Geen water, geen benzine: Libië glijdt af in staatscrisis

Screenshot_44

Bij een aanslag in de Libische havenstad Benghazi raakten twee mensen gewond. De aanslag werd hoogstwaarschijnlijk gepleegd door radicaalislamitische krachten in het land. Libië heerst grote verdeeldheid tussen Moslimbroeders en seculiere bewegingen

Twee jaar na de val van Moammar al-Qadhafi stort het land in chaos en anarchie. De klanten van olie-exporten vertrekken. Bijna onopgemerkt glijdt Libië in de zwaarste staatscrisis sinds de val van Moammar al-Qadhafi. Twee jaar geleden gold het olierijke land nog als schoolvoorbeeld voor een gelukte militaire interventie. Inmiddels functioneert er niets meer.

Maand na maand verzinkt Libië dieper in chaos en anarchie. De autoriteit van de centrale regering is ingestort. Olie-installaties liggen stil, de ontbrekende inkomsten bedragen intussen meer dan vijf miljard dollar. Boze klanten vertrekken naar andere olie-exporteurs. Bij de benzinepompen staan lange rijen, in de hoofdstad Tripolis valt uren achter elkaar de stroom uit, omdat er geen diesel voor de elektriciteitscentrales is. De watervoorziening hapert, omdat strijders van stammen de pompen van de dieptebronnen in de woestijn lamleggen.

Vuurproef om de olie

Tot de grootste vuurproef ontwikkelt zich echter de strijd om de macht over de olieterminals, waarbij havenarbeiders en het uit ex-rebellen gerekruteerde bewakingspersoneel al wekenlang staken en blijkbaar proberen ruwe olie buiten de staat om op eigen rekening te verkopen. De regering van minister-president Ali Zeidan bestaat uit een broze coalitie van radicale islamieten, oude Qadhafi-getrouwen en gezworen vijanden van Qadhafi. De leiding zou incompetent zijn en af moeten treden, eiste daarentegen de hoogste geestelijke. De regering zou geen enkele recept hebben tegen het doen en laten van de bewapende milities. In plaats daarvan behoren aanslagen op officieren, politici, journalisten en rechters intussen tot de orde van de dag. In Tripolis werd deze dagen zelfs het konvooi van de EU-ambassadrice in Libië aangehouden en beroofd.

Bron:

http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/1451636/Kein-Wasser-kein-Benzin_Libyen-rutscht-in-Staatskrise_vl_backlink=/home/politik/aussenpolitik/index.do

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, islamofascisme, Libië, Moslimbroederschap, Moslims, Salafisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

34 reacties op Geen water, geen benzine: Libië glijdt af in staatscrisis

 1. E.J. Bron zegt:

  Bertus Hendriks!!!! De “Arabische Lente”!!! Bertus!!! Bertus…..? Doodse stilte……

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @E.J. Bron: 17.56. uur. En waar is onze tafeldanseres, die vond de Arabische Lente, toch ook zo gaaf Bert.

   Like

  • Dat die Bertus Hendriks mag stikken in zijn uitgekotste waanzin! Arabische IJstijd…

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @E.J. Bron: 17.56. uur. Was dat niet die LEIPDOOS Petra Stienen Bert!

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Nee, volgens mij niet Tom! Maar ik weet ook niet meer wie het dan wél was! Verdorie! IEMAND???? 😦

    Like

   • treintrien zegt:

    Dat was het naief-lieve lesbische christenmeisje Samuel.
    En doe nou eens niet zo lelijk tegen d’r 😉

    Blijf het zeggen, ik heb haar onlangs mogen spreken
    gewoon zomaar, in het wild, tijdens mijn werk:
    die is gewoon écht (nog) érg naief.
    En je kunt rustig tegen haar zeggen wat je denkt,
    weinig linkskrampen van jij-bent-een-slécht-mens.
    Dat viel me echt op. Ik ben altijd nogal uitgesproken,
    wat ik denk, tja, dat komt er vaak ook ongecensureerd uit.
    En discussie zónder ja-maar.
    Vond ik op zich al knap, voor de jeugd van tegenwoordig.
    Ik voel me zó óud als ik dan moet zeggen: “ja-maar is nee, dat weet je he?”

