Laat Syriërs het zelf oplossen

Screenshot_43

Afgelopen week bekeek ik twee documentaires over de strijd in Afghanistan tegen de Taliban. ’Restrepo’ en ’The battle for Marjah’ laten zien hoe Amerikaanse soldaten hun leven wagen om de wensen van politici uit te voeren. De soldaten falen. Niet omdat ze geen moed hebben, niet omdat ze slecht bewapend of getraind zijn, nee, ze falen omdat de wensen van de politici niets anders dan illusies zijn.

Sinds 2011 heb ik ontelbare uren doorgebracht met de islam. Ik heb vele malen de Koran gelezen en ik heb me uitputtend verdiept in de overlevingsmodellen van tribale samenlevingen, in de geschiedenis van de Arabische landen, in de sjiitische revolutie in Iran, in de opkomst van de Palestijnse slachtoffercult, in zo ongeveer alles wat ik nodig had om de collectieve waanzin te begrijpen die al eeuwenlang de Arabische en islamitische volken beheerst – en het zien van die twee documentaires was de druppel die de emmer deed overlopen.

Ik twijfel in toenemende mate aan de kans dat de mensen die in het in chaos verkerende huis van de Profeet leven, een beschaafde, moderne samenleving kunnen opbouwen. Na het zien van die documentaires dacht ik: laat de Syrische etnische en religieuze conflicten aan de Syriërs over, laat de Afghanen in hun eigen verlaten achterlijkheid wentelen. Het is genoeg geweest. We moeten onze handen aftrekken van de conflicten die Arabieren en moslims onderling uitvechten.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Laat Syriërs het zelf oplossen

 1. Latraviata zegt:

  Precies! Het zijn dezelfde argumenten die ik heb tegen ingrijpen in Syrië of elk ander islamitsich land. Leon verwoordt het eloquenter.

  Like

 2. Jean zegt:

  Dat zeggen we al maanden, jaren.
  Syriërs moeten het zichzelf oplossen, wij westerlingen hebben daar niets verloren, soldaten die naar die moordkuilen gestuurd worden moeten dat weigeren en die opdrachtgevers zelf naar ginder te sturen.
  Ik zie het al, E.T. met zijn directe meeloopster dat kutwijf Ashton dadelijk gevolgd door schijnheilige Barbarosso en die kampfuhrer Schulz, G de la Tourette, Deklucht, Rutte en uiteraard Napoleonnetje uit Frankrijk en consoorten, de oorlog zal snel ‘verleden tijd’ zijn.
  Man man man wat een zootje is ons Europa aan ’t vernietigen, en maar moslims meer toelaten i.p.v. te starten met die uit te drijven want met die smeerlapperij halen ze het paard van Troye binnen.
  Zou het onbekwaamheid of lafheid betreffen? ik gok op het laatste.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  STOPPEN zegt Leon de Winter.
  Zo is het. Hij maakt heel erg duidelijk dat islam en onze westerse beschaafde samenleving NOOIT EN TE NIMMER samen zullen kunnen gaan.
  Moslims, d.w.z. belijdende moslims en geen ‘TAQYYA-belijdende moslims, horen niet in de moderne wereld. Velen van ons zijn nog steeds stekeblind en denken in termen van verdraagzaamheid en vergaande tolerantie.
  In de West-Europese landen beginnen steeds meer landen het licht te zien. Erdogan heeft heel duidelijk gezegd dat er geen gematigde moslims bestaan. Een moslim is een moslim en ze zijn allen gehouden aan de jihad te deel te nemen.
  Een zogenaamd gematigde moslim in Nederland is uitwisselbaar met de moslim-rebel in Syrië die een regeringssoldaat executeert of een christen vermoordt of zelfs een orgaan uit het lijk van een vermoorde tegenstander snijdt er een hap van neemt. We hoeven er slechts op te wachten tot hij, die vredelievende moslim in Nederland, in actie komt.
  De islam-wereld en de westerse wereld dienen van elkaar gescheiden te worden. Kunnen wij de islamwereld isoleren? Nee, daar zijn we absoluut niet toe in staat. Dat gebied is te groot en daar zijn we ook niet sterk genoeg voor. De enige oplossing is dat wij ons land, onze samenleving isoleren. De grenzen dicht, de MOSKEEN – HAATBUNKERS – SLUITEN EN AFBREKEN !!, moslims die Mo als hun leidsman zien en de koran als hun instructieboek hanteren, mogen zich voegen bij hun soortgenoten in het barbaarse Midden-Oosten.
  Een dergelijke harde maar realistische opstelling dienen wij onszelf aan te meten. Met minder kunnen we niet tevreden zijn.

