Syrië begroet Russisch voorstel om zijn chemische wapens onder internationale controle te plaatsen

Screenshot_63

Muallim (links) en Lavrov 

Damascus zou het Russische voorstel om de controle van zijn chemische wapens aan de internationale gemeenschap over te laten, begroeten, verklaarde de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid al-Muallim in een reactie op de verklaring van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov na een ontmoeting van de beide mannen in de Russische hoofdstad.

“De Syrische republiek begroet het Russische initiatief tegen de achtergrond van de zorg van de Syrische regering om het leven van onze burgers en de veiligheid van ons land”, zei de Syrische minister van Buitenlandse Zaken in antwoord op de verklaring van zijn Russische collega.

“We roepen de Syrische regering ertoe op om niet alleen in te stemmen met het plaatsen van haar chemische wapens onder internationale controle, maar ook met hun latere vernietiging, om daarna toe te treden tot de internationale conventie over chemische wapens”, had de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov daarvoor verklaard.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon had ertoe opgeroepen maatregelen te nemen om de veilige opslag en latere vernietiging van het Syrische arsenaal van chemische wapens mogelijk te maken. “Ik ben er van overtuigd dat de internationale gemeenschap spoedig stappen zal ondernemen om te garanderen de voorraden chemische wapens op veilige plaatsen opgeslagen en later vernietigd worden”, zei Ban Ki-moon.

Groot-Brittannië reageerde op de Russisch-Syrische gesprekken met de opmerking dat het voorstel om de chemische wapens onder internationale controle te plaatsen niet als “afleidingsmanoeuvre” zou moeten worden ingezet.

“Als Syrië daadwerkelijk zijn chemische wapens onder internationale controle zou plaatsen, zou dit zeer zeker een belangrijke stap voorwaarts zijn”, verklaarde de Britse minister-president tegenover het Lagerhuis. “Maar we moeten terughoudend zijn en zeker weten dat het niet om een afleidingstactiek gaat om in de discussie de aandacht te vestigen op andere dingen dan waarover nu beslissingen genomen moeten worden.”

Tegelijkertijd benadrukte Cameron echter dat het conflict in Syrië alleen “politiek” opgelost zou kunnen worden. De enige manier om het conflict in Syrië te beëindigen, ziet de minister-president in een vreedzame, politiek oplossing, waardoor Syrië daarna ook stabiliteit en democratie zou verkrijgen.

Bron:

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/redaktion/syrien-begruesst-russischen-vorschlag-seine-chemiewaffen-internationaler-kontrolle-zu-unterstellen.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Obama, Rusland, Syrië, VS, Westen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Syrië begroet Russisch voorstel om zijn chemische wapens onder internationale controle te plaatsen

 1. bobzelf zegt:

  Goh , die Cameron ( wat een lul )
  eerst wilde hij dagen geleden al de boel bombarderen , neerschieten , aanvallen , afmaken
  doodschieten , innemen , en wat je nog meer met een land kan doen !
  Dan wordt de lul terug gefloten , door zijn eigen regering en tot mijn grote verbazing :: !!
  IS NU DE LEUS !!!! :
  Dat het probleem alleen politiek opgelost kan worden , met een vreedzame politieke oplossing ,waardoor MEER stabiliteit en DEMOCRATIE !!!
  WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
  Democratie in deze landen , deze brandhaard , die komt er nooit !!!

  LAAT ZE TOCH GEWOON EEN JAARTJE OF 2 ELKAAR AFMAKEN , STRAKS STERVEN WE WEER HIER VAN IDIOTEN MET EEN BOMGORDEL , DIE EFFE WAT OPKOMEN BLAZEN , OMDAT WIJ ONS ER MEE MOESTEN BEMOEIEN !!!

  DUS STEL IK VOOR : want wie ben ik , tenslotte , ze gaan toch , dus

  NEEM AL DIE CHEMISCHE WAPENS IN !! EN SLA ZE OP SAMEN !!! , DAAR WAAR AL DIE ATOOMBOMMEN EN CHEMISCHE WAPENS INCLUSIEF DIE GEVAARLIJKE RAKETTEN VAN SADDAM HOESSEIN GEVONDEN ZIJN !!!