    Die Petra Stienen daarentegen verdient alle hoon.
    Dat dan weer wel.
    Die is gewoon veuls te oud om ongestraft naief te mogen wezen 😉
    ’t Is voor pubers normaal om foute vriendjes te willen, maar om dat in haar huidige positie nog na te streven, zou ik bijna pathologische regressie willen noemen 😉
    Bíjna net zo gestoord als ‘Mees’ .

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Treintrien 3.49u. Je hebt natuurlijk gelijk, Treintrien: Het is veel naïviteit óók, natuurlijk.
    24 jaar, wat ís dat nu helemaal?
    Maar, laat ik ook rechtuit spreken, het zet hier kwaad bloed, dat zo’n snotneus zonder er veel moeite voor te doen, regelmatig media-aandacht krijgt.
    Ze presenteert zich belabberd en neemt -naar onze mening- de verkeerde standpunten in. Tóch krijgt ze die aandacht.
    Die idiote knieval voor de moslims -op tv- was totaal verkeerd, dat vindt echt iedereen hier. Tóch wordt haar die ruimte gelaten.
    Er zijn hier zóveel mensen, die een redelijk tegengeluid zouden kúnnen laten horen, als ze maar de kans kregen. Maar ze krijgen de kans niet. En als ze, voor de vorm, al eens doorgelaten zouden worden, zouden ze om de haverklap worden onderbroken, afgekapt en/of weggehoond. Wat dàt betreft is het echt niet veel beter dan in het voormalige Oostblok. Je móet alle moslims willen toelaten en je màg niet tegen ze zijn. Ook niet als je er je serieuze redenen voor hebt. En dan hebben ze het nota bene over vrijheid van meningsuiting! Als dat hier geldt, waarom laten ze dan de andersdenkenden niet behoorlijk aan het woord komen? Waarom altijd die nitwits als Samuel, Stienen, van Hoogstraten en al die wijven, die de ‘juiste dingen’ zeggen oftewel: de politiek-correcte dingen, en die uiteindelijk maar twee dingen uitdragen: Moslims doodknuffelen en Israël -de enige democratie in het Midden-Oosten verketteren. Dàn heb je nog eens de kans, de hemel ingeprezen te worden, zoals dat Moniekje. Anders mag je oprotten.
    Door hààr denken nu ik-weet-niet-hoeveel moslims, dat ze alleen maar wat hoeven te intimideren om hele volksstammen van Kafirs op de knieën te krijgen, dat ze ons kunnen dwingen om ons te bekeren, om te vasten en weet ik veel wat nog meer.
    Laten ze op TV ooit iemand aan het woord die ze met vaste blik aankijkt en zegt: NEE. Jullie mogen hier wonen, als je je voegt naar ONZE normen en ONZE waarden. NIET andersom. En anders vertrek je maar. Wordt dat ooit gedaan? Ja, Theo Hiddema een paar keer. Prachtkerel! Maar volgens mij zijn ze daar ook weer mee opgehouden, want ik zie hem nooit meer. Staat waarschijnlijk te veel op zijn strepen. Dat kunnen die lafbekken bij de NOS niet gebruiken.
    Jij bent een gelukkig mens, Treintrien, met je evenwichtige inslag. Maar mensen zoals ik zijn langzamerhand door alles zó verbitterd, zó verbitterd, dat we goedmensen zoals dat Moniekje c.s. ècht niet meer kunnen pruimen.

    Like

 2. Tja, onder ‘dictator’ Kadaffi hadden ze wel een heleboel: water, stroom, brandstof, onderwijs, medische zorg ect. ect.. Na ingrijpen door het westen en de inmenging in binnenlandse aangelegenheden is de enigszins stabiele economie van Libië volledig naar de kloten geholpen en is er niets meer zeker, zelfs het leven zelf niet.

  Sommige landen/regio’s zijn inderdaad beter af zonder westerse inmenging. Kijk naar Iraq, Afghanistan Vietnam en andere landen waar de grote VS zich zo nodig mee moest bemoeien. Alleen Vietnam heeft zich kunnen herstellen maar voor de rest? Een dikke bonk ellende!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het moet eerlijk worden gezegd: Voor het land Libië was die Khadaffi zo gek nog niet.
   Inderdaad moest het westen haar handen aftrekken van zulke landen: Er is geen eer aan te behalen en die Arabische Lentes zijn allemaal luchtkastelen en anders niets. Laat ze het maar uitzoeken. (Wèl ingrijpen als ze de kolder in hun kop krijgen en gaan dreigen, natuurlijk.)