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   correctie:
   In de West-Europese landen beginnen steeds meer MENSEN het licht te zien.

   Like

  • Martha N zegt:

   Martha N

   Mee eens M.A.L.Sion.

   Wij wel maar maar nu de gemakzuchtige Nederlander op de been krijgen om daad werkelijk zijn/haar stem te laten horen.
   We hebben genoeg van oorlog voeren in andere landen, laat ze elkaar maar afmaken (tja hard he). Onze regeringsleiders (aangezweept door Obama en de EU, de eersten in ruil voor een vette baan) hebben ons aan de rand van een vierde wereldoorlog gebracht door hun stompzinnige gedrag. Dat niet alleen, ook aan de rand van een financiële afgrond.

   Er is 1 kans nu, misschien een laatste en wel op 21 september, om daadwerkelijk te protesteren!

   De PvdA staat lager dan ooit, de VVD is ook een deel van zijn veren kwijt. Op naar den Haag, protesteren samen met Wilders! Zodat de lachende Rutgers en de voze Diederik met de staart tussen de benen wegdruipen en hun partijen samen nog geen twee zetels meer halen.

   Mensen laat je stem zien EN horen: WIJ willen dit NIET!
   GEEN moslims meer erbij, geen enkele! Vol is VOL!
   Soldaten NIET meer hun leven laten geven voor deze waardeloze moordenaars.

   Like

 4. Jade zegt:

  Wie moeten we toch bedanken voor deze chaos?
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P1289

  Like

 5. luckybee zegt:

  Helemaal mee eens.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Zoals ik (voor mijn gevoel) al gedurende duizenden jaren zeg:
  1) De islam is onhervormbaar en kan alleen als geheel bij het oud vuil gezet worden.
  2) Als je een moslimland wilt hervormen moet je de helft van de mannelijk bevolking uitroeien en er 100 jaar met een enorme troepenmacht aanwezig blijven om de heropvoeding te bewerkstelligen.
  3) Dat gaat niet en je moet ze dus aan hun lot overlaten en een klassieke containment-politiek voeren.
  4) Je moet onmiddellijk ophouden met moslims naar het westen te importeren.

  Like

 7. John zegt:

  Ja maar, het (aard)gas dan?
  Daar is het toch allemaal om begonnen.
  Dat ‘democratie en vrede brengen’ is toch allemaal een voorwendsel.

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  Eens met voorgaande reacties! We hebben er NIETS te zoeken, door daar in te grijpen in Syrië, zullen we de problemen in ons land, en in de rest van de wereld NIET OPLOSSEN. De NEGER,MOSLIM en VERRADER OBAMA, laat deze oorlog uitbreken om geheel andere redenen dan humaniteit. Daar veegt die ploert zijn reet aan af. HET GAAT OM DE BELANGEN VAN MACHT, GAS,OLIE,INVLOED VOOR BILDERBERG en de NWO!! O ja, en voor mij mogen alle MOSLIMS. die zich NIET willen aanpassen aan ONZE DEMOCRATIE VERTREKKEN, HEEL GRAAG ZELFS!!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   Lees net op http://www.pow.ned nl dat kip Kerry, leugenaar en pinokkio van de joe naait us steets, wil hebben dat Assad de gifgasvoorraad afgeeft aan de joe-naait – us-steets (usa). Dan zouden de Amerikanen niet aanvallen. Maar dat is gewoon een truc van kip Kerry, de vollidioot en leugenaar, net zo een geintje wat Bush flikte ten aanzien van Irak. Irak zou massa vernietigingswapens hebben gehad, maar deze zijn NOOIT GEVONDEN. De Amerikanen gaan bombarderen, Obama heeft SCHIJT aan de WAARHEID! Alles voor de BILDERBERG KLIEK en de NWO!!

