Polen: C&A verwijdert na protesten T-shirt met afbeelding van Che Guevara

Screenshot_49

Een interessante melding uit Polen, die ons zou moeten aanmoedigen en stimuleren. Afgelopen maandag heeft de conservatieve katholieke website Fronda.pl opgeroepen tot de boycot van de warenhuisketen C&A vanwege “communistische propaganda”. Wat was er gebeurd?

Op sociale netwerken en op andere conservatieve websites verzetten burgers zich tegen een T-shirt van het warenhuis met een beeltenis van “Che Guevara”.

C&A reageerde snel, hoewel een linkse Facebook-site zich sterk wilde maken voor de verdere verkoop. C&A nam het product in alle filialen uit de handel en verontschuldigde zich op haar Poolse website.

Hier in Duitsland (vert.: Nederland!) zijn echter al tientallen jaren lang producten met de afbeelding van deze misdadiger een verkoopsucces bij linkse goedmenschen, geschiedenisleken en vooral bij delen van de gezichtloze jeugd in dit land. Terwijl ze intussen allemaal beter zouden moeten weten… Het huisblad van de Duitse linksen, de taz, had namelijk in het jaar 2007 een relatief (!) ongeschminkt artikel over deze misdadiger gepubliceerd:

In de Sierra Maestra was hij voorgedrongen, toen het er om ging de eerste verrader in de gelederen van de guerrilla te fusilleren. Eigenlijk had Castro aan iemand anders de opdracht gegeven hem te executeren. Deze vertelde later: “Ik had mijn geweer bij me. Maar toen trok Che plotseling een Colt22 en joeg hem – boem – een kogel door het hoofd.” Guevara heeft het voorval niet in zijn dagboek genoemd, maar was wel heel trots, toen hij na de verovering van de stad Santa Clara als eerste 12 politieagenten tegen de muur liet zetten. Executies, schreef hij, zouden “een noodzaak voor het Cubaanse volk” zijn.

Later richtte hij het eerste werkkamp van Cuba op, voor mensen, “die kleinere of grotere vergrijpen tegen de revolutionaire moraal hebben begaan.” Zijn ondergeschikten op het ministerie van Industrie dreigde hij dat ze daar “hun vakantie zouden kunnen doorbrengen” als ze niet in het gelid liepen.

Ja, die linksen hebben mooie voorbeelden…

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/09/polen-ca-entfernt-nach-protesten-che-t-shirt/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Nuttige idioten", Communisme, Geschiedvervalsing, Graaien, Links verleden, Linkse Kerk, Marxisme, nieuw fascisme, Polen, Socialisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

23 reacties op Polen: C&A verwijdert na protesten T-shirt met afbeelding van Che Guevara

 1. Ik liep dertig jaar geleden ook met een t-shirt met Che Guevara erop aan. Ik heb zelfs een schilderij van Che Guevara gemaakt. Die heb ik nog steeds. Voor mijn linkse fans! Daarna trakteer ik ze op schilderijen van hun ‘vredelievende’ ‘profeet’!

  Like

  • Urbanus zegt:

   Werden die laatste doeken ook zo gewaardeerd?
   Sprak laatst een collega aan die met een Tsjee shirt liep, Hee massamoordenaar!
   Zijn reactie, Nee hoor, vrijheidsstrijder!!

   Like

   • Maloch zegt:

    Och….heb die reactie al zovaak moeten aanhoren.
    Zelfde liedje met dat gajus in de Gaza, hamas.
    “Het zijn gewoon (?) vrijheidstrijders, hoor.”
    Alsof dat een vrijbrief is voor moord en martelingen op onschuldige mensen.

    Like

   • In mijn jeugd was ik Links. Ik werd zo opgevoed. Ik kom uit een Links nest. PvdA-stemmers. Ook grote sympathie voor Che Guevara. Zodoende. Ik had vroeger een grote afkeer aan de islam. Wegens mijn geloof in de Almachtige. De islam vond ik allemaal nep. En natuurlijk gewelddadig. En de koran vond ik een nepbijbel. Maar dat werd thuis niet gewaardeerd. Ik moest stiekem op Jan Maat stemmen. En dan vertelde ik thuis dat ik op de PvdA gestemd had. Dan waren mijn ouders gerust.

    Like

  • koddebeier zegt:

   Als je ze er dan maar flink voor laat betalen !!