   Like

 3. Republikein zegt:

  Ja, Bertus, het is daar 1 grote kermis.

  Like

 4. Jean zegt:

  Het wordt ‘gelukkig’ stilaan iedereen duidelijk dat met moslims enkel maar ellende en geweld te verwachten zijn.
  Zelfs Putin schrijft er nu over in een Amerikaanse krant, ook Putin weet dat die Odrama een moslim is en weet dat met moslims niets positiefs te verwachten valt, hopelijk jagen de Amerikanen die moslim snel weg voor er nog meer wereldschade komt.
  Laten wij in Europa maar héél snel starten met het verwijderen van ALLE moslims wat dan een gigantische veiligheid zal creëren plus welvaart én leefbaarheid want met die geïnfiltreerde barbaren is er geen toekomstperspectief maar wel veel ellende, geweld, verkrachtingen, moorden én een gigantische armoede.
  De roofbouw die de moslims plegen op onze sociale voorzieningen is gigantisch, laten we ze versneld transporteren naar Noord Afrika de plaats waar ze thuis horen want met een volk wat zot gedraaid is van barbaarse waanzin komende van een ordinaire perverse pedofiel valt niet goeds te verwachten.
  Het is niet 5 voor 12 maar reeds 10 over 12 met dat barbaars zootje geïmporteerd door die EU verraders.

  Like

 5. henk schroemges zegt:

  Dus laat al die moslimlanden hun eigen rotzooi opknappen, absoluut niet mee bemoeien. Uiteindelijk zal- als er bijna niemand meer over is- de overblijvende groep wel serieuze kontakten willen aanknopen met deskundigen die eventueel de (olie)industrie weer kunnen oppeppen. Dit zolang de olie nog echt nodig is.

  Like

 6. Trucker zegt:

  @ Pieter Veenstra 12 september 2013 om 17:58

  “…Tja, onder ‘dictator’ Kadaffi hadden ze wel een heleboel…”

  religie ben je vergeten.

  irak, lybië, egypte, syrië overal waar de arabische winter is uitgebroken (of uitgelokt is eender) zijn de eerste slachtoffers de Christenen sadam hoessein, khadafi, moebarak, sadat dictators die hun volk onderdrukten maar de Christenen hun religie lieten beleven.

  Like

 7. @Trucker: Dat is waar, je hebt helemaal gelijk, dat zag ik even over het hoofd. Ook enige vorm van vrijheid mbt religie was ook in die landen mogelijk.

  Overal waar de islam meer invloed heeft is het niets anders dan dat alle vrijheden van voor die tijd worden verwijderd uit de ‘nieuwe’ samenleving. En als het zo doorgaat zal dat tzt ook hier gebeuren. Nou ik kan je één ding zeggen: Over mijn lijk en als het noodzakelijk is zal ik er vele van die geloofswaanzinnigen met me mee nemen ‘wanneer het mijn tijd is’.

  En ondertussen zagen de (s)linkse partijen dat het goed was en proberen ze samen met de EUZI’s nog meer geloofswaanzinnigen binnen te halen. Alsof Nederland zo veel geld te spenderen heeft terwijl bejaarden in hun bed liggen te stinken omdat er blijkbaar geen geld is voor luiers en een fijne verkwikkend(e) douch/bad (maar onderwijl wel hiervoor dik betalen!).

  Zum Kotzen!

  Like

 8. Trucker zegt:

  @ Pieter Veenstra 12 september 2013 om 19:30

  “…terwijl bejaarden in hun bed liggen te stinken omdat er blijkbaar geen geld is voor luiers en een fijne verkwikkend(e) douch/bad…”

  Vergelijkbaar in Vlaanderen, de subsidies voor mensen met een gehandcapte in huis zijn op…
  De toestroom (deze kraan wordt niet toegedraaid) van asieltoeristen of “immigranten” (één SOORT gemakkelijk raden) kost JAARLIJKS TIENTALLEN miljoenen euro’s aan de maatschappij, geen media die er de bek over open trekt de kiezer mag het niet weten én hier is het geld NOOIT OP NOOIT maar iemand van hier met een problematische (financiele) situatie kan op zijn kin kioppen.
  Daar hoor je het TUIG : Nationaal Socialist, links, groen, multikul, geitenwollensokken, islamofiel NOOIT over kwaken, over dit ONRECHT hoor je die SMEERLAPPEN nooit maar owé als er een islamiet si of la van probleempje heeft.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Geen water? Geen benzine? Alleen daar? Hier binnenkort ook, nog effe en het is niet meer te betalen. Kijk bv. maar eens op je periodeafrekening voor water. Dubbele BTW godverdomme.
  Op WATER nota bene en daar mag voor zover ik heb kunnen nagaan, geen winst gemaakt worden.

