Het kwaad waarvoor we staan

Screenshot_10

We bevinden ons vandaag tussen twee in de hedendaagse geschiedenis meest sombere verjaardagen: 11 september en 13 september. Twee data, twee 24 uur perioden die ogenschijnlijk niet verschillen van elke andere. De zon komt op in de ochtend en gaat weer onder in de avond, mensen handelen hun dagelijkse zaken af en het leven gaat door. Evenwel beide dagen werden ingebrand in ons individueel en collectieve geheugen, of op zijn minst zij behoren dit te zijn.

Het was op 11 september 2001 dat al-Qaida New-York en Washington aanviel, en het was op 13 september 1993 dat Israël de Oslo-akkoorden tekende met de PLO, waarmee de machten van het internationaal terrorisme twee van haar grootste triomfen binnenhaalden in het moderne tijdperk.

En ondanks al de verschillen tussen deze beide gebeurtenissen bevatten ze een kardinale les die we niet mogen vergeten. Het is een koude, harde en ongemakkelijke waarheid, eentje waaraan velen de voorkeur geven deze niet op te pakken, desalniettemin blijft het toch een waarheid: dat er kwaad in de wereld is waarmee we ons moeten confronteren.

Velen van ons herinneren zich de ochtend van 9/11 en het gevoel van shock dat we waarnamen al kijkend naar deze horror dat zich ontvouwde voor onze ogen live op tv. De verwarring, de chaos, en het gevoel dat dit allemaal zomaar uit het niets kwam. Waarom, dachten velen, vallen deze mensen ons plotseling uit het niets aan? Maar dat is alleen, omdat we een kort geheugen hebben.

Per slot van rekening was de aanval in 2001 de tweede keer-niet de eerste keer-dat islamitische extremisten poogden het World Trade Center neer te halen. Op 26 februari, 1993, om 12:18 ´s middags, lieten zij een vrachtwagen vol met springlading afgaan in de ondergrondse parkeergarage van de noordelijke toren, waarbij 6 mensen gedood en meer dan duizend gewond raakten.

Amerika zette een strafrechtelijke vervolging in tegen de daders, nam ze gevangen en bracht ze voor de rechter. Maar wat als de Clinton-regering een meer moedige benadering had gelanceerd zoals hun eigen oorlog tegen terreur? Wat als zij de onmetelijke vermogens van de U.S. regering op dat moment ingezet had tegen de toenemende bedreiging van het islamitisch fundamentalisme? Zou dat niet preventief hebben gewerkt tegen het gebeuren van daaruit volgende tragedies? Vijf jaar later, op 7 augustus, 1998, valt Al Qaida de Amerikaanse ambassades aan in Kenia en Tanzania met vrachtwagenbommen, waarbij honderden mensen gedood werden.  Clinton antwoordde hierop door het afschieten van een paar kruisraketten op doelen in Soedan en Afghanistan, maar deed verder weinig. Osama bin Laden en Al Qaida bleven in leven om weer te vechten op een andere dag, en op 9/11 zagen we allemaal hoe bijziend en dodelijk deze beslissing bewees te zijn.

Duizenden onschuldigen verloren hun leven, en onze manier van leven was voor eens en voor altijd veranderd. Gewoon omdat Washington de wil niet had de kanker aan te pakken voordat deze zich verspreidde.

Hetzelfde houdt ook de waarheid in voor Israëls capitulatie voor de Palestijnse terreur, toen de minister-president Yitzhak Rabin de bloedige handen schudde van Yasser Arafat op het gazon van het Witte Huis in 1993.

In plaats van Arafat te behandelen als het laaghartig tuig dat hij was, koos Israël ervoor hem op te heffen tot status van een verheven staatsman door hem toe te staan een corrupte en autoritaire entiteit te creëren naast de Joodse staat. Niet verrassend, dat Arafat en de zijnen doorgingen met het voeren van oorlog tegen Israël, hierbij de grootste terreurgolf losmakend ooit gezien in dit deel van de wereld.  Meer dan 1000 Israëli´s werden vermoord door terroristen in de drie jaar na de ondertekening in Oslo, dat was tweemaal zoveel als het aantal dat gedood werd in de 25 jaar voorafgaand aan het akkoord.

En nu vinden we onszelf in Gaza terug met een regime gerund door Hamas, raketten regenen gewoonlijk neer op Israëls steden, en een vervallen en ineffectief Palestijns regime in Ramallah dat dreigt een eenzijdige onafhankelijkheid uit te roepen. Oslo was een klassiek geval van zelfbedrog, waarin Israëls leiders kozen de vijand te verzoenen in de ijdele hoop dat de serie moordenaar van gisteren zal veranderen in de vriendelijke buurman van morgen.

