Europees Parlement: 16 miljoen euro belastinggeld voor systeembehoud

Screenshot_45

De verkiezingsslogan op het parlementsgebouw in Straatsburg

De Europese belastingbetaler moet 16 miljoen euro bij elkaar schrapen om Martin Schulz en zijn collega´s in de verkiezingsstrijd betreffende de nieuwe president van de Europese Commissie te ondersteunen. Het gaat niet om democratie, maar om een machtsstrijd.

Volgend jaar zijn er in de EU aantrekkelijke nieuwe functies te vergeven. De president van de Europese Commissie wordt nieuw gekozen. De Duitser Martin Schulz heeft zichzelf bovenaan gezet.

Anders dan vroeger, toen de regeringschefs bepaald hebben wie de president van de Europese Commissie werd, kan het Europees Parlement in de toekomst een belangrijk woordje meespreken.

Want voor het eerst treedt de modus uit het Verdrag van Lissabon van eind 2009 in werking. In Artikel 17, alinea 7 staat:

“De Europese Raad stelt het Europees Parlement na dienovereenkomstige consultaties met gekwalificeerde meerderheid een kandidaat voor de functie van president van de Europese Commissie voor; daarbij houdt hij rekening met het resultaat van de verkiezingen voor het Europees Parlement. Het Europees Parlement kiest deze kandidaat met meerderheid van zijn leden.”

Op dit moment zijn de 765 afgevaardigden verdeeld over zeven fracties. Behalve de christendemocraten (275 zetels) en de sociaaldemocraten (195 zetels) zijn er nog vijf kleinere fracties en 20 afgevaardigden zonder fractie. Hoe meer partijen de sprong naar het parlement lukt, des te moeilijker wordt het voor een door de gevestigde partijen bepaalde kandidaat.

Om te garanderen dat de kandidaat werkelijk uit de kring van systeemgetrouwen komt, is het voor die partijen belangrijk dat de opkomst bij de Europese verkiezingen niet te laag wordt. Dit zou de kleine partijen sterker maken – en deze zouden gedoodverfde favorieten zoals Martin Schulz wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Om dit te verhinderen, doet het Europees Parlement een flinke greep in de zakken van de belastingbetaler. 16 miljoen euro voor een verdedigingsslag.

Deze week is de EU namelijk een campagne gestart, waarmee zij de burgers van Europa ertoe oproept om zich massaal als slachtvee naar de slachtbank te laten leiden om met enthousiasme mee te doen aan de EU-verkiezingen volgend jaar mei.

De verdedigingsslag, die 16 miljoen euro zal kosten, is een reactie op een verontrustende peiling van de afgelopen weken. Volgens deze peiling denkt minder dan 40% van de Europeanen dat hun stem in de EU telt.

De EU vreest dat de crisis en een lage verkiezingsopkomst de kleine partijen in de kaart zouden kunnen spelen. Tijdens de laatste Europese verkiezingen in het jaar 2009 nam maar 42% van de stemgerechtigden deel.

Als de verkiezingsopkomst verder daalt, dan zou dat heel slecht zijn voor de gevestigde partijen. De verkiezing van de president van de Europese commissie zou dan een echte democratische gebeurtenis va-banque spel kunnen worden. en dat willen de partijen en Martin Schulz natuurlijk niet.

Daarom doen ze een greep in de belastingpot, zodat alles bij het oude blijft.

“We hebben een sterke boodschap: maakt u gebruik van uw recht om te stemmen!”, citeert EUobserver de Griekse socialiste Anni Podimata. De enige mogelijkheid om de beslissingen in de EU te legitimeren en te beïnvloeden, zou het Europees Parlement zijn.

De campagne moet uit vier fasen bestaan. In de eerste fase worden de legislatieve bevoegdheden van de EU-afgevaardigden uitgelegd. In de tweede fase, die begint in oktober, zijn “interactieve events” in Europese steden gepland, die zich toespitsen op belangrijke thema´s zoals arbeidsplaatsen en de economie.

De derde fase met de slogan “Actie. Reactie. Impact” zal in februari starten. De bedoeling daarachter zou zijn: “Gaat u stemmen!”, zei de Oostenrijkse EU-afgevaardigde Othmar Karas. “We beschouwen het als een verplichting om uit te leggen waarom uw stem belangrijk is.”

De vierde en laatste fase zal pas na de Europese verkiezingen van 22 tot 25 mei plaatsvinden. Daarin worden de burgers over de verkiezing van hun nieuwe president van de Europese Commissie geïnformeerd.

“In Europa heeft iedere mening een faire kans. Wat u bezighoudt, bepaalt de besluiten van het Europees Parlement. U hebt de macht om te beslissen”, wordt er in de video van de campagne gezegd.

Een andere video zegt: “Deze keer is het anders.”

De ironie van het verhaal: als het de gevestigde partijen niet lukt om de burgers van Europa te mobiliseren, zou deze slogan zelfs kunnen kloppen.

Maar heel anders dan Schulz & Co het graag zouden hebben.

Video “Actie. Reactie. Impact”:

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/12/eu-parlament-16-millionen-euro-aus-steuermitteln-zur-system-erhaltung/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, dictatuur, Elite, Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

11 reacties op Europees Parlement: 16 miljoen euro belastinggeld voor systeembehoud

 1. Republikein zegt:

  Nog geen 1 euro per medelander, da s nie veul. Ik ga zeker stemmen ( 2x, want ook voor mijn vrouw).

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Val toch snotverdomme helemaal dood, stelletje gespuis in Brussel Val dood met jullie hele gore EUSSR demagogie! Sterf EU, sterf!

