Met het terugdraaien van de EU dreigt een terugkeer naar ‘de oorlog en de loopgraven’, zegt José Manuel Barroso

Screenshot_34

Critici van de Europese Unie ‘die onze integratie willen terugdraaien’ dreigen Europa terug te voeren naar de verdeeldheid die leidde tot de Eerste Wereldoorlog, heeft Jose Manuel Barroso gewaarschuwd. De president van de Europese Commissie heeft zijn jaarlijkse ‘State of the Union’ toespraak, die hij hield voor leden van het Europees Parlement, gebruikt om eurosceptici te waarschuwen dat hun vijandigheid tegenover de EU,  Europa opnieuw in een oorlog zou kunnen storten. In een nauwelijks verholen verwijzing naar mensen zoals David Cameron, de premier [van GB], die de bevoegdheden van de EU wil terugdraaien, zei Barroso dat de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog het volgende jaar een herinnering moet zijn aan de rol van de ‘Unie’ om de vrede in Europa te bewaren.

“Laat ik zeggen tegen al diegenen – waaronder een aantal in dit Parlement – die zich verheugen over de problemen die Europa ondervindt en die onze integratie willen terugdraaien en terug willen gaan naar het isolement: het Europa van voor de integratie, van de scheidslijnen, de oorlog, de loopgraven, dat is niet wat de mensen willen en verdienen” zei hij. “Het Europese continent heeft nog nooit in zijn geschiedenis zo’n lange periode van vrede gekend als sinds de oprichting van de Europese Gemeenschap. Het is onze plicht om die te behouden en te verdiepen.”

Martin Callanan, een lid van het EP en de leider van de Europese conservatieven, was het oneens met de bewering van  Barroso dat de EU als enige stond  tussen de vrede in Europa en het terugkeren naar de loopgraven en de slachtpartijen van de Eerste Wereldoorlog. “Niemand gelooft dat nu nog in alle ernst. We hebben een nieuwe euro-realistische richting nodig met andere denkbeelden. Iemand die zegt dat patriottisme gezond is. Als men een Duitser, een Fransman of een Pools vol zelfrespect is, dan hoef dat niet perse anti-Europees te zijn. De begrippen staan niet vijandig tegenover elkaar” zei hij. “De echte anti-Europeanen zijn diegenen voor wie hun denkbeeld over veranderingen in de EU enkel maar inhoudt dat we ons sneller gaan bewegen in de oude mislukte richting. De echte nationalisten zijn diegenen die ons dwingen een Europese natie te accepteren die in werkelijkheid niemand wil”.

Barroso reageerde op de heer Callanan door te zeggen dat zijn standpunten hem zouden uitsluiten van een hoge EU-functie, zoals een taak als voorzitter van de commissie en hij beschuldigde de Conservatieven ervan toe te geven aan UKIP. “Uw partij gaat steeds meer op Ukip lijken” zei hij.

Nigel Farage, lid van het EP en de leider van UKIP, beschuldigde Barroso ervan dat hij een mythe creëerde. “Het was niet de EU die de vrede in Europa heeft gewaarborgd, maar de NAVO en duizenden Amerikaanse soldaten. Het is de EU via de euro en de enorme bezuinigingen die de oorzaak is van enorme werkloosheid, armoede en sociale onrust. Geweld in Spanje en Griekenland is een direct gevolg van het Europese beleid”

In wat verwacht wordt dat die zijn laatste ‘state of the EU ” toespraak als voorzitter van de Commissie zal zijn, een baan die hij de afgelopen negen jaar heeft gehad, hield Barroso vol dat de crisis in de eurozone de noodzaak en de onvermijdelijkheid van een ‘steeds hechtere unie’ voor de EU liet zien. “We bevinden ons in een zich transformerende fase van de geschiedenis. Sommige mensen denken dat hierna alles terug zal gaan naar zoals het vroeger was. Ze hebben het mis. We zullen niet terug gaan”, zei hij. “Ik geloof dat een politieke unie onze horizon moet zijn,” zei hij. “Dit is niet alleen het verlangen van een gepassioneerde Europeaan. Dit is de onvermijdelijke weg vooruit om onze vooruitgang te consolideren en onze toekomst veilig te stellen”. “Ik bevestig de intentie om vóór de Europese verkiezingen meer ideeën over de toekomst van onze Unie voor te stellen en wat de beste manier is om te consolideren en de communautaire methode te verdiepen en de aanpak op langere termijn. Op die manier kunnen deze ideeën onderwerp worden van een echt Europees debat. Zij zullen de beginselen en de principe afspraken die nodig zijn voor een juiste politieke unie, uitzetten”.