Als Israël had gedaan wat noodzakelijk was, arresteren of doden van Arafat voor zijn misdaden, in plaats hem toe te staan de Nobelprijs te winnen, wie weet hoeveel onschuldige levens gered hadden kunnen worden? Door te kiezen voor het tegemoetkomen aan terreur in plaats van het uit te wissen, maakte de regering een grove en dodelijke vergissing.

De lessen van de twee herdenkingen van deze week zouden duidelijk moeten zijn. 9/11 en 9/13 zouden ons eraan moeten herinneren hoe gevaarlijk het ook is de confrontatie aan te gaan met een meedogenloze vijand, erin verzaken is echter veel gevaarlijker.

Apathie en verzoening kan een paar jaar rust kopen. Maar uiteindelijk zal de prijs van het weigeren om krachtdadig te reageren op terreur onvermijdelijk meer terreur zijn, op een nog grotere schaal.

De gebeurtenissen op 9/11 en 9/13 hadden mogelijk nooit plaatsgevonden als onze leiders de moed en het inzicht hadden gehad deze simpele waarheid te herkennen.

We moeten nooit vergeten dat het kwaad bestaat en dat het niet met onderhandelingen bestreden kan worden.  Er zijn tijden dat een natie of een beschaving aangevallen wordt en dan moet deze zichzelf wapenen met de moed om terug te vechten.

Het goede zal overwinnen ten langen leste, maar alleen als het alert is op de gevaren die het ziet en hier resoluut op antwoordt.

Screenshot_9

Bron:

http://www.breakingisraelnews.com/fundamentally-freund-evil-face/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=fundamentally-freund-evil-face

Auteur: Michael Freund

Vertaald uit het Engels door:

Guus Velraeds

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

34 reacties op Het kwaad waarvoor we staan

 1. rakkertje zegt:

  Het enige wat goed is aan 11 september is dat Filip Dewinter jarig is.

  Like

 2. Trucker zegt:

  Nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van de VN maar de terrorist arafat (het lievelingetje van links nu nog dwepen IDIOTEN met hem) met zijn Colt45 op zijn heup om een toespraak te houden.
  By the way waren de “black september” terroristen geen arafat mannetjes, ik weet als de dag van gisteren de moordpartijen in Muchen op de Israelische atleten (jaren ’70) olympische spelen en dat het spelen waren kon niet juister geschetst worden…die gingen gewoon DOOR.

  Like

 3. Jean zegt:

  11 september is nog maar het begin, dat gewelddadig gebroed laat nog van zich horen, zeker weten, alleen…..de linkse media is het zwijgen opgelgd, geen kwaad woord over een moslim of moslima. Dat wij met een gigantische islamofobie én moslimofobie zitten is maar bijzaak, het zootje moet gepamperd worden maar ze vergeten dat de pampers op zijn en wij geen nieuwe willen kopen!

  Like

 4. Trucker zegt:

  @ rakkertje 13 september 2013 om 19:10

  Godverdomme rakkertje, dat wist ik niet dat “onze” El Cid op die dag jarig is…
  Volgende keer toch eens het www raadplegen om data.
  Deze heb ik in ieder geval genoteerd.
  Thanks man

  Like

 5. leto2thesandworm zegt:

  9/11 was een “inside job”, het excuus om het Midden-Oosten binnen te vallen.
  Dat scenario was al in de jaren ’90 opgesteld door de USA.
  Het is net een legpuzzel, de stukjes passen in elkaar.
  Olie, gas, het IMF, de politieke achtertuin van Rusland, energie voor China.
  Gekozen regeringen bestaan niet, democratie is poppenkast.
  Kijk maar naar Obama en de laatste verkiezingen in ons eigen land.
  Bilderberg en consorten maken de dientst uit en als je dwars ligt dan ga je eraan.
  JFK en Fortuyn zijn ludieke voorbeelden.

  De schrijver van dit artikel is blijkbaar nog niet helemaal wakker.
  Ook over Israël is de man naïef.
  Israël is het geesteskind van de Rothschilds en heeft meer invloed in de USA dan de USA in Israël.
  Toen het project niet snel genoeg van de grond kwam is er maar een wereldoorlogje tegenaan gegooid.
  Met alle propaganda en leugens die van deze bankiersclub gewend zijn.
  Het project beoogt volledige controle over de immense olie- en gasvelden in het M-O en daartoe heb je een bruggehoofd nodig.
  De inwoners zijn zoals gewoonlijk “disposable assets” voor de rijken en machtigen.

