Slechts 11 zetels in Kamer: dieptepunt in peiling PvdA

Screenshot_24

Kiezers blijven de PvdA de rug toekeren. Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden worden gehouden, kreeg de partij maar 11 zetels, eentje minder dan vorige week. Dat blijkt uit de zondag gepubliceerde enquête van Maurice de Hond. Volgens hem scoorde de PvdA nog nooit zo slecht in de peilingen.

Ook coalitiegenoot VVD verliest een zetel bij De Hond. De liberalen staan nu op 19 zetels, het laagste aantal sinds 2010. In de Tweede Kamer hebben VVD en PvdA respectievelijk 41 en 38 zetels.

De PVV blijft de grootste partij in de peiling met 32 zetels, 1 meer dan vorige week. SP is met 24 virtuele zetels de tweede partij van het land. D66 wint een zetel en is even groot geworden als de VVD.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Slechts 11 zetels in Kamer: dieptepunt in peiling PvdA

 1. E.J. Bron zegt:

  NOG VEEL TE VEEL!!! 😆

  Like

 2. henk schroemges zegt:

  Die 11 zetels is waarschijnlijk het harde partijkader plus hun allochtone achterban.
  Die van de VVD lopen allemaal naar de PVV.
  Ga zo door dan zal wellicht na Prinsesdag ook D66 en het CDA meer naar de PVV lopen.
  Uiteindelijk zullen toch ook de nu nog slapende Nederlanders wakker zijn geworden op hun voettocht naar de voedselbanken en eieren voor hun geld kiezen. Dus ook al zonder dagelijks zich te laten horen krijgt de PVV veel meelopers. Volhouden maar wel tot aan de volgende verkiezingen en dan massaal op de PVV stemmen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Kan zijn, kan zijn. Niets is zeker -’t is en blijft maar een de Hondt-peiling- maar onmogelijk is het zeker níet.
   Om te beginnen zullen wij na Prinsjesdag eens even goed van ons laten horen!

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   Als er nieuwe verkiezingen komen binnen nu en een half jaar zal voor het zover is de linkse propaganda machinerie weer op volle toeren gaan draaien. De bang makerij voor, de verguizing van en demonisering van alles wat riekt naar volkse vrijheid en populisme zal dan weer in volle omvang losbarsten. Geloof maar dat ze alles uit de kast zullen trekken want bij de volgende verkiezingen zal het gaan om erop of eronder voor links Nederland en alles dat hiervan profiteert. Ook weten we uit ervaring dat de het Nederlandse stemvee hoogst manipuleerbaar is en de beloften van links aan hun geslachtofferd kiesvolk zullen van het scherm afspatten.

   Like

 3. Henk.V zegt:

  De PvdA heeft een traditie hoog te houden in tijden van politieke neergang.Tegen de verkiezingstijd , wanneer de falende zittende leider de status van lijder heeft bereikt tovert men plotseling een meer aansprekende kandidaat uit de hoge hoed, waarop men de hoop vestigt.
  Deze tactiek werkt wel degelijk, tenminste in elk geval lang genoeg om de PvdA wat rianter over de verkiezingsstreek te helpen.
  Samson heeft zijn glans verloren en het gekrakeel over het persoonlijke leven van de man en zijn ”overheersende gedrag” in de fractie hebben zijn politieke houdbaarheidsdatum versneld ingekort.
  Het wachten is nu op de truc met de hoed, want vreemd genoeg, ondanks haar schadelijk , volksonvriendelijk gebleken gedrag -als het om het eigen volk gaat!- roept de naam PvdA telkens weer bij veel kiezers kennelijk nog gevoelens van verlangen naar betere tijden op.
  Ik denk dat er zich inmiddels twee konijnen stilletjes in de coulissen gereed houden: Lodewijk Asscher en Wouter Bos.
  De kracht van het ”Wouter effect” kennen we, maar ook Lodewijk heeft charmante trekjes en net als destijds Marx Rutte zullen zij de Nederlandse belangen in de EU krachtig verdedigen.O ja, vast en zeker.

  We wachten daarom af wie van de twee ”Kiekeboe!” gaat roepen.
  En het rode volkje huppelt daarna weer welgemoed en politiek vast op koers richting stemlokaal en draagt weer steentjes bij tot de verdere afbraak van ons land.
  Je kunt er donder op zeggen!

  Ik hoop toch zo dat ik ONGELIJK krijg!.

  Like

 4. Natuurlijk is dat goed nieuws maar mijn enthousiasme wordt flink getemperd door de (virtuele)winst van D’66.
  Blaaskaak Alexander P. zit nu nog met 12 leeghoofden in de 2e Kamer, maar volgens de peling zouden dat 19 leeghoofden worden.
  Kennelijk gaan er toch strategische stemmers van de vorige verkiezingen nu naar D’66 waardoor een mens zich gaat afvragen wat er zich in de hoofden van die mensen afspeelt.

  Like

 5. Cathja zegt:

  De PvdA mag nog veel meer zetels verliezen. Elf zijn er nog steeds teveel. Helaas heeft D66 er ook weer een zetel bij; dat had er één minder moeten zijn! D66 is veel te pro-Europa.
  Wilders ster rijst langzaam, maar zeker. Laten we hopen dat dit zo blijft. Hopelijk worden veel mensen zich ervan bewust dat het zeer belangrijk is dat Wilders zoveel mogelijk stemmen krijgt, zodat er een politieke aardverschuiving kan plaatsvinden, t.z.t.!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  PvdA, slechts 11 zetels in Kamer, een partij die zover weg zink in de peilingen heeft geen recht meer om verder te regeren !!!!!!

  Like

 7. luckybee zegt:

  Het zijn Turken die de D66 versterken.Een Nederlands patriot zal nooit lid worden van de D66.Turken partij.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Luckybee: 15.25. uur. Demonen 666 (D66) is inderdaad een Turkse partij geworden. Alexander P, “kereltje Pechtdrol”, ontkent met deze verraderspartij de Armeense Genocide! Stom kiezersvolk die daar nog op stemmen. Trouwens willen we echt van de EUSSR af, dan komt ALLEEN de PVV in aanmerking om op te stemmen. De rest is gewoon Eurofiel. Maar ik ben benieuwd of de “grote massa kiezers”, nu WEL WAKKER IS GEWORDEN!

   Like

 8. bobzelf zegt:

  GROTE VRIENDEN EN MEDE MALLOTEN OP DEZE SITE !!!
  blijven stoken , blijven stoken , blijven stoken , blijven stoken !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  en nogmaals , stuur als U uw reactie op deze site zet , hem gelijk door naar alle
  politieke partijen !!!!!!!!
  heerlijk om te doen , ik moet altijd heel hard lachen , als de VVD dan reageert met :
  Dank u wel voor uw reactie !!!!! whahahahaha
  en na die 5 minuten meer werk , een lekker bakkie pleur of een kleine neut er achter aan.
  HEERLIJK , HEERLIJK !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s