Screenshot_33

Vooruitlopend op een Brits referendum over het EU-lidmaatschap gaf Barroso, het hoofd van de Brusselse uitvoerende macht, die alle Europese wetgeving voorstelt, toe dat de EU het soms bij het verkeerde eind heeft gehad, maar dat critici moeten hervormen en niet moeten vertrekken.

“Willen we Europa verbeteren, of willen we er afstand van doen? Mijn antwoord is duidelijk: neem eraan deel. Als Europa zoals het nu is je niet bevalt: verbeter het” zei hij. “Niet voor alles is er een oplossing op Europees niveau nodig. Europa moet zich op datgene richten waar zij een toegevoegde waard heeft. Indien dit niet het geval is, moet het zich er niet mee bemoeien. De EU moet groot zijn als het  grote zaken betreft en kleiner als het om kleinere zaken gaat … iets wat wij af en toe in het verleden misschien hebben verwaarloosd”.

Terwijl hij met nadruk beweerde dat de eurozone nu op ‘de goede weg’ was, gaf de heer Barroso een waarschuwing aan het adres van Duitsland en Frankrijk, dat het noodzakelijk was dat de leden van de gemeenschappelijke EU-munt verder dienden te gaan met het nemen van de impopulaire maatregelen die de nationale soevereiniteit zullen overgeven aan Brussel. “Er is geen tijd te verliezen, dus ik waarschuw ervoor om dit tegen te houden. Ik dring er vooral bij de lidstaten op aan om niet te vertragen” zei hij. “Nu is het de tijd om boven nationale of dorpsbelangen uit te stijgen”.

Duitsland blokkeert op dit moment voorstellen van de commissie om tot een ‘bankenunie’ te komen, vanwege zorgen die de Duitse belastingbetalers zullen hebben om de rekening te krijgen voor mislukte banken in Spanje of elders in de eurozone. Frankrijk treuzelt met pijnlijke economische hervormingen, zoals het reviseren van de pensioenen en heeft Barroso gewaarschuwd niet te ‘dicteren’ op welke manier de landen hun overheidsfinanciën moeten besteden”.

“Op dit ogenblik, met een fragiel herstel, is ‘de politiek’ het grootste neerwaartse risico dat ik zie” zei hij. “In deze fase van de crisis is het de taak van de overheid om die zekerheid en  voorspelbaarheid te verschaffen waar de markten nog steeds gebrek aan hebben.”

Screenshot_35

Bron:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10301043/Rolling-back-the-EU-threatens-return-to-war-and-trenches-says-Jose-Manuel-Barroso.html

Auteur: Bruno Waterfield

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR. Bookmark de permalink .

32 reacties op Met het terugdraaien van de EU dreigt een terugkeer naar ‘de oorlog en de loopgraven’, zegt José Manuel Barroso

 1. Oh? Barosso denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft? Deze communistische lul moet z’n muil houden! Ongekozen graftak!

  Like

 2. Oh, voor ik het vergeet (ik word oud, ik weet het 😉 ), bedankt voor het vertalen, Wachteres.

  Deze nazi Barosso wil, en dat lees je tussen de regels door, dat iedereen zich neerlegt bij het ‘bevel’ van de EUSSR of anders…. Waar doet mij dat nog meer aan denken? Als dictaten al als dwingend moeten worden overgenomen, is er van de zogenaamde democratie welke deze EUZI verkondigd niets waar. EUZI’s en democratie zijn twee woorden die niet in één zin kunnen worden gebruikt!