  Meneer Freund lijkt het echte kwaad nog niet echt te kunnen duiden.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Uit je laatste alinea hierboven blijkt dat je niet alleen hartstikke gek bent, “Leto”, maar ook een antisemiet.
   De Tweede Wereldoorlog als versnellertje van de bouw van “bruggehoofd Israël” in dienst van het Joodse Grootkapitaal?
   En laat niemand ook misleid zijn door de quasi-natuurkundige geleerdigheid die “Leto” hieronder rond de Twin Towers oplepelt in dienst van zijn antisemitische waanvoorstellingen.
   Wat mij betreft mag deze antisemitische psychopaat een permaban krijgen, Bert.

   Like

   • leto2thesandworm zegt:

    Ik heb jouw artikelen altijd geaprecieerd.
    Je zegt de dingen zoals ik ze ook zou willen zeggen.
    En ik ben het eigenlijk vrijwel altijd met je eens.

    Maar er speelt meer op deze aardkloot dan aan de oppervlakte zichtbaar is.
    Overheden hebben geheimen die weer geheimen hebben.
    Retrospectief blijken misstanden en conflicten steevast het gevolg te zijn van machtswellust en hebzucht.

    Dat te onderkennen is geen reden om als “hartstikke gek” te worden bestempeld.
    En ik ben al helemaal geen anti-semiet, een term die ik jou helaas te makkelijk vind uiten.
    Feit is en blijft dat de Rothschild-dynastie i.s.m. Balfour het fundament voor de staat Israël heeft gelegd.
    Wil je dat ontkennen?
    En denk je dat een bankiersfamilie die al eeuwenlang oorlogen aan beide zijden financiert dat uit piëteit heeft gedaan of uit berekening?

    Ik geloof niet meer in sprookjes, jij wel?

    Like

 6. Trucker zegt:

  Yep en de landing op de maan was in een studio opgenomen in de Nevada woestijn en by the way Elvis leeft nog.
  In mijn ogen ben je een KNETTERGEKKE reageerder maar goed God heeft zijn getal nodig.

  Like

 7. Trucker zegt:

  BEWIJZEN ik wil BEWIJZEN.
  Ik heb al veel weirdo’s tegengekomen (on the road) maar jij spant de kroon moet ik toegeven.

  Like

  • leto2thesandworm zegt:

   Op 28 Juni 2001 meldt de dissidente ex-sergeant Bill Cooper dat er waarschijnlijk binnen 3 weken (het werden bijna 3 maanden) een terroristische aanslag binnen de USA zou plaatsvinden waar ene onbekende Osama Bin Laden de schuld van zou krijgen: http://www.youtube.com/watch?v=V5tmogd9xp4

   Kerosine brandt niet heter dan 850° Celsius en staal smelt bij 1500° Celsius.
   De vliegtuigbrand in de Twin Towers kon de staalkern niet smelten.
   En als de staalconstructie op 400 meter hoogte al verzwakte, hoe kon de 400 meter staal eronder die niet werd verhit dan “verdampen”?

   Op alle filmpjes op internet (Youtube voornamelijk) zie je beide torens instorten in ongeveer 9 seconden.
   Ik weet niet hoe je kennis van klassieke mechanica is maar volgens de formule St=v0t+½at² (a=9,8 m/s op aarde, St=400 meter)) valt een object zonder weerstand 400 meter in 9 seconden (op aarde).

   De New Yorkse brandweer heeft 5 dagen lang de puinhopen geblust maar het vuur doofde maar niet.
   Vuur dat niet dooft door water is het gevolg van een chemische reactie genaamd redox.
   Aluminium met ijzer reageert als het wordt verhit door een explosie en is vervolgens met niets meer uit te krijgen.
   Het heet “thermiet”.
   Je kent het misschien als “thermische lans”, het werktuig van brandkastkraker Aage M.
   Het wordt duizenden graden heet en verpulvert staal in een fractie van een seconde.

   Na het blussen bleek alle staal op mysterieuze wijze verdwenen, zogenaamd naar China verscheept en daar in de hoogovens omgesmolten.

   Een BBC-reportage meldt “live” dat een toren is ingestort maar door het raam achter de presentatrice is die toren nog in volle glorie te zien!
   Voorkennis?

