Het tekort stijgt: Frankrijk met sombere prognoses

Screenshot_46

De Franse president Hollande kan het niet meer uitleggen. Want de economie van het land herstelt zich niet en de staatsschulden stijgen

De Franse regering heeft haar groeiprognoses naar beneden bijgesteld. Bovendien rekent ze voor 2013 en 2014 met tekorten van meer dan 3%. De reden: president François Hollande is niet in staat echte hervormingen in Frankrijk door te voeren.

De regering van president François Hollande stelde woensdag haar begrotingsontwerp voor 2014 voor. Op grond van de zwakke economische ontwikkeling zal het land het met de EU afgesproken tekort van 3% duidelijk niet halen.

De Franse regering rekent voor 2013 nog steeds op een groei van 0,1%, citeert “Les Echos” uit het begrotingsvoorstel. Maar voor volgend jaar stelde ze de prognose van 1,2% naar 0,9% bij. De ontbrekende groei heeft ook negatieve effecten op de staatsfinanciën.

Frankrijks tekort zal dit jaar 4,1% en volgend jaar 3,6% bedragen. Daarmee haalt het land het met de EU afgesproken doel van 3% tekort duidelijk niet. Tot nu toe had de regering op tekorten van slechts 3,7% respectievelijk 2,9% gerekend.

Om het tekort te verlagen, wil de regering volgend jaar 15 miljard minder uitgeven en 3 miljard meer inkomsten genereren. De belastinginkomsten zullen echter lager uitvallen dan oorspronkelijk gepland.

Zo zal de ondernemersbelasting niet verhoogd worden en ook zullen er niet meer belastingen komen voor huishoudingen – afgezien van de geplande verhoging van de btw, zei minister van Financiën Pierre Moscovici. Het normale btw-tarief zal worden verhoogd van 19,6% naar 20%. Het lage btw-tarief voor gastronomie en levensmiddelen gaat van 7% naar 10%. De btw op eerste levensbehoeften zal van 5,5% dalen naar 5%.

Brussel heeft de ontbrekende bezuinigingswil van de Franse regering bekritiseerd, bericht “Le Figaro”. Zo zei Europees Commissaris voor Economische Zaken Olli Rehn dat Hollandes pensioenhervorming een “hervorming à la Française” zou zijn. In plaats van de pensioengerechtigde leeftijd van 62 jaar te verhogen, werden de pensioenbijdragen een beetje verhoogd. Maar daarmee kan het financiële gat van weldra meer dan 20 miljard euro niet gedicht worden (hier).

Rehn zei: “De arbeidskosten en de belastingdruk vormen een van de grootste belemmeringen voor concurrentievermogen, groei en werkgelegenheid in Frankrijk.”

De Franse industriële productie is in juli voor de derde opeenvolgende maand gekrompen, aldus Bloomberg. De autoproductie daalde zelfs met 11,2%. Deze negatieve cijfers staan geheel in tegenstelling tot de inkoopmanager-index. Deze “weke” index, die in peilingen het vertrouwen van de managers doorgeeft, stelt de situatie blijkbaar niet realistisch voor.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/12/das-defizit-steigt-frankreich-mit-duesteren-prognosen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, EUSSR, Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

22 reacties op Het tekort stijgt: Frankrijk met sombere prognoses

 1. bobzelf zegt:

  Ja, hoor , het gaat goed de economie trekt aan , alle leugens worden WEER opnieuw uit de doos van Pandora gehaald !!
  ER IS LICHT AAN HET EIND VAN DE TUNNEL !!!
  nou het is gewoon DE KOPLAMP VAN EEN SNELTREIN !!!, DIE OP ONS AFDENDERT !
  UIT DE EU , MIJN MOOIE GULDEN TERUG EN PLEUR DE GRENZEN DICHT !
  ZIJN WE ER NA ENIGE VALBIJL OEFENINGEN VAN DE GUILLOTINES ZO WEER BOVEN OP !!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @bobzelf