  Like

 3. MASSIMO zegt:

  DIT IS TOCH DUIDELIJK! DE VERGELIJKING VAN BAROSSO GAAT TOCH VOLLEDIG NIET OP. EU IS EEN GROTE LEUGEN DAT BLIJKT TOCH UIT ZIJN VERKLARING, TERUG KEREN BETEKEND TOCH NIET HELEMAAL NAAR 1914!!!!! 1985 IS DE JIUSTE DATUM ONGEVEER 🙂
  GEEN LOOPGRAVEN MAAR WELVAART EN VREDE IN EUROPA!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Prima gedaan Wachteres. En wat deze ex kelner en communist Barosso betreft, hij lijkt wel op Joseph Goebbels, minister van propaganda van het “derde rijk”. Alleen hun agitprop is zaligmakend, en de critici moeten hun mond houden, anders…. Dit is toch de reinste dictatuur!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Allee deelnemers aan de I WW zijn allemaal ontmacht.op de Engelsen na.zelfs de Sultan van Isltanbul heeft zijn macht na de eerste WW afgeven moeten.Zonder deze heerschappen die allemaal absoluut regeerden, zal geen oorlog meer komen op dezelfde basis als de eerste wereld oorlog.Barosso lult uit zijn nek.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Karel de Grote, Karel de vijfde, Lodewijk de veertiende, Napoleon Bonaparte, Adolf Hitler en nu Barroso. Vroeg of laat valt de zaak uit elkaar omdat het volk het niet langer accepteert onderdrukt te worden door ongekozen technocraten en in opstand komt. Net als alle groot Europese rijken zal ook de UESSR in chaos ten onder gaan. Je kan er op wachten.

  Like

 7. meneertje zegt:

  Volgens mij is die Barroso (en zijn ook andere topmensen van de E.U. zoals de bijna bezeten te noemen Verhofstadt en de kwalijke moslimvriend Schulz) eigenlijk een soort dwangneuroticus.

  Hoe komt hij aan het waanidee dat vermindering van de dwang uit Brussel als het ware automatisch tot iets als de eerste wereldoorlog zou leiden? Waarop berust die overtuiging van hem?

  Naar mijn mening is er geen enkel land in West- of Midden-Europa dat ook maar de minste behoefte heeft oorlog te voeren.
  Meent die man het nu werkelijk? Is die oorlogsobsessie van hem echt of is het enkel een dekmantel waarmee hij een geheime agenda (die iets als zucht naar macht of misschien zelfs een soort grootheidswaan moet bevatten) verhult?

  De enigen in het Westen (maar buiten de E.U.) die wel zin in oorlog hebben, schijnen Obama en zijn aanhang te zijn. Maar zij hebben niet het Amerikaanse volk achter zich, dat ook totaal oorlogsmoe lijkt te zijn.

  Like

 8. Jade zegt:

  Hoe lang zal het nog duren voordat politieke
  tegenstanders worden opgepakt, en opgesloten
  in een concentratiekamp?

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Met waarschuwen komt Barosso er niet, zolang hij niet duidelijk kan maken waarom landen lid moeten blijven van de EU op een zodanige wijze dat men graag lid wil blijven,
  Hij kan alleen maar dreigen, hij heeft niets te bieden dan verdere armoede voor alle landen.

  Like

 10. Jean zegt:

  Door die achterlijke zever van die schijnheilige Drievuldigheid aangevuld met zever van G de la Tourette (Lees: Verafstoot) komt er juist terug oorlog, zij willen de entiteit en de nationaliteit afschaffen, één van de gevoeligste items in Europa.
  Wij Vlamingen willen niet door vreemdelingen (Lees: Fransen, Duitsers, Polen, e.a.) gedicteerd worden en zeker niet door criminele landen zoals Roemenen, Bulgaren of Turken om er maar enkele te noemen.
  Weg met dat dictatoriaal EU gedrocht, leve het Europa van onderlinge samenwerkingen.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Die kleine achterlijke lul probeert alleen de baantjes van hem en z’n maatjes veilig te stellen !!
  Weet U wel we worden dan weer terug geworpen in de donkere tijden en oorlogen, ghoooo, tjonge. jonge, Ooo.
  Verzin is iets anders stelletje ongekozen Fascistische hufters !!! Nederland uit de Europese Unie !! NU !!
  We zijn de Brusselse dictators zat, meer dan zat !

