Syrië-oorlog: ontvoerde Europeanen klagen over folteringen door Assad-tegenstanders

Screenshot_60

De Belgische schrijver Pierre Piccinin

De Belgische schrijver Pierre Piccinin en de Italiaanse journalist Domenico Quirico, die zondag na meerdere maanden gegijzeld te zijn in Syrië zijn vrijgekomen, werden naar eigen zeggen door de Syrische regimetegenstanders gefolterd, meldt het persbureau AFP.

Piccinin en Quirico waren in april via de Libanese grens Syrië binnengekomen en werden korte tijd later door regimetegenstanders ontvoerd. Na meerdere mislukte vluchtpogingen kwamen de beide mannen zondag – vermoedelijk tegen losgeld – vrij en werden met een Italiaans regeringsvliegtuig naar Rome gebracht.

“Ondanks folteringen, bedreigingen en geënsceneerde terechtstellingen voelen we ons goed”, deelde Piccinin aan de Belgische radiozender RTL mee. Volgens hem hebben de gijzelnemers tweemaal de executie van Quirico geënsceneerd.

In Syrië duren sinds maart 2011 de gevechten tussen het leger en gewapende regeringstegenstanders voort. Volgens VN-informatie zijn er bij de gevechten al tot 100.000 mensen, waaronder 7000 kinderen, om het leven gekomen. De oppositie, maar ook westerse landen, willen Assad dwingen om af te treden. Volgens de Syrische regering vecht het leger tegen uit het buitenland ondersteunde terroristen.

Volgens informatie van “Artsen zonder Grenzen” werden er in Syrië sinds het begin van het conflict 13 journalisten, o.a. uit Frankrijk, de VS en Italië ontvoerd.

Screenshot_61

De Italiaanse journalist Domenico Quirico

Bron:

http://de.rian.ru/politics/20130909/266843256.html

Auteur: Andreas Solaro

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Mensenrechten, Moslims, Rotzakken, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Syrië-oorlog: ontvoerde Europeanen klagen over folteringen door Assad-tegenstanders

 1. Ook Pierre bevestigde vanavond op de Belgische TV dat Assad niets te doen had met de chemische aanvallen. Hij had dat gehoord van de rebellen

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom dat hele Midden-Oosten + Turkije één groot kruitvat is.
  Zoek maar dekking als Obama en consorten besluiten hun snufferd daarin in te steken.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21876903/__Rellen_in_Istanbul__.html

  Like

 3. lucky9 zegt:

  De NSA censureert (op dit moment). Elke gemotiveerde commentaar wordt genadeloos gewist !!!

  Like

 4. Trucker zegt:

  @ lucky9 9 september 2013 om 22:02

  Waar wie en hoe

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Waar dan, Lucky9..????

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Ziedaar hoe lievvv, deze islamistische HAATJURKEN zijn. Maar de OPPERMOEFTI en LEUGENAAR OBAMA zal deze gore SCHOFTEN toch gaan helpen. Het is om te kotsen, de hypocrisie van de amerikaanse regering! En wij moeten de leugens van kip Kerry dan ook nog geloven, terwijl de gore rebellen het gifgas hebben gebruikt!!

  Like

  • Jean zegt:

   Tom,
   Die Kerry is nog gevaarlijker dan Goebbels, Himler en Hitler samen en dat waren al smeerlappen van de hoogste richel maar net onder die islambarbaren, iets erger én gevaarlijker én barbaarser bestaat niet meer.

   Like

 7. Tiny zegt:

  Ze hebben toegang tot iedere computer.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Tiny: 23.19. uur. Dus Tiny, betekent dat, dat we dus ons de mond moeten laten snoeren?
   Ik dacht het niet! Ik geloof U direct, en volgens mij luisteren ze ook massaal telefoons af. En geloof maar dat onze ROVERHEID dat allemaal goed keurt, hoor. Alles voor Bilderberg en de NWO!

   Like

 8. Napoleon Planta zegt:

  Dat moeten daar nogal taalwonders zijn bij de NSA ! De grote hoer van Babylon is er niets mee vergeleken ! 😀

  Like

 9. Jean zegt:

  Dat zal de schijnheilige Drievuldigheid in dat EU gedrocht niet graag horen, hun vriendjes die folteren!!Dat had E.T. niet verwacht toen hij met zakken belastinggeld afzakte naar de woestijn.
  Waarom kunnen ze die waardeloze onbetrouwbare tjeef niet ginder houden incl. zijn familie nepotisten? Die Portugees en die kampfuhrer kunnen daar nuttig zijn want hier zijn ze waardeloos en ongewenst.

  Like

 10. Jean zegt:

  Het grootste gevaar voor de wereldvrede en het grootste gevaar voor de westerse seculiere maatschappij is die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam genaamd.
  Laten we asap beginnen met ELKE moslim te verjagen uit onze westerse maatschappij want elke moslim is een gevaar voor vrede, dat volkje is totaal gek gemaakt door baardapen in stinkjurken die een ordinaire perverse pedofiel nalopen alsof die vuiligheid iets betekend.
  Verbod op die vuile troep is nu aan de orde en elke moslim die dat weigert binnen de 24u van het grondgebied flikkeren, wij willen geen verminkingen van kinderen, stenigen van vrouwen, ophangen van homo’s (wel van achterlijke barbaren) en een samenleving waarin idioten in stinkjurken mee bepalen hoe wij ons leven willen leiden, niet door een idioot uit mekka of uit rome, al die bullshit onderwerpen aan onze seculiere wetten vóór ze ook maar één woord mogen uitkramen.

  Like

 11. Sjun Demartelaere zegt:

  Je draaft door Jean. Niet elke moslim (betekent letterlijk: gelovige) praktiseert de leer en praktijken van de profeet der moslims. Je hebt er ook die hun eigen islam hebben gemaakt en die evenveel te duchten hebben van scherpslijpende islamiserende reformanten. Sommigen kwamen niet voor niets deze kant op, anderen hebben de ogen niet in de zak zitten en zijn intussen in staat te bedenken hoe het leven hier wordt als er geislamiseerd gaat worden.

  Zij hebben geen mes in de rug maar een uitnodiging tot uitspreken nodig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s