   Quote: “ER IS LICHT AAN HET EIND VAN DE TUNNEL !!!
   nou het is gewoon DE KOPLAMP VAN EEN SNELTREIN !!!, DIE OP ONS AFDENDERT!” 😆

   Like

  • bobzelf zegt:

   REPUBLIKEIN !! ,
   nou ik heb hem van mijn buurman/vriend gejat jaren geleden , toen op een verjaardag een mevrouw die bang was om dood te gaan , zei dat sommige mensen net voor dat ze dood gingen in een tunnel een schitterend wit licht zagen !!!
   waarop mijn buurman zie : zal wel het licht van een sneltrein zijn geweest !
   Nou die mevrouw ging gelijk na het lachsalvo boos naar huis ,
   dus ??? , grillo ook , ???

   Like

   • Republikein zegt:

    Dan heeft Grillo hem van je buurman/vriend, oke. Maar leeft die mevrouw nog of is ze van boosheid erin gebleven? Zou wel zielig zijn toch?

    Like

   • bobzelf zegt:

    Nee, die takkenheks leeft nog steeds , dat is het ergste !!!
    En ja, Grillo was ook op die verjaardag , dat klopt , grinnik

    Like

 2. Petrossa zegt:

  Het ernstig leuk om fransen te pesten met hun geweldige keuze als president. Maar goed, ik denk dat een andere regering er net zo’n zooitje van zou maken. Zelfoverschatting is nou eenmaal in de franse aard ingebakken. De franse bevolking heeft als running gag: als de wereld vergaat verhuis dan naar frankrijk, want daar gebeurt alles 15 jaar later.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  ZIEHIER WAT DE GLOEIENDE VUILE TERING EUSSR VEROORZAAKT. En natuurlijk draaien wij in NEDERLAND, als BURGERS, snotverdomme ook weer op voor deze tekorten. En de gore vuile leugenaar, de ex kelner en communist Barosso, maar dreigen met “hel en verdoemenis”, als we NIET LANGER willen buigen voor het RODE COMMUNISTISCHE VIERDE RIJK, o.l.v. de FÜHRER von RAMPUY. En de gek Rutte, brengt ondertussen wel weer een kruiwagen vol miljarden EURO naar het GEDROCHT EUSSR. Val dood, gore politieke eurofiele VERRADERS!

  Like

 4. henk schroemges zegt:

  Adolf Hitler en die Japanse gedichtenfriek von Rampspoed.
  Denkt U nu werkelijk dat die laatste in de schaduw kan staan van de intelligentie van de 1e Tom Hendrix?

  Like

 5. JiepMK zegt:

  Ruim 3 miljoen werklozen, meer dan 10% van de beroepsbevolking. Minder inkomen per burger, hogere kosten voor levensonderhoud, meer onveiligheid op straat, meer schuld, minder groei. Fijn hoor, die immigratie.

  Like

 6. JiepMK zegt:

  Zonder immigranten had Frankrijk echt een topland geweest, in ieder opzicht, zo is het ook nog een keer.

  Like

  • toetssteen zegt:

   Ow, havenstad? Auto industrie ( ik rij nog steeds Citroën, maar laten we wel zijn, het is zieltogend). Wijn? Heb je nog steeds geen verstand van.
   Ben halverwege dat klompen uittrekken ding van Trouw:

   Klik om toegang te krijgen tot Emotionele_begroting_Nederland_2521.pdf

   blijven steken op DVC. Toen schoot mijn sarcasme over de maximale hoge bloeddrukgraad heen. Eeh, het ontleden van de Krouwel kolder. Is best leuk om te doen. Staafdiagrammen van een onnozel die ze subiet de kassen in zouden moeten sturen. Ach, maar het doet het goed bij Joop.
   Yep, Amerikaanse diffuse bronnen projecteren op 7.500 ingelogden waarvan niemand weet heeft wie het zijn. Goed bezig Krouwel! Ik zou er veertig jaar terug al uit zijn getrapt, maar bij Joop kun je nog twintig jaar mee.