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Moedeloos word ik van die volksverlakkers en we kunnen er bijna niets tegen doen.

  Like

 13. Marc Bouwman zegt:

  Het meest cruciale zinnetje is dit: “Europa moet zich op datgene richten waar zij een toegevoegde waard heeft. Indien dit niet het geval is, moet het zich er niet mee bemoeien”.

  Wie bepaald wat een toegevoegde waarde is? Wie bepaald in welke zaken de EU zich niet moet bemoeien?

  Zaak is dat de toedeling van die bevoegdheden helemaal niet in een regeling is vastgelegd: het wordt besloten op een of andere EU-conferentie en voor onbepaalde tijd vastgelegd. Zo bepaald Brussel de nationale politiek.

  Zie die idiote huurstijgingen die Blok vanuit Brussel aangereikt heeft gekregen. Een probleem waar ik overigens geen deel vanuit maak, want ik betaal alleen de inflatoire huurverhoging. Ik weiger gewoon binnen vijf jaar tijd E 300,- meer huur te betalen dan ik nu doe; ik weiger binnen tien jaar tijd E 650,- meer huur te betalen dan ik nu doe. Zijn ze nou helemaal gek geworden!

  Barosso cum suis kunnen er gewoon niet omheen dat democratische legitimatie ontbreekt, en dat bepaalde ‘grote’ zaken eenvoudigweg niet op Europees niveau behandeld kunnen worden, ook al willen hij en zijn vrienden dat. Niet zonder grote groepen mensen in nationale staten op zeer ernstige wijze te benadelen. En dat is wel wat er gebeurd, of het nu Griekenland betreft, of Nederland: overal hetzelfde liedje van ernstige pijnen die geleden moeten worden door een uitgezochte groep in de betreffende landen.

  Bah!

  Like

 14. lucky9 zegt:

  “zo’n lange periode van vrede”?
  Ja dat kennen we: Noord-Ierland, Baskenland, Corsica, Bosnië, Cyprus.
  Dat in Vlaanderen, Catalonië of Zuid-tirol de pleuris nog niet is uitgebroken is louter te danken aan de inwoners van deze regio’s zelf en helemaal niet aan de EUSSR en nog minder aan deze maoïstische apparatsjik in Brussel.
  Die man is een leugenaar en een bedrieger. Inderdaad een crypto-nazi.

  Like

 15. bigljohn zegt:

  We weten allemaal waar het op uit draait nu die grijsgedraaide plaat; Een Rijk, Een Volk, en Een Fuhrer weer opgeld doet; (burger) oorlog !!! En al werd er geen klassieke veroveringsoorlog gevoerd, en zitten er meerdere kapiteins op datzelfde schip, waarvan Barosso er eentje is, het resultaat op termijn zal precies hetzelfde zijn. Europese culturen zijn gewoonweg niet samen te smelten, al ware het blokken chocolade, daar komen ongelukken van. Een dolgedraaide Servier was er voor nodig om de eerste wereldoorlog te ontketenen. En ook daar trachtte men de Balkische staten samen te laten smelten tot een unie. Een enkele Servier…Nu vandaag de dag lopen er miljoenen en miljoenen haatdragende mensen rond die de E.U. en zijn Euro willen aanpakken op wat voor manier dan ook. Sinds Julius Cesar (al weer 2000 jaar geleden) is Europa nog steeds niet wijs geworden, en zal het ook nooit worden volgens mij.

  Like

 16. beny zegt:

  de eu ging welvaart en stabiliteit brengen,dat is de theorie dan nu de praktijk,er is nog nooit zoveel armoede,onrust en criminaliteit geweest als nu.ik snap niet waarom regeringen gevolg geven aan een dictatuur zonder enige democratische legitimiteit,zolang of dat het eu parlement niet gevuld word met door het volk verkozen politici gewoon straal negeren!

