Een verbod voor moslimstudentes om religieuze sluiers te dragen is, na publieke protesten, opgeheven door de universiteit van Birmingham

Screenshot_7

• Het Birmingham Metropolitan College had tieners gevraagd om de sluiers te verwijderen
• Personeel zei dat het verbod voor de veiligheid was en het zorgt ervoor dat mensen  ‘te allen tijde  identificeerbaar zijn’
• Maar door de richtlijnen ontstond er verschil van mening, een 17-jarige noemde die ‘walgelijk’
• David Cameron steunde onderwijsinstellingen om hun eigen regels vast te stellen
• Maar vicepremier Nick Clegg zei dat hij zich ‘ongemakkelijk’ voelde bij het voorstel

Een universiteit/hogeschool die probeerde de leerlingen het dragen van de volledige gezichtssluier om veiligheidsredenen te verbieden, heeft het voorschrift na een openbaar protest opgegeven. Alle studenten, medewerkers en bezoekers van het Birmingham Metropolitan College (foto) werd meegedeeld dat hun gezichten te allen tijde zichtbaar moesten zijn, zodat ze ‘makkelijk herkenbaar’ waren.

Maar de maatregel werd zwaar bekritiseerd door een aantal studenten, een van hen omschreef het beleid als ‘walgelijk’. Nick Clegg zei dat hij zich ‘ongemakkelijk’ voelde bij het voorstel.

Meer dan 800 mensen beweerden dat ze van plan waren om een protest tegen het beleid bij te wonen om zich te verzetten tegen wat zij een ‘islamofobe’ beslissing vonden. De woordvoerder van David Cameron zei dat de minister-president het recht van de onderwijsinstellingen verdedigde om ‘ hun eigen schooluniformbeleid te kunnen instellen en te handhaven’.

Maar vice-premier  Clegg [± D´66] zei dat hij zich ‘ongemakkelijk’ voelde over een sluierverbod in een school, hoewel hij kon begrijpen waarom het nodig was om mensen bij de controle op luchthavens te identificeren.

Het college, dat 44.000 studenten heeft en de derde grootste in het Verenigd Koninkrijk is, zei dat hoofddeksels een gevaar voor de veiligheid vormen en onder hun beleid ‘valt ook de verwijdering van capuchons, hoeden, petten en sluiers, zodat gezichten zichtbaar zijn’.

Dit zou vrouwelijke moslimleerlingen ervan weerhouden de niqaab te dragen, de volledige gezichtssluier, waarbij alleen de ogen van de vrouw zichtbaar zijn, of de boerka, waar de omgeving van het oog bedekt is met een gaasje.

Maar het college heeft nu een verklaring uitgebracht waarin gezegd wordt dat zij heeft besloten om haar standpunt te wijzigen en individuen toe te staan om ‘specifieke kledingstukken te dragen die hun culturele waarden weergeven’.

Meer dan 9.000 mensen ondertekenden een online-petitie opgezet door NUS Black Students’ Campaign  [campagne van zwarte studenten] die een beroep doet op de rector van het college, Dr. Christine Braddock, om het verbod op te heffen.

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2419835/Ban-Muslim-students-wearing-religious-veils-scrapped-Birmingham-college-public-outcry.html

Auteur: Matt Chorley

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, Dhimmitude, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

14 reacties op Een verbod voor moslimstudentes om religieuze sluiers te dragen is, na publieke protesten, opgeheven door de universiteit van Birmingham

 1. Trucker zegt:

  Ik wordt het stilaan moe te moeten schrijven dat Engeland de eerste natie is die islamietenland zal zijn in eurabia.
  Het vroegere trotse Great Britain onder (één van de beste Prime Ministers OOIT) Margaret Tatcher is met het TUIG dat links islamofiel is verworden tot een veilige haven voor islamieten.
  In de USA is het net andersom, daar komen patriotten op straat om te demonstreren TEGEN islam(ieten) en daar halen ze zo goed als altijd hun slag thuis (een enkel keer is er een islamofiele rechter of directeur van een school) maar daar kennen ze het “we are proud to be an American” nog zeer goed en islam(ieten) maken daar geen deel van uit.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  KNETTERGEK, compleet GESTOORD, zijn deze idioten, met voorop de moslimkontlikker Clegg. Steeds maar weer buigen voor de islam. Door dit soort SCHOOLBESTUUR en moslimlikkende POLITICI voelen de HAATBAARDEN zich gesterkt. Engeland dreigt steeds verder geislamiseerd te worden.

  Like

  • Jean zegt:

   Tom,
   Ik denk dat die lafaard en verrader zijn zakken gevuld worden door die moslims en….wiens brood men eet diens woord men spreekt.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Jean: 20.20. uur. Dat zou zeker zo kunnen zijn Jean. Saoedie Arabië, heeft geld als water, en daar zitten de ergste MOSLIMFANATEN, die ook nog hun marionet in Washington hebben zitten, de MOSLIM Obama. Niet voor niks is een voornaam van hem Hussein!

    Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ja hoor, als zo’n sukkel van een vice-premier al begint te zeggen, dat hij zich bij zoiets óngemakkelijk’ voelt, dan kun je er op rekenen dat de beer alweer los is: De moslims beseffen direct dat ze ongedaanmaking er met wat gedram door kunnen drukken et voilà….. Wat bezíelt zo’n man? Het gaat hier om een duidelijke veiligheidsmaatregel, die iedereen kan begrijpen! De moslima’s ook, maar wie weet is dat dan ook wel de werkelijke reden dat ze zich verzetten: Ze willen misschien stiekem wel onduidelijkheid in de hand werken, ten behoeve van de snode plannen van zekere radicale broeders/zusters, weten wij veel! En zo’n dhimmi dat maar lekker in de hand werken met z’n halfzachte praat. Waarachtig, de westerse beschaving gaan niet het eerst kapot aan de moslims, maar aan de goedmensen!

  Like

  • heleen zegt:

   Theresa, je schrijft ergens dat het pure provocatie is die in sé niets met godsdienst te maken heeft. Helemaal akkoord: zij testen onze zwakheid uit en onze bereidheid om onze cultuur ongedaan te maken en op te geven. Welnu, dat lukt aardig.
   Ik word met de dag wanhopiger.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, dat schreef ik op het onderwerp “zedig en kuis….enz.” Het is trouwens eerder nog wel eens aan de orde geweest; toen reageerde ik met iets dergelijks en was het Scarlatti Bombatti die er van harte mee instemde. Volgens mij ergeren we ons allemaal kapot aan die treiterkoppen (want dat zijn het) en zullen er zelfs goedmensen zijn, die bij zichzelf toegeven: Zó heeft dat toch ook weinig zin. Niet dat ze dat hardop zullen zeggen, natuurlijk.

    Like

 4. Wachteres zegt:

  Dit is precies de manier waarop de moslims stap voor stap in ALLES hun zin kunnen/zullen krijgen.

  Drammen, zeuren en in een grote groep met elkaar hun gelijk halen, onder geroep van ‘discriminatie’ en ‘islamofobie’. De reactie van onze ‘elite’ is dan steeds en waar ook in Europa om hen maar hun zin te geven om problemen te voorkomen.

  Denken die stomme regeringsleiders in GB dat de islam ooit zal stoppen met eisen stellen?

  Voor de islam worden overal in Europa al uitzonderingen op de regel c.q. de wet gemaakt.

  Als daar geen halt aan wordt toegeroepen, dan worden/zijn we met elkaar verkocht en zal het niet lang duren voor we de keuze kunnen maken: “Je tot de islam bekeren of anders …..”.

  Het was zo eenvoudig geweest ……. “Dit zijn onze regels, hieraan heb je je te houden en anders is daar het gat van de deur …. simpel toch … ?????”.

  Maar gezien de afspraken die er met de islam gemaakt zijn om de moslims vrije toegang te bieden en hen geen strobreed in de weg te leggen, zal dat wel een utopie blijven.

  Het enige wat we kunnen doen is ‘het gewone volk’ duidelijk blijven maken wat er aan de hand is en aan welke gevaren ze bloot staan, hen dus de ogen openen en daarmee tegelijkertijd zorgen dat de landverraderskliek door middel van de verkiezingen letterlijk uitgerangeerd wordt en blijft.

  Moge dit tuig, de verraders van onze cultuur en onze vrijheid hun gerechte straf niet ontlopen!

  Ik hoop van ganser harte dat Neurenberg 2.0 in aantocht is.

  Like

  • heleen zegt:

   Helemaal met je eens, Wachteres.
   Ooit (hoop ik) komt het tot een explosie en dan hoop ik dat mannetjes als Clegg (lafhartige honden) hun verdiende loon krijgen.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Wachteres: 20.24. uur, op 13/9. Helemaal met je eens Wachteres. Twee opmerkingen mijnerzijds die je betoog verder ondersteunen: 1. De Resolutie van Straatsburg. 2. De BILDERBERGMAFFIA +NWO!

   Like

 5. Helena zegt:

  Er is natuurlijk weer een (kansloze) petitie.
  http://www.britainfirst.org/ban-the-burka/

  Like

 6. Marijke zegt:

  Vreemd allemaal! Het lijkt me lastig voor de docenten om te communiceren met iemand die een gezichtsbedekkende sluier draagt. Daarnaast is het bij examens lastig te controleren of de kandidaat daadwerkelijk diegene is die examen moet doen. Maar niet-religieuzen moeten natuurlijk wel met beide oren zichtbaar op de pasfoto. Wie wordt er nu eigenlijk gediscrimineerd?!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s