   Like

 2. Tiny zegt:

  Che een vrijheidsstrijder? Een niets en niemand ontziende moordenaar. Knalde alles af wat hij te pakken kreeg. Niet alleen in Cuba, maar ook in Zuid Amerika heeft hij flink huisgehouden. Men zou er eens over moeten lezen. Maar ja, dan blijft van dat ideaalbeeld helemaal niks meer over en lezen is tegenwoordig al zo moeilijk.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, zo heb je er meer: Wat dacht je van Tanja Nijmeijer en de FARC? Mijn kop er af als de ‘arme boeren’in Colombia door dat ‘leger meer geïntimideerd en uitgezogen dan geholpen worden! En die rotmeid met haar zg. revolutionaire ideeën er maar propaganda voor maken! Als ze die ooit te pakken krijgen mag ze van mij tegen de múúr; ze heeft er genoeg voor op haar geweten!

   Like

 3. Rick zegt:

  Tsjonge jonge…Mierenneukarij op het niveau van: Roomser dan de Paus willen zijn 😦

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Wat bedoel je daar precies mee Rick?

   E.J.

   Like

   • Rick zegt:

    Er worden miljarden T-shirts geproduceerd die bedrukt worden met honderden miljoenen afbeeldingen en/of teksten. Dit gebeurt simpelweg “random” zonder enige achterliggende bedoeling en/of gedachte dan ook. Wordt gewoon ingespeeld op de vraag. Vind het hypocriet om daar een gehele winkelketen op af te rekenen. Als consument ben je namelijk niet verplicht om het te kopen. Kan mij voorstellen dat een vegetariër gruwt van de vleesafdeling in de supermarkten en een moslim de kriebels krijgt van de Hema rookworsten; maar deze worden toch ook niet subiet gesloten c.q. uit het assortiment verwijderd!?? Als je toe gaat geven aan de Ché Guevara T-shirt sentimenten; wordt de hetze tegen het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen te Hoorn tóch weer een optie. Is namelijk ook zo’n exponent van (tegenwoordig) uiterst ongewenst gedrag. Zal wel een kaalslag worden als we met terugwerkende kracht alle (stand-)beelden, schilderijen, literatuur en overige al dan niet artistieke uitingen gaan zuiveren van (tegenwoordig) ongewenste personen en of gebeurtenissen. Omdat het in deze de afbeelding van uiterst linkse Ché betreft; duiken vele reaguurders er blindelings bovenop. Ik vind dit per saldo net zo verwerpelijk als de wijze waarop (S)links en/of de moslims ons hun visie door de strot pogen te wringen.

    Like

  • guusvelraeds zegt:

   Rick, betitel je kritiek hebben op misdaden van socialistisch schuim zoals hieronder beschreven met mierenneukerij?

   Op Guevara’s lange lijst van misdaden in La Cabana wordt verder gerapporteerd dat hij er plezier in had om regelmatig de kelen door te snijden van gevangenen die aan het slapen waren.

   http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1551

   Like

   • Rick zegt:

    “Afgelopen maandag heeft de conservatieve katholieke website Fronda.pl opgeroepen tot de boycot…”
    In naam van deze zélfde “Conservatieve Katholieke Kerk” is de óórspronkelijke bevolking van datzelfde Midden- en Zuid-Amerika over de kling gejaagd en van hun rijkdommen beroofd!!
    Vervolgens heeft deze kerk ook een zéér bedenkelijke rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog en vele hooggeplaatste nazi’s helpen ontsnappen naar…Zuid-Amerika. Lieden die verantwoordelijk waren voor tientallen miljoenen doden!!
    Hebben we het gemakshalve nog maar niet over alle kindermisbruikschandalen van de afgelopen jaren.
    Snap dus ook niet waar deze potentieel criminele organisatie, met meer bloed aan hun handen dan Ché en Mao tezamen, de charme vandaan haalt om op te roepen de boycot van Ché T-shirts!!
    Mogen wij nu ook verlangen, dat alle Rooms Katholieke kerken en overige R.K.-relikwieën uit de openbare ruimte verwijderd zullen worden.

    Like

   • @Rick: En wat moet er volgens jou gebeuren met alle ‘kunstenaars’ die het gewaagd hebben om Profeet Mohammed af te beelden in walgelijke cartoons ondanks de waarschuwingen van de Koran?

    Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Het beroemde artikel van Alvaro Vargas Llosa over Che Guevarra: “The Killing Machine”:
  http://www.independent.org/newsroom/article.asp?id=1535

  Like

 5. Trucker zegt:

  Weinigen weten dat hij een hardliner communist was die net als zijn broeder Fidel folterde, verkrachte en vermoorde als hij er zin in had, niks nada vrijheidsstrijder, “gewoon” een psychopaat.
  Dat er nu vandaag de dag de meesten geen bal weten van dit stuk vreten is bijna misdadig te heten, er is het www waarop je alle info kan vinden en desondanks dwepen er nog velen met het beeld van dat monsterlijke SMEERLAPJE.
  Enige jaren terug zag ik in de dok in Antwerpen een cabine (weet niet meer welk merk) met op de zijkant de bekende kop die door miljoenen aanbeden werd, vroeg de vent wie dat was : “das den ché”, hoor het de idioot nog zeggen…
  De realiteit is dat links nog altijd mag uitpakken met beeltenissen van de grootste massamoordenaars uit de geschiedenis, weet geen rechtbank die iemand veroordeeld omdat hij/zij een foto of vlag of whatsoever publiceert van stalin of mao (nog steeds in Vlaanderen verheerlijkt door de BENDE loepzuivere communisten van de pvda), maar tracht niet te verwijzen naar Hitler…zelfs een T-shirt met het cijfer 18 is voldoende om lieden de stoom uit hun neus te laten komen…http://lvb.net/item/4154

  Like

 6. luckybee zegt:

  Tsia de Polen hebben wel heel erg lang geleefd in een systeem waar Che Guevarra erg thuis voelt.

  Like

 7. Trucker zegt:

  Rick zegt:

  13 september 2013 om 16:44

  Dit lezen wijsneus

  Trucker zegt:

  13 september 2013 om 08:38

  Weinigen weten dat hij een hardliner communist was die net als zijn broeder Fidel folterde, verkrachte en vermoorde als hij er zin in had, niks nada vrijheidsstrijder, “gewoon” een psychopaat.
  Dat er nu vandaag de dag de meesten geen bal weten van dit stuk vreten is bijna misdadig te heten, er is het www waarop je alle info kan vinden en desondanks dwepen er nog velen met het beeld van dat monsterlijke SMEERLAPJE.
  Enige jaren terug zag ik in de dok in Antwerpen een cabine (weet niet meer welk merk) met op de zijkant de bekende kop die door miljoenen aanbeden werd, vroeg de vent wie dat was : “das den ché”, hoor het de idioot nog zeggen…
  De realiteit is dat links nog altijd mag uitpakken met beeltenissen van de grootste massamoordenaars uit de geschiedenis, weet geen rechtbank die iemand veroordeeld omdat hij/zij een foto of vlag of whatsoever publiceert van stalin of mao (nog steeds in Vlaanderen verheerlijkt door de BENDE loepzuivere communisten van de pvda), maar tracht niet te verwijzen naar Hitler…zelfs een T-shirt met het cijfer 18 is voldoende om lieden de stoom uit hun neus te laten komen…http://lvb.net/item/4154

  Like

  • Rick zegt:

   Snap de essentie van uw reactie niet helemaal. Als “wijsneus” zijnde zou ik uw artikel moeten lezen!?? Is de door u gepropageerde “waarheid” dan wél zaligmakend?

   Like

 8. Rick zegt:

  Jack Terrible zegt:13 september 2013 om 17:45
  Beste Jack. Snap niet precies waar je op aan stuurt. Wat de koran wel of niet verbied is zeker voor niet moslims absolúút irrelevant. Vervolgens waren de spotprenten verre van walgelijk en dientengevolge dient er met de makers van die rake karikaturen helemaal niets te gebeuren.
  Krijg langzamerhand de indruk dat men mijn “brainwave” m.b.t. de Ché T-shirts niet helemaal kan volgen en/of mijn reactie selectief leest. Probeerde louter aan te geven; dat als we historische figuren en/of gebeurtenissen (goed en/of slecht al naar gelang het “kamp” en/of regio waartoe je destijds behoorde) alsnóg met terugwerkende kracht gaan en/of blijven demoniseren; dat het hek dan feitelijk van de dam kan geraken. Tenslotte trachtte ik duidelijk te maken, dat de Rooms Katholieke kerk wel de áller-, állerlaatste is die hierover de mond open moge doen. Per saldo hebben zij méér boter op hun hoofd; dan al onze “boterbergen” ooit groot zijn geweest!!
  CU de 21-ste…Dan kletsen we lekker bij 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s