  Like

 17. peter selie zegt:

  Als iets naar handelt om een oorlog te veroorzaken dan is het juist de fascistenclub EUSSR. Geloof maar, dat die ratten een veilig heenkomen voor zich hebben voorbereid, want ze zijn bang, wetende dat zij de oorzaak zijn van de komende chaos!

  EU = MISDAAD TEGEN DE EUROPESE BEVOLKING

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @peter selie: 14.06. uur. Inderdaad Peter de EUSSR= misdaad tegenover de Europese bevolking. Ons is NIETS gevraagd nota bene. Deze schijnheilige 3 dictators, Barosso, van Rompuy, en Verhofstad, zijn NOOIT gekozen om ons te vertegenwoordigen. En dat geblaat van de KWAL BAROSSO doet mij denken aan de uitspraak die ooit Verhaegen CDA bezigde: WIJ VAN WC EEND< ADVISEREN WC EEND. WIJ van het VIERDE COMMUNISTISCHE RIJK, ADVISEREN HET VIERDE RIJK. Was getekend de FÜHRER BAROSSO!

   Like

   • Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

    Was het nog maar een advies, een advies kun je naast je neerleggen.
    Het wordt GVD afgedwongen, we zitten massaal in een dwangbuis en zij er maar opslaan met de zweep.
    Ik wens deze dictators het eeuwige leven en elke dag een andere ziekte.

    Like

 18. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Altijddkomen dit soort fuguren aandragen met dit stokpaardje van ze dat de EU zorgt voor vrede. Ik heb het al eens vaker uitgelegd maar de huidige EU bestaat pas sinds 1990 want daarvoor hadden wij de EEG en daarvoor de Benelux en de EKSU sinds 1948. Dzez mensen kennen de geschiedenis niet en lullen maar wat om hun eigen incompententie te maskeren. Zo is de 1e WO begonnen door een aanslag van een Servier op de Oostenrijkse prins toen Europa nog onder het bewind stond van het Habsburgse-Rijk. Kijk zelf het een en ander na op de diverse web-sites zou Barosso ook moeten doen!!!

  Like

 19. toetssteen zegt:

  Wordt het niet eens tijd dat er EU wordt gezegd als er EU wordt bedoeld? Ieder pro EU persoon heeft het maar over Europa. Maar Europa is niet man made, dat werelddeel ligt er al een tijdje zonder vervelende figuren als een Barroso, Van Rompuy, Draghi, Verhofstadt en oppergriezel (staatsgreeppleger en pedodeskundige) D.Cohn Bendit.

  Maar we komen nooit van dit stel af. Waarom niet? Wel:

  http://erwinlensinkvrij.nl/het-rothschild-imperium

  Lees wel over de anti joodse sentimenten heen. Maar realiseer u dat mede door dit soort mensen een enorme aversie kan ontstaan tegen mensen die er part nog deel aan hebben. En nog gruwelijker, het zijn deze lui die die haat aan zullen wakkeren als ze er beter van worden. En dan heb ik het over de poppenspelers in dit immense spel.

  Like

 20. Henk.V zegt:

  Ik breng eventjes een vriend van onze vorige vorstin in herinnering: Laurens Jan Brinkhorst.
  Deze regent maakte een interessante opmerking toen er in ons land een referendum over de invoering van een Europese grondwet zou worden gehouden.
  Bij afwijzing van het voorstel zou het licht uitgaan, sprak de D’66 profeet.

  Het bewaren van een gezonde dosis nationaal besef en onafhankelijkheid associeerde hij met duisternis. Misschien voorzag hij een terugkeer naar de middeleeuwen?
  Zijn ontboezeming was een opmerkelijk staaltje van kortsluiting in het denken, want sinds wanneer bleek het hebben van een eigen staat , waarin men de zaken goed op orde had, en van waaruit men contact kon houden met andere landen een achterlijk principe?
  Eeuwenlang had ons land zich op die manier succesvol kunnen ontwikkelen. Ons licht was niet uitgegaan, maar brandde helder genoeg.