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  O ja, dit is ook een van de gevolgen van de oorlog, die de vieze Obama, samen met Sarkozy en Cameron begon tegen Khadaffi. En we weten inmiddels goed waarom deze VERRADER OBAMA deze oorlog begon, namelijk de OLIEDOLLAR! Lybië wenste de geleverde olie niet meer in DOLLARS afgerekend te krijgen! MACHT,OLIE, GRONDSTOFFEN, BILDERBERG en NWO, daar gaat het om. Ik hoop dat PUTIN het niet gaat nemen als de GROTE GEK OBAMA begint!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Zie foto: ze is het WEL…!!!!
  http://www.petrastienen.nl/

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Dat klopt Gerrit. Maar we bedoelen iemand die op een gegeven moment op een tafel in de studio stond te dansen en een buikdans deed. Dat was volgens mij niet Petra Stienen!

   Like

   • friki zegt:

    Dat was Monique Samuels. En Bertus Hendriks had al laten zien tijdens het proces Wilders uit wat voor hout hij gesneden is, geen wonder dat hij de Arabische lente meermaals als een positieve ontwikkeling zag. Hoe verkeerd is het allemaal uitgepakt, maar op de staatsmedia heb ik nog niets hierover gehoord, zwijgen en toedekken is al wat men hoort, nou ja, wisten we al.

    Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Heb jij weer gelijk! Want dat heb ik nl. niet gezien.
  Je hebt me nu nieuwsgierig gemaakt: heb net m’n radar aangezet…

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  GEVONDEN..!!!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Had ik ook net gevonden via google. Maar tja, Mijnheer Deckzeijl met zijn grotere technische inzicht was me natuurlijk vóór.
   Het Moniekje, de Koptische Christen met dhimmi-aspiraties! En dan de gekte krijgen en gaan buikdansen. ’t Kan verkeren, hè……..
   Ach, het wijf spoort niet!

   Like

  • Republikein zegt:

   Hahaha, ja hij is goed, wat een leipenhuis was dat.

   Like

 14. louis-portugal zegt:

  Mobama is begonnen in Egypte met het meewerken aan het kiepen van Moebarak en daarna met medewerking van vooral Sarkozy en Cameron moest Gadaffi er ook aan geloven en zelfs Rutte heeft straaljagers gestuurd.
  Ze moeten minstens die eerste drie boeven voor het internationale strafhof brengen.
  Gelukkig heeft Putin een voetje voor Mobama gestoken anders had hij Assad ook nog vermoord incl. een hoop burgers.
  En dan te lezen dat het nederlandse kabinet ervan overtuigd is dat Assad gifgas heeft gebruikt terwijl op de meeste sites te lezen is dat het zeer waarschijnlijk een ongeluk was bij de rebellen met Saudisch gas.
  Wat een CRAPULE.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  … na het bekend worden van de gifgas-aanval in Syrië zal die geschifte Samuel wel niet meer gedanst hebben, denk ik… Naïeve muts.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Update… voor de liefhebbers… Ze beweert zoekend christen te zijn…
  http://www.moniquesamuel.nl/
  … Ja, ja… waar heb ik dat toch vaker gehoord..???
  O ja, HIER: http://tinyurl.com/qzpde7y

  Like

 17. luckybee zegt:

  Huuh en dat alles zonder de hulp van Amerikanen en Europeer?Tsia dan gaat zo maar door mensen.of moet ik zeggen moslims?

  Like

 18. friki zegt:

  Sorry heer Bron, een overbodige reactie van mij, zie ik nu.

  Like

 19. Joop Klepzeiker zegt:

  missie geslaagd, destabilisatie en de petro dollar in minder gevaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s