Islamitische rebellen vallen door christenen bewoonde stad aan

Screenshot_43

In de Filipijnse havenstad Zamboanga zijn gevechten gaande tussen islamitische rebellen en militairen. De miljoenenstad lijkt deels op een oorlogsgebied. In de buurt van de stad openden de rebellen nu een tweede front.

Islamitische rebellen in het zuiden van de Filipijnen hebben overwegend door christenen bewoonde voorsteden van de stad Lamitan aangevallen.

De viceburgemeester van de stad, Roderick Furigay, zei dat er vijf mensen vermist zouden worden en dat er minstens twee mensen bij de gevechten gewond zouden zijn geraakt. De aanval werd volgens een andere woordvoerder van de autoriteiten afgeslagen.

De rebellen openden daarmee in de buurt van de havenstad Zamboanga een tweede front: daar staan al drie dagen lang islamitische rebellen en mariniers tegenover elkaar. De strijders van het zogenaamde “Moro National Liberation Front” (MNLF) houden sinds maandag meer dan honderd gijzelaars gevangen.

Screenshot_42

Rebellen eisen bemiddeling door de VN

Zamboanga lijkt deels op een oorlogsgebied, de miljoenenstad is praktisch tot stilstand gekomen. Veel lucht- en scheepvaartverbindingen werden gestaakt. Uit de omringende dorpen zijn ongeveer 15.000 mensen op de vlucht geslagen voor de onlusten en hebben toevlucht gezocht in sporthallen en scholen.

De crisis begon maandag, toen regeringstroepen islamitische rebellen eraan hinderden hun vlag op het raadhuis te plaatsen. Sindsdien werden minstens 9 mensen gedood, deelden woordvoerders van de autoriteiten mee. De rebellen eisen bemiddeling door de VN in het intussen al vele jaren durende conflict. Onderhandelingen met de regering wijzen ze af.

Video:

 

Bron:

http://bazonline.ch/ausland/asien-und-ozeanien/Muslimische-Rebellen-greifen-von-Christen-bewohnte-Stadt-an-/story/13569914

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Filippijnen, Islam, Islamisering, Jihad, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op Islamitische rebellen vallen door christenen bewoonde stad aan

 1. E.J. Bron zegt:

  Heeft de NOS hier al over bericht? Iemand…..?

  Like

 2. Republikein zegt:

  Heet dit vloeken in de kerk?

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Overal waar het MOSLIMTUIG aanwezig is of komt, is het gedaan met pais en vree! En nog durven de socialisten, en andere linksen te zeggen dat het NIET aan de PISLAM ligt. Sodeju, waar dan wel aan. Goor GRAFVOLK, dat is het, het SCHUIM der aarde. En de VERRADERS van politici, die ons sinds 1975 massaal met dit KLOTEVOLK hebben opgescheept ongezien de tering wat mij betreft!

  Like

 4. beny zegt:

  zulke toestanden mogen we vroeg of laat ook in europa verwachten,benieuwd of onze “leiders” gaan bereid zijn om te strijden?de huidige elites niet veroed ik maar als we de juiste mensen op de juiste plaaten stemmen wel.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  En heeft onze dhimmy minister van BuZa, TIMMERSCHWANZ al gereageerd! Deze onbenul van de Partij van de Arabieren. De RODEN zijn bij uitstek de wegbereiders van de ISLAM, laten we dat nooit vergeten!

  Like

 6. henk schroemges zegt:

  He he altijd weer die Islam-troep. Te vergelijken met altijd weer die autodrop?

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Beginnen ze daar ook al in het groot rotzooi te schoppen.
  Baaaaaaaaaaah wat een smerig rotvolk die mohammedanen.

  Like

 8. toetssteen zegt:

  http://www.globalresearch.ca/al-qaeda-vows-to-slaughter-christians-after-us-liberates-syria/5349487

  Ook nog niks van vernomen. Wel een kletsverhaal over de troepen van Assad die een ziekenhuis zouden hebben gebombardeerd. Oeps, bleek een zogenaamd veldhospitaal van de ‘rebellen’ te zijn waar wapens op lagen geslagen plus wat terroristen ehhh, nou ja, dat spul dus.
  Waar ken ik dat toch van??? Heeft Hamas daar ook niet een handje van? Denkt aan iets met scholen.

  http://english.ahram.org.eg/NewsContent/2/8/81401/World/Region/-dead-in-regime-air-strike-on-Syria-field-hospital.aspx

  Like

 9. Th.M. van Baarle zegt:

  Deze reactie heb ik eerder geplaatst bij een andere bericht. Het is naar mijn mening ook op deze situatie van toepassing. Wat op de Filippijnen gebeurt is ook in de toekomst bij ons mogelijk.
  We hoeven er alleen maar op te wachten. Of toch niet?????? Kunnen we het überhaupt nog tegenhouiden??????

  WEG MET HET GELOOF !!!!

  De stompzinnigheid van het GELOOF wordt in de tijd waarin wij NU leven glashelder duidelijk als we zien waar deze DWAASHEID toe leidt in het Midden-Oosten, Azië en Afrika. In de islam houden de “gelovigen” elkaar in een houdgreep en legitimeren ze elkaar tot de meest smerige CRIMINALITEIT.
  Als we niet tot actie overgaan komt dit in alle hevigheid over enige tijd ook over ons in Europa heen. Zo hier en daar en zo af en toe loopt er al eens een bloeddorstig monster voor de muziek uit en begaat de een of andere gruwelijke wandaad.
  In het verleden zijn in Europa (± 800 – 1800) ook vreselijke misdaden gepleegd uit naam van de god van de christenen. De Spanjaarden en Portugezen misdroegen zich ook als brengers van de christelijke zegen in Zuid- en Midden-Amerika.
  Thans met de stand van de wetenschap en algemene kennis van hoe de zaken in deze wereld in elkaar zitten, kunnen we WETEN dat er helemaal geen god bestaat. Uit die WETENSCHAP kunnen we ons sterk maken om de mensheid te verlossen van de GELOOFSDWANG met alle daarmee samenhangende nadelige gevolgen voor de mensheid.

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ Th.M. van Baarle

   Gelukkig gaat het in landen waar het geloof uitgebannen is veel beter, Theo, alle vrede en vrijheid. Of toch niet?

   Ik denk bv. aan Noord-Korea en aan verschillende oostblok-landen waar ook de godsdienst verboden was.

   Like

 10. luckybee zegt:

  De Christenen in de Fillipijnen zijn Katholieken; ze aanbidden ook Maria en vele heiligen.Is dat niet een hindernis om Jezus Christus aan te bidden?

  Like

 11. Jean zegt:

  Heeft al iemand die pipo uit Rome gehoord???
  Ach ja, het zijn maar christenen, o wee als het moslims waren die zo massaal afgeslacht worden dan stonden E.T. en Odrama op hun achterste poten want die vredelievende achterlijke gewelddadige barbaren zorgen voor welvaart!!!
  Welke welvaart? Walter ik ga het zeggen: WAPENINDUSTIE WELVAART.
  Waarom geen verbod op chemische wapens in héél de wereld? o neen, WAPENINDUSTRIE WELVAART.
  En dat huichelachtig barbaars gedoe neemt maar toe en nog blijven mensen hier in het westen op die linkse smeerlappen stemmen? Het zijn anders die linkse smeerlappen samen met de volksverraders van eigen volk die de ellende zaaien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s