   Hoe kon WTC-7 in brand raken als de gebouwen die tussen WTC-7 en de Twin Towers stonden geen schrammetje opliepen?
   Toevallig dat WTC-7 ook van Larry Silverstone was en de gebouwen tussen de Towers en WTC-7 niet.
   Larry Silverstone verzekerde 3 maanden voor de ramp alle gebouwen in zijn bezit op de plaza tegen terroristische aanslagen, een clausule die je bij geen enkele normale verzekeringsmaatschappij voor elkaar krijgt.

   De Twin Towers stonden bol van asbest en moesten op gezag van de overheid worden gerenoveerd tegen een kostenplaatje van meer dan 200 miljoen dollar.
   Hoe gerieflijk dat die verbouwing Larry bleef bespaard.

   Het WTC-7 gebouw stortte net als de Towers gecontroleerd in.
   Om een gebouw van dat formaat zo in te laten storten is minstens een week aan voorbereiding nodig door demolitie-experts.
   En waarom was er een crisis-team in dat gebouw aanwezig als de aanslagen een verrassing waren?

   De Pennsylvania-vlucht:
   Hoog in de lucht in een vliegtuig hebben GSM’s geen verbinding.
   De gesprekken door heldhaftige passagiers zijn technisch een raadsel.
   Vooral niet over nadenken.

   Bij het Pentagon is een rond gat geslagen in de buitenmuur maar geen spoor van schade door vliegtuigvleugels.
   Ook hier, gelijk als in Pennsylvania geen brokstukken, bagageresten, lijken, vliegtuigstoelen.
   Ook de invlieghoek is onverklaarbaar, het vereist een toppiloot om een Boeing horizontaal op 5 meter hoogte horizontaal boven de grond te houden.

   De onmogelijkheden en onwaarschijnlijkheden rond 9/11 zijn uitgebreid op het internet te vinden maar niet genoeg mensen zoeken.
   En om je nog een beetje verder te stangen: Pear Harbor was nog een erger staaltje bedrog.
   Daar lieten maar liefst 5.500 mensen het leven tegen de 3.900 bij de Twin Towers.
   De schepen die er lagen waren afgedankt en rijp voor de sloop.
   De bemanning bestond hoofdzakelijk uit secondair personeel dat voornamelijk uit negers bestond.

   Altijd als de USA ten strijde trekt gebeurt er iets “onverwachts” zoals de torpedering van de Lucetania, Pearl Harbor, de inval door Irak in Kuweit, 9/11 of een gifgasaanval in Syrië.

   En ze worden er altijd beter van, met name hun banken en rijke elite.
   Ga je nu zelf een beetje denken, Trucker?

   Like

   • Republikein zegt:

    Tommy Cooper, een neef van Bill, zei: Doctor, i broke my arms on several places, waarop de doctor zei. “Dont go to that places.

    Like

  • maria zegt:

   Tja het is dus niet ‘een club mocro’s’ maar de Marokkaanse overheid die dit pand gekocht heeft. En die krijgen nu te maken met de wetteloosheid hier. Niet dat ik er graag het zoveelste marokkaanse centrum in wil hebben maar recht is recht.

   Like

 8. maria zegt:

  @leto2thesandworm
  Iedereen heeft recht op zijn eigen complot-theorie. En de lezers van dit blog zijn ook met die van jou bekend, dus echt geschokt zijn we niet. Even goede vrienden, de tijd zal leren wie er gelijk had. De wereld zit momenteel ingewikkeld in elkaar en het is best moeilijk een standpunt in te nemen. Je bent nieuwsgierig en ik weet precies waar je deze ideeën vandaan hebt. Kom dus zeker vaker langs hier dan kan je nog veel leren! Ik wens jou en alle lezers van dit blog veel wijsheid toe!

  Like

  • leto2thesandworm zegt:

   Ja! Halelujah!

   Like

   • maria zegt:

    Nee ik probeer je niet belachelijk te maken want bv de “Amerikaanse agenda” is ook voor ons nog steeds een mysterie. Als je de huidige Amerikaanse politiek ziet ga je je inderdaad afvragen hoe dit in het verleden werkte. Dus je twijfel is terecht. Ik dacht ook even dat Obama die gifgas-bom zelf had gegooid om maar te kunnen “ingrijpen” (katsjing voor de wapenindustrie) Maar google ook even waar Obama staat tegenover bv Saoedi-Arabië.
    Die hebben zeker waarden waar jij je ook niet zo senang bij voelt. Maar keep digging!!