  WEET U NOG WEL !!! , we moeten de oorlog in , gloeiende , gloeiende , gloeiende ,
  ER IS G.V.D. NOG GEEN ROTJE , DAN WEL EEN ZEVENKLAPPER GEVONDEN !

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Onder controle plaatsen? In een islamitisch wespennest..???
  Hoe geschift moet je zijn om een dergelijk voorstel goed te keuren?
  Laat ’t zooitje mekaar maar afmaken, hoeft Obama ook niet in te grijpen.
  Trouwens, waar heb ik ’t over? Is het de bedoeling dat de USA iedere
  keer voor wereld-politieagentje gaat spelen?
  Zouden ze dat ook doen als hier onlusten uitbreken vanwege het gekloot
  van Rutte en consorten..???

  Like

 3. Republikein zegt:

  Ik wacht nog steeds op “bewijs”. Jullie ook?

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Hoe langer hij aanblijft, hoe meer ik Cameron begin te verachten als een oetlul: te slim om een leugen te verkondigen, te dom om de waarheid te verkondigen.

  Like

 5. Helena zegt:

  Kerry had al eerder zoiets geopperd (nou ja, overdragen aan USA in zijn geval dan), maar er gelijk bijgezegd dat hij dat niet serieus bedoelde want hij vond “dat de wrede dictator met een historie aan leugens en gesjoemel met feiten niet kan worden vertrouwd als het om chemische wapens gaat (..)’.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/13828/Burgeroorlog-in-Syrie/article/detail/3506552/2013/09/09/Moskou-druk-op-Syrie-om-controle-chemische-wapens.dhtml

  Werkelijk de enigen met gezond verstand in deze hele zaak zijn de Russen.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  @Helena: 22.05. uur. Helena je zegt: “Werkelijk de enigen met gezond verstand in deze hele zaak zijn de Russen”. Dat ben ik geheel met je eens Helena.

  Like

 7. Helena zegt:

  Even naar het verleden. Obama in 2007. Hij zegt het echt. No amount of live can resolve the political disagreement that lies at the heart of some ones civil war. (viedeo in het artikel)
  http://www.ijreview.com/2013/09/77955-flashback-2007-obama-opposes-military-intervention-foreign-civil-wars/?utm

  Like

 8. D. G. Neree zegt:

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Neveneffect van de ellende in Syrië: Tsja, dat geeft inderdaad spanningen, nietwaar Lilianne Ploumen? En dat gaat ons geheid weer wagonladingen euries kosten die we gvd HIER veel harder nodig hebben. Doe eens een snoepreisje naar de Saudi’s en ga die jurkendragers daar ’s aan de ingepakte kop zeuren om geld: ze barsten ervan daro…
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21877104/__Ploumen__Libanon_kraakt_in_z_n_voegen__.html

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  De enige manier om het conflict in Syrië te beëindigen, ziet de minister-president in een vreedzame, politiek oplossing, waardoor Syrië daarna ook stabiliteit en democratie zou verkrijgen.

  Ze blijven het maar herhalen. Tot je er doodziek van wordt. Ik vraag me geregeld af, geloven ze dit ook echt of is het alleen maar geuit voor de broodnodige politieke consensus. De enige perioden waarin in islamitische gebieden sprake was van enige stabiliteit was tijdens het kalifaat en tijdens de koloniale bezettingen. Daarna alleen maar diepe ellende in het kwadraat. Wat we dan ook alleen kunnen is de islam haar eigen ellende gunnen. Laat ze hun gebieden inrichten zoals ze dat zelf willen en richt al je energie op de bescherming van onze eigen seculiere traditie en onze eigen grenzen. Maar alvorens we onze grenzen gaan beschermen zullen we eerst alle overbodige islamitische uitingen uit ons straatbeeld moeten verwijderen en alles wat maar een beetje ruikt naar moslim fundamentalisme per acuut verwijderen uit Europa.