   Like

 7. Joost Visser zegt:

  Ach EUSSR-oplossing. Een betje rommelen met de landbouwsubsidies en een vliegtuig met geld van Frankfurt naar Parijs, dan is in ieder geval het cashflowprobleem voor volgend jaar opgelost.

  Like

  • Tiny zegt:

   O ja, dat hebben de Fransen (regering) dus ook al openlijk gewoon gezegd. Duitsland heeft de plicht onze schulden te betalen. Stond een paar maanden geleden met foto’s en interview op DWN. Als je dan tevens weet en begrijpt hoe het Franse economische systeem in elkaar zit, dan is het wel duidelijk, dat ze richting afgrond gaan. Er is namelijk op deze manier niks te hervormen. Toen ze nog hun Franc hadden (en de reparatie betalingen van Duitsland) konden ze hun valuta devalueren en zodoende er weer voor eventjes bovenop komen. Met de euro is dat niet mogelijk. Alleen mogelijk als er steeds weer gels van de Noordelijke staten binnen gaan stromen. Dus een schuldenunie, bankenunie en al van dit meer. Daarom zijn ze ook samen met de Zuidelijke landen de grootste voorstanders van deze opties. De Noordelijken blijven dan tot in de eeuwigheid die landen financieren, die dan ook gewoon door gaan met schulden maken. Het wordt immers toch wel betaald.

   We moeten uit de EU en uit de euro, het liefste een paar jaar geleden al.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Tiny: 23.53. uur. Zo denk ik er ook over Tiny. We zijn geweldig “de sjaak”, en draaien op voor ALLE SCHULDEN van de MED landen, dankzij de klojo’s Rutte en de Jager, die getekend hebben voor het ESM verdrag.

    Like

 8. toetssteen zegt:

  @Joost Visser
  Als u heeft over creatief boekhouden, dan knik ik. Maar dit hele concept staat garant voor een gierende inflatie, hallooo Weimar, gut wat ging het toch goed in iedereen is gelijk Sovjet weg met het kapitaal denken!
  Overigens, Turkije boekhoudt op zijn Grieks. Het is niet voor niets dat de US zo gebrand is op toetreding van Turkije tot de EU.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Frankrijk zit vol van Moslims uit hun colloniale tijdperk, ik betwijvel het of ze het zullen redden.Eigenlijk net als Groot Btittanie.

  Like

 10. Jean zegt:

  En zeggen dat die hervormingen poepsimpel zijn!!!
  Gewoon starten met maandelijks 10.000 allochtonen te verwijderen uit Europa, niet naar Nederland, België, Duitsland of elders, neen, naar Noord Afrika want daar kunnen ze gezellig onder en met elkaar spelen in de zandbak, altijd lekker warm, dezelfde taal, dezelfde idioterie en dezelfde despoten, zij gelukkig en wij héééééél gelukkig.

  Like

 11. Peter Selie zegt:

  Financiën? Waarom zou je die op orde brengen, er zijn altijd idioten die dat voor je in orde brengen bijvoorbeeld de Duitsers en ‘Haantje de voorste-Nederlanders’ , die betalen wel!
  We zijn Fransen, het uitverkoren volk, en dat zal de rest weten.

  Like

 12. henk schroemges zegt:

  Verwijderen van die eeuwige handophouders kan helaas niet meer. Je moet zorgen dat ze zelf niet hier willen blijven. Hoe? door om te beginnen de bijstandswet en alle soortgelijke subsidies voor die lui per direct af te schaffen. Moet je eens kijken hoeveel er nog naar dit honingpotje toewillen en hoeveel er rap hier weer wegvluchten. Dan is de NL belastingbetaler ook verlost van een zware last, want hij draagt gemiddeld 2 cultuurverrijkers mee en onderhoudt die met zijn zuur verdiende geld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s