    Like

 9. Republikein zegt:

  Kwaad? CBS. Bevolking en bevolkingsontwikkeling;Cheers!?Dat is klompott

  Like

 10. Trucker zegt:

  @ leto2thesandworm 13 september 2013 om 23:08

  Eén antwoord op je pseudo wetenschappelijke “argumenten” jij bent KIEREWIET en was ik een shrink ik liet je preventief colloqueren, louter uit bezorgdheid voor je omgeving.
  Moet eerlijk toegeven dat ik je nonsens over Pearl Harbour nog niet had gelezen..
  Je sleurt er ook het “bildenberg” GELEUTER bij, wel er zijn hier reageerders die ik respecteer maar als ze over dat “bildenberg” beginnen neuzelen is het respect voor dat moment er niet bij want dat is CRAP.
  Jullie die die KNETTERGEKKE samenzweringstheorieën (niets meer dan dat simpele ziel) theorieën verkondigen zijn een SCHANDE voor de rechtgeaarde Amerikaanse patriot en zijn niets meer dan een werktuig van de islam(iet) en het linkse multikulle TUIG die niks goed voorhebben met onze Vrije Westerse Wereld.
  Tussen haakjes verkondig deze WAANZINNIGE crap nooit in de US tegen een redneck want de kans is (zeer) groot dat je naar de spoed van een hospitaal mag en eveneens is de kans op blijvend letsel nog groter dan dat je ooit zou kunnen vermoeden.
  Jullie SOORT die claimen dat Nine Eleven een Hollywood produktie was evenals Pearl Harbour, waarom stopt het daar, waar is je GELUL over de landing op de maan, daar zijn ook van die STOMPZINNIGE theorieën over te lezen dat het fake was:
  Kijk hoe Buzz Aldrin (een zeer moedige man want in een reis naar de maan stappen is een levend proefkonijn wezen) reageert op één van het SOORT als jij (hulde voor de oud astronaut)

  Het www staat vol van samenzweringsCRAP en dat er lieden zijn die dit geloven…niet moeilijk de helft van de mensheid is niet in staat om zelf een conclusie te trekken of feiten van fictie te onderscheiden.
  PS heer Bron zal even uit mijn rol vallen (doe even uw ogen dicht)
  ROT OP LINKSE MULTIKULLE KNETTERGEKKE MAFKEES

  Like

  • leto2thesandworm zegt:

   Je wil niet zelf nadenken, schelden is al wat je doet.
   Is het zo moeilijk om te Googlen en Wiki te raadplegen?
   Dit blog zet zich juist af tegen de mainstream media die al decennia lang leugens opdissen.
   En dan ga jij die leugens verdedigen?

   Ik ben fel anti-links, islamhater, Israël-supporter en verre van gek.
   Kan je misschien even normaal doen?
   Ik zeik jou ook niet af.

   Like

 11. Trucker zegt:

  @ Republikein 14 september 2013 om 01:13

  Tommy Cooper, een neef van Bill, zei: Doctor, i broke my arms on several places, waarop de doctor zei. “Dont go to that places.

  Schiiterend, Ik ben nog uit de tijd dat de Tommy Cooper show op televisie was…lachen met tranen in de ogen, wist niet dat hij een even grappige neef had.

  Like

 12. Trucker zegt:

  Heer Bron wil graag eens duiden want anders lijkt het dat ik mensen over één kam scheer :

  “…reageerders die ik respecteer maar als ze over dat “bildenberg” beginnen neuzelen is het respect voor dat moment er niet bij want dat is CRAP.
  Jullie die die KNETTERGEKKE samenzweringstheorieën…”

  de reageerders zijn natuurlijk niet knettergek als ze over bildenberg schrijven of theorieën verkondigen.
  Het “jullie” staat voor lieden die denken dat de wereld een Hollywood produktie is en alles wat gebeurd een schouwspel is waarin wij figureren de leto2thesandworm en consoorten dus.
  Vind het nodig om dit verschil te maken.

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Voor Trucker…

  Like

 14. Trucker zegt:

  Hahahaha dit is de remedie om ellende voor een moment te kunnen vergeten
  Eeuwig dankbaar Heer Bron

  Like

 15. Trucker zegt:

  @ G.Deckzeijl 14 september 2013 om 11:30

  Was zo hard aan het lachen dat ik een lapzus van formaat heb gemaakt
  Het is :

  Hahahaha dit is de remedie om ellende voor een moment te kunnen vergeten
  Eeuwig dankbaar Heer G.Deckzeijl

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  @Trucker, als je nou de moeite neemt om rechtsonderin dat filmpje op het YT-logo
  te klikken, krijg je nog meer juweeltjes te zien! Veel plezier!

  Like

 17. Trucker zegt:

  @ G.Deckzeijl

  ben aan al het opnemen met de Youtube Downloader HD…eeuwige ROEM wacht u

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s