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  @guusvelraeds: 23.58. uur, op 9/9. Je hebt het precies gezegd zoals het is Guus. We dienen weg te blijven uit Syrië en alle moslimlanden. Niet mee bemoeien, dat dient ons credo in deze te zijn!
  En wat de moslims hier betreft, bevorder de REMIGRATIE van al deze mensen, nu het nog kan. Maar Guus, we zullen eerst de RODEN-Socialisten weg moeten krijgen uit het landsbestuur, zij zijn de 5e colonne der ISLAMIETEN!

  Like

 12. Trucker zegt:

  Dit zal moslimbroeder HUSSEIN barack niet prettig vinden, de Russen bemiddelen en ziet de lont die hij wil aansteken als uitgedoofd worden.
  Ik zou een tevreden mens zijn indien hij naar zijn geboorteplaats (kenia) trekt en daar blijft tussen zijn islam(ieten) broeders.
  Voor Israël zou het een opluchting zijn (niet dat ze zich laten intimideren door een islamiet, zelfs éne die door BEDROG en vreemdelingen de verkiezingen heeft gewoonen) maar enkel dat de kinderen daar niet met een gasmasker naast hun bed moeten slapen omdat een moslimbroeder zijn moslimbroeders helpt die Christenen in het midden oosten vermoorden en alle Joden willen uitmoorden.
  @ Lucky9 cameron is een islamofiel en wordt genaaid door islam(ieten) en hij geniet er nog van ook en daarom de DRAKONISCHE maatregels die hij neemt tegen de English Defence League en zijn leider Tommy Robinson (die louter en alleen PREVENTIEF opgepakt) wordt door islamofiele politie in het islamofiele engeland.
  De politie pakt hem op en achter hun rug staan de islamieten in hun soepjurken en rechtoplopende vuilniszakken te zwaaien met borden “sharia in england/ islam will rule the world/ behead the infidels/ freedom go to hell” en nog meer van dat fraais.
  Ik weet nog goed eind ’70 begin ’80 ging ik meermaals naar Londen (als toerist) en toen was daar reeds een grote (pakistaanse) islamieten populatie, kan je nagaan vandaag de dag…MILJOENEN

  Like

 13. Trucker zegt:

  Kijken tot het einde…Pallywood op zijn best

  SYRIA, the new ‘Pallywood,’ where Muslims have made deceiving the Western media into a new art form

  The world was horrified when FSA ‘rebels’ posted this video of a child they alleged was mutilated by the Syrian Army. Make sure you watch it to the end.

  Like

 14. henk schroemges zegt:

  Wacht nog steeds op enig resultaat van die VN onderzoekers. Wel of geen chemische wapens.
  Wie het heeft gedaan wordt dan weer oninteressant. Kunnen ze zich nu weer allemaal uitsluitend op Israel richten.

  Like

 15. bigljohn zegt:

  Een hele hoop bla bla bla van de politiek, en een actie komt er toch niet. Hoeft van mij ook niet, om de alom bekende redenen. Het is net als met die moorden in sebrenica. Bla bla bla, en nog eens bla, met dit als resultaat, dat alles in de doofpot beland. Al is Nederland in deze wel zo gek om aan nabestaanden van vermoorde moslims van zins is schadevergoeding uit te betalen. Laat die moslims elkaar toch lekker uitmoorden in Syrie, het ging al net zo lekker. En wat die chemische wapens betreft, wie zegt ons dat deze niet ooit tegen ons ingezet gaan worden als het karwij in de Arabische wereld geklaard is. Dergelijke aanvallen ziin al ooit in de vrije wereld uitgeprobeerd, onder andere in Japan. De politiek moet eens niet zo zeikerig doen over Syrie, want ingewijden weten dat de rebellen de schuldigen waren en niet Assad. De Russen denken er hier genuanceerd over.

  Like

 16. Jean zegt:

  De wapenindustrie moet en zal draaien blijven, wie zit er in met zijn geld? Juist, de grootste smeerlappen onder de mensheid, de Bilderbergbende die eigenlijk feitelijk tot en met de laatste bloedcel uitgeroeid zou moeten worden, één verzameling misdadigers van de hoogste richel.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Filmpje tot het eind uitgekeken. Slachtoffermentaliteit( hier in de afgelopen 40 jaar door de linkse kerk aan moslim-infiltranten opgedrongen!!) met turbo.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s