   Like

 9. angela zegt:

  Misschien is het goed voor Leon om ook de bijbel eens te lezen
  Hoe wij precies alles moeten interpreteren blijft een vraag ,maar Jesaja 19 vermeld wel
  23 Te dien dage zal er een heerbaan wezen van Egypte naar Assur, en Assur zal in Egypte komen en Egypte in Assur, en Egypte zal met Assur (de HERE) dienen. 24 Te dien dage zal Israël de derde zijn naast Egypte en Assur, een zegen in het midden der aarde, 25 omdat de HERE der heerscharen het gezegend heeft met de woorden: Gezegend zij mijn volk Egypte en het werk mijner handen, Assur, en mijn erfdeel Israël.
  Overal waar de God van Israel werkt zie je een vreselijke tegenstand, maar Hij heeft deze beloftes gegeven voor Egypte en Syrie.
  En als ik het goed begrepen heb ligt het stuk asfalt voor deze heerbaan in Israel al aangelegd

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  “De soldaten falen. Niet omdat ze geen moed hebben, niet omdat ze slecht bewapend of getraind zijn, nee, ze falen omdat de wensen van de politici niets anders dan illusies zijn.”
  En als al ’n militair (Staff Sgt Robert Bales) na vele uitzendingen in die psychiatrische ingerichte landen na alcohol en medicijn gebruik volstrekt flipt volgt levenslang:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-23804782
  Geen pers, ook in NL, vermeldt zijn vele uitzendingen en psychische belasting. Dat kunt u hier lezen:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Bales
  Overigens verdedig ik zeker zijn daad niet, maar wel dat de overheid zijn militairen voor een nodeloze zaak opoffert!

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Het schijnt maar niet tot die botte koppen van politici door te dringen dat het in moslimlanden onmogelijk is om een democratie te vestigen. Ze zijn opgegroeid met haat, vernietiging en zelfvernietiging, ze willen niets liever dan het westen vernietigen. Laat ze verrotten in hun zandbak.
  Stuur ze allemaal weer terug en bemoei je er niet mee, laat die landen het zelf maar uitzoeken.

  Like

 12. Dr. Kwast zegt:

  SIon.
  Wij blijven hier, Probeer daar maar een tegen antwoord op te vinden. Links vecht zich dood. Dan hebben ze helemaal geen stemmers meer.

  Like

 13. Wachteres zegt:

  Een reactie uit GB:

  Een goed artikel, maar mijn standpunt is nogal verhard.

  De schrijver geeft teveel krediet aan de regering, die zogenaamd graag wat goeds wil doen maar de complicaties niet begrijpt.

  Veel mensen zien nu wel dat er hier twee godsdienstige stromingen aan het werk zijn.

  Kerry en Hague mogen graag over ‘democratie’ en ‘dictators’ praten. Van het begin af aan hebben Kerry en Hague steun toegezegd aan de kant van de de sunni rebellen, vanaf het prille begin hebben ze het al gehad over het bewapenen van deze club.
  (Een gigantisch gebrek aan publieke steun is het enige wat hen gestopt heeft).

  Nu hebben ze het over ”geen oorlog voeren”, over hele kleine precies geplaatste bommen/raketten. Nauwelijks genoeg om invloed te hebben op de politieke toekomst van Syrie.

  Waar is hun verontwaardiging over sunnies die half ontklede regeringstroepen doodschieten, het hart uit de borst van gevangenen snijden en over Christelijke dorpen, die onder Assad in relatieve vrede hebben geleefd en die nu worden uitgeroeid door de brengers van democratie?? Waarom worden criminele handelingen van de andere kant genegeerd?

  De vorige oorlogen (Irak en Afghanistan) hebben al laten zien dat ”betrouwbare bronnen” hebben gelogen om politieke en religieuze redenen, dus betekent ”Ich habe es nicht gewusst ” hier dat deze politici of gigantisch stom en daarom gevaarlijk zijn .Of ze hebben willens en wetens een andere agenda.

  De vorige oorlog heeft ook laten zien dat inlichtingen die naar de regering stromen ook gemanipuleerd worden, iemand die binnen het leger vragen stelt, wordt vervangen en als twijfelaar afgebeeld; Helaas niet in het bezit van kloten die groot genoeg zijn om het ruimere beeld te zien.

  In Egypte zien we dat het leger, door mensen die intolerant zijn en graag de middeleeuwen terugbrengen de mond te snoeren, op de lange termijn meer democratie, stabiliteit en welvaart brengen dan Obama’s broeders ooit zouden doen.