  Like

 3. bobzelf zegt:

  kAN U MEDEDELEN DAT PER BEGIN NOVEMBER 2013 , IN ATHENE MIDDEN IN HET PARK IN HET CENTRUM , HET ZAPPEION IS AFGEHUURD DOOR BRUSSEL/EU OM MAANDENLANG ALLEEN MAAR POSITIEVE EU VOORDELEN TE PROPAGANDEREN !!
  Denk dat de leiders Martin Bormann , en Seisinquart zullen zijn , en de griekse Mussert !!!
  Adolf zelf komt dan af en toe effe kijken , denk ik zo maar !!!
  Zal wel heerlijk wat rellen gaan geven , HEERLIJK , HEERLIJK , GA LEKKER EEN PAAR KEER KIJKEN !!
  DE GRIEKSE REGERINGSLEIDERS kunnen echt geen stap meer buiten de deur zetten !!
  Heerlijk , heerlijk , mag het niet zeggen op de site natuurlijk , !!!! Maar
  Wat zou ik graag rutte ,voor . z ……… b..ll..n s…….pp…n

  Like

 4. Tiny zegt:

  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, we hebben daar in Brussel geen president, hoogstens een voorzitter. Dat de vlag en het volkslied waren de enige concessies die men het Nederlandse volk heeft gedaan toen ze met meerderheid NEE zeiden tegen de EU met hun zogenaamde grondwet, wat geen grondwet is, maar een stom verdrag, dat ze zelf iedere dag weer met voeten treden die bobo’s.

  Like

  • Jean zegt:

   Geen president, geen voorzitter maar wel een zeer arrogante lul die voor niets geschikt is buiten decadent zijn bankrekening vullen, ± 25.000 euro per maand!!!
   Logisch dat die van liegen zijn beroep gemaakt heeft én zijn broer én zijn zoon én zijn zuster, van nepotisme gesproken in die familie.

   Like

 5. treintrien zegt:

  Ach Bob, een mens mag toch dromen?
  Ik zou ‘m ook graag die rotschup in de ballen willen geven: payback time!
  Hij heeft per slot van rekening al veel te diep in mijn portemonnaie gezeten 😉
  En dan heb ik het niet eens over de doodslag op de nederlandse economie.
  Ik denk dat ongeveer 10 miljoen Nederlanders daar précies hetzelfde over denken!

  Like

  • bobzelf zegt:

   Nou als we dan toch in de rij moeten gaan staan , en op onze beurt moeten wachtem , dan zou het wel zo eerlijk zijn als onze site=master een registratie site opent : wie het eerst mag , !!!!!!!
   whahahahahaa

   Like

 6. Stradi zegt:

  16 miljoen voor propaganda? Een peulschil want ze zijn er van overtuigd dat het feestje zal blijven duren, te oordelen naar dit persbericht van het Vlaams Belang.
  “Het Europees parlement heeft begin dit jaar beslist tot het aankopen en langdurig huren van bijkomende kantoorgebouwen. Er werd een contract gesloten voor het vruchtgebruik van een gebouw aan de De Meeussquare waarvoor 10 jaar lang betaald wordt. Er werd ook een aankoop gesloten voor een nieuw te bouwen kantoorgebouw ‘Trebel’.
  Alhoewel het gaat om belastinggeld weigerde het Europees parlement tot nog toe aan journalisten de exacte bedragen bekend te maken.
  Voor de huur van het gebouw aan de De Meeussquare zal 10 jaar lang een huurbedrag van liefst 9,125 miljoen euro betaald worden, of samen 91,25 miljoen euro.
  Voor de bouw van het Trebelgebouw zal al zeker 114,6 miljoen euro betaald worden, nog te vermeerderen met ‘specifieke inrichtingswerkzaamheden’. Daarmee worden onder meer peperdure vergaderzalen bedoeld.
  Het Europees Parlement gaat dus voor nieuwe kantoren een recordbedrag van meer dan 200 miljoen euro uitgeven!”

  Like

 7. Stradi zegt:

  De Euro is een blunder die zijn weerga niet kent in de geschiedenis en ook niet zal kennen. En eigenlijk is het nog simpel ook.
  Eén munteenheid kan gelden in een gebied wat wordt gekenmerkt door een eenduidige leiding, cultuur, moraal, wet en economische uitwisselingsmogelijkheid. En dan vergeet ik vast nog wel een paar overeenkomsten, maar zelfs de eerste vereiste hebben we al niet of we moeten onze dweil Van Rompuy al beschouwen als president van Europa ( wat hij niet is, niet verkozen en ook niet aangeduid). De cultuurverschillen tussen Finnen en Italianen zijn ook zonneklaar, laat staan de morele verschillen tussen de maffiose Italianen en de oerdegelijke Duitsers.
  Een ontwaardering (devaluatie) is erkennen dat het niet goed ging, die mogelijke eerlijkheid kan niet meer in de EU.
  Wie zelfs het nieuws van de laatste dagen maar oppervlakkig volgt vraagt zich af hoelang het nog duurt voordat de bevolkingen van Europa tegen hun regeringen zeggen: ‘Stop er maar mee jongens en meisjes, het is mooi geweest met het najagen van jullie fantasie en leugens. Want laten we eerlijk zijn, het is één groot drama, alle ‘goed nieuws’ pogingen van de politieke EU ten spijt, hun beslissingen zijn een financiële aderlating voor de Europese burgers en hun grootheidswaanzin slepen ons straks mee in een algehele burgeroorlog die waarschijnlijk zal resulteren in een wereldoorlog.

  Like

 8. Tienus Plotseling zegt:

  Als het nou echt democratisch was, zou ik eventueel nog overwegen, om 1 hele € te spenderen aan dat vervloekte zooitje daar in Brussel, maar aangezien het ene na het andere onzinnige wetsvoorstel ons door de strot geduwd wordt, houd ik bij voorbaat mijn knip gesloten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s