LEZING “TOLEREER GEEN INTOLERANTIE”

Screenshot_15

Professor Hans Jansen

De werkgroep “Tolereer geen Intolerantie” organiseert op zondag 13 oktober a.s. in Amersfoort een lezing door professor Hans Jansen over: “Wat wil de islam eigenlijk van mensen die geen moslim zijn?”

De islam stelt allerlei eisen aan moslims, zoals vasten en bidden, en nog wel wat meer, dat is algemeen bekend – maar wat eist de islam eigenlijk van diegene die geen moslim is? En hoe kan iemand die geen moslim is er achter komen wat de islam in theorie of in praktijk van hem eist? De islam leert dat de overstap van het christendom naar de islam maar een heel klein stapje is, dat zal wel zo zijn, maar waarom is het omgekeerde stapje dan strafbaar volgens de islamitische wet, de sharia?

Professor Hans Jansen is een Nederlandse Arabist, Islamoloog en columnist/publicist en tevens de auteur van diverse boeken over de islam. Over zijn levensloop en zijn geschreven boeken lees hier.

Zijn boek(en) is te koop voor en na de lezing, of te bestellen. Recensie van zijn laatste boek:  Op, op, ten strijde, Jeruzalem bevrijden!: het ware verhaal van de kruistochten. Lees hier

Hans Jansen heeft ook een eigen website:  www.arabistjansen.nl

Programma:

Inleiding: Talyah Coenraad, voorzitter ” Tolereer geen Intolerantie “.

Gastspreker & discussieleider: Hans Jansen  

De lezing duurt ongeveer anderhalf uur. Halverwege is er een pauze van 15 minuten.

Einde van de lezing: 10 minuten pauze, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen of gediscussieerd kan worden over de inhoud van de lezing.

Entree: € 7,50, inclusief 1 kopje koffie of thee.

Bar is open voor drankjes & snacks

Verplicht aanmelden !!! op: tolereergeenintolerantie@gmail.com

Locatie en adres:

Wijkcentrum Het Klokhuis

Weberstraat 2

3816 VC Amersfoort

Deur open en aanvang:

Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom.

Aanvang lezing 14.00 uur

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:

Ya’akov Siepman:  yaakov.siepman@live.nl   

Routebeschrijving:

Openbaar vervoer:

Bus vanaf het treinstation Amersfoort lijn 8, uitstappen halte Terpplein.

Wij hopen u daar te zien,

Met vriendelijke groet,

Ya’akov Siepman

Namens de werkgroep “Tolereer geen Intolerantie“.

Screenshot_14

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op LEZING “TOLEREER GEEN INTOLERANTIE”

 1. vanhetgoor zegt:

  Alles lief en aardig maar het moet maar een afgelopen zijn met begrip voor de islam. Vele boeken van Prof. Hans Jansen heb ik gelezen en ik kan niets anders zeggen dan dat deze man goed geïnformeerd is. Een lange tijd heb ik mij geïnteresseerd voor de idioterie van de islam. In de loop der jaren heb ik pakweg 40.000 filmpjes, foto’s, citaten, boeken en tekstfragmenten verzameld en zo onderhand weet ik het wel. De islam is geen geloof maar het is een vorm van misdaad!

  Overal ter wereld zijn er de zelfde uitkomsten, de zelfde resultaten en de gevolgen van de aanwezigheid van moslims is overal gelijk. Overal komt ellende, overal komt onrecht en tiert de misdaad. De oorzaken en de gevolgen zijn mij duidelijk.

  En ik zou in deze context graag iets uit de bijbel willen aanhalen. De rijke man wordt gepijnigd in de hel als resultaat van zijn zondige leven, hij vraagt aan God of hij Lazarus kan sturen naar zijn broers, opdat zijn broers niet gestraft zullen worden voor hun zonden. Dan antwoord God met de boodschap dat de broers van de rijke dwaas de profeten hebben en de boeken, en als zij die zaken niet geloven dan wordt ook iemand die uit de doden opstaat niet gelooft.

  Wat ik hiermee wil zeggen is het volgende, iedereen kan de krant lezen en ziet Opsporing Verzocht, iedereen weet van het onrecht dat door de islam wordt gepropageerd. Zelfs een blinde kan zien dat het fout af zal lopen met de wereld als de islam door blijft gaan. Het is nu niet meer de tijd om tot meer begrip voor de islam te komen, het is nu tijd om de islam op te heffen. De islam is een vorm van misdaad die dient te worden bestreden. Het wordt tijd dat wij in actie komen tegen het onrecht dat islam heet.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  De vraag in ROOD: de islam an sich kan NIKS!!! De islam is slechts een stelsel van gedachten, ronddwalend in 2,1 miljard geschifte koppen en dat al sedert meer dan 1400 jaar.
  Deze wereld heeft dus tijd genoeg gehad om dat rottende kadaver* aan te pakken.
  Benieuwd wat deze wereld de komende 1400 jaar gaat doen…
  De islam-aanhangers zijn het probleem, die willen alles wat niet-moslim is het liefst gisteren over
  de kling gejaagd hebben.
  *klik op de knop links naast contact en lees op pag.1 Mustafa Kemal Atatürk.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Wie zijn het die intollerant, zijn?.Nazi’s, Socialisten,(Marxisten) Jacobijners, de voorlopers van de vrije demokraten, en Moslims.Er blijf dus alleen een over die wel tollerantie tot zijn leer,bij hoort. dat is de leer van Jezus Christus.Matheus 20 De Zonen van Zebedeus, vers 20-28.

  Like

 4. henk schroemges zegt:

  Het altijd en eeuwig dreigen van geweld en het daadwerkelijk toepassen van dat geweld door de (extreme) moslims; heeft kennelijk nagenoeg alle regeringen overal ter wereld zoveel angst ingeboezemt, dat die regeringen altijd blijven wegkijken en al dat onrecht en criminaal gedoe van die moslims blijven goedpraten of bagettalliseren.
  Dus stem niet op al die politiek correcte en angstige landverraderlijke partijen maar op die partij die hier volop tegen ingaat en dat is in NL de PVV. Dus eerst die angsthazen kalt stellen en dan de zaak oplossen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s