  In Europa zien we dat intolerante mensen, die een op geloof gebaseerde regering willen hebben waar vrouwen en ongelovigen derderangs burgers zijn, tijdelijk het demonstreren en gezeur over de sharia stoppen om even wat wapentraining op te doen in Syrië.

  Is het een rotzooi in Syrië? Absoluut. Zijn we blij met Assad, Iran en de Hezbollah ? Absoluut niet. Maar er was relatief gezien meer rust in het gebied voordat deze democratiebrengers hun kop omhoog staken

  Afgezien van het gebrek aan bewijs dat Assad verantwoordelijk is voor chemisch gas (misschien); er is genoeg bewijs dat de andere kant ook misdaden pleegt en wie heeft gezegd dat die genegeerd mogen worden?

  Er is een erge manipulatie aan de gang, termen als ‘dictator’ en ‘democratie’ worden gebruikt om een simpel beeld te schilderen.

  Veel mensen zien nu wat er aan de hand is; de tijd om politici nog krediet te geven als ‘goed bedoelend maar stom’ is voorbij.

  Als ze echt zo stom zijn moeten ze een miljoen mijl van regeren wegblijven. Als ze om handels- of andere economische redenen sunni extremisten steunen, moeten ze ook lichtjaren van regeren wegblijven.

  Like

 14. Tom Hendrix. zegt:

  @Wachteres: 17.23. uur. Respect voor je goede reactie Wachteres. Maar er speelt nog een zeer groot belang mee, namelijk het belang van de BILDERBERGMAFFIA/NWO. OBAMA is deel van een groot complot, om de hele wereldbevolking te decimeren, hierover zijn vele artikelen geschreven op Xander Nieuws. Het gaat ook om een gaspijpleiding, en om de dollar in stand te houden. Dit gaat niet goed komen, OBAMA en het andere OORLOGSTUIG wil kostte wat het kost, bombardementen gaan uitvoeren, en weer zijn vele onschuldigen daar straks de dupe van.

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ Tom hendrix 18.20u.

   Het was niet mijn reactie, Tom. De reactie kwam uit GB. Maar ik zal het compliment doorgeven.

   Dat er veel meer achter het gedrag zit van onze westerse regeringen dan wij voor ogen hebben, is ongetwijfeld waar.

   Like

 15. Helena zegt:

  Rusland heeft aan Assad gevraagd om zijn gifgas voorraad over te dragen en onder internationaal toezicht te plaatsen. De Russen gebruiken tenminste hun verstand nog.
  Engeland en Duitsland en de VN vinden dit allen een goed plan. Alleen Kerry is niet zo enthousiast hij vindt “dat de wrede dictator met een historie aan leugens en gesjoemel met feiten niet kan worden vertrouwd als het om chemische wapens gaat (..)’, zette het ministerie uiteen.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/13828/Burgeroorlog-in-Syrie/article/detail/3506552/2013/09/09/Moskou-druk-op-Syrie-om-controle-chemische-wapens.dhtml

  Like

 16. Trucker zegt:

  Bah niet overdrijven met bildenbers en andere “machtige instellingen” die het lot van de wereld bebalen…de geschiedenis leert ons dat de mens oorlogszuchtig is en daaruit vloeit agressie uit voort en de laaste stap is oorlog tegen een ander land.
  Ik hoef al die bildenberg story’s niet, is goed voor in de bioscoop en is voor mij van hetzelfde kaliber als de complottheorieën rond Nine Eleven of de landing op de maan.
  De neanderthaler wist reeds wat oorlog was en lopen we het rijtje oorlogsvoerende heersers af zijn er weinig die BEWUST een oorlog begonnen zijn in functie van “het kapitaal” of andere FLAUWEKUL.
  Olie de drijffeer van mondiale oorlog ZEVER IN PAKSKES, geen islamiet voert oorlog gestuurd door wat voor bildenberg gedoe dan ook.
  Dit is wat ik de massahysterie heet of lemmingen gedoe die verdomde kuddegeest, een berichtje op het www en zovele jaren later praat eenieder ervover als het waarheid is.
  moslimbroeder HUSSEIN barack is een keniaan dus een zwarte islamiet en net als alle islamieten haat hij eenieder die niet als hij is.
  Om daar dan maar gelijk die bildenberg ZEVER (kan het niet genoeg herhalen) als motivatie aan te geven waarom hij het midden oosten in brand wil steken…tja wat baten kaars en bril als de uil…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s