  Brinkhorst was een exponent van een opvatting die zich had ontwikkeld in kringen , waarvan de deelnemende overleg partners zich bij voorkeur niet in hun overwegingen niet wilden gestoord zien en nog steeds niet gestoord willen zien.
  Overleg waarbij er over ons wordt beslist, zonder dat wij het gewaar worden en zonder dat we er invloed op kunnen uitoefenen.
  Dat is wat bijvoorbeeld ”Bilderberg” doet. Arrogante lieden besluiten over wat wenselijk is voor de wereld..En zij weigeren openheid van zaken te geven.

  Maar Brinkhorst had in zoverre gelijk dat er, wel degelijk een lichtknop wordt uitgezet, of er nu een referendum was of niet.
  Er is zeker een tendens tot terugval richting middeleeuwen, of zelfs vóór middeleeuwen wel te verstaan, en omdat deze terugval in denken, doen en laten door de politiek correcte opvattingen wordt voor gestaan, komt op deze terugval een opmerkelijk stickertje: ”Verrijking” Zoiets verkoopt beter in de publieke opinie..

  Ter verrijking van onze cultuur wordt een ideologie sterk in bescherming genomen, afgeschermd van kritiek, en aan de belijders ervan volledige bewegingsvrijheid verstrekt en de inbreng daarvan vanuit hun leefwereld zal ons land beslist niet vooruit brengen, of men moet opvattingen die ver achter lopen bij wat wij ons hebben eigengemaakt, voor vooruitgang houden.

  Het omdraaien van waar en onwaar, goed en fout is een fenomeen waarvan de moderne beleidslijnen zich graag bedienen, want omkering van begrippen werkt zeer desoriënterend!
  En met een in verwarring gebrachte bevolking is het goed manipuleren! In een vertroebelde geest is het goed leugens planten.

  En dat niet alleen! De bedenkers van deze modieuze opvattingen weten heel goed welke groepen er vroeg of laat door hun strategie met elkaar in botsing met elkaar komen.
  En dan gaat er een spreekwoord op: ”Twee honden vechten om een been..”
  De derde hond zet stilletjes de gewenste koers voort, richting nieuwe wereld, in casu de EUSSR.

  De heer Barosso blinkt niet uit in historische kennis en in het duel met de meer dan voortreffelijke Nigel Farrage delft hij dan ook het onderspit.

  Maar de tactiek die Barosso volgt is dezelfde als die Brinkhorst toepaste.:aanpassing van de waarheid door belangrijke tegenargumenten ertegen weg te laten of te onderbelichten..

  Het is aan de mensen die helder van geest zijn gebleven om het volle licht van de waarheid te laten schijnen op de gang van zaken in de wereld.

  Like

 21. Tienus Plotseling zegt:

  Deze vleesgeworden Pinokkio lult naar hij verstand heeft. Het enige waar Pinokkio aan denkt, is het aanvullen van zijn eigen bankrekening en het goede blaadje, waar hij straks instaat bij de Rothschilds.

  Like

 22. Pingback: Met het terugdraaien van de EU dreigt een terugkeer naar ‘de oorlog en de loopgraven’, zegt José Manuel Barroso « Welke toekomst…

 23. anko zegt:

  Ook mijn idee is dat wat het volk wil uiteindelijk gebeurd, Het risico dat in de komende vijf jaar een burgeroorlog of andere maatschappelijke ontwrichting komt acht ik reëel. Hele grote groepen mensen zitten zonder perspectief zonder werk en krijgen problemen, Als zij niks meer te verliezen hebben zullen zij uiteindelijke in opstand komen. Met name in Zuid Europa. De politiek onderschat veel te veel de gevoelens van de gewone mens en is hoogmoedig. Ook in ons land zien we al tien jaar dat na vier jaar regeren de politieke leiders verruist worden een fenomeen wat zich ook in andere landen laat zien en waar voor 2000 geen sprake van was.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s