Handel met de dood: Britse firma heeft gifgas verkocht aan Assad

Screenshot_40

De regering van Groot-Brittannië heeft toegegeven dat Britse firma´s tussen 2004 en 2010 chemicaliën naar Syrië hebben geëxporteerd. Tegen de internationale afspraken in leverden de Britten natriumfluoride aan Syrische cosmeticabedrijven. De Britse geheime dienst moet op dat tijdstip geweten hebben dat deze bedrijven slechts een camouflage zijn.

Natriumfluoride wordt gebruikt voor de productie van het zenuwgas Sarin. De Britse regering heeft toegegeven dat deze scheikundige stof  tussen 2004 en 2010 door Britse firma´s aan Syrië werd geleverd. Hiervoor kreeg men toestemming, omdat natriumfluoride ook gebruikt kan worden voor de productie van cosmetica.

Daarmee heeft Groot-Brittannië internationale wetten geschonden. De verkoop van de chemicaliën vond plaats in een tijd, waarin Assad ervan werd verdacht een groot arsenaal chemische wapens aan te leggen. Vanwege d epotentiële gifgasaanval van het Syrische leger op de rebellen is er een internationale crisis uitgebroken, waarin de VS Syrië dreigen met een militaire aanval.

De Britse firma´s leverden de substanties aan Syrische cosmeticabedrijven. In kringen van de geheime dienst gelden deze cosmeticabedrijven echter als camouflage om chemische wapens te produceren, bericht de “Daily Mail”.

De toestemmingen voor de leveranties door de Britse geheime dienst zou “onverantwoordelijk” zijn, zei Richard Kemp, voormalig lid van het COBRA noodgevallencomité van de Britse regering.

Syrië is een van de weinige landen die een verdrag tegen het inzetten van chemische wapens niet ondertekend hebben.

De Britse levering laat zien: zolang ondernemingen winst kunnen maken, kent ook de westerse statengemeenschap geen belemmeringen. De levering aan Syrië vond plaats op een moment dat de Britse geheime diensten definitief wisten dat de cosmeticabedrijven een camouflage waren en dat Assad (of wie dan ook) bereid is om chemische wapens tegen de bevolking in te zetten.

Nu huichelen de westerse landen over hun onthutsing wat betreft het inzetten van gifgas.

Wanneer zij niet aan Syrië geleverd zouden hebben, dan zouden de Syrische burgers, van wie het Westen hun dood nu wil wreken, vermoedelijk nog leven.

De hebzucht leidt ertoe dat de grenzen tussen oorlog en vrede steeds vager worden.

In Syrië is deze oorlog al lang begonnen.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/08/geschaefte-mit-dem-tod-britische-firma-hat-giftgas-an-assad-verkauft/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Syrië, Westen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Handel met de dood: Britse firma heeft gifgas verkocht aan Assad

 1. Jan zegt:

  Turkije help al zeer lang Al Qaida

  Ik had dit filmpje op een Duitse site gevonden en vervolgens gisteren op weaselzippers gezet bij een commentaar van mij. Nu staat hij als item op weaselzippers, werd door iemand opgepikt.
  http://weaselzippers.us/2013/09/08/report-turkeys-islamist-pm-helping-funnel-foreign-jihadists-and-weapons-into-syria/

  Like

 2. luckybee zegt:

  Ook wij zijn hier in niet onschuldigd denk aan Frans Andel

  Like

 3. Q zegt:

  Ik dacht dat die van Anraat heette luckybee maar ik kan ernaast zitten …

  in elk geval word ik flink ziek over al dit geneuzel over & weer over die ingrediënten voor wapens, al dan niet chemisch.

  We zijn intussen als wetenschappelijke mens zover gevorderd dat van echt heel veel stoffen andere dingen gemaakt kunnen worden.
  Gifgassen
  explosieven
  drugs

  Volgens mij komt het onze overheid wel goed uit want die wil de burger verregaand knechten.
  Als u straks lekker wilt gaan BBQ’en moet u eerst aantonen dat u van dat houtskool geen buskruit wilt gaan maken.
  Als u lekker de groei in de moestuin wat aan wilt jagen moet u eerst aantonen dat u geen ANDO wilt gaan maken van de kunstmest.
  Als u eens de gootsteen wilt ontstoppen kunt u uw paspoort meenemen voor geregistreerde verkoop want je weet maar nooit of u er geen crofty bom van wilt maken.
  En als uw vrouw wat oude nagellak van haar nagels wil halen dan pakt ze maar een schuurpapiertje want aceton stel je voor zeg dat ze daar crack van gaat zitten koken.

  En zo voorts. Steeds. Maar. Weer. Meer controle. Minder vrijheid.

  Zijn er echt mensen die nog geloven dat de overheid onze veiligheid nastreeft met haar ver- en geboden ???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s