, Egypte, Islam, Islamitisch fundamentalisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Terrorisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Egypte probeert in een groter offensief, met behulp van tanks en helikopters, de Sinaï te “zuiveren” van militante krachten

 1. henk schroemges zegt:

  Zou het wel aanvaardbaar vinden als Obama samen met de EU en de VN het Egyptische leger zou steunen in hun aanvallen op fanatieke terroristen. Niet andersom dus zoals Obama (moslimbroeder) wil door die terroristen te helpen.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Ik laat me verassen,vergeet niet dat wij de serviers gebombardeerd hebben in plaat van ze te helpen de moslims uit hun land te verdrijven.Dank zei Bill Clinton.en de BBC

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Jullie mogen zelf de oplossing bedenken voor hetgeen je nu te zien krijgt.
  Vergeet niet dat ook in dit land dat tuig vriendjes heeft tot in de hoogste kringen!
  http://www.barenakedislam.com/2013/09/07/look-what-we-left-in-iraq-the-same-kind-of-vermin-barack-obama-is-supporting-in-syria-warning-very-graphic-images/

  Like

 4. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Qatar tegen Saoedi-Arabië. Het soennisme vernietigt zichzelf in Egypte.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Ik geef de voorkeur aan het Egyptische leger, die precies weten hoe ze de moslim-extremisten dienen aan te pakken. Dat gezwel-de islam- uitroeien met “wortel en tak”, dat is de enige remedie.
  Met HAATBAARDEN moet men niet onderhandelen, ze liegen en zijn verraderlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s